Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Protein Bar Protein Bar

OLIMP Protein Bar to słodki, chrupiący batonik pokryty cieniutką warstewką karmelu, oblany przepyszną czekoladą. Dostarcza sporo pełnowartościowego białka (aż 20g w porcji) i bardzo niewielką ilość cukru. Nie zawiera szkodliwego oleju palmowego ani żadnych innych kontrowersyjnych dodatków.

Solidna porcja białka  
Prezentowany batonik to nie tylko zdrowszy odpowiednik klasycznych słodyczy, ale także pełnowartościowy zastępnik posiłku. Dostarcza solidną porcję protein pochodzących z białek mleka i białka sojowego. Oba źródła cechują się znakomitym aminogramem, a dodatkowo białko sojowe wyróżnia się dużą zawartością argininy.

Błonnik zapewniający sytość 
Dodatkowym atutem batonika jest obecny w składzie błonnik. Specjaliści przypominają, że jest to niezwykle cenny element diety, a statystyczna osoba spożywa go zdecydowanie za mało względem potrzeb organizmu. Błonnik jest nie tylko istotny z punktu widzenia zdrowia, ale też zwiększa uczucie sytości. Dzięki temu nawet taki niewielki batonik jest w stanie na długo zaspokoić głód.

Bezpieczne słodziki dla smaku
Powszechnie wiadomo, że dla utrzymania prawidłowej masy ciała oraz dobrego stanu zdrowia należy ograniczyć spożywanie cukru. Producent prezentowanego batonika wziął to pod uwagę i w swoim produkcie umieścił jedynie symboliczną ilość cukru. Za słodki smak odpowiadają głównie słodziki, ale warto zauważyć, że ilość polioli jest również mniejsza niż w standardowych przekąskach proteinowych. Tym samym nie trzeba obawiać się, że prezentowany batonik będzie przyczyną dyskomfortu trawiennego.

Idealna konsystencja
Pod względem smaku i konsystencji prezentowany batonik śmiało może konkurować z tradycyjnymi słodyczami. Jest dostępny w ciekawych wersjach smakowych, nie jest kleisty ani zapychający. Jego konsystencja jest odpowiednio chrupka, również dzięki cieniutkiej warstwie karmelu, połączonej z przepyszną czekoladą, która w całości pokrywa batonik.

Łatwo dostępna przekąska 
Prezentowany batonik idealnie sprawdzi się w diecie osób, które zdrowo się odżywiają i preferują aktywny tryb życia. Jest to łatwo dostępna i szybka przekąska, gotowa do spożycia od razu po otwarciu. W niespodziewanych sytuacjach może zastąpić posiłek. Zda egzamin również przed i po wysiłku fizycznym. Porcja ma optymalną wielkość, nie obciąży żołądka i na pewno nie spowoduje dyskomfortu trawiennego, który mógłby negatywnie odbić się na jakości treningu.

Podsumowując, OLIMP Protein Bar to pyszny batonik wysokobiałkowy. W porównaniu z tradycyjnymi słodyczami jest dużo zdrowszy i mniej kaloryczny. Doskonale nadaje się na przekąskę okołotreningową.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Protein Bar Protein Bar 64g
Olimp
7,90 zł

Protein Bar 64g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

7,90 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Słodki batonik o dużej zawartości białka
  • Zaspokaja głód i ochotę na słodycze
  • Zawiera ważny dla zdrowia błonnik
  • Dostarcza minimalną ilość cukru
  • Przepyszne wersje smakowe
  • Bez tłuszczu palmowego
  • Pokryty białą czekoladą
  • Chrupka konsystencja
  • Z warstwą karmelu

OLIMP Protein Bar to słodki, chrupiący batonik pokryty cieniutką warstewką karmelu, oblany przepyszną czekoladą. Dostarcza sporo pełnowartościowego białka (aż 20g w porcji) i bardzo niewielką ilość cukru. Nie zawiera szkodliwego oleju palmowego ani żadnych innych kontrowersyjnych dodatków.

Solidna porcja białka  
Prezentowany batonik to nie tylko zdrowszy odpowiednik klasycznych słodyczy, ale także pełnowartościowy zastępnik posiłku. Dostarcza solidną porcję protein pochodzących z białek mleka i białka sojowego. Oba źródła cechują się znakomitym aminogramem, a dodatkowo białko sojowe wyróżnia się dużą zawartością argininy.

Błonnik zapewniający sytość 
Dodatkowym atutem batonika jest obecny w składzie błonnik. Specjaliści przypominają, że jest to niezwykle cenny element diety, a statystyczna osoba spożywa go zdecydowanie za mało względem potrzeb organizmu. Błonnik jest nie tylko istotny z punktu widzenia zdrowia, ale też zwiększa uczucie sytości. Dzięki temu nawet taki niewielki batonik jest w stanie na długo zaspokoić głód.

Bezpieczne słodziki dla smaku
Powszechnie wiadomo, że dla utrzymania prawidłowej masy ciała oraz dobrego stanu zdrowia należy ograniczyć spożywanie cukru. Producent prezentowanego batonika wziął to pod uwagę i w swoim produkcie umieścił jedynie symboliczną ilość cukru. Za słodki smak odpowiadają głównie słodziki, ale warto zauważyć, że ilość polioli jest również mniejsza niż w standardowych przekąskach proteinowych. Tym samym nie trzeba obawiać się, że prezentowany batonik będzie przyczyną dyskomfortu trawiennego.

Idealna konsystencja
Pod względem smaku i konsystencji prezentowany batonik śmiało może konkurować z tradycyjnymi słodyczami. Jest dostępny w ciekawych wersjach smakowych, nie jest kleisty ani zapychający. Jego konsystencja jest odpowiednio chrupka, również dzięki cieniutkiej warstwie karmelu, połączonej z przepyszną czekoladą, która w całości pokrywa batonik.

Łatwo dostępna przekąska 
Prezentowany batonik idealnie sprawdzi się w diecie osób, które zdrowo się odżywiają i preferują aktywny tryb życia. Jest to łatwo dostępna i szybka przekąska, gotowa do spożycia od razu po otwarciu. W niespodziewanych sytuacjach może zastąpić posiłek. Zda egzamin również przed i po wysiłku fizycznym. Porcja ma optymalną wielkość, nie obciąży żołądka i na pewno nie spowoduje dyskomfortu trawiennego, który mógłby negatywnie odbić się na jakości treningu.

Podsumowując, OLIMP Protein Bar to pyszny batonik wysokobiałkowy. W porównaniu z tradycyjnymi słodyczami jest dużo zdrowszy i mniej kaloryczny. Doskonale nadaje się na przekąskę okołotreningową.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 64 g
w 1 batoniezawartość%ZDS
Wartość energetyczna979 kJ / 235 kcal *
Tłuszcz11 g *
- w tym tłuszcze nasycone6,9 g *
Węglowodany18 g *
- w tym cukry2 g *
- w tym poliole13 g *
Błonnik 5,4 g *
Białko 20 g *
Sól 0,37 g *

Pozostałe składniki

Smak Coffee delight:
30% polewa z białej czekolady zawiera substancję słodzącą (substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator – lecytyny (słonecznikowe); naturalny aromat bourbon wanilia), 26,8% protein blend (białka mleka, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego), 18% warstwa karmelowa (substancja wypełniająca – polidekstroza; mleko zagęszczone, tłuszcz kakaowy, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole; emulgator - mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; aromat, woda, sól, barwnik – karmel), 8,6% chrupki sojowe (izolat białka sojowego, mąka ryżowa, ekstrakt słodowy jęczmienia (gluten ), sól), substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; woda, olej kokosowy, 1,6% czekolada mleczna zawiera substancję słodzącą (substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), aromat (mleko ), 0,1% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.

Smak Masło orzechowe:
31% polewa z mlecznej  czekolady zawiera substancję słodzącą (substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), 26,3% protein blend (białko mleka, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego), 18% warstwa karmelowa (substancja wypełniająca – polidekstroza; mleko zagęszczone, tłuszcz kakaowy, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole; emulgator - mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; aromat, woda, sól, barwnik – karmel), 8,6% chrupki sojowe (izolat białka sojowego, mąka ryżowa, ekstrakt  słodowy jęczmienia (gluten), sól), substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; woda, olej kokosowy, aromat, 0,5% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, olej słonecznikowy.

Smak Yummy cookie:
31% polewa z białej czekolady zawiera substancję słodzącą (substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator – lecytyny (słonecznikowe); naturalny aromat bourbon wanilia), 26,4% protein blend (białka mleka, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego), 18% warstwa karmelowa (substancja wypełniająca – polidekstroza; mleko zagęszczone, tłuszcz kakaowy, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole; emulgator – mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; aromat, woda, sól, barwnik – karmel), 8,6% chrupki sojowe (izolat białka sojowego, mąka ryżowa, ekstrakt słodowy jęczmienia (gluten), sól), substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; woda, olej kokosowy, aromat (mleko).

*Alergeny oznaczono pogrubioną czcionką. Dodatkowo może zawierać jaja, orzechy, orzeszki ziemne (arachidowe).

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Biotech Usa
59,00 zł

Wysokiej jakości odżywka białkowa zawierająca hydrolizat i izolat białka serwatkowego oraz BCAA.

Kupuję
Activlab
59,00 zł
(3)

Koncentrat napoju izotonicznego wzbogacony o L-karnitynę, witaminy i minerały.

Kupuję
Olimp
25,00 zł

Koncentrat do przygotowania smacznego napoju izotonicznego. Zwiększa siłę oraz wspomaga regenerację.

Kupuję
Scitec
175,00 zł

Gainer białka o zawartości 52 gramów protein na porcję. Zapewnia szybki przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
Scitec
309,00 zł

Gainer białka o zawartości 52 gramów protein na porcję. Zapewnia szybki przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
Activlab
4,50 zł

Łatwy i szybki sposób na przygotowanie wartościowego śniadania na słodko. Wysoka zawartość białka.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Od pewnego czasu sporo uwagi poświęca się strategiom żywieniowym, które koncentrują się na manipulowaniu spożyciem węglowodanów, co zgodnie z...

czytaj więcej
Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Tytuł nieco zaskakujący, choć same doniesienia o protekcyjnym wpływem nabiału względem chorób układu sercowo-naczyniowego już nie są tak świeże. O tym...

czytaj więcej
Śniadanie – jeść czy nie jeść?

Śniadanie – jeść czy nie jeść?

Temat spożywania lub też – omijania śniadań od dłuższego czasu budzi wiele kontrowersji i… emocji. Z jednej strony często podkreśla się, że...

czytaj więcej
Cholina – kluczowy składnik odżywczy

Cholina – kluczowy składnik odżywczy

Pomimo kilkudziesięcioletniej historii dietetyki, najnowsze badania wskazują, że nadal istnieją kluczowe składniki odżywcze, których możemy dostarczać...

czytaj więcej
Białko wołowe – suplementacyjny hit czy pic na wodę?

Białko wołowe – suplementacyjny hit czy pic na wodę?

O tym, że wyższe spożycie protein (niż przeciętny Kowalski, a nie bez umiaru) wspiera budowę formy sportowej. Białko dostarczane wraz z żywnością i...

czytaj więcej
klatka

klatka

w koncu alergia odpuscila (chyba…), niestety tak mam ze o tej porze roku mam „przekichane” (dziwne ze wiosna mam spokoj…no coz czeka mnie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027