Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:203,00 zł406,00 zł609,00 zł812,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
SNICKERS Protein Bar SNICKERS Protein Bar

Snickers Protein Bar to nowa odsłona kultowego batona, dostosowana składem do potrzeb sportowców i osób prowadzących zdrowy tryb życia. W jednym 55 gramowym batonie znajduję się zaledwie 213 kilokalorii i aż 20 g wartościowego białka, pochodzącego z izolatu białka mleka, białek mleka, hydrolizatu kolagenu oraz koncentratu białek serwatkowych. Zmniejszono również zawartość tłuszczu i węglowodanów o 40% w porównaniu z tradycyjnym Snickersem.

Przy zdecydowanie lepszym profilu odżywczym, produkt zachowuje charakterystyczny smak i konsystencję tradycyjnego Snickersa. To połączenie chrupiących orzeszków ziemnych, czekolady, karmelu i nugatu już nie musi być przyczyną odstępstw od diety, ale może stanowić wartościową, całkowicie „legalną” przekąskę! Pozwala cieszyć się doskonale znanym smakiem bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia. Gdy brakuje czasu na przygotowanie pełnowartościowego posiłku, baton proteinowy stanowi świetną alternatywę.

Snickers Protein Bar jest sposobem na zapewnienie szybkiego uzupełnienia energii po zakończonym treningu, ukierunkowanym na budowę i utrzymanie masy mięśniowej lub spalenie tkanki tłuszczowej. Dzięki dużej zawartości białka, efektywnie wspiera regenerację mięśni. Baton proteinowy jest świetną propozycją dla osób prowadzących intensywny tryb życia, żyjących w biegu, odżywiających się niesystematycznie oraz jako uzupełnienie diety sportowców o pełnowartościowe białko. Idealnie sprawdzi się też w pracy, szkole i podróży.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
SNICKERS Protein Bar SNICKERS Protein Bar 55g
Mars Incorporated
7,99 zł

SNICKERS Protein Bar 55g

ilość: 55g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-04
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
7,99 złz VAT

od 3 sztuk tylko 7,83 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Proteiny pozyskane ze zróżnicowanych źródeł
  • Wartościowa, wysokobiałkowa przekąska
  • Mniej tłuszczu i węglowodanów o 40%
  • Najpopularniejszy baton w wersji fit
  • Doskonały smak kultowego batona
  • Słodycze bez wyrzutów sumienia
  • Ponad 4 razy więcej białka!
  • Świetny zamiennik posiłku
  • Wysoka zawartość protein
  • Tylko 213 kilokalorii
  • Bez wyrzeczeń

Snickers Protein Bar to nowa odsłona kultowego batona, dostosowana składem do potrzeb sportowców i osób prowadzących zdrowy tryb życia. W jednym 55 gramowym batonie znajduję się zaledwie 213 kilokalorii i aż 20 g wartościowego białka, pochodzącego z izolatu białka mleka, białek mleka, hydrolizatu kolagenu oraz koncentratu białek serwatkowych. Zmniejszono również zawartość tłuszczu i węglowodanów o 40% w porównaniu z tradycyjnym Snickersem.

Przy zdecydowanie lepszym profilu odżywczym, produkt zachowuje charakterystyczny smak i konsystencję tradycyjnego Snickersa. To połączenie chrupiących orzeszków ziemnych, czekolady, karmelu i nugatu już nie musi być przyczyną odstępstw od diety, ale może stanowić wartościową, całkowicie „legalną” przekąskę! Pozwala cieszyć się doskonale znanym smakiem bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia. Gdy brakuje czasu na przygotowanie pełnowartościowego posiłku, baton proteinowy stanowi świetną alternatywę.

Snickers Protein Bar jest sposobem na zapewnienie szybkiego uzupełnienia energii po zakończonym treningu, ukierunkowanym na budowę i utrzymanie masy mięśniowej lub spalenie tkanki tłuszczowej. Dzięki dużej zawartości białka, efektywnie wspiera regenerację mięśni. Baton proteinowy jest świetną propozycją dla osób prowadzących intensywny tryb życia, żyjących w biegu, odżywiających się niesystematycznie oraz jako uzupełnienie diety sportowców o pełnowartościowe białko. Idealnie sprawdzi się też w pracy, szkole i podróży.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 55 g
w 1 batoniezawartość%ZDS
Wartość energetyczna213 kcal11%
Białko20 g11%
Węglowodany20 g14%
- cukry9.5 g8%
Tłuszcz7,4 g11%
- nasycone kwasy tłuszczowe2,8 g39%
Sól0.22 g4%

Pozostałe składniki

Mieszanka białek (20%) (izolat białka mleka, białko mleka, koncentrat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyna sojowa)), mleczna czekolada (15%) (cukier, masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, masa kakaowa, laktoza i białko z serwatki (mleko), tłuszcz palmowy, białka serwatki (mleko), tłuszcz mleczny, emulgatory (lecytyna sojowa, E476), naturalny ekstrakt waniliowy), hydrolizowany kolagen (14%), karmel (12%) (mleko zagęszczone słodzone odtłuszczone, syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, olej palmowy, masło (mleko), cukier, emulgator (E471), substancja stabilizująca (pektyna), sól, naturalny aromat), substancja utrzymująca wilgoć (maltitol), orzechy ziemne (10%), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), mąka z orzechów ziemnych, fruktooligosacharyd, naturalny aromat (orzechy ziemne), sól, barwnik (czysty karmel), przeciwutleniacz (naturalna mieszanka tokoferoli).

Może zawierać: migdał, orzech laskowy, orzechy pekan, gluten, jajko

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Scitec
379,00 zł
(4)

Odżywka białkowa zawierająca 5 g. aminokwasów BCAA na porcję. Wspomaga budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję
Trec
175,00 zł

Booster tlenku azotu. Zmniejsza zakwaszenie mięśni, zwiększa wytrzymałość i poprawia koncentrację.

Kupuję
Hi-tech
149,00 zł

Hydrolizat białka serwatkowego, wzbogacony o innowacyjną technologię Embedded Enzyme Technology™.

Kupuję
Biotech Usa
99,00 zł

Wolnowchłanialne białko – kazeinian wapnia. Zapewnia mięśniom składniki odżywcze na wiele godzin.

Kupuję
Biotech Usa
34,00 zł

Preparat jest połączeniem WPI, WPC i aminokwasów rozgałęzionych. Wspiera rozwój sylwetkowy i pysznie smakuje.

Kupuję
Biotech Usa
219,00 zł

Wolnowchłanialne białko – kazeinian wapnia. Zapewnia mięśniom składniki odżywcze na wiele godzin.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Czy zwiększenie poziomu testosteronu może pomóc w utracie tkanki tłuszczowej?

Czy zwiększenie poziomu testosteronu może pomóc w utracie tkanki tłuszczowej?

Niektórzy mężczyźni uważają, że testosteron może pomóc w utracie tkanki tłuszczowej. Ten hormon odpowiada za niektóre typowo męskie cechy,...

czytaj więcej
Piwo – 14 Niesamowitych Zalet!

Piwo – 14 Niesamowitych Zalet!

Picie piwa ma wiele zdrowotnych zalet, takich jak właściwości antynowotworowe, mniejsze ryzyko chorób krążeniowych, większa gęstość kości, zapobieganie...

czytaj więcej
#13 Badania suplementów – Apollo Hegemony Rhodiola Rosea

#13 Badania suplementów – Apollo Hegemony Rhodiola Rosea

Kolejne badania! Po naszym potwierdzeniu składu Labolic Labs BPC-157 wysłaliśmy produkt, o który często nas pytano – Rhodiola...

czytaj więcej
Witamina D3 – jakie dawki i kiedy stosować?

Witamina D3 – jakie dawki i kiedy stosować?

Witamina D3 to związek organiczny który występuje w organizmach zwierzęcych. Jest syntezowany przez proces dysocjacji elektrolitycznej...

czytaj więcej
TOP PRODUKTY: Różeniec Górski

TOP PRODUKTY: Różeniec Górski

W odpowiedzi na duże zainteresowanie naszym porównaniem produktów zawierających Ashwagandhę postanowiliśmy kontynuować...

czytaj więcej
Najlepsze, naturalne substancje nootropwe!

Najlepsze, naturalne substancje nootropwe!

Jeśli intrygują cię boostery mózgu, ale chcesz uniknąć syntetycznych nootropów, takich jak racetamy, powinieneś zainteresować się w 100% naturalnymi...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027