Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
100% Plant Protein 100% Plant Protein

Scitec Nutrition 100% Plant Protein jest to najwyższej jakości suplement białkowy stworzony na bazie izolatu białek pochodzących z nasion grochu zółtego. Nie zawiera składników pochodzących z roślin modyfikowanych genetycznie (GMO), jest wolny od glutenu i laktozy. Został zaprojektowany dla zapewnienia odpowiedniej ilości białka w diecie, idealnie sprawdza się jako dodatek do zdrowych dań, napojów i potreningowych shake’ów, bez negatywnego wpływu na ich smak i barwę.

Białko grochu jest białkiem wyekstrahowanym z nasion grochu. Do jego ekstrakcji nie są używane rozpuszczalniki organiczne ani heksan. Pozyskuje się je poprzez suszenie i mielenie nasion na mąkę, mieszanie z wodą oraz usuwanie błonnika i skrobi. W ten sposób pozostają jedynie proteiny, z odrobiną witamin i minerałów. Powstała masa jest następnie suszona i mielona na sypki proszek, tworzący izolat białka grochu, który zapewnia około 100 kcal i aż 21 gram białka w 30-gramowej porcji proszku.

Białko pełnowartościowe
Istnieje ogólne przeświadczenie, że białko pochodzenia roślinnego jest niepełnowartościowe. Nic bardziej mylnego. Naukowcy z Massachusets Institute of Technology już wiele lat temu obalili ten mit i udowodnili, że białka pochodzenia roślinnego zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy. W badaniach wykazano, że ludzie są w stanie zwiększyć masę mięśniową stosując suplementację białka grochu do tego samego stopnia, co osoby dodające do diety produkty białkowe pochodzenia zwierzęcego.

Białka grochu są zdecydowanym wyjątkiem wśród białek roślinnych, ponieważ posiadają bogatą zawartość wszystkich dziewięciu niezbędnych aminokwasów, oprócz metioniny. Łatwo jest jednak uzupełnić jej ilość przez dodatek innych białek pochodzenia roślinnego, jak choćby białka ryżu czy owsa.

Białko grochu jest niezwykłe ze względu na bogatą zawartość EAA. Dostarcza potężną dawkę BCAA (aminokwasy o łańcuchach rozgałęzionych, z ang. branched-chain amino acids)  - białko grochu to w 9% masowych leucyna, która odgrywa zasadniczą rolę w budowie masy mięśniowej. Warto podkreślić, że typowe izolaty białek zwierzęcych zawierają niewiele więcej, bo około 10 do 11% leucyny.

Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów
Kolejną właściwością, dla której białko grochu zasługuje na uznanie, jest fakt, że składa się ono prawie wyłącznie z samego białka. A konkretnie, izolat białka grochu to praktycznie 85% samego białka, 7% tłuszczu, 3% węglowodanów oraz 5% witamin i składników mineralnych. Porównując do białek pochodzenia zwierzęcego, izolat białek serwatkowych będący najczystszą formą białka zawiera około 90% samego białka.

Znakomita przyswajalność
Białko grochu charakteryzuje się również dobrą przyswajalnością (aż do 98%) oraz powolnym trawieniem, co sprawia, że jest idealne do stosowania przed snem. Może także być lepszym wyborem w procesie rekompozycji ciała niż białka serwatkowe o bardzo szybkim wchłanianiu. Istnieją dowody na to, że powolno trawiące się białka są na dłuższą metę korzystniejsze dla wzrostu masy mięśniowej ze względu na to, w jaki sposób aminokwasy są przetwarzane na tkankę mięśniową. Dodatkowo, białko grochu jest dość sycące, dzięki czemu hamuje uczucie głodu na dłużej.

Podsumowując, Scitec 100% Plant Protein to najwyższej jakości suplement białkowy stworzony na bazie izolatu białek grochu. Jest idealnym dodatkiem do diety dla sportowców i osób dbających o sylwetkę. Zapewnia odpowiednią ilość niezbędnych aminokwasów oraz wspomaga budowę masy mięśniowej. Nie zawiera GMO ani białek pochodzenia zwierzęcego, więc jest świetnym wyborem dla wegan i wegetarian oraz osób nie tolerujących nabiału.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
100% Plant Protein 100% Plant Protein 900g
Scitec
79,00 zł

100% Plant Protein 900g

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,85 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

79,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,85 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Doskonałej jakości białko pochodzenia roślinnego
  • Idealne uzupełnienie diety dla wegan i wegetarian
  • Produkt bezglutenowy, bez nabiału i laktozy
  • Zapewnia odpowiednią ilość białka w diecie
  • Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy
  • Wspomaga budowanie masy mięśniowej
  • Łatwo się trawi i nie obciąża żołądka
  • Ważny składnik diety sportowców
  • Bardzo wysoka rozpuszczalność

Scitec Nutrition 100% Plant Protein jest to najwyższej jakości suplement białkowy stworzony na bazie izolatu białek pochodzących z nasion grochu zółtego. Nie zawiera składników pochodzących z roślin modyfikowanych genetycznie (GMO), jest wolny od glutenu i laktozy. Został zaprojektowany dla zapewnienia odpowiedniej ilości białka w diecie, idealnie sprawdza się jako dodatek do zdrowych dań, napojów i potreningowych shake’ów, bez negatywnego wpływu na ich smak i barwę.

Białko grochu jest białkiem wyekstrahowanym z nasion grochu. Do jego ekstrakcji nie są używane rozpuszczalniki organiczne ani heksan. Pozyskuje się je poprzez suszenie i mielenie nasion na mąkę, mieszanie z wodą oraz usuwanie błonnika i skrobi. W ten sposób pozostają jedynie proteiny, z odrobiną witamin i minerałów. Powstała masa jest następnie suszona i mielona na sypki proszek, tworzący izolat białka grochu, który zapewnia około 100 kcal i aż 21 gram białka w 30-gramowej porcji proszku.

Białko pełnowartościowe
Istnieje ogólne przeświadczenie, że białko pochodzenia roślinnego jest niepełnowartościowe. Nic bardziej mylnego. Naukowcy z Massachusets Institute of Technology już wiele lat temu obalili ten mit i udowodnili, że białka pochodzenia roślinnego zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy. W badaniach wykazano, że ludzie są w stanie zwiększyć masę mięśniową stosując suplementację białka grochu do tego samego stopnia, co osoby dodające do diety produkty białkowe pochodzenia zwierzęcego.

Białka grochu są zdecydowanym wyjątkiem wśród białek roślinnych, ponieważ posiadają bogatą zawartość wszystkich dziewięciu niezbędnych aminokwasów, oprócz metioniny. Łatwo jest jednak uzupełnić jej ilość przez dodatek innych białek pochodzenia roślinnego, jak choćby białka ryżu czy owsa.

Białko grochu jest niezwykłe ze względu na bogatą zawartość EAA. Dostarcza potężną dawkę BCAA (aminokwasy o łańcuchach rozgałęzionych, z ang. branched-chain amino acids)  - białko grochu to w 9% masowych leucyna, która odgrywa zasadniczą rolę w budowie masy mięśniowej. Warto podkreślić, że typowe izolaty białek zwierzęcych zawierają niewiele więcej, bo około 10 do 11% leucyny.

Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów
Kolejną właściwością, dla której białko grochu zasługuje na uznanie, jest fakt, że składa się ono prawie wyłącznie z samego białka. A konkretnie, izolat białka grochu to praktycznie 85% samego białka, 7% tłuszczu, 3% węglowodanów oraz 5% witamin i składników mineralnych. Porównując do białek pochodzenia zwierzęcego, izolat białek serwatkowych będący najczystszą formą białka zawiera około 90% samego białka.

Znakomita przyswajalność
Białko grochu charakteryzuje się również dobrą przyswajalnością (aż do 98%) oraz powolnym trawieniem, co sprawia, że jest idealne do stosowania przed snem. Może także być lepszym wyborem w procesie rekompozycji ciała niż białka serwatkowe o bardzo szybkim wchłanianiu. Istnieją dowody na to, że powolno trawiące się białka są na dłuższą metę korzystniejsze dla wzrostu masy mięśniowej ze względu na to, w jaki sposób aminokwasy są przetwarzane na tkankę mięśniową. Dodatkowo, białko grochu jest dość sycące, dzięki czemu hamuje uczucie głodu na dłużej.

Podsumowując, Scitec 100% Plant Protein to najwyższej jakości suplement białkowy stworzony na bazie izolatu białek grochu. Jest idealnym dodatkiem do diety dla sportowców i osób dbających o sylwetkę. Zapewnia odpowiednią ilość niezbędnych aminokwasów oraz wspomaga budowę masy mięśniowej. Nie zawiera GMO ani białek pochodzenia zwierzęcego, więc jest świetnym wyborem dla wegan i wegetarian oraz osób nie tolerujących nabiału.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 900 gPorcja jednorazowa: 30 g (3/4 miarki)Ilość porcji w opakowaniu: 30
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna428 kJ / 102 kcal-
Białko21 g-
Węglowodany1,5 g-
w tym cukry1,4 g-
Tłuszcz1,3 g-
w tym tłuszcze nasycone0,7 g-
Sól1,5 g-

Pozostałe składniki

Pisane® C9 Izolat białka grochu żółtego, aromat (pralinki czekoladowe, biała czekolada), Kakao (10-12%) w proszku o zredukowanej zawartości tłuszczu, Chlorek sodu, substancje słodzące (Suklaroza, Acesulfam K), substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Megabol
33,00 zł
(2)

Suplement diety wspomagający stawy. Przeciwdziała odwapnianiu kości, regeneruje i chroni wiązadła.

Kupuję
Swanson
35,00 zł

Korzeń pokrzywy indyjskiej. Wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej oraz pracę układu sercowo-naczyniowego.

Kupuję
Smarty Pants Vitamins
109,00 zł

Wielofunkcyjny preparat w formie gum do żucia dla dzieci od 4 lat. Zawiera witaminy, minerały i kwasy ω-3.

Kupuję
Ans
119,00 zł

Efektywny spalacz tłuszczu. Pobudza układ nerwowy i umożliwia aktywizację działań.

Kupuję
Avitale
64,90 zł

Komplet witamin rozpuszczalnych w tłuszczach z naturalnych źródeł w postaci wygodnych w użyciu kropli.

Kupuję
Seeking Health
139,00 zł

Unikalna kompozycja witamin, minerałów i ziół adaptogennych. Wsparcie prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

#7 Badania suplementów diety – Omega-3

#7 Badania suplementów diety – Omega-3

Kwasy tłuszczowe Omega-3 to w ostatnim czasie bardzo popularny suplement diety. Ich obecność w naszej diecie jest konieczna, aby cieszyć się dobrym zdrowiem....

czytaj więcej
Sernik z solonym karmelem i masłem orzechowym

Sernik z solonym karmelem i masłem orzechowym

Sernik, w którym połączyłem same dobre rzeczy… – solony karmel – masło orzechowe – czekoladowe brownie Czy można wymyślić lepsze połączenie?!...

czytaj więcej
Masa beztłuszczowa czy masa mięśniowa?

Masa beztłuszczowa czy masa mięśniowa?

Czy bez użycia niedozwolonych środków dopingujących można w perspektywie miesiąca uzyskać przyrost 3kg beztłuszczowej masy ciała? Wbrew obiegowym...

czytaj więcej
Miażdżyca – jak jej zapobiegać?

Miażdżyca – jak jej zapobiegać?

Miażdżyca jest przewlekłym stanem zapalnym dotyczącym aorty i tętnic średniej wielkości, jak wieńcowe, szyjne, nerkowe, czy biodrowe. Proces ten polega na...

czytaj więcej
Klata na szybko

Klata na szybko

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Zastosowanie produktów z konopi indyjskich w sporcie

Zastosowanie produktów z konopi indyjskich w sporcie

Sportowcy wyczynowi relatywnie często odczuwają ostry i przewlekły ból spowodowany urazami, przetrenowaniem oraz zbyt małą ilością odpoczynku [1]....

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027