Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
100% Hydrolyzed Whey Protein 100% Hydrolyzed Whey Protein

Scitec 100% Hydrolyzed Whey Protein to odżywka białkowa z najwyższej półki. Zawiera hydrolizowane białko serwatkowe, zapewniające szybkie wchłanianie i odżywienie mięśni, dlatego doskonale nadaje się do spożycia np. tuż po treningu.

W jednej miarce znajduje się aż 28 g białka. Dodatkowo produkt posiada w składzie enzym laktazę, dzięki czemu jest idealny również dla osób z nietolerancją laktozy.

Hydrolizowane białko serwatkowebiałko serwatkowe rozkładane jest na mniejsze cząsteczki dzięki aktywności enzymów hydrolitycznych. W ten sposób powstaje forma wstępnie „przetrawiona”, w której białka są częściowo zhydrolizowane, przez co ułatwione staje się ich wchłanianie. Hydrolizat nie wymaga długiego procesu trawienia, dzięki czemu jest bardziej dostępny dla organizmu i może się idealnie sprawdzić np. po treningu.

Wspieranie przyrostu masy mięśniowej
Suplementacja białka w połączeniu z treningiem oporowym może być kluczowym czynnikiem wspierającym syntezę białek mięśniowych oraz pomagającym w budowie beztłuszczowej masy ciała. Badanie opublikowane w International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism pozwoliło stwierdzić, że spożywanie białka serwatkowego przez osoby ćwiczące siłowo przynosi więcej korzyści niż trening bez suplementacji. Okazało się również, że mężczyźni spożywający białko doświadczyli stosunkowo większego przyrostu masy mięśniowej.

Białko przyczynia się do wzrostu siły i masy. Zapewnia odpowiednią ilości protein będących składnikami budulcowymi tkanki mięśniowej. Wpływa również na zwiększenie uwalniania hormonów anabolicznych, takich jak insulina. Oprócz tego białko serwatkowe jest bogate w jeden z najważniejszych dla budowania masy mięśniowej aminokwasów - leucynę. Leucyna stymuluje syntezę białek mięśniowych na poziomie genetycznym i molekularnym.

Korzystny wpływ na regenerację
Badanie z The Journal of Science in Medicine and Sports wykazało, iż jego uczestnicy, spożywający hydrolizat białka serwatkowego po treningu, odznaczali się lepszą regeneracją i postępami w krótkim czasie od intensywnego wysiłku oporowego, w porównaniu do osób przyjmujących niezhydrolizowane białko serwatkowe. Grupa spożywająca białko w formie hydrolizatu mogła wrócić do formy 6 godzin później, podczas gdy grupa przyjmująca izolat i placebo nie była w stanie zregenerować się do 24 godzin po sesji treningowej.

Hydrolizat jest idealnym wyborem szczególnie dla tych, którzy wykonują regularne, intensywne treningi. Pozwala na szybsze poradzenie sobie z mikrouszkodzeniami mięśni oraz odnowienie zapasu glikogenu. Jest idealny również w celu poprawy wytrzymałości i efektywności intensywnych treningów.

Podsumowując, Scitec 100% Hydrolyzed Whey Protein jest to najwyższej jakości odżywka białkowa warta uwagi każdego, komu zależy na budowaniu masy mięśniowej. Ułatwia dostarczenie odpowiedniej ilości białka w diecie, co jest niezbędne szczególnie w przypadku dużej aktywności i regularnego wysiłku fizycznego. Ułatwia także rekompozycję ciała i utratę zbędnej tkanki tłuszczowej. Dzięki formie hydrolizatu, białko to jest niezwykle łatwo przyswajalne i pozwala mięśniom szybciej się zregenerować.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
100% Hydrolyzed Whey Protein 100% Hydrolyzed Whey Protein 910g
Scitec
139,00 zł

100% Hydrolyzed Whey Protein

Wszystkie gramatury

910g
139,00 zł
2030g
275,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,59 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • 100% hydrolizowane białko serwatkowe o ultraszybkiej absorpcji
  • Skutecznie wspiera proces budowania masy mięśniowej
  • Dostosowane do osób z nietolerancją laktozy
  • Usprawnia regenerację potreningową
  • Aż 28 g białka w jednej miarce
  • Dostępne w wielu smakach

Scitec 100% Hydrolyzed Whey Protein to odżywka białkowa z najwyższej półki. Zawiera hydrolizowane białko serwatkowe, zapewniające szybkie wchłanianie i odżywienie mięśni, dlatego doskonale nadaje się do spożycia np. tuż po treningu.

W jednej miarce znajduje się aż 28 g białka. Dodatkowo produkt posiada w składzie enzym laktazę, dzięki czemu jest idealny również dla osób z nietolerancją laktozy.

Hydrolizowane białko serwatkowebiałko serwatkowe rozkładane jest na mniejsze cząsteczki dzięki aktywności enzymów hydrolitycznych. W ten sposób powstaje forma wstępnie „przetrawiona”, w której białka są częściowo zhydrolizowane, przez co ułatwione staje się ich wchłanianie. Hydrolizat nie wymaga długiego procesu trawienia, dzięki czemu jest bardziej dostępny dla organizmu i może się idealnie sprawdzić np. po treningu.

Wspieranie przyrostu masy mięśniowej
Suplementacja białka w połączeniu z treningiem oporowym może być kluczowym czynnikiem wspierającym syntezę białek mięśniowych oraz pomagającym w budowie beztłuszczowej masy ciała. Badanie opublikowane w International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism pozwoliło stwierdzić, że spożywanie białka serwatkowego przez osoby ćwiczące siłowo przynosi więcej korzyści niż trening bez suplementacji. Okazało się również, że mężczyźni spożywający białko doświadczyli stosunkowo większego przyrostu masy mięśniowej.

Białko przyczynia się do wzrostu siły i masy. Zapewnia odpowiednią ilości protein będących składnikami budulcowymi tkanki mięśniowej. Wpływa również na zwiększenie uwalniania hormonów anabolicznych, takich jak insulina. Oprócz tego białko serwatkowe jest bogate w jeden z najważniejszych dla budowania masy mięśniowej aminokwasów - leucynę. Leucyna stymuluje syntezę białek mięśniowych na poziomie genetycznym i molekularnym.

Korzystny wpływ na regenerację
Badanie z The Journal of Science in Medicine and Sports wykazało, iż jego uczestnicy, spożywający hydrolizat białka serwatkowego po treningu, odznaczali się lepszą regeneracją i postępami w krótkim czasie od intensywnego wysiłku oporowego, w porównaniu do osób przyjmujących niezhydrolizowane białko serwatkowe. Grupa spożywająca białko w formie hydrolizatu mogła wrócić do formy 6 godzin później, podczas gdy grupa przyjmująca izolat i placebo nie była w stanie zregenerować się do 24 godzin po sesji treningowej.

Hydrolizat jest idealnym wyborem szczególnie dla tych, którzy wykonują regularne, intensywne treningi. Pozwala na szybsze poradzenie sobie z mikrouszkodzeniami mięśni oraz odnowienie zapasu glikogenu. Jest idealny również w celu poprawy wytrzymałości i efektywności intensywnych treningów.

Podsumowując, Scitec 100% Hydrolyzed Whey Protein jest to najwyższej jakości odżywka białkowa warta uwagi każdego, komu zależy na budowaniu masy mięśniowej. Ułatwia dostarczenie odpowiedniej ilości białka w diecie, co jest niezbędne szczególnie w przypadku dużej aktywności i regularnego wysiłku fizycznego. Ułatwia także rekompozycję ciała i utratę zbędnej tkanki tłuszczowej. Dzięki formie hydrolizatu, białko to jest niezwykle łatwo przyswajalne i pozwala mięśniom szybciej się zregenerować.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 910 gPorcja jednorazowa: 35 g (jedna miarka)Ilość porcji w opakowaniu: 26
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1579 kJ / 376 kcal-
Białko80 g-
Węglowodany5,1 g-
w tym cukry4 g-
Tłuszcz4 g-
w tym tłuszcze nasycone2 g-
Sól1,1 g-
Laktaza [Mikrogranulowana ß-galaktozydaza (enzym Tolerase™ L laktaza)]1167 jednostek FCC**-

Pozostałe składniki

Truskawka-tiramisu: Hydrolizowany izolat białka serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Hydrolizowany koncentrat białka serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), aromat (truskawka, tiramisu), Kakao (20-22%) w proszku, substancje słodzące (Suklaroza, Acesulfam K), Chlorek sodu, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa)

Toffi: Hydrolizowany izolat białka serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Hydrolizowany koncentrat białka serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Mieszanka toffikarmelowa [cukier, syrop karmelowy, laktoza, aromat, sól, substancja stabilizująca (Węglany sodu), aromat (cappuccino, karmel mleczny)], substancje słodzące (Suklaroza, Acesulfam K), Chlorek sodu

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Mhp
199,00 zł

Odżywka przedtreningowa. Zwiększa siłę, przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej i zapewnia efekt pompy.

Kupuję
Platinum Labs
179,00 zł

Kompleksowy środek wspomagający redukcję masy ciała. Przyspiesza odchudzanie, pobudza i działa diuretycznie.

Kupuję
Gaspari
169,00 zł

Produkt typu „all in one” przeznaczony dla sportowców. Wzmocniony winianem l-karnityny i beta-alaniną.

Kupuję
Olimp
55,00 zł
(2)

Suplement diety przyśpieszający spalanie tkanki tłuszczowej. Poprawia wytrzymałość oraz koncentrację.

Kupuję
Grenade
8,50 zł

Wysokobiałkowe ciastko w polewie. Doskonała przekąska o niskiej zawartości węglowodanów, słodzona poliolami.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Kompleks witamin i minerałów wspierający zachowanie homeostazy. Aż 3 formuły zwiększające biodostępność.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Laktaza

Informacja

Laktaza (enzym trawienny) uczestniczący w trawieniu cukru mlecznego (laktozy) i poprawie jego przyswajalności, sztucznie pozyskiwany z drożdży. W suplementacji jest składnikiem preparatów odżywczych  zawierających w składzie białka pochodzenia mlecznego (kazeinowe, serwatkowe), węglowodanowych, zamiennikach posiłku typu MRP oraz jako dodatek w kompleksach aminokwasowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: Brak norm jednostkowego spożycia

Ostatnio na blogu

Szparagi – sezonowy skarb natury i jego wartość zdrowotna

Szparagi – sezonowy skarb natury i jego wartość zdrowotna

Szparagi to warzywo bardzo specyficzne i stosunkowo krótko dostępne, zazwyczaj także nieco droższe od pozostałych „sezonowców”. Jednocześnie...

czytaj więcej
Filary treningu siłowego

Filary treningu siłowego

Filary czy też inaczej fundamenty, na których zbudowany jest program siłowy są jednymi z najważniejszych zagadnień jeśli chodzi o programowanie treningowe....

czytaj więcej
Uważaj z ostrością – chilli zabija czy ratuje życie?

Uważaj z ostrością – chilli zabija czy ratuje życie?

Któż nie lubi w życiu odrobiny pikanterii? Z pewnością znajdą się tacy, jednak myślę, że pozostaną w mniejszości. Nie o samej pikanterii jednak dziś,...

czytaj więcej
weszla porcja synedrexa :P/lapy

weszla porcja synedrexa :P/lapy

od dzis wspomagam sie tym SPALACZEM TLUSZCZU i powiem ze jak na pierwszy dzien jest masakrycznie (tzn jem na sile…gdy normalnie bylem glodny, ale to sie...

czytaj więcej
HIIT vs Cardio – który trening skuteczniej wpływa na proces redukcji tkanki tłuszczowej?

HIIT vs Cardio – który trening skuteczniej wpływa na proces redukcji tkanki tłuszczowej?

Szacuje się, że obecnie u 2,1 miliarda osób, czyli około 30 % światowej populacji występuje nadwaga lub otyłość [1]. Rosnącej epidemii otyłości w...

czytaj więcej
Probiotyki w ciąży i podczas karmienia piersią

Probiotyki w ciąży i podczas karmienia piersią

Ciąża jest jest bardzo ważnym okresem w życiu kobiety. Zachodzą wtedy szybkie zmiany fizjologiczne w organizmie matki. Zmiany te, następujące już w...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

Black Supps Ltd (11986057)
235-239 High Road London N22 8HF
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027