Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Whey Hydrolysate Whey Hydrolysate

Whey Hydrolysate to suplement będący doskonałym źródłem wszystkich niezbędnych dla naszego organizmu aminokwasów. To najwyższej jakości opatentowane hydrolizowane białko serwatkowe Optipep.

W skład Whey Hydrolysate wchodzą:

L-Leucyna - wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia - leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni.

L-Izoleucyna - dostarczanie dużych ilości leucyny powoduje obniżenie poziomu pozostałych dwóch aminokwasów: izoleucyny i waliny, dlatego tak ważne jest aby stosować wszystkie trzy związki razem. Dodatkowo izoleucyna jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować.

L-Walina - swoją obecność w tym zestawieniu, zawdzięcza nie tylko, wspomnianej wcześniej, potrzebie podawania wszystkich trzech aminokwasów BCAA razem ale również wpływowi na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.

L-Lizyna - musi być dostarczana z pożywienia ponieważ nasz organizm nie jest w stanie jej syntezować. Wykazuje właściwości przeciwutleniające (niszczy wolne rodniki) a tym samym pomaga zwalczać choroby, pomaga podnieść poziom Hormonu Wzrostu, obecna przy budowie Kolagenu, wchłania Wapń i poprawia koncentracje umysłową.

L-Treonina - odgrywa ważną rolę w syntezie kolagenu a tym samym poprawia stan naszych stawów, więzadeł i ścięgien. Jest też obecna przy produkcji antyciał oraz pozwala ograniczyć proces otłuszczania wątroby.

L-Metionina - należy do grupy aminokwasów siarkowych. Jest niezbędna w procesie syntezy białek (jest przyłączana jako pierwsza podczas budowy łańcucha polipeptydowego), zwiększa produkcję Glutanionu (związek pomagający usuwać toksyny z organizmu), uczestniczy w powstawaniu adrenaliny, kwasów nukleinowych i fosforanu kreatyny.

L-Fenyloalania - ulega konwersji do tyrozyny, która jest prekursorem m.in.: Dopaminy, Adrenaliny i Noradrenaliny (stymulują centralny układ nerwowy, łagodzą stany depresyjne, poprawiają pamięć i zdolność koncentracji).

L-Tryptofan - wykazuje działanie przeciwdepresyjne (poprzez udział w syntezie ważnego neurotransmitera ? serotoniny), zwiększa ukrwienie mięśni szkieletowych oraz skóry, poprawia prace jelita cienkiego

L-Arginina - bierze udział w powstawaniu tlenku azotu i tym samym wykazuje zdolność do rozszerzania naczyń krwionośnych, pozwalając na lepsze ukrwienie mięśni i tkanek miękkich. W sposób pośredni bierze udział w syntezie cGMP, które wraz z ATP, bierze udział w procesie skurczu mięśni oraz wykazuje działanie anaboliczne. Wpływa na wydzielanie hormonu wzrostu, wspiera proces regeneracji wątroby, jest ważnym prekursorem dla kreatyny.

Kwas Asparginowy - bierze udział w metabolizmie węglowodanów, transportuje magnezpotas od komórek, pomaga w usuwaniu amoniaku z organizmu.

L-Cysteina- pomaga oczyścić organizm z toksyn, bierze udział w przemianach metabolicznych zachodzących w gałce ocznej

L-Alanina - przenosi do wątroby reszty węglowe, które zużywane są do syntezy glukozy, tym samym wspiera metabolizm mięśni

Kwas Glutaminowy - wchodzi w skład neuronów, bierze udział w syntezie acetylocholiny i adrenaliny, zmniejsza wyczerpanie nerwowe, poprawia pamięć i koncentracje. Ulega przemianie do Glutaminy.

L-Glicyna - uczestniczy w procesie powstawania czerwonych krwinek, tym samym wpływa na transport tlenu we krwi, odgrywa istotną rolę w procesach syntezy Glukozy i Kreatyny. Łączy się z wieloma toksycznymi związkami (w tym z produktami ubocznymi powstającymi w procesach energogennych towarzyszących wysiłkowi fizycznemu), dezaktywuje je i pomaga w ich usuwaniu z organizmu.

L-Histydyna - razem z Beta-Alaniną biorą udział w syntezie Karnozyny tym samym zapobiega nadbudowywaniu się kwasu mlekowego, pozwalając na dłuższy i cięższy trening.

L-Prolina - niezbędna w procesie syntezy kolagenu, przyspiesza regeneracje uszkodzonych więzadeł i chrząstek

L-Seryna - bierze udział w syntezie wielu, obecnych w mózgu, związków (m.in.: acetylocholiny), tym samym wpływa na zachowanie jego prawidłowych czynności i struktury.

L-Tyrozyna - jest prekursorem dla adrenaliny, dopaminy i noradrenaliny (niezbędne do prawidłowej pracy układu nerwowego).

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Whey Hydrolysate Whey Hydrolysate 1000g
Xxl Nutrition
119,00 zł

Whey Hydrolysate

Wszystkie gramatury

1000g
119,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!
2500g
249,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:
119,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • 100% HYDROLIZOWANEGO BIAŁKA SERWATKOWEGO
  • ZAWIERA TYLKO OPATENTOWANY HYDROLIZAT OPTIPEP
  • DOSKONAŁE ŹRÓDŁO ŁATWO PRZYSWAJALNYCH PEPTYDÓW
  • ŁATWO ROZPUSZCZALNE I PYSZNE W SMAKU

Whey Hydrolysate to suplement będący doskonałym źródłem wszystkich niezbędnych dla naszego organizmu aminokwasów. To najwyższej jakości opatentowane hydrolizowane białko serwatkowe Optipep.

W skład Whey Hydrolysate wchodzą:

L-Leucyna - wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia - leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni.

L-Izoleucyna - dostarczanie dużych ilości leucyny powoduje obniżenie poziomu pozostałych dwóch aminokwasów: izoleucyny i waliny, dlatego tak ważne jest aby stosować wszystkie trzy związki razem. Dodatkowo izoleucyna jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować.

L-Walina - swoją obecność w tym zestawieniu, zawdzięcza nie tylko, wspomnianej wcześniej, potrzebie podawania wszystkich trzech aminokwasów BCAA razem ale również wpływowi na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.

L-Lizyna - musi być dostarczana z pożywienia ponieważ nasz organizm nie jest w stanie jej syntezować. Wykazuje właściwości przeciwutleniające (niszczy wolne rodniki) a tym samym pomaga zwalczać choroby, pomaga podnieść poziom Hormonu Wzrostu, obecna przy budowie Kolagenu, wchłania Wapń i poprawia koncentracje umysłową.

L-Treonina - odgrywa ważną rolę w syntezie kolagenu a tym samym poprawia stan naszych stawów, więzadeł i ścięgien. Jest też obecna przy produkcji antyciał oraz pozwala ograniczyć proces otłuszczania wątroby.

L-Metionina - należy do grupy aminokwasów siarkowych. Jest niezbędna w procesie syntezy białek (jest przyłączana jako pierwsza podczas budowy łańcucha polipeptydowego), zwiększa produkcję Glutanionu (związek pomagający usuwać toksyny z organizmu), uczestniczy w powstawaniu adrenaliny, kwasów nukleinowych i fosforanu kreatyny.

L-Fenyloalania - ulega konwersji do tyrozyny, która jest prekursorem m.in.: Dopaminy, Adrenaliny i Noradrenaliny (stymulują centralny układ nerwowy, łagodzą stany depresyjne, poprawiają pamięć i zdolność koncentracji).

L-Tryptofan - wykazuje działanie przeciwdepresyjne (poprzez udział w syntezie ważnego neurotransmitera ? serotoniny), zwiększa ukrwienie mięśni szkieletowych oraz skóry, poprawia prace jelita cienkiego

L-Arginina - bierze udział w powstawaniu tlenku azotu i tym samym wykazuje zdolność do rozszerzania naczyń krwionośnych, pozwalając na lepsze ukrwienie mięśni i tkanek miękkich. W sposób pośredni bierze udział w syntezie cGMP, które wraz z ATP, bierze udział w procesie skurczu mięśni oraz wykazuje działanie anaboliczne. Wpływa na wydzielanie hormonu wzrostu, wspiera proces regeneracji wątroby, jest ważnym prekursorem dla kreatyny.

Kwas Asparginowy - bierze udział w metabolizmie węglowodanów, transportuje magnezpotas od komórek, pomaga w usuwaniu amoniaku z organizmu.

L-Cysteina- pomaga oczyścić organizm z toksyn, bierze udział w przemianach metabolicznych zachodzących w gałce ocznej

L-Alanina - przenosi do wątroby reszty węglowe, które zużywane są do syntezy glukozy, tym samym wspiera metabolizm mięśni

Kwas Glutaminowy - wchodzi w skład neuronów, bierze udział w syntezie acetylocholiny i adrenaliny, zmniejsza wyczerpanie nerwowe, poprawia pamięć i koncentracje. Ulega przemianie do Glutaminy.

L-Glicyna - uczestniczy w procesie powstawania czerwonych krwinek, tym samym wpływa na transport tlenu we krwi, odgrywa istotną rolę w procesach syntezy Glukozy i Kreatyny. Łączy się z wieloma toksycznymi związkami (w tym z produktami ubocznymi powstającymi w procesach energogennych towarzyszących wysiłkowi fizycznemu), dezaktywuje je i pomaga w ich usuwaniu z organizmu.

L-Histydyna - razem z Beta-Alaniną biorą udział w syntezie Karnozyny tym samym zapobiega nadbudowywaniu się kwasu mlekowego, pozwalając na dłuższy i cięższy trening.

L-Prolina - niezbędna w procesie syntezy kolagenu, przyspiesza regeneracje uszkodzonych więzadeł i chrząstek

L-Seryna - bierze udział w syntezie wielu, obecnych w mózgu, związków (m.in.: acetylocholiny), tym samym wpływa na zachowanie jego prawidłowych czynności i struktury.

L-Tyrozyna - jest prekursorem dla adrenaliny, dopaminy i noradrenaliny (niezbędne do prawidłowej pracy układu nerwowego).

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 1000 gPorcja jednorazowa: 36 gIlość porcji w opakowaniu: 28
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1715,4 kJ / 410 kcal*
Białko80 g*
Węglowodany całkowite5 g*
cukry2,5 g*
Tłuszcz całkowity8 g*
tłuszcze nasycone3 g*
Błonnik0,8 g*
Sód200 mg9%

Pozostałe składniki

hydrolizat białek serwatki, lecytyna sojowa, aromat bananowy, sukraloza (substancja słodząca).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Formutech Nutrition
179,00 zł

Suplement diety wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej. Pobudza termogenezę oraz przyspiesza metabolizm.

Kupuję
Olimp
22,00 zł

Suplement diety silnie zwiększający poziom koncentracji. Znosi zmęczenie i senność na długie godziny.

Kupuję
Life Flo
159,00 zł

Krem zawierający DHEA. Jedno naciśnięcie pompki dostarcza ok. 30 mg DHEA.

Kupuję
Trec
72,00 zł
(1)

Witaminy, minerały i aktywatory metaboliczne. Przeznaczone dla mężczyzn w trakcie zwiększonego wysiłku.

Kupuję
BetterYou
59,00 zł

Multiskładnikowy preparat zawierający minerały i witaminy w aerozolu. Łatwy i wygodny do stosowania.

Kupuję
Now Foods
65,00 zł
(1)

7-Keto obniża poziom kortyzolu i wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Przed Wami trzecia, ostatnia z „tłuszczowych”, część elementarzu sportowca. Dziś skupimy uwagę na zaleceniach spożycia tłuszczu, a także szepniemy...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

W poprzedniej części rozpoczęliśmy przygodę z żywieniowym elementarzem i historią dotyczącą tłuszczów. Wiecie już czym są i jakie są ich podziały....

czytaj więcej
Przeziębione plecy

Przeziębione plecy

Od kilku dni meczy mnie przeziębienie, a także nadwyrężyłem sobie dłoń od chodzenia przy chodziku Co prawda dziś jeszcze miałem sobie odpuścić, ale nie...

czytaj więcej
Anemia w ciąży

Anemia w ciąży

Po raz setny zaczynam artykuł od wstępu, w którym przypominam, że u kobiet, które są w ciąży zachodzi dużo zmian adaptacyjnych nie tylko w kwestiach...

czytaj więcej
Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Nie ulega żadnej wątpliwości, że kreatyna jest jednym z najczęściej stosowanych przez sportowców suplementów diety o właściwościach ergogenicznych,...

czytaj więcej
Intensywność drogą do celu

Intensywność drogą do celu

Intensywność relatywna, czyli parametr, który określa jak ciężko (z jakim obciążeniem) wykonujemy dane ćwiczenie, w danej ilości serii oraz na daną...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027