Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
100% Whey Isolate 100% Whey Isolate

Scitec 100% Whey Isolate to najwyżej jakości izolat białka serwatkowego. Dzięki zastosowaniu podczas produkcji procesów mikrofiltracji i ultrafiltracji pozyskano niezwykle wysokie stężenie szybko przyswajalnego białka o dobrym aminogramie, przy zachowaniu niskiej zawartości laktozy, tłuszczu i węglowodanów.

Białko stanowi najważniejszy składnik budulcowy organizmów żywych. Zapewnienie jego prawidłowej ilości w diecie przyczynia się do stymulacji procesów anabolicznych, gdyż aminokwasy, będące produktem trawienia białek, stanowią element budulcowy białek mięśniowych. Na szczególną uwagę zasługują aminokwasy egzogenne, gdyż nasz organizm nie jest w stanie ich samodzielnie syntezować i muszą być dostarczane wraz z pokarmem.

Białko serwatkowe zaliczane jest do białek kompletnych, gdyż dostarcza organizmowi wszystkich wspomnianych 9 aminokwasów egzogennych (histydynę, izoleucynę, leucynę, lizynę, metioninę, fenyloalaninę, treoninę, tryptofan, walinę). Wśród nich na szczególną uwagę zasługują występujące w wysokim stężeniu aminokwasy rozgałęzione BCAA (leucyna, izoleucyna, walina).

Leucyna inicjuje proces syntezy białek mięśniowych. To do niej dobudowywane są kolejne peptydy, z których tworzone są nowe włókna mięśniowe. BCAA znosi też zmęczenie po intensywnej sesji treningowej, gdyż wraz ze wzrostem jego stężenia maleje ilość tryptofanu, którego przemiany są źródłem serotoniny odpowiadającej za uczucie senności i znużenia.  

L-glutamina, o którą został wzbogacony suplement, jest aminokwasem występującym w największym stężeniu w krwiobiegu i zaliczana jest do aminokwasów względnie egzogennych (warunkowo niezbędne). Może być zatem produkowana w organizmie, ale w wyniku niektórych stanów fizjologicznych, takich jak stres, choroba czy wysiłek fizyczny zapotrzebowanie na nią wzrasta. Dodatkowo L-glutamina jest pozyskiwana m.in. z mięśni szkieletowych w wyniku reakcji katabolicznych, co dla osób dbających o przyrost masy mięśniowej jest zjawiskiem niepożądanym. Niezbędne jest zatem dostarczanie jej z zewnątrz.

Podsumowując, Scitec 100% Whey Isolate to preparat stworzony z myślą o osobach pragnących w szybki i smaczny sposób wzbogacić swoją codzienną dietę w najwyżej jakości białko.

Na magazynie
5 3
5

Miałem i truskawkę i malinę. Obydwa smaki bardzo dobrze się rozpuszczają oraz są wyśmienite. Skład wszyscy widzą w tabeli, że jest bardzo dobry, polecam również z tego względu, ponieważ dodatek L-Glutaminy bardzo dobrze spełnia swoją rolę regeneracyjną :) POLECAM z czystym sumieniem.
5

No w tym produkcie jeden smak polubiłem najbardziej a mianowicie czekoladę . Stosuję po treningowo i dodaje czasami do omletów i ryzu .. Pycha , super produkt ;)
5

Super białko, doskonale się rozpuszcza i dobrze smakuje - oprócz smaku bananowego :)
Since 2005
Dodaj do koszyka
100% Whey Isolate 100% Whey Isolate 700g
Scitec
85,00 zł

100% Whey Isolate

5 na podstawie 3 opinii
Magazyn UE

Wszystkie gramatury

700g
85,00 zł
2000g
209,00 zł
4000g
399,00 zł

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Najwyższej jakości izolat białka serwatkowego
  • Doskonała rozpuszczalność oraz wysoka wchłanialność
  • Wysoka zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA
  • Śladowe ilości węglowodanów, tłuszczu i laktozy
  • Nasila procesy anaboliczne
  • Dodatek L-glutaminy

Scitec 100% Whey Isolate to najwyżej jakości izolat białka serwatkowego. Dzięki zastosowaniu podczas produkcji procesów mikrofiltracji i ultrafiltracji pozyskano niezwykle wysokie stężenie szybko przyswajalnego białka o dobrym aminogramie, przy zachowaniu niskiej zawartości laktozy, tłuszczu i węglowodanów.

Białko stanowi najważniejszy składnik budulcowy organizmów żywych. Zapewnienie jego prawidłowej ilości w diecie przyczynia się do stymulacji procesów anabolicznych, gdyż aminokwasy, będące produktem trawienia białek, stanowią element budulcowy białek mięśniowych. Na szczególną uwagę zasługują aminokwasy egzogenne, gdyż nasz organizm nie jest w stanie ich samodzielnie syntezować i muszą być dostarczane wraz z pokarmem.

Białko serwatkowe zaliczane jest do białek kompletnych, gdyż dostarcza organizmowi wszystkich wspomnianych 9 aminokwasów egzogennych (histydynę, izoleucynę, leucynę, lizynę, metioninę, fenyloalaninę, treoninę, tryptofan, walinę). Wśród nich na szczególną uwagę zasługują występujące w wysokim stężeniu aminokwasy rozgałęzione BCAA (leucyna, izoleucyna, walina).

Leucyna inicjuje proces syntezy białek mięśniowych. To do niej dobudowywane są kolejne peptydy, z których tworzone są nowe włókna mięśniowe. BCAA znosi też zmęczenie po intensywnej sesji treningowej, gdyż wraz ze wzrostem jego stężenia maleje ilość tryptofanu, którego przemiany są źródłem serotoniny odpowiadającej za uczucie senności i znużenia.  

L-glutamina, o którą został wzbogacony suplement, jest aminokwasem występującym w największym stężeniu w krwiobiegu i zaliczana jest do aminokwasów względnie egzogennych (warunkowo niezbędne). Może być zatem produkowana w organizmie, ale w wyniku niektórych stanów fizjologicznych, takich jak stres, choroba czy wysiłek fizyczny zapotrzebowanie na nią wzrasta. Dodatkowo L-glutamina jest pozyskiwana m.in. z mięśni szkieletowych w wyniku reakcji katabolicznych, co dla osób dbających o przyrost masy mięśniowej jest zjawiskiem niepożądanym. Niezbędne jest zatem dostarczanie jej z zewnątrz.

Podsumowując, Scitec 100% Whey Isolate to preparat stworzony z myślą o osobach pragnących w szybki i smaczny sposób wzbogacić swoją codzienną dietę w najwyżej jakości białko.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (3)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 25 gIlość porcji w opakowaniu: 28
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1462 kJ / 348 kcal-
Białko84 g-
Węglowodany2,4 g-
w tym cukry0 g-
Tłuszcz-
w tym tłuszcze nasycone-
Sól0,48 g-
L-Glutamina1000 mg-

Pozostałe składniki

Bananowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) zawierający frakcje mleka: beta laktoglobulinę, alfa laktoalbuminę, surowiczą albuminę wołową, immunoglobuliny G, laktoferrynę, oraz glikomakropeptydy, aromat (bananowy), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza), hydrolizat białek serwatkowych (wyprodukowany z mleka), regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Czekoladowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) zawierający frakcje mleka: beta laktoglobulinę, alfa laktoalbuminę, surowiczą albuminę wołową, immunoglobuliny G, laktoferrynę, oraz glikomakropeptydy, proszek kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%), aromat (czekoladowy), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza), hydrolizat białek serwatkowych (wyprodukowany z mleka). Malinowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) zawierający frakcje mleka: beta laktoglobulinę, alfa laktoalbuminę, surowiczą albuminę wołową, immunoglobuliny G, laktoferrynę, oraz glikomakropeptydy, aromat (malinowy), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), hydrolizat białek serwatkowych (wyprodukowany z mleka), barwnik (czerwień koszelinowa – Pąs 4R***) Truskawkowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) zawierający frakcje mleka: beta laktoglobulinę, alfa laktoalbuminę, surowiczą albuminę wołową, immunoglobuliny G, laktoferrynę, oraz glikomakropeptydy, aromat (truskawkowy), barwnik (czerwień buraczana), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza), hydrolizat białek serwatkowych (wyprodukowany z mleka), regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Waniliowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) zawierający frakcje mleka: beta laktoglobulinę, alfa laktoalbuminę, surowiczą albuminę wołową, immunoglobuliny G, laktoferrynę, oraz glikomakropeptydy, aromat (waniliowy), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza), hydrolizat białek serwatkowych (wyprodukowany z mleka). / ***Może mieć wpływ na aktywność oraz skupienie uwagi u dzieci.

Ostatnia ocena

Damian

Miałem i truskawkę i malinę. Obydwa smaki bardzo dobrze się rozpuszczają oraz są wyśmienite. Skład wszyscy widzą w tabeli, że jest bardzo dobry, polecam również z tego względu, ponieważ dodatek L-Glutaminy bardzo dobrze spełnia swoją rolę regeneracyjną :) POLECAM z czystym sumieniem.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Hi-tech
199,00 zł

Suplement diety zaliczany do spalaczy tłuszczu. Ułatwia spalanie tłuszczu z miejsc opornych.

Kupuję
Trec
79,00 zł

Silnie skoncentrowana l-karnityna w formie kapsułek. Wspomaga redukcję tłuszczu.

Kupuję
Sparta Nutrition
259,00 zł

Nowa, udoskonalona formuła produktu. Działa anabolicznie i antykatabolicznie, zmniejsza poziom kortyzolu.

Kupuję
Now Foods
95,00 zł

Suplement diety zawierający acetyl L-karnitynę. Poprawia pamięć i koncentrację, wspomaga układ nerwowy.

Kupuję
Trec
45,00 zł

Kompozycja winianu L-karnityny, chromu i witaminy B6. Usprawnia produkcję energii w organizmie.

Kupuję
Pes
149,00 zł

Ten produkt jest inny! Wolna od Kofeiny formuła nie pozostawi Ciebie rozczarowanego.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

L-Glutamina

Informacja

L-glutamina - aminokwas endogenny budujący białka, amid kwasu glutaminowego. W organizmie ludzkim jest odpowiedzialna za syntezę białek, równowagę kwasowo-zasadową oraz usuwanie poza organizm amoniaku. Przy niedoborach energii pobieranej z tkanki mięśniowej glutamina wraz z alaniną uczestniczą w procesie glukoneogenezy i uczestniczą w produkcji substratu glukozy. L-glutamina ma bezpośredni wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i trawiennego oraz na odporność immunologiczna organizmu. Uczestniczy w syntezie jednego z silniejszych antyoksydantów glutationu. Posiada potencjał antykataboliczny. Występuje w postaci naturalnej w pokarmach zwierzęcych i roślinnych oraz odżywkach wysokobiałkowych. Stosowana w postaci monopreparatu lub wieloskładnikowych preparatów aminokwasowych i suplementów poprawiających odbudowę biologiczną po wysiłku, często w połączeniu z BCAA.

Dawkowanie: 5–20 g na dobę (porcjowane w czasie dnia, oraz po treningu i przebudzeniu). W suplementacji stosowana jest dawka minimalna 2–15g na 1 porcję.

Ostatnio na blogu

Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL jest składnikiem, z którego powstaje kwas żołądkowy – niezbędny do prawidłowego przebiegu procesu trawienia, zwłaszcza białek [1]....

czytaj więcej
„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

Miesiąc temu na stronie Ministerstwa Zdrowia pojawił się raport dotyczący cukru i jego spożycia w populacji Polski, a także nadwagi, otyłości, chorób z...

czytaj więcej
Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Chociaż orzechy i nasiona przestały być już postrzegane jedynie przez pryzmat swojej wysokiej kaloryczności i dziś coraz częściej zwraca się na ich...

czytaj więcej
Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Odwieczna batalia diety wysokowęglowodanowej z niskowęglowodanową (wysokotłuszczową) obejmuje wiele zagadnień. Kwestie dotyczą skuteczności odchudzania,...

czytaj więcej
Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Niedobór testosteronu u mężczyzn związany jest z szeregiem objawów klinicznych i chorób takich jak depresja, otyłość, cukrzyca czy choroby sercowo-...

czytaj więcej
niedlugo redukcja :)/lapy

niedlugo redukcja :)/lapy

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027