Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł616,00 zł821,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-42,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
100% Whey Isolate 100% Whey Isolate

Scitec 100% Whey Isolate to najwyżej jakości izolat białka serwatkowego. Dzięki zastosowaniu podczas produkcji procesów mikrofiltracji i ultrafiltracji pozyskano niezwykle wysokie stężenie szybko przyswajalnego białka o dobrym aminogramie, przy zachowaniu niskiej zawartości laktozy, tłuszczu i węglowodanów.

Białko stanowi najważniejszy składnik budulcowy organizmów żywych. Zapewnienie jego prawidłowej ilości w diecie przyczynia się do stymulacji procesów anabolicznych, gdyż aminokwasy, będące produktem trawienia białek, stanowią element budulcowy białek mięśniowych. Na szczególną uwagę zasługują aminokwasy egzogenne, gdyż nasz organizm nie jest w stanie ich samodzielnie syntezować i muszą być dostarczane wraz z pokarmem.

Białko serwatkowe zaliczane jest do białek kompletnych, gdyż dostarcza organizmowi wszystkich wspomnianych 9 aminokwasów egzogennych (histydynę, izoleucynę, leucynę, lizynę, metioninę, fenyloalaninę, treoninę, tryptofan, walinę). Wśród nich na szczególną uwagę zasługują występujące w wysokim stężeniu aminokwasy rozgałęzione BCAA (leucyna, izoleucyna, walina).

Leucyna inicjuje proces syntezy białek mięśniowych. To do niej dobudowywane są kolejne peptydy, z których tworzone są nowe włókna mięśniowe. BCAA znosi też zmęczenie po intensywnej sesji treningowej, gdyż wraz ze wzrostem jego stężenia maleje ilość tryptofanu, którego przemiany są źródłem serotoniny odpowiadającej za uczucie senności i znużenia.  

L-glutamina, o którą został wzbogacony suplement, jest aminokwasem występującym w największym stężeniu w krwiobiegu i zaliczana jest do aminokwasów względnie egzogennych (warunkowo niezbędne). Może być zatem produkowana w organizmie, ale w wyniku niektórych stanów fizjologicznych, takich jak stres, choroba czy wysiłek fizyczny zapotrzebowanie na nią wzrasta. Dodatkowo L-glutamina jest pozyskiwana m.in. z mięśni szkieletowych w wyniku reakcji katabolicznych, co dla osób dbających o przyrost masy mięśniowej jest zjawiskiem niepożądanym. Niezbędne jest zatem dostarczanie jej z zewnątrz.

Podsumowując, Scitec 100% Whey Isolate to preparat stworzony z myślą o osobach pragnących w szybki i smaczny sposób wzbogacić swoją codzienną dietę w najwyżej jakości białko.

InStock
5 3
5

Miałem i truskawkę i malinę. Obydwa smaki bardzo dobrze się rozpuszczają oraz są wyśmienite. Skład wszyscy widzą w tabeli, że jest bardzo dobry, polecam również z tego względu, ponieważ dodatek L-Glutaminy bardzo dobrze spełnia swoją rolę regeneracyjną :) POLECAM z czystym sumieniem.
5

No w tym produkcie jeden smak polubiłem najbardziej a mianowicie czekoladę . Stosuję po treningowo i dodaje czasami do omletów i ryzu .. Pycha , super produkt ;)
5

Super białko, doskonale się rozpuszcza i dobrze smakuje - oprócz smaku bananowego :)
Since 2005
Dodaj do koszyka
100% Whey Isolate 100% Whey Isolate 700g
Scitec
85,00 zł

100% Whey Isolate

5 na podstawie 3 opinii ilość: 700g

Wszystkie gramatury:

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
średnia ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-03
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
85,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 83,30 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Najwyższej jakości izolat białka serwatkowego
  • Doskonała rozpuszczalność oraz wysoka wchłanialność
  • Wysoka zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA
  • Śladowe ilości węglowodanów, tłuszczu i laktozy
  • Nasila procesy anaboliczne
  • Dodatek L-glutaminy

Scitec 100% Whey Isolate to najwyżej jakości izolat białka serwatkowego. Dzięki zastosowaniu podczas produkcji procesów mikrofiltracji i ultrafiltracji pozyskano niezwykle wysokie stężenie szybko przyswajalnego białka o dobrym aminogramie, przy zachowaniu niskiej zawartości laktozy, tłuszczu i węglowodanów.

Białko stanowi najważniejszy składnik budulcowy organizmów żywych. Zapewnienie jego prawidłowej ilości w diecie przyczynia się do stymulacji procesów anabolicznych, gdyż aminokwasy, będące produktem trawienia białek, stanowią element budulcowy białek mięśniowych. Na szczególną uwagę zasługują aminokwasy egzogenne, gdyż nasz organizm nie jest w stanie ich samodzielnie syntezować i muszą być dostarczane wraz z pokarmem.

Białko serwatkowe zaliczane jest do białek kompletnych, gdyż dostarcza organizmowi wszystkich wspomnianych 9 aminokwasów egzogennych (histydynę, izoleucynę, leucynę, lizynę, metioninę, fenyloalaninę, treoninę, tryptofan, walinę). Wśród nich na szczególną uwagę zasługują występujące w wysokim stężeniu aminokwasy rozgałęzione BCAA (leucyna, izoleucyna, walina).

Leucyna inicjuje proces syntezy białek mięśniowych. To do niej dobudowywane są kolejne peptydy, z których tworzone są nowe włókna mięśniowe. BCAA znosi też zmęczenie po intensywnej sesji treningowej, gdyż wraz ze wzrostem jego stężenia maleje ilość tryptofanu, którego przemiany są źródłem serotoniny odpowiadającej za uczucie senności i znużenia.  

L-glutamina, o którą został wzbogacony suplement, jest aminokwasem występującym w największym stężeniu w krwiobiegu i zaliczana jest do aminokwasów względnie egzogennych (warunkowo niezbędne). Może być zatem produkowana w organizmie, ale w wyniku niektórych stanów fizjologicznych, takich jak stres, choroba czy wysiłek fizyczny zapotrzebowanie na nią wzrasta. Dodatkowo L-glutamina jest pozyskiwana m.in. z mięśni szkieletowych w wyniku reakcji katabolicznych, co dla osób dbających o przyrost masy mięśniowej jest zjawiskiem niepożądanym. Niezbędne jest zatem dostarczanie jej z zewnątrz.

Podsumowując, Scitec 100% Whey Isolate to preparat stworzony z myślą o osobach pragnących w szybki i smaczny sposób wzbogacić swoją codzienną dietę w najwyżej jakości białko.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (3)

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 25 gIlość porcji w opakowaniu: 28
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1462 kJ / 348 kcal-
Białko84 g-
Węglowodany2,4 g-
w tym cukry0 g-
Tłuszcz-
w tym tłuszcze nasycone-
Sól0,48 g-
L-Glutamina1000 mg-

Pozostałe składniki

Bananowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) zawierający frakcje mleka: beta laktoglobulinę, alfa laktoalbuminę, surowiczą albuminę wołową, immunoglobuliny G, laktoferrynę, oraz glikomakropeptydy, aromat (bananowy), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza), hydrolizat białek serwatkowych (wyprodukowany z mleka), regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Czekoladowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) zawierający frakcje mleka: beta laktoglobulinę, alfa laktoalbuminę, surowiczą albuminę wołową, immunoglobuliny G, laktoferrynę, oraz glikomakropeptydy, proszek kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%), aromat (czekoladowy), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza), hydrolizat białek serwatkowych (wyprodukowany z mleka). Malinowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) zawierający frakcje mleka: beta laktoglobulinę, alfa laktoalbuminę, surowiczą albuminę wołową, immunoglobuliny G, laktoferrynę, oraz glikomakropeptydy, aromat (malinowy), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), hydrolizat białek serwatkowych (wyprodukowany z mleka), barwnik (czerwień koszelinowa – Pąs 4R***) Truskawkowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) zawierający frakcje mleka: beta laktoglobulinę, alfa laktoalbuminę, surowiczą albuminę wołową, immunoglobuliny G, laktoferrynę, oraz glikomakropeptydy, aromat (truskawkowy), barwnik (czerwień buraczana), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza), hydrolizat białek serwatkowych (wyprodukowany z mleka), regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Waniliowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) zawierający frakcje mleka: beta laktoglobulinę, alfa laktoalbuminę, surowiczą albuminę wołową, immunoglobuliny G, laktoferrynę, oraz glikomakropeptydy, aromat (waniliowy), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza), hydrolizat białek serwatkowych (wyprodukowany z mleka). / ***Może mieć wpływ na aktywność oraz skupienie uwagi u dzieci.

Ostatnia ocena

Damian

Miałem i truskawkę i malinę. Obydwa smaki bardzo dobrze się rozpuszczają oraz są wyśmienite. Skład wszyscy widzą w tabeli, że jest bardzo dobry, polecam również z tego względu, ponieważ dodatek L-Glutaminy bardzo dobrze spełnia swoją rolę regeneracyjną :) POLECAM z czystym sumieniem.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
32,00 zł
(2)

Kompleks witamin i minerałów dla sportowców obciążonych zwiększonym wysiłkiem fizycznym.

Kupuję
Now Foods
129,00 zł

Suplement witaminowy-mineralny dla mężczyzn. Zwiększa odporność, poprawia samopoczucie i anabolizm.

Kupuję
Trec
149,00 zł
(1)

Kompleks łatwowchłanialnych form L-Glutaminy. Wspomaga regenerację mięśni i ogranicza katabolizm.

Kupuję
Natrol
39,00 zł

Potężna dawka witamin i mikroelementów, skomponowana z myślą o indywidualnym zapotrzebowaniu każdej z kobiet.

Kupuję
Source Naturals
199,00 zł

Produkt wspiera witalność, produkcję energii, pracę serca, mózgu, układu immunologicznego oraz działanie wątroby.

Kupuję
Grenade
79,00 zł

Spalacz tłuszczu na bazie wyciągów roślinnych, kofeiny i fenyloalaniny. Pobudza metabolizm, zwiększa energię.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

L-Glutamina

Informacja

L-glutamina - aminokwas endogenny budujący białka, amid kwasu glutaminowego. W organizmie ludzkim jest odpowiedzialna za syntezę białek, równowagę kwasowo-zasadową oraz usuwanie poza organizm amoniaku. Przy niedoborach energii pobieranej z tkanki mięśniowej glutamina wraz z alaniną uczestniczą w procesie glukoneogenezy i uczestniczą w produkcji substratu glukozy. L-glutamina ma bezpośredni wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i trawiennego oraz na odporność immunologiczna organizmu. Uczestniczy w syntezie jednego z silniejszych antyoksydantów glutationu. Posiada potencjał antykataboliczny. Występuje w postaci naturalnej w pokarmach zwierzęcych i roślinnych oraz odżywkach wysokobiałkowych. Stosowana w postaci monopreparatu lub wieloskładnikowych preparatów aminokwasowych i suplementów poprawiających odbudowę biologiczną po wysiłku, często w połączeniu z BCAA.

Dawkowanie: 5–20 g na dobę (porcjowane w czasie dnia, oraz po treningu i przebudzeniu). W suplementacji stosowana jest dawka minimalna 2–15g na 1 porcję.

Ostatnio na blogu

Nadmierna masa ciała a choroby kardiologiczne i nie tylko

Nadmierna masa ciała a choroby kardiologiczne i nie tylko

O otyłości mówi się coraz więcej. Sam miałem okazję postąpić parę tekstów dotyczących nadmiernej masy ciała. Problem eskaluje, ponad połowa naszego...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Zespół jelita drażliwego (ang. Irritable Bowel Syndrome – IBS) jest obecnie najczęściej spotykanym funkcjonalnym zaburzeniem żołądkowo-jelitowym z...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

W poprzednim tygodniu wyjaśniliśmy sobie, że okres okołoporodowy sprzyja wystąpieniu wielu zaburzeniom emocjonalnym, zaczynając od stanów depresyjnych i...

czytaj więcej
Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

  Witajcie, jakiś czas temu opublikowałem program treningowy pod wyciskanie leżąc na 4 dni w tygodniu. Program ten był przeznaczony głównie dla...

czytaj więcej
Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Hej! Kto w dzieciństwie zajadał się drożdżowymi rogalikami babci czy mamy? Mi zdecydowanie przypominają taki beztroski czas i ten zapach w domu… to co...

czytaj więcej
Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027