Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Gold Whey Protein Isolate Gold Whey Protein Isolate

GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE otrzymany jest w wyniku zaawansowanego procesu filtracji krzyżowej co pozwala na wyodrębnienie z serwatki najlepszych frakcji białek i skoncentrowanie ich w jednym produkcie. GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE to produkt bogaty w bioaktywne składniki takie jak: laktoalbuminy alfa i beta, glikomakropeptydy, frakcje odpowiedzialne za wspieranie naturalnej odporności organizmu (immunoglobuliny, laktoferyna) czy polipeptydy o silnym działaniu anabolicznym (czynniki wzrostu TGF, IGF-1, IGF-2). Dzięki zastosowaniu procesu filtracji krzyżowej wszystkie składniki aktywne zawarte w GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE zachowują swoje właściwości bioaktywne przez co podnoszą odporność organizmu, mogą efektywnie wspierać procesy anaboliczne, w wyniku których budowana jest beztłuszczowa masa mięśniowa ale też wspierać regenerację mięśni w których zaszły mikrouszkodzenia na skutek intensywnego treningu.

GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE powinien zostać włączony do programu odżywiania każdego człowieka a szczególnie intensywnie i ciężko trenującego sportowca aby zapewnić maksymalną podaż pełnowartościowego białka, budowę beztłuszczowej masy mięśniowej połączoną ze zwiększoną odpornością organizmu.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Gold Whey Protein Isolate Gold Whey Protein Isolate 908g
Fa
109,00 zł

Gold Whey Protein Isolate

Wszystkie gramatury

908g
109,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!
2270g
219,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:
109,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,59 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Każda porcja dostarcza 25 g pełnowartościowego białka
  • Zawiera kompleks enzymów trawiennych Aminogen®
  • Wspomaga regenerację całego organizmu
  • Wysoka zawartość BCAA i Glutaminy w jednej porcji
  • Nie zawiera cukrów ani tłuszczów nasyconych
  • Dostępny w 5 pysznych smakach

GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE otrzymany jest w wyniku zaawansowanego procesu filtracji krzyżowej co pozwala na wyodrębnienie z serwatki najlepszych frakcji białek i skoncentrowanie ich w jednym produkcie. GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE to produkt bogaty w bioaktywne składniki takie jak: laktoalbuminy alfa i beta, glikomakropeptydy, frakcje odpowiedzialne za wspieranie naturalnej odporności organizmu (immunoglobuliny, laktoferyna) czy polipeptydy o silnym działaniu anabolicznym (czynniki wzrostu TGF, IGF-1, IGF-2). Dzięki zastosowaniu procesu filtracji krzyżowej wszystkie składniki aktywne zawarte w GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE zachowują swoje właściwości bioaktywne przez co podnoszą odporność organizmu, mogą efektywnie wspierać procesy anaboliczne, w wyniku których budowana jest beztłuszczowa masa mięśniowa ale też wspierać regenerację mięśni w których zaszły mikrouszkodzenia na skutek intensywnego treningu.

GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE powinien zostać włączony do programu odżywiania każdego człowieka a szczególnie intensywnie i ciężko trenującego sportowca aby zapewnić maksymalną podaż pełnowartościowego białka, budowę beztłuszczowej masy mięśniowej połączoną ze zwiększoną odpornością organizmu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 908 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 30
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1481 kJ / 354 kcal-
Białko83 g-
Węglowodany2,9 g-
- cukry1,2 g-
Tłuszcz1 g-
- nasycone kwasy tłuszczowe-
Błonnik0,7 g-
Sól0,5 g-

Pozostałe składniki

Isolac®[Izolat białka serwatkowego, emulgator (lecytyna sojowa)], kakao, aromaty, stabilizator (karboksymetyloceluloza), barwnik (burak czerwony), enzymy trawienne (Aminogen®), słodziki (acesulfam potasowy, sukraloza).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
99,00 zł

L-karnityna w postaci płynnej. Usprawnia metabolizm, zwiększa energię i poprawia koncentrację.

Kupuję
Doctor's Best
189,00 zł

Najnowsza i obecnie najlepsza wersja potężnego antyoksydantu (ALA) – sól sodowa kwasu R-alfa-liponowego

Kupuję
Aps
169,00 zł

Zaawansowany spalacz tłuszczu. Ułatwia pozbywanie się tkanki tłuszczowej i pomaga zniwelować apetyt.

Kupuję
Gaspari
209,00 zł

Produkt zwiększający poziom wolnego testosteronu i ograniczający poziom estrogenów. Zwiększa siłę i wytrzymałość.

Kupuję
Biotech Usa
45,00 zł

Kompleks substancji promujących tempo spalania tkanki tłuszczowej. Nie zawiera stymulantów.

Kupuję
Life Extension
129,00 zł

Innowacyjny kompleks stabilizujący poziom cukru we krwi i poprawiający wrażliwość insulinową.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Autyzm leczony dietą

Autyzm leczony dietą

Dietetyka ma coraz szersze zastosowanie w leczeniu chorób. Wiadomo, że składniki pożywienia wpływają na organizm w wieloraki sposób. Na jednym biegunie są...

czytaj więcej
3-4 mega ciężkie serie na NOGI, a one rosną? Jak to możliwe? TRENING NÓG!

3-4 mega ciężkie serie na NOGI, a one rosną? Jak to możliwe? TRENING NÓG!

Hej!  Przez długi okres czasu robiłem bardzo dużą objętość na mięśnie czworogłowe, dwugłowe, łydki itd. Krótko mówiąc przesadzałem! Nogi...

czytaj więcej
typowy trening nog

typowy trening nog

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
Czy stosowanie okresowych przerw od diety jest dobrym rozwiązaniem w przypadku sportowców?

Czy stosowanie okresowych przerw od diety jest dobrym rozwiązaniem w przypadku sportowców?

Zmiany masy ciała sportowców Jak wiadomo, sportowcy stosunkowo często podejmują się okresowej utraty masy ciała, próbując zmniejszyć zawartość...

czytaj więcej
Śmierć przez sen? – wpływ snu na śmiertelność z różnych przyczyn

Śmierć przez sen? – wpływ snu na śmiertelność z różnych przyczyn

W ostatnim tekście pisałem nieco o ryzyku sercowo-naczyniowym zależnym od czasu trwania snu i pracy, dziś natomiast chciałbym skupić się na śmiertelności...

czytaj więcej
Wszystko, o czym powinieneś wiedzieć w temacie wyczerpania nadnerczy

Wszystko, o czym powinieneś wiedzieć w temacie wyczerpania nadnerczy

W dzisiejszych czasach wyczerpanie nadnerczy zdaje się być niezwykle nośnym tematem. Co to właściwie jest? Jeśli nie wiesz, to warto, abyś zapoznał się z...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027