Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Isolate 100 Isolate 100

ISOLATE 100 zawiera 100% izolatu białek serwatkowych CFM, który charakteryzuje się rekordową wartością biologiczną (BV 159), szybkością wchłaniania oraz zawartością aminokwasów BCAA i L-glutaminy. ISOLATE 100 intensywnie stymuluje syntezę białek mięśniowych, przyczyniając się do szybkiego wzrostu ich masy. Produkt uzupełnia dietę w najwyższej klasy wolne od tłuszczu i cukrów proteiny, niezbędne do budowania muskularnej sylwetki bez ryzyka jej zbędnego otłuszczenia.

NAJDOSKONALSZE BIAŁKO ŚWIATA
ISOLATE 100 to najwyższej klasy odżywka w całości bazująca na elitarnym izolacie białka serwatkowego CFM. Surowiec ten uznawany jest za najdoskonalsze i najbardziej wartościowe źródło protein stosowane w suplementacji sportowej diety. ISOLATE 100 dostarcza najwyższej jakości szybko absorbowanych składników budulcowych, stymulujących proces wzrostu i regeneracji włókien mięśniowych. Izolat białka serwatkowego cechuje się wzorcową zawartością najważniejszych aminokwasów o działaniu anabolicznym oraz aktywnych mikro-peptydów. Zastosowanie unikatowej technologii produkcji pozwala na uzyskanie rekordowo wysokiej koncentracji protein i najwyższego stopnia czystości. Dzięki temu białko to jest praktycznie całkowicie wolne od niepożądanych składników, które mogłyby obniżać jego wartość odżywczą.

UNIKALNY PROCES PRODUKCJI
Cały surowiec wykorzystany do produkcji ISOLATE 100 został wytworzony dzięki wykorzystaniu najnowocześniejszych technologii. Proces wieloetapowej mikrofiltracji z przepływem krzyżowym (CROSS-FLOW MICROFILTRATION) to obecnie najbardziej zaawansowana i jednocześnie czasochłonna metoda mechanicznej separacji białek serwatkowych. Przebiega on w niskich temperaturach i bez użycia jakichkolwiek czynników chemicznych, które mogłyby narazić delikatną strukturę białek serwatkowych na uszkodzenia. W jego wyniku uzyskuje się skoncentrowane i co najważniejsze niezdenaturowane białko serwatkowe o pełnej aktywności i funkcjonalności. To właśnie dlatego ISOLATE 100 ma tak wysoką wartość odżywczą i niezwykle skutecznie wspomaga budowę czystej, wolnej od tłuszczu masy mięśniowej. W porównaniu do innych odżywek wysokobiałkowych tego typu ISOLATE 100 wchłania się o wiele szybciej i zawiera więcej najważniejszych aminokwasów wysiłkowych: BCAA i L-Glutaminy.

NIEZWYKŁA AKTYWNOŚĆ
ISOLATE 100 to zdecydowanie najlepszy sposób na uzupełnianie białka, umożliwiającego stały rozwój najważniejszych cech wysiłkowych. Izolat białka serwatkowego szczególnie silnie stymuluje procesy anaboliczne. Szybkość wchłaniania i rekordowa zawartość leucyny pobudza wydzielanie hormonów anabolicznych (min. insuliny) i wspomaga syntezę protein mięśniowych o wiele silniej niż pozostałe popularne źródła protein. W składzie preparatu znajdują się także specyficzne tylko dla tego źródła protein składniki. Izolat serwatki zawiera liczne peptydy (krótkie fragmenty łańcucha białkowego) o zróżnicowanej aktywności. Najnowsze badania naukowe potwierdzają min. ich zdolności do zwiększania szybkości przepływu krwi w naczyniach krwionośnych oraz stymulowania procesów odpornościowych.

KOMU POLECANY JEST PREPARAT?
ISOLATE 100 sprawdzi się doskonale zarówno w okresie budowania czystej masy mięśniowej, jak i przy kształtowaniu ostatecznej ich definicji w trakcie restrykcyjnej diety redukcyjnej. Preparat dostarcza tylko i wyłącznie kalorie w postaci białka, które dodatkowo pobudza przemianę materii. ISOLATE 100 uzupełni Twoją codzienną dietę w najcenniejsze i najdoskonalsze białka pochodzące z serwatki. ISOLATE 100 niezwykle szybko się wchłania, nie obciążając przewodu pokarmowego, dlatego możesz go stosować o każdej porze dnia. Doskonale sprawdzi się zawsze wtedy, kiedy Twoje mięśnie wymagają dodatkowej porcji pełnowartościowego białka, szczególnie po treningu i zaraz po przebudzeniu.

Na magazynie
4 1
4

spoko izolacik ale uwazam ze nie warto przeplacac ilepiej kupowac wpc
Since 2005
Dodaj do koszyka
Isolate 100 Isolate 100 750g
Trec
95,00 zł

Isolate 100

4 na podstawie 1 opinii
Magazyn UE

Wszystkie gramatury

750g
95,00 zł
1800g
209,00 zł

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,56 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Maksymalna przyswajalność
  • 0 g tłuszczu i 0 g laktozy
  • 100% izolatu białka serwatki CFM

ISOLATE 100 zawiera 100% izolatu białek serwatkowych CFM, który charakteryzuje się rekordową wartością biologiczną (BV 159), szybkością wchłaniania oraz zawartością aminokwasów BCAA i L-glutaminy. ISOLATE 100 intensywnie stymuluje syntezę białek mięśniowych, przyczyniając się do szybkiego wzrostu ich masy. Produkt uzupełnia dietę w najwyższej klasy wolne od tłuszczu i cukrów proteiny, niezbędne do budowania muskularnej sylwetki bez ryzyka jej zbędnego otłuszczenia.

NAJDOSKONALSZE BIAŁKO ŚWIATA
ISOLATE 100 to najwyższej klasy odżywka w całości bazująca na elitarnym izolacie białka serwatkowego CFM. Surowiec ten uznawany jest za najdoskonalsze i najbardziej wartościowe źródło protein stosowane w suplementacji sportowej diety. ISOLATE 100 dostarcza najwyższej jakości szybko absorbowanych składników budulcowych, stymulujących proces wzrostu i regeneracji włókien mięśniowych. Izolat białka serwatkowego cechuje się wzorcową zawartością najważniejszych aminokwasów o działaniu anabolicznym oraz aktywnych mikro-peptydów. Zastosowanie unikatowej technologii produkcji pozwala na uzyskanie rekordowo wysokiej koncentracji protein i najwyższego stopnia czystości. Dzięki temu białko to jest praktycznie całkowicie wolne od niepożądanych składników, które mogłyby obniżać jego wartość odżywczą.

UNIKALNY PROCES PRODUKCJI
Cały surowiec wykorzystany do produkcji ISOLATE 100 został wytworzony dzięki wykorzystaniu najnowocześniejszych technologii. Proces wieloetapowej mikrofiltracji z przepływem krzyżowym (CROSS-FLOW MICROFILTRATION) to obecnie najbardziej zaawansowana i jednocześnie czasochłonna metoda mechanicznej separacji białek serwatkowych. Przebiega on w niskich temperaturach i bez użycia jakichkolwiek czynników chemicznych, które mogłyby narazić delikatną strukturę białek serwatkowych na uszkodzenia. W jego wyniku uzyskuje się skoncentrowane i co najważniejsze niezdenaturowane białko serwatkowe o pełnej aktywności i funkcjonalności. To właśnie dlatego ISOLATE 100 ma tak wysoką wartość odżywczą i niezwykle skutecznie wspomaga budowę czystej, wolnej od tłuszczu masy mięśniowej. W porównaniu do innych odżywek wysokobiałkowych tego typu ISOLATE 100 wchłania się o wiele szybciej i zawiera więcej najważniejszych aminokwasów wysiłkowych: BCAA i L-Glutaminy.

NIEZWYKŁA AKTYWNOŚĆ
ISOLATE 100 to zdecydowanie najlepszy sposób na uzupełnianie białka, umożliwiającego stały rozwój najważniejszych cech wysiłkowych. Izolat białka serwatkowego szczególnie silnie stymuluje procesy anaboliczne. Szybkość wchłaniania i rekordowa zawartość leucyny pobudza wydzielanie hormonów anabolicznych (min. insuliny) i wspomaga syntezę protein mięśniowych o wiele silniej niż pozostałe popularne źródła protein. W składzie preparatu znajdują się także specyficzne tylko dla tego źródła protein składniki. Izolat serwatki zawiera liczne peptydy (krótkie fragmenty łańcucha białkowego) o zróżnicowanej aktywności. Najnowsze badania naukowe potwierdzają min. ich zdolności do zwiększania szybkości przepływu krwi w naczyniach krwionośnych oraz stymulowania procesów odpornościowych.

KOMU POLECANY JEST PREPARAT?
ISOLATE 100 sprawdzi się doskonale zarówno w okresie budowania czystej masy mięśniowej, jak i przy kształtowaniu ostatecznej ich definicji w trakcie restrykcyjnej diety redukcyjnej. Preparat dostarcza tylko i wyłącznie kalorie w postaci białka, które dodatkowo pobudza przemianę materii. ISOLATE 100 uzupełni Twoją codzienną dietę w najcenniejsze i najdoskonalsze białka pochodzące z serwatki. ISOLATE 100 niezwykle szybko się wchłania, nie obciążając przewodu pokarmowego, dlatego możesz go stosować o każdej porze dnia. Doskonale sprawdzi się zawsze wtedy, kiedy Twoje mięśnie wymagają dodatkowej porcji pełnowartościowego białka, szczególnie po treningu i zaraz po przebudzeniu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 750 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 25
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1507 kJ / 355 kcal18%
Białko85,5 g171%
Węglowodany2,5 g1%
w tym cukry0,4 g0%
Tłuszcz0,3 g0%
w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,1 g1%
Sól1,1 g12%
SKŁADNIKI AKTYWNE
Izolat Białka Serwatkowego CFM (z mleka)91,7 g*

Pozostałe składniki

Kakao w proszku dla smaku czekoladowego, czekoladowo-truskawkowego i czekoladowo-miętowego; substancja zagęszczająca - sól sodowa karboksymetylocelulozy); regulator kwasowości dla smaku gruszkowego i truskawkowego - kwas cytrynowy; aromaty; emulgator - lecytyna sojowa; substancje słodzące - sukraloza, barwnik dla smaku gruszkowego i śmietankowo-waniliowego - beta-karoten; barwnik dla smaku truskawkowego - czerwień koszenilowa A.

Ostatnia ocena

orochi

spoko izolacik ale uwazam ze nie warto przeplacac ilepiej kupowac wpc

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olympus Labs
209,00 zł

Zawansowany preparat wspierający anabolizm, oparty na trzech opatentowanych formułach.

Kupuję
Now Foods
29,00 zł

Uniwersalny suplement o działaniu regulującym poziom glukozy we krwi i właściwościach zwiększających libido.

Kupuję
San
79,00 zł
(4)

Kompleks witamin, minerałów i wyciągów roślinnych. Poprawia samopoczucie i ułatwia detoksykację organizmu.

Kupuję
Trec
46,00 zł

Kompleks łatwowchłanialnych form L-Glutaminy. Wspomaga regenerację mięśni i ogranicza katabolizm.

Kupuję
Seeking Health
119,00 zł

Suplement dostarczający witamin, minerałów i związków prozdrowotnych. Nie zawiera form metylowanych.

Kupuję
Brawn
199,00 zł
(1)

Odżywka poprawiająca jakość snu. Przyspiesza regenerację, pobudza wytwarzanie hormonu wzrostu.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Składniki aktywne

Informacja

Składniki aktywne, są kompleksem składników odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie organizmu ludzkiego, pochodzenia naturalnego (roślinne lub zwierzęcego) lub syntetycznych (o identycznym działaniu), które po spożyciu (i strawieniu) przynoszą odpowiedni efekt fizjologiczny organizmu zgodny z ich specyfiką. Przykładowo należą do nich kofeina i wyciąg z  zielonej herbaty stosowane jako składnik spalaczy tłuszczu, składniki powodujące przyrosty energii czy poszczególnych układów organizmu.

Oprócz składników aktywnych, wymienić należy składniki dodatkowe, które przedłużają trwałość produktów oraz nadają im określone cechy fizyczne lub chemiczne.

Dostępne na www.muscle-zone.pl w postaci preparatów wieloskładnikowych jak i monopreparatów.

Białko serwatkowe

Informacja

Białka serwatkowe (proteiny z mikrofiltracji mleka krowiego) stanowią ok. 20 % białka mleka. Charakteryzują się składnikami aktywnymi biologicznie, przede wszystkim aminokwasami egzogennymi (BCAA i lizyny oraz EAA), a ponadto: beta-laktoglobuliną (36 %), alfa laktoalbuminą (20 %), immunoglobuliną (10%). Magazynują retinol i żelazo w komórkach, stymulują poziom flory bakteryjnej. Stosowanie preparatów z białkiem serwatkowym jest zalecane we wszystkich niemal dyscyplinach sportowych, przede wszystkim przedstawicielom sportów siłowych i kulturystom jako uzupełnienie diety w wysokojakościowe białko, szczególnie okołotreningowo. Dostępne w postaci czystych koncentratów, hydrolizatów i izolatów a także jako składnik odżywek (batonów proteinowych, odżywek węglowodanowo-białkowych, posiłków typ MRP).

Dawkowanie: wg indywidualnego zapotrzebowania, zazwyczaj 30–90 gramów na dobę.

Ostatnio na blogu

Uważaj z ostrością – chilli zabija czy ratuje życie?

Uważaj z ostrością – chilli zabija czy ratuje życie?

Któż nie lubi w życiu odrobiny pikanterii? Z pewnością znajdą się tacy, jednak myślę, że pozostaną w mniejszości. Nie o samej pikanterii jednak dziś,...

czytaj więcej
weszla porcja synedrexa :P/lapy

weszla porcja synedrexa :P/lapy

od dzis wspomagam sie tym SPALACZEM TLUSZCZU i powiem ze jak na pierwszy dzien jest masakrycznie (tzn jem na sile…gdy normalnie bylem glodny, ale to sie...

czytaj więcej
HIIT vs Cardio – który trening skuteczniej wpływa na proces redukcji tkanki tłuszczowej?

HIIT vs Cardio – który trening skuteczniej wpływa na proces redukcji tkanki tłuszczowej?

Szacuje się, że obecnie u 2,1 miliarda osób, czyli około 30 % światowej populacji występuje nadwaga lub otyłość [1]. Rosnącej epidemii otyłości w...

czytaj więcej
Probiotyki w ciąży i podczas karmienia piersią

Probiotyki w ciąży i podczas karmienia piersią

Ciąża jest jest bardzo ważnym okresem w życiu kobiety. Zachodzą wtedy szybkie zmiany fizjologiczne w organizmie matki. Zmiany te, następujące już w...

czytaj więcej
Indywidualne podejście do aktywności fizycznej osób o wysokiej wrażliwości sensorycznej

Indywidualne podejście do aktywności fizycznej osób o wysokiej wrażliwości sensorycznej

Indywidualne różnice w reaktywności lub wrażliwości na bodźce środowiskowe zaobserwowano zarówno u ludzi, jak i u wielu gatunków zwierząt [1]....

czytaj więcej
Czy pokarmy mogą obniżać wytrzymałość sportowca?

Czy pokarmy mogą obniżać wytrzymałość sportowca?

Produkty powszechnie uznawane za zdrowe, nie zawsze muszą iść w parze z lepszymi wynikami w sporcie. I choć za zdrowe produkty uznaje się te, które...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

Black Supps Ltd (11986057)
235-239 High Road London N22 8HF
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027