Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:214,00 zł428,00 zł642,00 zł856,00 zł1 071,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-43,00 zł-54,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Isolate 100 Isolate 100 750g
Trec
109,00 zł

Isolate 100

4 na podstawie 1 opinii ilość: 750g

Wszystkie gramatury:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł

Jako alternatywę polecamy:

Whey Protein (WPI+WPC) 700g
Whey Protein (WPI+WPC) 700g
MZ-STORE
59,00 zł
porównaj skład
109,00 złz VAT
4,36 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 106,82 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Źródło 100% izolatu białka serwatkowego CFM
  • Proteiny wolne od tłuszczu i cukru
  • Wysoka przyswajalność białka
  • Wzrost masy mięśniowej
  • Wsparcie regeneracji

Trec Isolate 100 to suplement diety zawierający 100% izolat białka serwatkowego wolny od tłuszczu oraz cukru. Pozyskiwany jest z zastosowaniem nowoczesnej technologii CFM, która zapewnia dobrą przyswajalność. To wysokiej jakości produkt białkowy wspierający wzrost masy mięśniowej. Dostępny jest w różnych wariantach smakowych.

Białko serwatkowe stanowi rozpuszczalną w wodzie część mleka, a pozyskiwane jest jako produkt uboczny produkcji sera lub kazeiny. Jest to źródło protein, charakteryzujące się wysoką przyswajalnością oraz bogatym składem aminokwasowym.

Nowoczesna technologia
Zastosowanie w procesie produkcyjnym technologii CFM zapewnia otrzymanie izolatu o wysokim stężeniu białka, bez zbędnych składników w postaci tłuszczu czy laktozy. Jednocześnie metoda ta zapobiega usunięciu z serwatki immunoglobulin, które wspierają układ odpornościowy.

Wzrost masy mięśniowej
Preparat bogaty jest w aminokwasy, które uczestniczą w procesie syntezy białek stanowiących budulec miocytów. Dzięki temu przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz jej utrzymania na pożądanym poziomie. Właściwości anaboliczne białka serwatkowego wykorzystywane są również w regeneracji włókien mięśniowych podczas rekonwalescencji po urazach czy intensywnych treningach.

Wzmocnienie aparatu ruchu
Białko serwatkowe wspomaga wchłanianie wapnia, wywierając tym samym wpływ na prawidłową gęstość tkanki kostnej. Zwiększa zatem wytrzymałość aparatu ruchu, nadając mu odporność na urazy mechaniczne.

Dodatkowe korzyści
Białko serwatkowe polecane jest nie tylko sportowcom, ale też osobom stosującym diety niskokaloryczne. Wpływa bowiem na ograniczenie utraty mięśni. Jednocześnie może w pewnym stopniu ograniczyć przyrost tkanki tłuszczowej w okresie nadmiernego spożycia kalorii.

Podsumowując, Trec Isolate 100 to preparat skierowany w szczególności do osób aktywnych fizycznie, przeznaczony do stosowania głównie po intensywnym treningu w celu odbudowy mikrouszkodzeń mięśni i ograniczeniu procesów katabolicznych.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Wielkość opakowania: 750 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 25
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1507 kJ / 355 kcal18%
Białko85,5 g171%
Węglowodany2,5 g1%
w tym cukry0,4 g0%
Tłuszcz0,3 g0%
w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,1 g1%
Sól1,1 g12%
SKŁADNIKI AKTYWNE
Izolat Białka Serwatkowego CFM (z mleka)91,7 g*

Pozostałe składniki

Kakao w proszku dla smaku czekoladowego, czekoladowo-truskawkowego i czekoladowo-miętowego; substancja zagęszczająca - sól sodowa karboksymetylocelulozy); regulator kwasowości dla smaku gruszkowego i truskawkowego - kwas cytrynowy; aromaty; emulgator - lecytyna sojowa; substancje słodzące - sukraloza, barwnik dla smaku gruszkowego i śmietankowo-waniliowego - beta-karoten; barwnik dla smaku truskawkowego - czerwień koszenilowa A.

Ostatnia ocena

orochi

spoko izolacik ale uwazam ze nie warto przeplacac ilepiej kupowac wpc

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Apollo's Hegemony
3,99 zł
(6)

Formuła wspierająca proces redukcji masy ciała oraz wydolność, zarówno psychiczną, jak i fizyczną.

Kupuję
Cloma Pharma
149,00 zł
(1)

Preparat wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej. Poprawia termogenezę i koncentrację, ogranicza łaknienie.

Kupuję
Hi-tech
199,00 zł

Kompleksowy stack silnie stymulujący proces redukcji tkanki tłuszczowej. Dla zaawansowanych użytkowników.

Kupuję
Performax Labs
149,00 zł
(22)

Ekstremalny suplement przyspieszający spalanie tłuszczu jednocześnie silnie i długotrwale zwiększa poziom energii.

Kupuję
Usp Labs
199,00 zł

Synergistyczne połączenie skutecznych składników, przyspieszających proces redukcji tkanki tłuszczowej.

Kupuję
Biotech Usa
35,00 zł

Unikalna kompozycja składników wspomagających spalanie tkanki tłuszczowej i stymulująca metabolizm.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Składniki aktywne

Informacja

Składniki aktywne, są kompleksem składników odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie organizmu ludzkiego, pochodzenia naturalnego (roślinne lub zwierzęcego) lub syntetycznych (o identycznym działaniu), które po spożyciu (i strawieniu) przynoszą odpowiedni efekt fizjologiczny organizmu zgodny z ich specyfiką. Przykładowo należą do nich kofeina i wyciąg z  zielonej herbaty stosowane jako składnik spalaczy tłuszczu, składniki powodujące przyrosty energii czy poszczególnych układów organizmu.

Oprócz składników aktywnych, wymienić należy składniki dodatkowe, które przedłużają trwałość produktów oraz nadają im określone cechy fizyczne lub chemiczne.

Dostępne na www.muscle-zone.pl w postaci preparatów wieloskładnikowych jak i monopreparatów.

Białko serwatkowe

Informacja

Białka serwatkowe (proteiny z mikrofiltracji mleka krowiego) stanowią ok. 20 % białka mleka. Charakteryzują się składnikami aktywnymi biologicznie, przede wszystkim aminokwasami egzogennymi (BCAA i lizyny oraz EAA), a ponadto: beta-laktoglobuliną (36 %), alfa laktoalbuminą (20 %), immunoglobuliną (10%). Magazynują retinol i żelazo w komórkach, stymulują poziom flory bakteryjnej. Stosowanie preparatów z białkiem serwatkowym jest zalecane we wszystkich niemal dyscyplinach sportowych, przede wszystkim przedstawicielom sportów siłowych i kulturystom jako uzupełnienie diety w wysokojakościowe białko, szczególnie okołotreningowo. Dostępne w postaci czystych koncentratów, hydrolizatów i izolatów a także jako składnik odżywek (batonów proteinowych, odżywek węglowodanowo-białkowych, posiłków typ MRP).

Dawkowanie: wg indywidualnego zapotrzebowania, zazwyczaj 30–90 gramów na dobę.

Ostatnio na blogu

Sulbutiamina: witamina B o właściwościach nootropowych!

Sulbutiamina: witamina B o właściwościach nootropowych!

Czy byłeś jednym z tych dzieciaków, które w szkole bez problemów dostawały czwórki, ale nigdy nie kończyły...

czytaj więcej
Zespół jelita drażliwego – maślan sodu na ratunek!

Zespół jelita drażliwego – maślan sodu na ratunek!

Zespół jelita drażliwego (IBS) dotyka coraz większej ilości osób – nieodpowiednia dieta, duża ilość stresu i używki zdecydowanie nie sprzyjają...

czytaj więcej
Sukraloza – czy jest szkodliwa?

Sukraloza – czy jest szkodliwa?

Jak każdy wie, cukier ma bardzo destrukcyjny wpływ na nasze zdrowie. Stąd też rosnąca ilość jego zamienników, które mają być rzekomo o wiele lepsze dla...

czytaj więcej
Czy warto morsować? – poznaj zalety morsowania!

Czy warto morsować? – poznaj zalety morsowania!

Wraz z chłodniejszymi dniami zaczyna się kolejny sezon morsowania. Dla miłośników niższych temperatur i biohackingu to idealna...

czytaj więcej
Winpocetyna – lepsza pamięć i więcej energii!

Winpocetyna – lepsza pamięć i więcej energii!

Winpocetyna jest naturalnym nootropowym boosterem mózgu. Wspomaga zdrowie i kondycję mózgu, wzmacnia zdolność koncentracji i uczenia się, poprawia pamięć...

czytaj więcej
Berberyna vs. Antybiotyki w przeciwdziałaniu SIBO

Berberyna vs. Antybiotyki w przeciwdziałaniu SIBO

Bakteryjne przerosty jelita cienkiego (SIBO) stały się znaczącym problemem zdrowotnym obserwowanym w wielu przypakdach klinicznych. Szacowana...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Sprawdź również nasze doskonałe oceny na 
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027