Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:214,00 zł427,00 zł641,00 zł854,00 zł1 068,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-43,00 zł-54,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Nectar Nectar 960g
Syntrax
119,00 zł

Nectar 960g

ilość: 960g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
119,00 złz VAT
3,50 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 116,62 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Wysoce przyswajalny izolat białka serwatki
  • Zmniejsza uczucie zmęczenia po treningach
  • Wspomaga rozrost tkanki mięśniowej
  • Wykazuje działanie antykataboliczne
  • Wspiera regenerację mięśni

Syntrax Nectar to suplement diety stanowiący ultrafiltrowany, niehydrolizowany izolat białka serwatki o nietuzinkowym smaku. Jest to wysoce przyswajalne źródło aminokwasów, uzupełniające potreningowe braki protein.

Izolat białka serwatkowego, czyli WPI pozyskiwany jest w procesie mikrofiltracji w przepływie krzyżowym. Ten mechanizm produkcji, zachodzący w niskich temperaturach, umożliwia zachowanie właściwości takich komponentów białka serwatki jak alfa-laktoglobuliny, czy immunoglobuliny wspomagające układ odpornościowy. Dodatkowo zawiera wysoki odsetek protein oraz bogaty profil aminokwasowy.

Źródło BCAA
Preparat stanowi bogactwo BCAA, czyli aminokwasów rozgałęzionych, które odgrywają istotną rolę w sporcie. Przyczyniają się bowiem do wzrostu tkanki mięśniowej oraz szybkiej jej regeneracji. Wykazują działanie antykataboliczne, ograniczając zużycie aminokwasów w miocytach. Wpływają również na zmniejszenie uczucia zmęczenia, stanowiąc zastrzyk energii po ciężkim treningu.

Doskonałe proporcje
Izolat białka serwatkowego charakteryzuje się wysoką zawartością protein, sięgającą 95%. Duża ilość białka oraz brak niepotrzebnych dodatków czyni ten produkt atrakcyjnym zarówno dla amatorów, jak i wieloletnich sportowców. Preparat pozbawiony jest tłuszczów i węglowodanów, przez co stosowany może być przez osoby będące na diecie, unikające zbędnych kalorii. Polecany jest również osobom z nietolerancją laktozy, przez których może być przyjmowany bez obaw.

Wsparcie okołotreningowe
Produkt wyróżnia się szybką wchłanialnością aminokwasów do włókien mięśniowych. Dlatego zaleca się jego stosowanie w okresie okołotreningowym, kiedy miocyty narażone są na niedobory białek, spowodowane intensywnym wysiłkiem. Suplement wykazuje działanie anaboliczne, pomagając w osiągnięciu imponującej muskulatury.

Podsumowując, Syntrax Nectar to preparat doskonale uzupełniający codzienną dietę w egzogenne aminokwasy, polecany szczególnie osobom aktywnym fizycznie. Jest jednocześnie smaczny oraz przynosi zamierzone rezultaty.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Container size: 960 gServing size: 28 gServings per container: 34
w porcji (28 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna90 kcal*
Białko23 g*
Węglowodany całkowite0 g*
Tłuszcz całkowity0 g*
Cholesterol1%
Sód60 mg2%
Potas120 mg4%

Pozostałe składniki

Izolat białek serwatki (z mleka), kwas cytrynowy, naturalne i sztuczne aromaty, lecytyna sojowa, acesulfam K, sukraloza, błękit brylantowy FCF, PROMINA - ultrafiltrowany, niezdenaturowany izolat serwatki (WPI), zawierający: Beta-laktoglobuliny, Alfa-laktoalbuminy, Gliko- makropeptydy, Immunoglobuliny, B.S Albuminę, Proteazę Peptonową, Laktofrrynę, Lakto-peroksydazę.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
119,00 zł

Suplement diety zawierający 5-hydroksytryptofan. Poprawia samopoczucie, ułatwia sen i zwiększa koncentrację.

Kupuję
Now Foods
69,00 zł

Suplement diety zawierający 5-hydroksytryptofan. Poprawia samopoczucie, ułatwia sen i zwiększa koncentrację.

Kupuję
Doctor's Best
75,00 zł

Suplement diety zawierający 5-hydroksytryptofan. Poprawia samopoczucie, ułatwia sen i zwiększa koncentrację.

Kupuję
BetterYou
65,00 zł

Kompleksowy preparat witaminowo-mineralny dedykowany weganom w formie doustnego spray’u.

Kupuję
Biotech Usa
19,00 zł

Preparat witaminowo-mineralny. Wspiera wydolność, sprawność oraz odporność organizmu.

Kupuję
AronPharma
79,00 zł

Ekstrakt z owoców aronii z dodatkiem witamin. Wszechstronnie wspomaga kondycję zdrowotną organizmu.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Potas

Informacja

Potas wraz z sodem reguluje zasoby wodne organizmu, zapewniając prawidłowy rytm serca. Utrzymywanie właściwego poziomu potasu powoduje prawidłowe utlenienie mózgu, obniża ciśnienie krwi, zwiększa przepuszczalność błon komórkowych (jako antagonista wapnia). Jest pierwiastkiem zasadotwórczym. Znajduje szerokie zastosowanie w diecie sportowej przed- i potreningowej w postaci suplementów, odżywek, preparatów witamino-mineralnych i mineralnych, koncentratów i gotowych napojów izotonicznych i hipertonicznych. Naturalnymi źródłami pozyskiwania potasu są: produkty roślinne (banany, owoce cytrusowe, melony, liście mięty, zielone warzywa, ziemniaki)  i zwierzęce (ryby morskie, mięso). Potas występuje w postaci związków organicznych: cytryniadach, fumeranach i glukonianach oraz nieorganicznych (chlorki, siarczany, tlenki i węglany).

Niedobory potasu (hipokalemia): nadmierne zmęczenie, bóle głowy i nadpobudliwość, kłopoty ze snem, kurcze mięśni, zaparciami. Poziom potasu może spaść gwałtownie w przypadku obniżenia poziomu cukru we krwi, długotrwałego głodu, ostrych biegunek. Mogą występować przy zbyt wielkim spożywaniu silnej kawy, nadużywaniu alkoholu i zjadaniu zbyt wielkiej ilości słodyczy.

Nadmiar potasu (hiperkalemia): jest często przyczyna depresji, hipotonią, mrowieniem kończyn.

Ostatnio na blogu

Zyskaj energię i motywację dzięki ALCAR (l-karnityna)!

Zyskaj energię i motywację dzięki ALCAR (l-karnityna)!

Acetyl-L-Karnityna lub Alcar to naturalny środek nootropowy, który ponosi poziomy energii zarówno w mózgu jak i w całym organizmie, wzmacnia motywację,...

czytaj więcej
Ostaryna – skuteczność w budowaniu mięśni!

Ostaryna – skuteczność w budowaniu mięśni!

Firma GTx, The Men’s Health Biotech Company, ogłosiła, że została zakończona druga faza badań nad ostaryną, czyli najwyżej jakości selektywnym...

czytaj więcej
#19 Badania suplementów – Apollo’s Hegemony Magnesium Malate

#19 Badania suplementów – Apollo’s Hegemony Magnesium Malate

Ciężko powiedzieć cokolwiek nowego o magnezie, przez to jak intensywnie jego właściwości są eksploatowane przez modernistyczny...

czytaj więcej
Suplementacja kwasem foliowym – cienka granica pomiędzy profilaktyką a kancerogenezą.

Suplementacja kwasem foliowym – cienka granica pomiędzy profilaktyką a kancerogenezą.

Foliany mają ogromne znaczenie biologiczne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przede wszystkim dostarczają reszt jednowęglowych w procesach syntezy...

czytaj więcej
Trening siłowy a markery stanu zapalnego

Trening siłowy a markery stanu zapalnego

Wydaje się, że popularność treningu siłowego zdecydowanie rośnie w dzisiejszych czasach i to nie tylko wśród młodych mężczyzn pragnących zwiększyć...

czytaj więcej
Powrót do formy

Powrót do formy

Jak wrócić do formy po dłuższej przerwie? W momencie, gdy piszę ten artykuł wielu z Was zapewne zastanawia się jaką strategię treningową obrać po...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027