Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Nectar Nectar

Nectar to wyoskiej klasy Ultrafiltrowany, Niedenaturyzowany Izolat Białka Serwatki stworzony z myślą o wszystkich którzy mają już dość tradycyjnych, nudnych smaków odżywek białkowych. Dzięki wysiłkom firmy Syntrax udało stworzyć się białko o smaku świeżego, orzeźwiającego soku owocowego, przy jednoczesnej, zerowej, zawartości cukrów i tłuszczy.

W Nectar znajdziemy:

Ultrafiltrowany, Niedenaturyzowany Izolat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilka - kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=159, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydaze, pogromcę bakterii. Posiada bardzo niską zawartość tłuszczu i laktozy co przekłada się na większy komfort trawienia i lepszą absorpcje odzywki.

Ważną cechą Izolatu Białka Serwatki jest wysoka zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA:

L-Leucyna – wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia – leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni.

L-Izoleucyna – dostarczanie dużych ilości leucyny powoduje obniżenie poziomu pozostałych dwóch aminokwasów: izoleucyny i waliny, dlatego tak ważne jest aby stosować wszystkie trzy związki razem. Dodatkowo izoleucyna jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować.

L-Walina – swoją obecność w tym zestawieniu, zawdzięcza nie tylko, wspomnianej wcześniej, potrzebie podawania wszystkich trzech aminokwasów BCAA razem ale również wpływowi na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Nectar Nectar 960g
Syntrax
119,00 zł

Nectar 960g

ilość: 960g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
119,00 złz VAT
3,50 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 116,62 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • PYSZNY SMAK ŚWIEŻEGO, ORZEŹWIAJĄCEGO SOKU OWOCOWEGO
  • BŁYSKAWICZNA ROZPUSZCZALNOŚĆ
  • ZAWIERA WYSOKIEJ KLASY WPI
  • SKUTECZNIE WSPIERA PROCESY ANABOLICZNE

Nectar to wyoskiej klasy Ultrafiltrowany, Niedenaturyzowany Izolat Białka Serwatki stworzony z myślą o wszystkich którzy mają już dość tradycyjnych, nudnych smaków odżywek białkowych. Dzięki wysiłkom firmy Syntrax udało stworzyć się białko o smaku świeżego, orzeźwiającego soku owocowego, przy jednoczesnej, zerowej, zawartości cukrów i tłuszczy.

W Nectar znajdziemy:

Ultrafiltrowany, Niedenaturyzowany Izolat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilka - kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=159, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydaze, pogromcę bakterii. Posiada bardzo niską zawartość tłuszczu i laktozy co przekłada się na większy komfort trawienia i lepszą absorpcje odzywki.

Ważną cechą Izolatu Białka Serwatki jest wysoka zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA:

L-Leucyna – wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia – leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni.

L-Izoleucyna – dostarczanie dużych ilości leucyny powoduje obniżenie poziomu pozostałych dwóch aminokwasów: izoleucyny i waliny, dlatego tak ważne jest aby stosować wszystkie trzy związki razem. Dodatkowo izoleucyna jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować.

L-Walina – swoją obecność w tym zestawieniu, zawdzięcza nie tylko, wspomnianej wcześniej, potrzebie podawania wszystkich trzech aminokwasów BCAA razem ale również wpływowi na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Container size: 960 gServing size: 28 gServings per container: 34
w porcji (28 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna90 kcal*
Białko23 g*
Węglowodany całkowite0 g*
Tłuszcz całkowity0 g*
Cholesterol1%
Sód60 mg2%
Potas120 mg4%

Pozostałe składniki

Izolat białek serwatki (z mleka), kwas cytrynowy, naturalne i sztuczne aromaty, lecytyna sojowa, acesulfam K, sukraloza, błękit brylantowy FCF, PROMINA - ultrafiltrowany, niezdenaturowany izolat serwatki (WPI), zawierający: Beta-laktoglobuliny, Alfa-laktoalbuminy, Gliko- makropeptydy, Immunoglobuliny, B.S Albuminę, Proteazę Peptonową, Laktofrrynę, Lakto-peroksydazę.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Life Extension
109,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Now Foods
79,00 zł
(1)

Kompleks witamin i minerałów przeznaczony dla kobiet. Zwalcza stres i zmęczenie, działa prozdrowotnie.

Kupuję
  • Popularny
Yohimbine HCL
Apollo's Hegemony
89,00 zł
(33)

Suplement diety wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej. Zawiera chlorowodorek johimbiny.

Kupuję
Olimp
19,50 zł
(1)

Suplement diety złożony z witamin i łatwo przyswajalnych składników mineralnych, przeznaczony dla ciężarnych.

Kupuję
Now Foods
89,00 zł
(7)

Suplement witaminowy-mineralny dla mężczyzn. Zwiększa odporność, poprawia samopoczucie i anabolizm.

Kupuję
Insane Labz
129,00 zł

Wielowymiarowe wsparcie redukcji masy ciała, w oparciu o składniki o udowodnionej skuteczności działania.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Potas

Informacja

Potas wraz z sodem reguluje zasoby wodne organizmu, zapewniając prawidłowy rytm serca. Utrzymywanie właściwego poziomu potasu powoduje prawidłowe utlenienie mózgu, obniża ciśnienie krwi, zwiększa przepuszczalność błon komórkowych (jako antagonista wapnia). Jest pierwiastkiem zasadotwórczym. Znajduje szerokie zastosowanie w diecie sportowej przed- i potreningowej w postaci suplementów, odżywek, preparatów witamino-mineralnych i mineralnych, koncentratów i gotowych napojów izotonicznych i hipertonicznych. Naturalnymi źródłami pozyskiwania potasu są: produkty roślinne (banany, owoce cytrusowe, melony, liście mięty, zielone warzywa, ziemniaki)  i zwierzęce (ryby morskie, mięso). Potas występuje w postaci związków organicznych: cytryniadach, fumeranach i glukonianach oraz nieorganicznych (chlorki, siarczany, tlenki i węglany).

Niedobory potasu (hipokalemia): nadmierne zmęczenie, bóle głowy i nadpobudliwość, kłopoty ze snem, kurcze mięśni, zaparciami. Poziom potasu może spaść gwałtownie w przypadku obniżenia poziomu cukru we krwi, długotrwałego głodu, ostrych biegunek. Mogą występować przy zbyt wielkim spożywaniu silnej kawy, nadużywaniu alkoholu i zjadaniu zbyt wielkiej ilości słodyczy.

Nadmiar potasu (hiperkalemia): jest często przyczyna depresji, hipotonią, mrowieniem kończyn.

Ostatnio na blogu

Zdrowie a styl życia

Zdrowie a styl życia

Jesteś tym, co jesz. Wyglądasz tak, jak sobie na to zapracujesz. Z pewnością te hasła znane są nam wszystkim bardzo dobrze. Wielu wydaje się, że zła...

czytaj więcej
Wpływ suplementacji ekstraktem z zielonej kawy na zdrowie kardiometaboliczne

Wpływ suplementacji ekstraktem z zielonej kawy na zdrowie kardiometaboliczne

Nie ulega żadnej wątpliwości, że kawa jest jednym z najczęściej spożywanych napojów na świecie. Kawa jest bogata w liczne związki fenolowe, które...

czytaj więcej
Znaczenie żywienia i stylu życia w łuszczycy

Znaczenie żywienia i stylu życia w łuszczycy

Łuszczyca jest jedną z najczęściej występujących przewlekłych chorób zapalnych skóry, która może pojawić się w każdym wieku. Wyniki badań...

czytaj więcej
Miażdżyca – jak jej zapobiegać?

Miażdżyca – jak jej zapobiegać?

Miażdżyca jest przewlekłym stanem zapalnym dotyczącym aorty i tętnic średniej wielkości, jak wieńcowe, szyjne, nerkowe, czy biodrowe. Proces ten polega na...

czytaj więcej
Mit omega 3

Mit omega 3

Zarówno wśród zwolenników diet wysoko- jak i niskotłuszczowych kwasy tłuszczowe omega 3 uchodzą za niezwykle cenny i wyjątkowo korzystny dla zdrowia...

czytaj więcej
#7 Badania suplementów diety – Omega-3

#7 Badania suplementów diety – Omega-3

Kwasy tłuszczowe Omega-3 to w ostatnim czasie bardzo popularny suplement diety. Ich obecność w naszej diecie jest konieczna, aby cieszyć się dobrym zdrowiem....

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027