Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Pure Whey Isolate 95 Pure Whey Isolate 95

Olimp Pure Whey Isolate 95 to najwyższej jakości izolat białka serwatkowego. Jest wygodnym i smacznym sposobem na zwiększenie podaży protein w diecie.

Białko - stanowi niezwykle istotny makroelement. Dostarcza aminokwasów, których organizm człowieka używa jako swoistych cegiełek do tworzenia nowych tkanek. Proteiny niezbędne są również do syntezy wielu enzymów i hormonów. Ich odpowiednia podaż szczególnie istotna jest u sportowców, ze względu na zwiększoną intensywność procesów regeneracyjnych w ich ciałach. Każda jednostka treningowa stanowi istotny bodziec prowadzący do mikrouszkodzeń w obrębie włókien mięśniowych. Inicjują one reakcje, w wyniku których mogą powstać nowe włókna. Aby proces ten przebiegł poprawnie, niezbędne jest dostarczenie do ustroju odpowiedniej ilości protein.

Promocja anabolizmu mięśniowego
Wysoka podaż białka wskazywana jest jako jeden z głównych warunków powstawania środowiska anabolicznego w organizmie człowieka. Pozwala uzyskać dodatni bilans azotowy, który świadczy o przewadze procesów tworzenia nad reakcjami rozpadu w obrębie ustroju.

Wysoka zawartość kluczowej dla anabolizmu leucyny
Poza ogólną funkcją budulcową, aminokwasy mają również swoje autonomiczne funkcje. Względem anabolizmu, najważniejsza dla człowieka jest leucyna, która zaliczana jest do grupy aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA). Jej odpowiednia podaż pozwala na wypełnienie tzw. „progu leucynowego”, czyli jej minimalnej ilości, która musi być dostarczona aby zainicjować w ustroju reakcje anaboliczne. Produkt ten cechuje się wysoką zawartością tego aminokwasu, która wynosi ok. 2,7g/porcję, co w większości wypadków pozwala przekroczyć barierę progu leucynowego.

Optymalna forma białka
Niezwykle istotną zaletą izolatu białek serwatkowych stawiającą go w przewadze nad koncentratem, jest jego lepsza jakość, przejawiająca się na kilku płaszczyznach. Po pierwsze, w izolacie białka serwatkowego znajdziemy wyższy procent samych protein. W tym produkcie, jest go aż 85g/100 gram produktu. Po drugie, WPI cechuje się znacznie szybszą wchłanialnością niż WPC. Pozwala dzięki temu szybciej dostarczyć niezbędne aminokwasy do organizmu i rozpocząć procesy anaboliczne, co ma szczególne znaczenie np. w okresie potreningowym. Po trzecie, izolat białka serwatkowego cechuje się radykalnie obniżoną ilością węglowodanów, dzięki czemu pozwala ściśle kontrolować podaż makroelementów oraz kalorykę diety.

Farmaceutyczne warunki produkcji
Niewątpliwą zaletą produktu są również warunki, w jakich jest on wytwarzany. `Firma Olimp szczyci się technologią produkcji zgodną ze standardami farmaceutycznymi, co daje gwarancję zgodności składu produktu ze stanem faktycznym. To także zapewnienie, że w produkcie nie znajdą się niechciane zanieczyszczenia.

Podsumowując, Olimp Pure Whey Isolate 95 to odżywka proteinowa przeznaczona dla sportowców szukających najwyższej jakości suplementów. Pozwala w kontrolowany sposób uzupełnić podaż protein, zapewniając sobie szybki zastrzyk aminokwasów, bez zwiększania podaży innych makroelementów. Jest prosta w przygotowaniu oraz smaczna, dzięki czemu stanowi przyjemne uzupełnienie codziennej diety.

Brak na magazynie
5 2
5

bialko jest ok, smaki sa dobre najlepszy jogurt wisniowy, do uzupelnienia po treningu idealne
5

to już moje 4 opakowanie i muszę stwierdzić, że jest to chyba najlepszy izolat jaki dotychczas piłem.
Since 2005
Dodaj do koszyka
Pure Whey Isolate 95 Pure Whey Isolate 95 600g
OLIMP
66,00 zł

Pure Whey Isolate 95

5 na podstawie 2 opinii
Magazyn UK

Wszystkie gramatury

600g
66,00 zł
1800g
179,00 zł
2200g
239,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,56 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Najwyższej jakości izolat białek serwatkowych uzyskany w drodze mikrofiltracji
  • Pozwala w kontrolowany sposób zwiększyć podaż protein w diecie
  • Optymalny profil aminokwasowy maksymalizujący efektywność
  • Jakość produkcji zgodna ze standardami farmaceutycznymi
  • Promuje powstawanie środowiska anabolicznego
  • Sprzyja procesom regeneracyjnym w ustroju
  • Wysoko biodostępne źródło białka
  • Dobra rozpuszczalność
  • Dopracowane smaki

Olimp Pure Whey Isolate 95 to najwyższej jakości izolat białka serwatkowego. Jest wygodnym i smacznym sposobem na zwiększenie podaży protein w diecie.

Białko - stanowi niezwykle istotny makroelement. Dostarcza aminokwasów, których organizm człowieka używa jako swoistych cegiełek do tworzenia nowych tkanek. Proteiny niezbędne są również do syntezy wielu enzymów i hormonów. Ich odpowiednia podaż szczególnie istotna jest u sportowców, ze względu na zwiększoną intensywność procesów regeneracyjnych w ich ciałach. Każda jednostka treningowa stanowi istotny bodziec prowadzący do mikrouszkodzeń w obrębie włókien mięśniowych. Inicjują one reakcje, w wyniku których mogą powstać nowe włókna. Aby proces ten przebiegł poprawnie, niezbędne jest dostarczenie do ustroju odpowiedniej ilości protein.

Promocja anabolizmu mięśniowego
Wysoka podaż białka wskazywana jest jako jeden z głównych warunków powstawania środowiska anabolicznego w organizmie człowieka. Pozwala uzyskać dodatni bilans azotowy, który świadczy o przewadze procesów tworzenia nad reakcjami rozpadu w obrębie ustroju.

Wysoka zawartość kluczowej dla anabolizmu leucyny
Poza ogólną funkcją budulcową, aminokwasy mają również swoje autonomiczne funkcje. Względem anabolizmu, najważniejsza dla człowieka jest leucyna, która zaliczana jest do grupy aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA). Jej odpowiednia podaż pozwala na wypełnienie tzw. „progu leucynowego”, czyli jej minimalnej ilości, która musi być dostarczona aby zainicjować w ustroju reakcje anaboliczne. Produkt ten cechuje się wysoką zawartością tego aminokwasu, która wynosi ok. 2,7g/porcję, co w większości wypadków pozwala przekroczyć barierę progu leucynowego.

Optymalna forma białka
Niezwykle istotną zaletą izolatu białek serwatkowych stawiającą go w przewadze nad koncentratem, jest jego lepsza jakość, przejawiająca się na kilku płaszczyznach. Po pierwsze, w izolacie białka serwatkowego znajdziemy wyższy procent samych protein. W tym produkcie, jest go aż 85g/100 gram produktu. Po drugie, WPI cechuje się znacznie szybszą wchłanialnością niż WPC. Pozwala dzięki temu szybciej dostarczyć niezbędne aminokwasy do organizmu i rozpocząć procesy anaboliczne, co ma szczególne znaczenie np. w okresie potreningowym. Po trzecie, izolat białka serwatkowego cechuje się radykalnie obniżoną ilością węglowodanów, dzięki czemu pozwala ściśle kontrolować podaż makroelementów oraz kalorykę diety.

Farmaceutyczne warunki produkcji
Niewątpliwą zaletą produktu są również warunki, w jakich jest on wytwarzany. `Firma Olimp szczyci się technologią produkcji zgodną ze standardami farmaceutycznymi, co daje gwarancję zgodności składu produktu ze stanem faktycznym. To także zapewnienie, że w produkcie nie znajdą się niechciane zanieczyszczenia.

Podsumowując, Olimp Pure Whey Isolate 95 to odżywka proteinowa przeznaczona dla sportowców szukających najwyższej jakości suplementów. Pozwala w kontrolowany sposób uzupełnić podaż protein, zapewniając sobie szybki zastrzyk aminokwasów, bez zwiększania podaży innych makroelementów. Jest prosta w przygotowaniu oraz smaczna, dzięki czemu stanowi przyjemne uzupełnienie codziennej diety.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 600 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 20
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1496 kJ / 357,9 kcal ** 447,7 kJ / 107,1 kcal ***
Białko86 g*
Węglowodany1 g*
w tym cukry1 g*
Tłuszcz0,3 g (1,1 g **)*
w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,1 g (0,3 g **)*
Błonnik pokarmowy0 g*
Sód*
 
** Wartości dla smaku czekoladowego.

Pozostałe składniki

97,5 % izolat białek serwatkowych - z mleka, aromaty, regulatory kwasowości - kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy, substacje słodzące - acesulfam K, sukraloza, sól 0,03%, witaminy (kwas L-askorbinowy - wit.C, octan DL-α-tokoferylu - wit. E, amid kwasu nikotynowego - niacyna, D-biotyna - biotyna, octan retinylu - wit.A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit.B6, cholekalcyferol - wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit.B1, ryboflawina - wit.B2, cyjanokobalamina - wit. B12), emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). Warianty barwników (A-N) – w zależności od smaku produktu i użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).

Ostatnia ocena

RLR

bialko jest ok, smaki sa dobre najlepszy jogurt wisniowy, do uzupelnienia po treningu idealne

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Black Devil
Black Devil
Hi-TEC
79,00 zł
więcej
Epi
Epi
HADES'S HEGEMONY
149,00 zł
więcej
Testofen Fenugreek Extract
Testofen Fenugreek Extract
SWANSON
119,00 zł
więcej
Jupiter
Jupiter
CHAOS AND PAIN
149,00 zł
więcej
HydroxyElite
HydroxyElite
HI-TECH
179,00 zł
więcej
T3
T3
SAN
99,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Blitzkrieg

169,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>