Zamówienie: | 217,00 zł | 434,00 zł | 652,00 zł | 869,00 zł | 1 086,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
Zamówienie: | 217,00 zł | 434,00 zł | 652,00 zł | 869,00 zł | 1 086,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
Source Naturals Pea Protein Power to wysokiej jakości dietetyczny środek spożywczy o dużej zawartości pełnowartościowego białka roślinnego. Zawarty w preparacie koncentrat białka z grochu cechuje się niezwykle wysoką wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną. Jednocześnie produkt jest niskotłuszczowy, ubogi w węglowodany i cholesterol. Stanowi doskonałe uzupełnienie diety dla osób aktywnych fizycznie i wszystkich tych, którzy poszukują dodatkowego źródła białka w swojej diecie. Opakowanie zawiera 32 porcje łatwo rozpuszczalnej odżywki o neutralnym smaku.
Białko jest nieocenionym składnikiem naszej diety. Uczestniczy w istotnych procesach życiowych i jest podstawowym budulcem komórek. Tradycyjnie zwykło się uważać się, że to białko zwierzęce jest najlepszym wyborem. Na szczęście to błędne przekonanie odchodzi w zapomnienie, a białko roślinne systematycznie zyskuje na popularności.
Zalety białka z grochu
Badania pokazały, że białko z grochu ma znakomite właściwości odżywcze i doskonały profil aminokwasowy, praktycznie pokrywający się z profilem białka serwatkowego, co docenią zwłaszcza sportowcy. Jest szczególnie zasobne w aminokwasy rozgałęzione (BCAA), odznacza się również wysokim stężeniem aminokwasów egzogennych - lizyny i fenyloalaniny. Warto zwrócić uwagę, że nasz organizm nie jest w stanie samodzielnie wytworzyć tych aminokwasów, nie da się też niczym ich zastąpić. Są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania, dlatego muszą być dostarczone z pożywienia.
Białko grochu łatwo się trawi i jest doskonale przyswajalne, a cały ten proces jest równomiernie rozłożony w czasie, co gwarantuje stałą podaż kluczowych aminokwasów. Syci na długo, głównie za sprawą obniżania poziomu greliny (wydzielana przez żołądek substancja odpowiedzialna za uczucie głodu).
Nawet przy długim okresie stosowania białka z grochu nie musimy obawiać się wystąpienia alergii. Nie zawiera ono również glutenu ani laktozy, dzięki czemu nie powoduje żadnych dolegliwości trawiennych Nie obciąża żołądka ani jelit, nie wywołuje wzdęć. Stanowi idealną alternatywę dla tradycyjnych odżywek proteinowych opartych na serwatce lub kazeinie, które mogą niekiedy powodować zaburzenia ze strony układu pokarmowego.
Pea Protein Power to najlepszy wybór dla każdego, kto pragnie uzupełnić dzienne spożycie białka ze źródła wysokiej jakości. Jedna porcja to prawie czysty, skoncentrowany koktajl białkowy – naturalna zawartość tłuszczu i węglowodanów jest znikoma, nieporównywalnie mniejsza niż w popularnych odżywkach proteinowych. Produkt nie zawiera żadnych słodzików ani sztucznych dodatków. Ma neutralny smak i cechuje się znakomitą rozpuszczalnością. Może być dodawany do potraw, lub spożywany samodzielnie, w formie koktajlu.
Produkt jest świetną alternatywą dla białek pochodzenia zwierzęcego. Preparat idealnie nadaje się dla osób będących na diecie wegetariańskiej, gdyż produkowany jest wyłącznie z grochu. Izolat najlepiej przyjmować od razu posiłku lub też w trakcie dłuższej przerwy pomiędzy posiłkami. Aby wzbogacić smak preparatu warto spożywać go w postaci koktajlu z połączeniu np. z bananami i mlekiem kokosowym.
Source Naturals to amerykański dostawca suplementów witaminowych i ziołowych, który swoją działalność zapoczątkował w roku 1982. Firma ta specjalizuje się w produkcji preparatów służących podtrzymywaniu dobrego samopoczucia oraz poprawie jakości życia – jej dziełem jest wiele nagrodzonych formuł, docenionych za ich doskonałość przez niezależne badania i analizy żywieniowe.
Firma ta prowadzi również działalność edukacyjną, której celem jest zachęcić ludzi do wzięcia odpowiedzialności za swoje zdrowie.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w jednej porcji (18 g) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Kalorie | 70 | |
Kalorie z tłuszczu | 10 | |
Całkowita zawartość tłuszczu | 1 g | 2%* |
Całkowita zawartość węglowodanów | 1 g | |
Białko | 15 g | 30%* |
Sód | 180 mg | 8% |
Koncentrat Białka Grochu | 18 g | † |
brak
Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.
Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.
Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.
Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.
Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.
Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.
Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)
Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.
Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).
Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.
Trening izometryczny nie cieszy się zbytnią popularnością w Polsce, natomiast jest powszechnie znany i stosowany na zachodzie. Z tego też powodu...
Odporność jest naszą naturalną barierą przed infekcjami i drobnoustrojami. Za jedną z najsilniejszych substancji...
#20 Badania suplementów – MZ-Store Isolate
Kupując odżywkę białkową ufamy informacjom zawartym w opisie produktu na stronie internetowej lub zerkamy na etykietę, aby upewnić się ile w nim białka....
Kofeina – naturalna dawka energii
Pobudzenie na treningu sportowym, walka z sennością czy próba „przedłużenia” doby to najczęstsze sytuacje w...
Melatonina hormon snu – czym jest i jak działa?
Szyszynka jest narządem unikatowym pod względem zarówno parzystości (jako jeden z niewielu narządów ludzkiego organizmu...
Hantle i wyciągi jako uzupełnienie treningu siłowego
Swego czasu bardzo modne było twierdzenie, że jedynym męskim treningiem jest trening ze sztangą, z dużymi ciężarami i na niską ilość powtórzeń. Ludzie...