Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Carb Killa Biscuit Carb Killa Biscuit

Grenade CarbKilla Biscuit to pyszne, puszyste ciastko w słodkiej polewie o bardzo niskiej zawartości węglowodanów, które dostarcza 6 gramów białka w każdej porcji. Dodatkowo ciasteczka te zawierają dość niską ilość kalorii, przez co stanowią doskonałą przekąskę także dla osób starających się zgubić wagę.

Doskonały smak i konsystencja
Ciasteczko to jest doskonałą i przede wszystkim zdrowszą alternatywą dla standardowych, wysokokalorycznych odpowiedników, jednocześnie nie odstając od nich ani smakiem, ani konsystencją. Kruche ciastko o nieprzesadzonej słodyczy, które dodatkowo oblane jest czekoladową polewą stanowi kuszącą propozycję, szczególnie dla stosujących restrykcyjną dietę.

Białko w diecie redukcyjnej
Białko, będąc budulcem dla wielu tkanek w organizmie, stanowi niezwykle istotny element w diecie każdego człowieka. Jednakże w przypadku diet redukcyjnych makroskładnik ten nabiera jeszcze większego znaczenia niż zazwyczaj. Odpowiednio wysoka podaż białka w diecie redukcyjnej zapewnia zwiększoną sytość, może ograniczać spadki masy mięśniowej wywołane deficytem kalorycznym oraz zmniejsza zawartość kaloryczną „netto”.

Pojedyncze białko może składać się z dużej ilości peptydów, a każdy peptyd składa się z co najmniej 10 aminokwasów. Z racji tego, że organizm jest w stanie korzystać dopiero z aminokwasów, czyli najmniejszych „cegiełek”, zarówno jako budulca, jak i substratu energetycznego, konieczne jest rozbicie białek do tej postaci, co nie należy do łatwych. W związku z tym białko dłużej zapewnia utrzymanie sytości, ponieważ czas jego trawienia jest wydłużony. Co więcej, w trakcie procesów rozkładu białka zużywana jest energia, przez co z 1 g białka zamiast 4 kcal organizm pozyskuje około 3. Jest to również związane z efektem termicznym, który wywołuje spożycie tego makroskładnika.

Z wyżej wymienionych względów ciasteczka te są czymś znacznie lepszym niż standardowe słodycze. Stanowią zarówno pyszną przekąskę, która zaspokaja zachcianki, ale również uzupełnienie posiłku.  Każde ciastko zawiera sporą porcję białka (aż 6 g), które pochodzi z mieszanki białek dobrej jakości i wysokiej dynamice przyswajania.

Niska zawartość węglowodanów
Ciasteczka zawierają znacznie mniejszą zawartość węglowodanów w stosunku do standardowych słodyczy, przez co nadają się jako element diety typu low-carb. Ponadto w tej przekąsce znajduje się zaledwie śladowa ilość cukru, czyli niecały gram. Producent do słodzenia użył wysokiej jakości słodzików, które posiadają skrajnie niską ilość kalorii. Dlatego też produkt jest zdecydowanie zdrowszy niż jego odpowiedniki słodzone cukrem.

Dodatek błonnika wspiera pracę jelit oraz zapewnia większą sytość. Każde ciastko zawiera ponad gram tego składnika, co jest wartością znacznie przekraczającą standardy łakoci.

Podsumowując, Grenade CarbKilla Biscuit to pyszna wysokobiałkowa przekąska o obniżonej zawartości cukru. Stanowi zdrowszą alternatywę klasycznych słodyczy, na którą mogą sobie pozwolić nawet osoby odchudzające się.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Carb Killa Biscuit Carb Killa Biscuit 50g
Grenade
8,50 zł

Carb Killa Biscuit 50g

Smak

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Pyszne ciasteczka o dużej zawartości białka
  • Słodzony słodzikami dobrej jakości
  • Jedynie gram cukru na porcję!
  • Atrakcyjne wersje smakowe
  • Zawiera dodatek błonnika
  • Chrupiąca konsystencja
  • Z polewą czekoladową
  • Przyjazne wegetarianom

Grenade CarbKilla Biscuit to pyszne, puszyste ciastko w słodkiej polewie o bardzo niskiej zawartości węglowodanów, które dostarcza 6 gramów białka w każdej porcji. Dodatkowo ciasteczka te zawierają dość niską ilość kalorii, przez co stanowią doskonałą przekąskę także dla osób starających się zgubić wagę.

Doskonały smak i konsystencja
Ciasteczko to jest doskonałą i przede wszystkim zdrowszą alternatywą dla standardowych, wysokokalorycznych odpowiedników, jednocześnie nie odstając od nich ani smakiem, ani konsystencją. Kruche ciastko o nieprzesadzonej słodyczy, które dodatkowo oblane jest czekoladową polewą stanowi kuszącą propozycję, szczególnie dla stosujących restrykcyjną dietę.

Białko w diecie redukcyjnej
Białko, będąc budulcem dla wielu tkanek w organizmie, stanowi niezwykle istotny element w diecie każdego człowieka. Jednakże w przypadku diet redukcyjnych makroskładnik ten nabiera jeszcze większego znaczenia niż zazwyczaj. Odpowiednio wysoka podaż białka w diecie redukcyjnej zapewnia zwiększoną sytość, może ograniczać spadki masy mięśniowej wywołane deficytem kalorycznym oraz zmniejsza zawartość kaloryczną „netto”.

Pojedyncze białko może składać się z dużej ilości peptydów, a każdy peptyd składa się z co najmniej 10 aminokwasów. Z racji tego, że organizm jest w stanie korzystać dopiero z aminokwasów, czyli najmniejszych „cegiełek”, zarówno jako budulca, jak i substratu energetycznego, konieczne jest rozbicie białek do tej postaci, co nie należy do łatwych. W związku z tym białko dłużej zapewnia utrzymanie sytości, ponieważ czas jego trawienia jest wydłużony. Co więcej, w trakcie procesów rozkładu białka zużywana jest energia, przez co z 1 g białka zamiast 4 kcal organizm pozyskuje około 3. Jest to również związane z efektem termicznym, który wywołuje spożycie tego makroskładnika.

Z wyżej wymienionych względów ciasteczka te są czymś znacznie lepszym niż standardowe słodycze. Stanowią zarówno pyszną przekąskę, która zaspokaja zachcianki, ale również uzupełnienie posiłku.  Każde ciastko zawiera sporą porcję białka (aż 6 g), które pochodzi z mieszanki białek dobrej jakości i wysokiej dynamice przyswajania.

Niska zawartość węglowodanów
Ciasteczka zawierają znacznie mniejszą zawartość węglowodanów w stosunku do standardowych słodyczy, przez co nadają się jako element diety typu low-carb. Ponadto w tej przekąsce znajduje się zaledwie śladowa ilość cukru, czyli niecały gram. Producent do słodzenia użył wysokiej jakości słodzików, które posiadają skrajnie niską ilość kalorii. Dlatego też produkt jest zdecydowanie zdrowszy niż jego odpowiedniki słodzone cukrem.

Dodatek błonnika wspiera pracę jelit oraz zapewnia większą sytość. Każde ciastko zawiera ponad gram tego składnika, co jest wartością znacznie przekraczającą standardy łakoci.

Podsumowując, Grenade CarbKilla Biscuit to pyszna wysokobiałkowa przekąska o obniżonej zawartości cukru. Stanowi zdrowszą alternatywę klasycznych słodyczy, na którą mogą sobie pozwolić nawet osoby odchudzające się.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 50 gPorcja jednorazowa: 25g (1 ciastko)Ilość porcji w opakowaniu: 2
w porcji (25 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna464 kJ/111 kcal*
Tłuszcz5.1g*
W tym nasycone3.5g*
Węglowodany12g*
W tym cukry0.8g*
W tym poliole3.5g*
Błonnik1.1g*
Białko6g*
Sól0.3g*

Pozostałe składniki

Dla smaku Podwójna Czekolada: Czekolada mleczna ze słodzikiem (36%) (słodzik: Maltitol; Masło kakaowe, Mleko w proszku, Masa kakaowa, Emulgator: Lecytyna słonecznikowa; naturalny aromat waniliowy), mieszanka proteinowa (24%) (białko sojowe z kakao: izolat białka sojowego, proszek kakaowy, skrobia tapioka; mieszanka białka serwatkowego: Izolat białka serwatkowego (mleko), mąka ryżowa, emulgator: Lecytyna sojowa), mąka pszenna (mąka pszenna, węglan wapnia, żelazo, niacyna, tiamina), olej kokosowy, błonnik z korzeni cykorii, syrop maltitolowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja utrzymująca wilgotność: glicerol; aromat czekoladowy, sól morska, spulchniacze: dwufosforan disodowy, dwuwęglan sodu.

Dla smaku Solony Karmel: Czekolada mleczna z dodatkiem słodzika (36%) (słodzik: Maltitol; Masło kakaowe, Mleko w proszku, Masa kakaowa, Emulgator: Lecytyna słonecznikowa; naturalny aromat waniliowy), mieszanka proteinowa (24%) (białko sojowe: Izolat białka sojowego, skrobia tapioka, sól morska; chrupki białka serwatkowego: Izolat białka serwatkowego (mleko), mąka ryżowa, emulgator: Lecytyna sojowa), mąka pszenna (mąka pszenna, węglan wapnia, żelazo, niacyna, tiamina), olej kokosowy, błonnik z korzeni cykorii, syrop maltitolowy, substancja utrzymująca wilgotność: glicerol, sól morska (1,8%), aromaty, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, środki spulchniające: Dwufosforan disodowy, dwuwęglan sodu

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Biotech Usa
219,00 zł

Wolnowchłanialne białko – kazeinian wapnia. Zapewnia mięśniom składniki odżywcze na wiele godzin.

Kupuję
Activlab
49,00 zł

Odżywka z białkiem serwatkowym i izolatem białka sojowego, dostępna w trzech smakach.

Kupuję
Activlab
39,00 zł
(1)

Odżywka białkowa z kreatyną i tauryną. Dostarcza protein, zwiększa siłę i przyspiesza anabolizm.

Kupuję
Trec
59,00 zł
(1)

Kompleks szybko wchłanialnych węglowodanów. Zapewnia wzrost siły i szybszą regenerację.

Kupuję
Scitec
229,00 zł
(5)

Odżywka białkowa na bazie kazainy micelarnej i kazainy wapnia. Ogranicza katabolizm. Dobrze smakuje.

Kupuję
Trec
78,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy zwiększający energię mięśniową. Wspomaga procesy regeneracyjne.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Czy stosowanie mentolu może poprawić wydolność podczas wysiłku w wysokiej temperaturze?

Czy stosowanie mentolu może poprawić wydolność podczas wysiłku w wysokiej temperaturze?

Niewątpliwie, rola mózgu w regulacji wydolności wysiłkowej zyskała coraz większą uwagę naukowców w ciągu ostatniej dekady [1]. Wykazano dotychczas, że...

czytaj więcej
Terminarz Gal MMA 2020

Terminarz Gal MMA 2020

Witajcie drodzy fani Mieszanych Sztuk Walki. Jest czerwiec 2019, a ja już muszę stworzyć terminarz gal na 2020 rok. Wszystko dzięki organizacji FSC –...

czytaj więcej
Brokuły – ważny składnik diety w nowotworach

Brokuły – ważny składnik diety w nowotworach

Być może nie jesteś fanem brokuła i jego specyficznego smaku, ale nie można mu odmówić pewnych własności, jakie posiadanie w kontekście wpływu na...

czytaj więcej
plecy z dobrym znajomym :)

plecy z dobrym znajomym :)

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
Aktywność fizyczna w przebiegu ciąży

Aktywność fizyczna w przebiegu ciąży

W poprzednich dwóch artykułach wyjaśniliśmy sobie: – na czym polega właściwie zbilansowane żywienie w ciąży oraz czego warto w diecie prenatalnej...

czytaj więcej
Mocno czekoladowe brownie z batata

Mocno czekoladowe brownie z batata

Witajcie, dziś przygotowałem dla Was przepis na pyszne brownie. Kluczowym składnikiem jest batat – produkt posiadający wielu zwolenników oraz...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027