Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Low Carb Cookies Low Carb Cookies

Body Attack Low Carb Hazelnut Cookies to niesamowicie chrupiące i bardzo smaczne ciasteczka o smaku orzecha laskowego. Ciasteczka te, dzięki zastosowaniu maltitolu, zawierają niewielką ilość cukru i jednocześnie zachowują przepyszny, słodki smak.

Wiele osób prowadzących zdrowy tryb życia i dbających o swoją sylwetkę szuka idealnej alternatywy dla standardowych słodyczy, które będą smakować równie dobrze i dostarczać mniej cukrów prostych niż tradycyjne słodkości. To samo tyczy się osób zmagających się z rozmaitymi schorzeniami dietozależnymi, które w obawie o swoje zdrowie nie mogą jeść słodyczy obfitujących w cukry proste i niezdrowe tłuszcze. Z myślą o takich osobach powstały Body Attack Low Carb Hazelnut Cookies, które skutecznie zaspakajają apetyt na słodycze - są niesamowicie smaczne i sycące, a jednocześnie zawierają znikomą ilość cukru.

Ciasteczka Body Attack Low Carb Hazelnut Cookies są słodką przekąską niemal pozbawioną cukrów prostych, która idealnie wpasuje się w każdy prozdrowotny sposób żywienia, a także w większość diet mających na celu skuteczną redukcję tkanki tłuszczowej.

Każde ciastko Body Attack Low Carb Hazelnut Cookies to tylko 11,8 g węglowodanów i niewielka ilość cukru (0,3 g). Ciasteczka te są idealną przekąską nie tylko dla osób odchudzających się, ale również dla wszystkich cierpiących na choroby dietozależne, gdzie spożycie cukrów prostych nie jest wskazane. Dodatkowo, produkt może służyć jako sposób na uzupełnienie wyczerpanych zapasów glikogenu lub szybka przekąska przed planowanym treningiem dla wszystkich osób uprawiających aktywność fizyczną.

W celu dosłodzenia tej smacznej i zdrowej przekąski wykorzystano maltitol, który jest składnikiem naturalnym i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Ten substytut cukru używany jest w tych samych ilościach, więc nie ma potrzeby zastępowania go innymi słodzikami. W innych produktach, gdzie zamiast sacharozy użyto sztucznych substancji słodzących, konsystencję wzbogaca się tłuszczem, a uzyskany produkt ma taką samą lub nawet większą kaloryczność od pierwowzoru, a bardzo często określany jest mianem – fit, light czy fitness. Oprócz tego, maltitol jest całkowicie bezpieczny dla osób z celiakią bądź nietolerancją laktozy, nie zwiększa ryzyka wystąpienia próchnicy i jak dotąd nie pojawiły się żadne doniesienia odnośnie szkodliwych skutków jego spożywania.

Podsumowując, Body Attack Low Carb Hazelnut Cookies to idealna słodka przekąska dla sportowców, osób odchudzających się, a także wszystkich cierpiących na różne dietozależne choroby cywilizacyjne, w których wskazane jest unikanie cukrów prostych.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Low Carb Cookies Low Carb Cookies 115g (Hazelnut)
Body Attack
11,90 zł

Low Carb Cookies 115g (Hazelnut)

Inne formy

110g (Almond)
11,90 zł
Uwaga: Brak na magazynie!
115g (Hazelnut)
11,90 zł
Uwaga: Brak na magazynie!
11,90 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,38 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Znikoma zawartość cukru - tylko 0,3 g w 1 ciastku
  • Skutecznie zaspokajają apetyt na słodycze
  • Uzupełniają wyczerpane zapasy glikogenu
  • Posiadają doskonały smak i konsystencję
  • Wytworzone z naturalnych składników
  • Słodycz uzyskana dodatkiem maltitolu
  • Alternatywa dla niezdrowych słodyczy
  • Nie zawierają aspartamu

Body Attack Low Carb Hazelnut Cookies to niesamowicie chrupiące i bardzo smaczne ciasteczka o smaku orzecha laskowego. Ciasteczka te, dzięki zastosowaniu maltitolu, zawierają niewielką ilość cukru i jednocześnie zachowują przepyszny, słodki smak.

Wiele osób prowadzących zdrowy tryb życia i dbających o swoją sylwetkę szuka idealnej alternatywy dla standardowych słodyczy, które będą smakować równie dobrze i dostarczać mniej cukrów prostych niż tradycyjne słodkości. To samo tyczy się osób zmagających się z rozmaitymi schorzeniami dietozależnymi, które w obawie o swoje zdrowie nie mogą jeść słodyczy obfitujących w cukry proste i niezdrowe tłuszcze. Z myślą o takich osobach powstały Body Attack Low Carb Hazelnut Cookies, które skutecznie zaspakajają apetyt na słodycze - są niesamowicie smaczne i sycące, a jednocześnie zawierają znikomą ilość cukru.

Ciasteczka Body Attack Low Carb Hazelnut Cookies są słodką przekąską niemal pozbawioną cukrów prostych, która idealnie wpasuje się w każdy prozdrowotny sposób żywienia, a także w większość diet mających na celu skuteczną redukcję tkanki tłuszczowej.

Każde ciastko Body Attack Low Carb Hazelnut Cookies to tylko 11,8 g węglowodanów i niewielka ilość cukru (0,3 g). Ciasteczka te są idealną przekąską nie tylko dla osób odchudzających się, ale również dla wszystkich cierpiących na choroby dietozależne, gdzie spożycie cukrów prostych nie jest wskazane. Dodatkowo, produkt może służyć jako sposób na uzupełnienie wyczerpanych zapasów glikogenu lub szybka przekąska przed planowanym treningiem dla wszystkich osób uprawiających aktywność fizyczną.

W celu dosłodzenia tej smacznej i zdrowej przekąski wykorzystano maltitol, który jest składnikiem naturalnym i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Ten substytut cukru używany jest w tych samych ilościach, więc nie ma potrzeby zastępowania go innymi słodzikami. W innych produktach, gdzie zamiast sacharozy użyto sztucznych substancji słodzących, konsystencję wzbogaca się tłuszczem, a uzyskany produkt ma taką samą lub nawet większą kaloryczność od pierwowzoru, a bardzo często określany jest mianem – fit, light czy fitness. Oprócz tego, maltitol jest całkowicie bezpieczny dla osób z celiakią bądź nietolerancją laktozy, nie zwiększa ryzyka wystąpienia próchnicy i jak dotąd nie pojawiły się żadne doniesienia odnośnie szkodliwych skutków jego spożywania.

Podsumowując, Body Attack Low Carb Hazelnut Cookies to idealna słodka przekąska dla sportowców, osób odchudzających się, a także wszystkich cierpiących na różne dietozależne choroby cywilizacyjne, w których wskazane jest unikanie cukrów prostych.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 115 gPorcja jednorazowa: 1 ciasteczko (18g)Ilość porcji w opakowaniu: 6
w porcji (18 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna95kcal*
Tłuszcz4,5g*
- W tym kwasy tłuszczowe1,6g*
Węglowodany11,8g*
- W tym cukry0,3g*
- W tym poliole3,5g*
Białko1,6g*
Sól0,1g*

Pozostałe składniki

Mąka pszenna, margaryna (tłuszcz roślinny (olej palmowy, olej rzepakowy), woda, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annatto), słodzik (maltitol), orzechy laskowe (5%), orzeszki ziemne, całe jajo, substancje spulchniające (węglan sodu, difosforan), sól, aromat, barwnik (beta-karoten). Ten produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, nasion sezamu, laktozy (z mleka) i soi.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
179,00 zł

Odżywka zawierająca białka zwierzęce. Przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej i wspomaga regenerację.

Kupuję
Mutant
99,00 zł
(2)

Odżywka na masę zawierająca 7 źródeł białka o różnym czasie wchłaniania. Wspomaga regenerację i anabolizm.

Kupuję
Trec
78,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy zwiększający energię mięśniową. Wspomaga procesy regeneracyjne.

Kupuję
  • Promocja
Gainerator
Olimp
49,00 zł 40,00 zł

Połączenie węglowodanów i białek zwierzęcych. Przyspiesza budowę masy mięśniowej oraz zwiększa siłę.

Kupuję
Olimp
43,00 zł
(1)

Koncentrat do przygotowania smacznego napoju izotonicznego. Zwiększa siłę oraz wspomaga regenerację.

Kupuję
Trec
159,00 zł

Unikalna formuła węglowodanowa. Zapewnia większą siłę oraz szybszą regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

duzo roznych rzeczy :P/nogi

duzo roznych rzeczy :P/nogi

ostatnio mam problemy z zebem (dlubalem sobie w zebie i sie ukruszyl 😛 lekki bol, ale nie ma tragedii), wiec posilki glownie skladaja sie z odzywki bialkowej +...

czytaj więcej
NAC – zastosowanie w neurologii, psychiatrii i… sportach walki!

NAC – zastosowanie w neurologii, psychiatrii i… sportach walki!

N-acetylo L-cysteina, czyli popularny NAC znany jest przede wszystkim ze swojego wpływu mukolitycznego. Pamiętasz kiedy podczas uciążliwego kaszlu z...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne migdałów

Korzyści zdrowotne migdałów

Migdały są bogate w witaminy, minerały, białko i błonnik, w związku z czym przypisuje się im wiele korzyści zdrowotnych. Zaledwie garść migdałów...

czytaj więcej
Proste sposoby na kaca

Proste sposoby na kaca

Sezon wakacyjny, to czas imprez grillowych i różnego rodzaju event’ów, którym towarzyszą spore ilości wypijanego alkoholu… oraz często kac następnego...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

W poprzedniej części omówiliśmy jakie substancje (w nieodpowiednich dawkach) mogą szkodzić gruczołowi tarczowemu – wiecie już, że nawet składniki...

czytaj więcej
Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Wraz z rosnącą popularnością diet niskowęglowodanowych coraz to więcej ludzi próbuje budować mase mięśniowa bez węglowodanów tłumacząc, że za tym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027