Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:237,00 zł474,00 zł711,00 zł948,00 zł1 185,00 zł
Wysyłka:-12,00 zł-24,00 zł-36,00 zł-48,00 zł-60,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Protein Chips Protein Chips 30g
Novo Nutrition
5,90 zł

Protein Chips 30g

ilość: 30g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
5,90 złz VAT
5,90 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Pierwsze na świecie, oryginalne chipsy białkowe
  • Idealna alternatywa dla tradycyjnych chipsów
  • Aż 10g wysokiej jakości białka w paczce
  • Minimalna zawartość cukru i tłuszczu
  • Produkt odpowiedni dla wegetarian
  • Zasobne w błonnik pokarmowy
  • Bez dodatku oleju palmowego
  • Atrakcyjne wersje smakowe
  • Kruche i chrupiące

Novo Nutrition Protein Chips to oryginalne, wysokobiałkowe chipsy. Stanowią doskonały odpowiednik klasycznych chipsów, zawierają mało tłuszczu i cukru, są za to zasobne w białko i błonnik pokarmowy. W smaku do złudzenia przypominają tradycyjne chipsy, są tak samo pyszne, kruche i chrupiące.

Dobra alternatywa dla tradycyjnych chipsów
Chipsy od lat pozostają niekwestionowanym liderem na rynku słonych przekąsek i są uwielbiane praktycznie przez wszystkich. Niestety, są również mocno krytykowane przez dietetyków - zawierają mnóstwo tłuszczu i niezdrowych dodatków, dostarczają też sporo kalorii.

W odpowiedzi na rosnące wymagania coraz bardziej świadomych żywieniowo konsumentów powstały chipsy proteinowe. Zaprojektowano je wzór tych tradycyjnych, jednak ich skład został tak zmodyfikowany, by mogły sobie na nie pozwolić również osoby troszczące się o zdrowie i dbające o sylwetkę.

W porównaniu z klasycznymi chipsami Protein Chips mają aż 65% mniej tłuszczu i są wolne od szkodliwego oleju palmowego. Cechują się również wyjątkowo niską zawartością cukru. W zamian otrzymujemy solidną porcję (aż 10g w opakowaniu) pełnowartościowego białka oraz sporo błonnika pokarmowego. Taka zmiana zdecydowanie obniża kaloryczność produktu, za to podnosi jego wartość odżywczą.

Ten sam wyśmienity smak     
Korekty dotyczące składu chipsów na szczęście nie odbiły się negatywnie ani na ich smaku ani na konsystencji. Za prezentowanym produktem stoi uznany producent, który wykorzystał oryginalną recepturę i sprawdzone składniki. Dzięki temu chipsy proteinowe są tak samo kruche i chrupiące jak te, do których przyzwyczaili nas producenci marketowych przekąsek.

Potencjalni konsumenci chipsów proteinowych nie muszą obawiać się, że dostaną jałowy, pozbawiony smaku produkt. Protein Chips są dostępne w wersjach smakowych, które uzyskały najwyższe noty w badaniach preferencji konsumentów. Dzięki temu każdy znajdzie smak, jaki najbardziej mu odpowiada.

Pełnowartościowa przekąska     
Chipsy proteinowe są polecane przede wszystkim jako zamiennik tych tradycyjnych. To także znakomita opcja dla osób, które potrzebują przekąski o dużej zawartości białka. Propozycja większości producentów obejmuje jedynie batony proteinowe, jednak spora grupa konsumentów preferuje smaki słone a nie słodkie. Paczka chipsów proteinowych idealnie sprawdzi się jako alternatywa dla takiego batonika. Chipsy proteinowe można wykorzystać również jako dodatek do posiłku – pokruszone dodadzą smaku i podniosą atrakcyjność sałatki.

Podsumowując, Novo Nutrition Protein Chips to pierwsze na świecie chipsy, na które mogą sobie pozwolić nawet osoby wyjątkowo restrykcyjnie podchodzące do kwestii odżywiania. Smakują tak, jak klasyczne, ale zawierają znacznie mniej tłuszczu i cukru, za to dużo więcej pełnowartościowego białka.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 30 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w 1 porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna513kJ / 122kcal*
Tłuszcz3,3 g*
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g*
Węglowodany11,3 g*
- w tym cukry1,4 g*
Błonnik3,2 g *
Białko10,2 g*
Sól0,51 g*
*Podane wartości odżywcze mogą się nieznacznie różnić w zależności od wybranej wersji smakowej produktu.

Pozostałe składniki

Smak serowy:
Chipsy ziemniaczano-sojowe (białko sojowe, skrobia z tapioki, granulat ziemniaczany, płatki ziemniaczane, skrobia ziemniaczana, sól), olej słonecznikowy, mieszanka przypraw {serwatka w proszku (mleko), ser w proszku (mleko), sól, ekstrakt drożdżowy, śmietanka w proszku (mleko) [śmietanka w proszku (mleko), odłtuszczone mleko w proszku], mieszanka przypraw [papryka, kurkuma], aromaty, regulator kwasowości (E270, E327)},  przeciwutleniacz (ekstrakt z rozmarynu).

Smak barbecue:
Chipsy ziemniaczano-sojowe (białko sojowe 45%, skrobia z tapioki, granulat ziemniaczany, płatki ziemniaczane, skrobia ziemniaczana, sól), olej słonecznikowy, mieszanka przypraw {cukier, dekstroza, sól, aromat, pomidory w proszku, przyprawy [papryka, ziele angielskie, cynamon], ekstrakt drożdży, suszona cebula w proszku, ocet winny, suszona melasa w proszku [melasa, maltodekstryna], suszony czosnek w proszku, regulator kwasowości [kwas cytrynowy], ekstrakt z przypraw [papryka, ziele angielskie]},  przeciwutleniacz (ekstrakt z rozmarynu).

Smak śmietankowo – cebulowy :
Chipsy ziemniaczano-sojowe (białko sojowe 45%, skrobia z tapioki, granulat ziemniaczany, płatki ziemniaczane, skrobia ziemniaczana, sól), olej słonecznikowy, mieszanka przypraw {suszona cebula w proszku, jogurt w proszku (mleko), ser w proszku (mleko), sól, serwatka w proszku (mleko), dekstroza, ekstrakt drożdży, aromaty (zawierają mleko), natka pietruszki, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)}, przeciwutleniacz (ekstrakt z rozmarynu).

Smak słodko-pikantne tajskie chilli:
Chipsy ziemniaczano-sojowe (białko sojowe 45%, skrobia z tapioki, granulat ziemniaczany, płatki ziemniaczane, skrobia ziemniaczana, sól), olej słonecznikowy, mieszanka przypraw {cukier, przyprawy [papryka chilli, liście kolendry, imbir, anyż], suszona cebula w proszku, suszony czosnek w proszku, sól, ekstrakt drożdży, pomidory w proszku, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), suszona melasa w proszku [melasa, maltodekstryna], zioła (trawa cytrynowa), ekstrakt przypraw [słodka papryka, pieprzowiec, papryka chilli]}, przeciwutleniacz (ekstrakt z rozmarynu).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
73,00 zł

Najwyższej jakości w 100% naturalny izolat białka serwatkowego (WPI). Pomaga zwiększyć i utrzymać masę mięśniową.

Kupuję
Jell-o
9,90 zł

Przepyszna porcja słodkiego, niskokalorycznego puddingu. Brak jakiegokolwiek dodatku cukrów i tłuszczów.

Kupuję
Mr. Tonito
24,90 zł

Całkowicie pozbawiona cukru, przepyszna galaretka, zawierająca witaminy A,C i E. Idealny pomysł na deser.

Kupuję
De Bron
10,90 zł

Żelki o smaku wiśniowym słodzone maltitolem. Pyszna, zdrowsza alternatywa standardowych słodyczy.

Kupuję
De Bron
10,90 zł

Pyszne żelki malinowe bez cukru. Idealna słodycz dla diabetyków oraz osób z nietolerancją glutenu.

Kupuję
De Bron
10,90 zł

Pyszne, bezcukrowe i bezglutenowe cukierki o intensywnym śmietankowo-maślanym smaku.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Błędne założenia o diecie keto

Błędne założenia o diecie keto

Dieta ketogeniczna jest wciąż na czasie. Tuż obok diety high carb, która charakteryzuje się niskim udziałem tłuszczy, jest jedną z najczęściej...

czytaj więcej
Co jeść na ketozie?

Co jeść na ketozie?

Co jeść na diecie keto? To pytanie zadaje sobie każdy początkujący adept. Ciężko wymyślić zupełnie nowe potrawy, gdy do tej pory jedliśmy w zupełnie...

czytaj więcej
Naturalne źródła magnezu

Naturalne źródła magnezu

Magnez o niezwykle ważny minerał, którego nigdy nie powinno zabraknąć z naszej diecie. Jest on elementem wielu reakcji chemicznych w organizmie i pomaga...

czytaj więcej
Fukoksantyna a pigmentacja

Fukoksantyna a pigmentacja

Fukoksantyna to substancja naturalnie występująca w algach. Znana jest przede wszystkim jako wsparcie odchudzania. Badania wykazują, że może być ona pomocna...

czytaj więcej
Suplementacja witaminy D latem

Suplementacja witaminy D latem

Witamina D to nieodłączny element naszego żywienia i suplementacji. Jest ona odpowiedzialna za poprawną pracę naszego organizmu, jak np....

czytaj więcej
Berberyna vs metformina – co wybrać?

Berberyna vs metformina – co wybrać?

Metformina to lek powszechnie stosowany przy leczeniu insulinooporności, cukrzycy typu 2 czy PCOS. Istnieje na rynku od wielu lat. Przede wszystkim zmniejsza...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027