Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Protein Truffles Protein Truffles

BODY ATTACK Protein Truffles to wyśmienite pralinki o wysokiej zawartości białka. Są mniej kaloryczne od tradycyjnych trufli czekoladowych i pralinek kokosowych, dostarczają także znacznie mniej cukru i tłuszczu. Oprócz klasycznej wersji czekoladowej i kokosowej producent proponuje kilka innych, ciekawych wariantów smakowych.

Oferowane praliny są znakomitym źródłem białka. W 100g produktu znajdziemy ponad 30g pełnowartościowych protein. Pochodzą one z koncentratu białka serwatkowego, który cechuje się bardzo wysoką wartością biologiczną – jest zasobny w aminokwasy oraz rozmaite związki bioaktywne. Dzięki temu sprzyja syntezie białek mięśniowych i korzystnie wpływa na regenerację organizmu. Z kolei dodatek hydrolizatu kolagenu wzmacnia tkankę łączną i pozawala odpowiednio zadbać o układ kostno-stawowy.

Oferowane praliny zawierają mało węglowodanów. Śmiało można polecić je osobom, które stosują dietę wysokobiałkową albo niskowęglowodanową. Jedna pralinka dostarcza zaledwie 1g cukru - dla porównania jedna kuleczka popularnego Rafaello zawiera go aż 3,3g. Pomimo obniżonej zawartości cukru prezentowane pralinki są słodkie. Zastosowano w nich bezpieczne, niskokaloryczne słodziki, których dodatkową zaletą jest niski indeks glikemiczny.

Oferowane praliny są wolne od kontrowersyjnych dodatków. O ile popularne, marketowe słodycze są przeładowane rozmaitymi wzmacniaczami smaku, konserwantami, sztucznymi aromatami i szkodliwym tłuszczem utwardzonym, to prezentowane trufle mają stosunkowo prosty i nie budzący wątpliwości skład. Należy docenić obecność liofilizowanych owoców (dla owocowych wariantów smakowych), oleju kokosowego, masła kakaowego.

Oferowane praliny są obłędnie smaczne. Koneserom polecamy trufle czekoladowe, a miłośnikom popularnego Rafaello pralinki z białą czekoladą i kokosem. Coś dla siebie znajdą również amatorzy owocowych smaków. Niezależnie od wybranej wersji smakowej pralinki nie zawiodą oczekiwań i będą prawdziwą rozkoszą dla podniebienia.

Podsumowując, BODY ATTACK Protein Truffles to wymarzona przekąska dla osób dbających o linię -  słodka, pyszna, a przy tym znacznie mniej kaloryczna od tradycyjnych pralin. Dzięki wysokiej zawartości białka idealnie wpisuje się w dietę osób aktywnych fizycznie.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Protein Truffles Protein Truffles 80g
Body Attack
11,90 zł

Protein Truffles 80g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

11,90 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Przepyszne pralinki o wysokiej zawartości białka
  • Idealnie odwzorowany smak prawdziwych trufli
  • Mają dużo mniej kalorii niż tradycyjne praliny
  • Dostępne w ciekawych wersjach smakowych
  • Nie zawierają kontrowersyjnych dodatków
  • Dostarczają bardzo mało węglowodanów
  • Idealna przekąska dla dbających o linię

BODY ATTACK Protein Truffles to wyśmienite pralinki o wysokiej zawartości białka. Są mniej kaloryczne od tradycyjnych trufli czekoladowych i pralinek kokosowych, dostarczają także znacznie mniej cukru i tłuszczu. Oprócz klasycznej wersji czekoladowej i kokosowej producent proponuje kilka innych, ciekawych wariantów smakowych.

Oferowane praliny są znakomitym źródłem białka. W 100g produktu znajdziemy ponad 30g pełnowartościowych protein. Pochodzą one z koncentratu białka serwatkowego, który cechuje się bardzo wysoką wartością biologiczną – jest zasobny w aminokwasy oraz rozmaite związki bioaktywne. Dzięki temu sprzyja syntezie białek mięśniowych i korzystnie wpływa na regenerację organizmu. Z kolei dodatek hydrolizatu kolagenu wzmacnia tkankę łączną i pozawala odpowiednio zadbać o układ kostno-stawowy.

Oferowane praliny zawierają mało węglowodanów. Śmiało można polecić je osobom, które stosują dietę wysokobiałkową albo niskowęglowodanową. Jedna pralinka dostarcza zaledwie 1g cukru - dla porównania jedna kuleczka popularnego Rafaello zawiera go aż 3,3g. Pomimo obniżonej zawartości cukru prezentowane pralinki są słodkie. Zastosowano w nich bezpieczne, niskokaloryczne słodziki, których dodatkową zaletą jest niski indeks glikemiczny.

Oferowane praliny są wolne od kontrowersyjnych dodatków. O ile popularne, marketowe słodycze są przeładowane rozmaitymi wzmacniaczami smaku, konserwantami, sztucznymi aromatami i szkodliwym tłuszczem utwardzonym, to prezentowane trufle mają stosunkowo prosty i nie budzący wątpliwości skład. Należy docenić obecność liofilizowanych owoców (dla owocowych wariantów smakowych), oleju kokosowego, masła kakaowego.

Oferowane praliny są obłędnie smaczne. Koneserom polecamy trufle czekoladowe, a miłośnikom popularnego Rafaello pralinki z białą czekoladą i kokosem. Coś dla siebie znajdą również amatorzy owocowych smaków. Niezależnie od wybranej wersji smakowej pralinki nie zawiodą oczekiwań i będą prawdziwą rozkoszą dla podniebienia.

Podsumowując, BODY ATTACK Protein Truffles to wymarzona przekąska dla osób dbających o linię -  słodka, pyszna, a przy tym znacznie mniej kaloryczna od tradycyjnych pralin. Dzięki wysokiej zawartości białka idealnie wpisuje się w dietę osób aktywnych fizycznie.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 80 g
w porcji 10 g (jedna trufla)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna160 kJ / 38 kcal-
Białko3,2 g-
Węglowodany2,7 g-
w tym cukry1 g-
w tym poliole1,3 g-
Tłuszcz1,6 g-
w tym nasycone kwasy tłuszczowe1,2 g-
Sól< 0,1 g-
*Wartość odżywcza może się różnić w zależności od wersji smakowej

Pozostałe składniki

Czekolada: syrop izomalto-oligosacharydowy z tapioki, koncentrat białka mleka (21,2%), hydrolizat kolagenu (wołowego) (13,7%), polewa z mlecznej czekolady {cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, miazga kakaowa, słodka serwatka w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), ekstrakt wanilii} (13,6%), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), czekolada {cukier, mleko w proszku, masło kakaowe, emulgator (lecytyna sojowa), ekstrakt wanilii} (5,7%), olej kokosowy (2,6%), kakao w proszku (2,5%), koncentrat białka serwatki (1,9%), bita śmietana w proszku, stabilizator (hydroksypropylometyloceluloza), emulgator (lecytyna sojowa), aromat, substancja słodząca (sukraloza).

Biała czekolada-kokos: koncentrat białka mleka (20,8%), syrop izomalto-oligosacharydowy z tapioki, hydrolizat kolagenu (wołowego) (13,4%), polewa z białej czekolady {cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, emulgator lecytyna (soja), naturalny aromat} (13,3%), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), wiórki kokosowe (9,8%), olej kokosowy (3,3%), koncentrat białek mleka (2,2%), bita śmietana w proszku, stabilizator (hydroksypropylometyloceluloza), emulgator (lecytyna sojowa), aromat, substancja słodząca (sukraloza).

Jogurt truskawkowy: koncentrat białka mleka (20,5%), hydrolizowany kolagen (wołowina) (13,4%), koncentrat mleka (1,1%), syrop izomalto-oligosacharydowy ze skrobi z tapioki,  masa z białej czekolady {cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), ekstrakt waniliowy} (18,6%) substancja utrzymująca wilgoć (gliceryna), chrupki z czekolady mlecznej {cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, masa kakaowa, serwatka w proszku), emulgator (lecytyna sojowa), ekstrakt waniliowy} (3,8%), tłuszcz kokosowy, truskawki liofilizowane (2%), bita śmietana w proszku, stabilizator (hydroksypropylometyloceluloza), emulgator (lecytyna sojowa), aromat, substancja zakwaszająca: kwas cytrynowy, sukraloza, barwnik E124.

*Alergeny: mleko, soja

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
2,80 zł

Koncentrat do przygotowania smacznego napoju izotonicznego. Zwiększa siłę oraz wspomaga regenerację.

Kupuję
Quicksilver
179,00 zł

Unikalna kombinacja zaktywowanych witamin; formuła liposomalna zapewnia najwyższą biodostępność.

Kupuję
Universal
149,00 zł
(2)

Zestaw witamin i minerałów dla sportowców. Zawiera aminokwasy, antyoksydanty, ergogeniki i enzymy trawienne.

Kupuję
Source Naturals
135,00 zł

Preparat zawierający kombinację witamin, minerałów i ekstraktów roślinnych, w tym pełnowartościowe żelazo.

Kupuję
Olimp
13,90 zł

Suplement umożliwia właściwe nawodnienie organizmu podczas intensywnej aktywności fizycznej.

Kupuję
Olimp
25,00 zł

Koncentrat do przygotowania smacznego napoju izotonicznego. Zwiększa siłę oraz wspomaga regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Wartość odżywcza

Informacja

Wartość odżywczą produktów definiuje się jako stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, przede wszystkim zaspakajania potrzeb metabolicznych wynikających z przebiegu procesów energetycznych i fizjologicznych). Jest tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność (przyswajalność) i mniejsza ilość ich spożywania.  Do składników odżywczych zaliczane są: białka, składniki mineralne, tłuszcze, węglowodany, witaminy i woda. Składniki odżywcze w organizmie dostarczają energii, są materiałem budulcowym i pełnią funkcje regulacyjne przebieg procesów chemicznych. Składniki odżywcze dostępne w postaci odżywek, koncentratów, napojów i innych na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Od pewnego czasu sporo uwagi poświęca się strategiom żywieniowym, które koncentrują się na manipulowaniu spożyciem węglowodanów, co zgodnie z...

czytaj więcej
Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Tytuł nieco zaskakujący, choć same doniesienia o protekcyjnym wpływem nabiału względem chorób układu sercowo-naczyniowego już nie są tak świeże. O tym...

czytaj więcej
Śniadanie – jeść czy nie jeść?

Śniadanie – jeść czy nie jeść?

Temat spożywania lub też – omijania śniadań od dłuższego czasu budzi wiele kontrowersji i… emocji. Z jednej strony często podkreśla się, że...

czytaj więcej
Cholina – kluczowy składnik odżywczy

Cholina – kluczowy składnik odżywczy

Pomimo kilkudziesięcioletniej historii dietetyki, najnowsze badania wskazują, że nadal istnieją kluczowe składniki odżywcze, których możemy dostarczać...

czytaj więcej
Białko wołowe – suplementacyjny hit czy pic na wodę?

Białko wołowe – suplementacyjny hit czy pic na wodę?

O tym, że wyższe spożycie protein (niż przeciętny Kowalski, a nie bez umiaru) wspiera budowę formy sportowej. Białko dostarczane wraz z żywnością i...

czytaj więcej
klatka

klatka

w koncu alergia odpuscila (chyba…), niestety tak mam ze o tej porze roku mam „przekichane” (dziwne ze wiosna mam spokoj…no coz czeka mnie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027