Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Candy Flavor Candy Flavor

Franky’s Bakery Candy Flavor to niskokaloryczny aromat spożywczy, służący do słodzenia i dosmaczania potraw. Został przygotowany na bazie błonnika roślinnego oraz naturalnych substancji słodzących – stewii i erytrolu.

Preparat jest dostępny w formie proszku, bez problemu rozpuszcza się w daniach zimnych i gorących. Może być poddawany działaniu wysokiej temperatury, dlatego idealnie nadaje się do pieczenia, gotowania, smażenia. Producent oferuje szeroki wybór atrakcyjnych wariantów smakowych.

Wysoka jakość i działanie prozdrowotne
Producenci uciekają się do różnych sztuczek, które pozwalają obniżyć kaloryczność oferowanych produktów. Niestety najczęściej odbywa się to kosztem naszego zdrowia. Większość niskokalorycznych produktów opiera się głównie na wypełniaczach, sztucznych dodatkach i budzących kontrowersje słodzikach. Prezentowany produkt to prawdziwa perełka.

Candy Flavor został stworzony na bazie inuliny, znanej z działania prozdrowotnego. Cechuje się ona bardzo niskim indeksem glikemicznym, a nawet pomaga unormować poziom cukru we krwi. Ma też korzystny wpływ na mikroflorę jelitową i sprzyja poprawie wchłaniania wielu minerałów. Wykazuje również właściwości kardioprotekcyjne i może zmniejszyć ryzyko schorzeń układu sercowo-naczyniowego.

Za słodki smak prezentowanego aromatu odpowiadają głównie glikozydy stewiolowe oraz erytrol. Obie substancje słodzące są praktycznie pozbawione kalorii, a przy tym pochodzą z natury i mają bardzo wysoki profil bezpieczeństwa. Zyskały aprobatę i są polecane nawet przez diabetologów. 

Koniec z jałowymi i pozbawionymi smaku potrawami
Wielu osobom wydaje się, że zamiłowanie do jedzenia nie idzie w parze z nienaganną sylwetką. Dieta kojarzy się z wyrzeczeniami i jałowymi potrawami, kompletnie pozbawionymi smaku. Panuje też powszechne przekonanie, że będąc na diecie trzeba zapomnieć o istnieniu wszystkiego, co słodkie. Nic bardziej mylnego.

Z pomogą przychodzi aromat spożywczy Candy Flavor. Jak już ustaliliśmy, jest on zdrowy i niskokaloryczny. Teraz ujawnimy jego kolejne niezwykłe cechy. Otóż aromat ten jest w stanie odmienić każdą, nawet najbardziej nieapetyczną i pozbawioną smaku potrawę. Nadaje daniom odpowiednio słodki posmak i fenomenalny zapach. Idealnie komponuje się z naleśnikami, omletami, twarożkiem, owsianką. Pasuje również do jogurtów, szejków czy koktajli. Szeroki wybór wariantów smakowych przyprawia o zawrót głowy i jest gwarantem, że wśród nich każdy bez problemu znajdzie swój ulubiony smak.

Wysoka wydajność i komfort stosowania        
Prezentowany aromat jest bardzo ekonomiczny. Wystarczy niewielka ilość, taka, jaka zmieści się na małej łyżeczce, by potrawę zamienić w pyszne, słodkie i aromatyczne danie. Sypka forma zapewnia komfort i precyzję dozowania. Co ważne, aromat bez problemu się rozpuszcza i nie pozostawia żadnych grudek. Dobrze toleruje wysoką temperaturę, dlatego może być dodawany do potraw pieczonych i smażonych.

Podsumowując, Franky’s Bakery Candy Flavor to niskokaloryczny słodzik i aromat spożywczy w jednym. Pozwala w łatwy sposób osłodzić potrawę i zmienić jej smak, nie zwiększając przy tym jej kaloryczności. Jest idealny dla osób, które troszczą się zarówno swoje zdrowie, jak i sylwetkę.

 

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Candy Flavor Candy Flavor 200g
Franky's Bakery
37,00 zł

Candy Flavor 200g

Smak

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Dietetyczny, niskokaloryczny aromat w proszku
  • Dostępny w atrakcyjnych wersjach smakowych
  • Idealny do słodzenia i dosmaczania potraw
  • Stworzony na bazie naturalnego błonnika
  • Nadaje daniom wyrazisty smak i zapach
  • Pozbawiony chemicznego posmaku
  • Wydajny i łatwy w dozowaniu
  • Z dodatkiem stewii i erytrolu
  • Znakomita rozpuszczalność
  • Wolny od aspartamu

Franky’s Bakery Candy Flavor to niskokaloryczny aromat spożywczy, służący do słodzenia i dosmaczania potraw. Został przygotowany na bazie błonnika roślinnego oraz naturalnych substancji słodzących – stewii i erytrolu.

Preparat jest dostępny w formie proszku, bez problemu rozpuszcza się w daniach zimnych i gorących. Może być poddawany działaniu wysokiej temperatury, dlatego idealnie nadaje się do pieczenia, gotowania, smażenia. Producent oferuje szeroki wybór atrakcyjnych wariantów smakowych.

Wysoka jakość i działanie prozdrowotne
Producenci uciekają się do różnych sztuczek, które pozwalają obniżyć kaloryczność oferowanych produktów. Niestety najczęściej odbywa się to kosztem naszego zdrowia. Większość niskokalorycznych produktów opiera się głównie na wypełniaczach, sztucznych dodatkach i budzących kontrowersje słodzikach. Prezentowany produkt to prawdziwa perełka.

Candy Flavor został stworzony na bazie inuliny, znanej z działania prozdrowotnego. Cechuje się ona bardzo niskim indeksem glikemicznym, a nawet pomaga unormować poziom cukru we krwi. Ma też korzystny wpływ na mikroflorę jelitową i sprzyja poprawie wchłaniania wielu minerałów. Wykazuje również właściwości kardioprotekcyjne i może zmniejszyć ryzyko schorzeń układu sercowo-naczyniowego.

Za słodki smak prezentowanego aromatu odpowiadają głównie glikozydy stewiolowe oraz erytrol. Obie substancje słodzące są praktycznie pozbawione kalorii, a przy tym pochodzą z natury i mają bardzo wysoki profil bezpieczeństwa. Zyskały aprobatę i są polecane nawet przez diabetologów. 

Koniec z jałowymi i pozbawionymi smaku potrawami
Wielu osobom wydaje się, że zamiłowanie do jedzenia nie idzie w parze z nienaganną sylwetką. Dieta kojarzy się z wyrzeczeniami i jałowymi potrawami, kompletnie pozbawionymi smaku. Panuje też powszechne przekonanie, że będąc na diecie trzeba zapomnieć o istnieniu wszystkiego, co słodkie. Nic bardziej mylnego.

Z pomogą przychodzi aromat spożywczy Candy Flavor. Jak już ustaliliśmy, jest on zdrowy i niskokaloryczny. Teraz ujawnimy jego kolejne niezwykłe cechy. Otóż aromat ten jest w stanie odmienić każdą, nawet najbardziej nieapetyczną i pozbawioną smaku potrawę. Nadaje daniom odpowiednio słodki posmak i fenomenalny zapach. Idealnie komponuje się z naleśnikami, omletami, twarożkiem, owsianką. Pasuje również do jogurtów, szejków czy koktajli. Szeroki wybór wariantów smakowych przyprawia o zawrót głowy i jest gwarantem, że wśród nich każdy bez problemu znajdzie swój ulubiony smak.

Wysoka wydajność i komfort stosowania        
Prezentowany aromat jest bardzo ekonomiczny. Wystarczy niewielka ilość, taka, jaka zmieści się na małej łyżeczce, by potrawę zamienić w pyszne, słodkie i aromatyczne danie. Sypka forma zapewnia komfort i precyzję dozowania. Co ważne, aromat bez problemu się rozpuszcza i nie pozostawia żadnych grudek. Dobrze toleruje wysoką temperaturę, dlatego może być dodawany do potraw pieczonych i smażonych.

Podsumowując, Franky’s Bakery Candy Flavor to niskokaloryczny słodzik i aromat spożywczy w jednym. Pozwala w łatwy sposób osłodzić potrawę i zmienić jej smak, nie zwiększając przy tym jej kaloryczności. Jest idealny dla osób, które troszczą się zarówno swoje zdrowie, jak i sylwetkę.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 200 gPorcja jednorazowa: 5 gIlość porcji w opakowaniu: 40
w 1 porcji (5 g)zawartość:%ZDS
Wartość energetyczna 39 kJ / 9 kcal*
Tłuszcz 0 g0 g
- w tym tłuszcze nasycone0 g0%
Węglowodany 0,15 g< 0,01%
- w tym cukry0 g0%
Błonnik dietetyczny 4,3 g14%
Białko 0 g0%
Sól 0,00 g0%

Pozostałe składniki

*  Składniki mogą się różnić w zależności od wersji smakowej.

Inulina, aromaty, emulgator (sól sodowa karboksymetylocelulozy), sól, substancje słodzące (sukraloza), substancje przeciwzbrylające (dwutlenek krzemu), substancje słodzące (erytrol, glikozydy stewiolowe).

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
60,00 zł

BCAA w kapsułkach. Poprawia wytrzymałość i odporność, hamuje katabolizm, wspomaga regenerację.

Kupuję
Jarrow Formulas
99,00 zł

Roślinna odżywka białkowa pozyskiwana z pestek dyni. Odpowiednia dla wegan i wegetarian.

Kupuję
Activlab
4,50 zł

Łatwe w przygotowaniu, pełnowartościowe śniadanie. Dostarcza aż 30g wysokiej jakości białka w porcji.

Kupuję
Trec
169,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję
Scitec
309,00 zł

Gainer białka o zawartości 52 gramów protein na porcję. Zapewnia szybki przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
Pes
199,00 zł

Suplement diety łączący w sobie białko serwatkowe oraz kazeinę. Doskonałe źródło pełnowartościowego białka.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

W tym tygodniu projektu zgodnie z obietnicą już ostatni artykuł o wyprawce z trzech części serii artykułów na ten temat. W pierwszej części opisałam...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej
Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Choć tytułowe pytanie na pierwszy rzut oka może wydawać się conajmniej banalnie proste i wręcz można by było powiedzieć, iż jest to pytanie retoryczne,...

czytaj więcej
Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

W poprzedniej części miałem przyjemność napisać parę słów o tym czym jest kreatyna i po co stosuje się ją w sporcie. Nadmieniłem także nieco o jej...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027