Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:218,00 zł436,00 zł654,00 zł872,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-44,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Xtreme Mass Effect Xtreme Mass Effect

Xtreme Mass Effect® – najnowszej generacji gainer silnie stymulujący syntezę białek mięśniowych. Xtreme Mass Effect® dostarcza 3 rodzaje białek serwatki (hydrolizat, izolat, koncentrat), micelarną kazeinę, glutaminę, kreatynę oraz 3 rodzaje węglowodanów, które zapewniają efektywną i długotrwałą stymulację procesów anabolicznych. Każda porcja Xtreme Mass Effect® zawiera aż 27 g najwyższej jakości białek i wolnych aminokwasów oraz 135 g długotrwale uwalnianych węglowodanów! Xtreme Mass Effect® skutecznie hamuje katabolizm tkanki mięśniowej pozwalając na wzrost syntezy białek mięśniowych i optymalną regenerację po intensywnym wysiłku fizycznym.

Xtreme Mass Effect® jest wzbogacony o wyjątkowe węglowodany Vitargo®, zapewniające szybką potreningową resyntezę glikogenu, będącego łatwo dostępnym źródłem energii koniecznym do stymulowania procesów syntezy i wzrostu mięśni.

Dodatkowo, 4 różne typy białek, glutaminekreatyna wchodzące w skład XTREME MASS EFFECT® silnie stymulują wzrost komórek budujących mięśnie, syntezę mięśni i regenerację mikrouszkodzeń powstających w mięśniach w trakcie intensywnych treningów.

XTREME MASS EFFECT® to najlepszy wybór dla każdego kto szuka efektywnego i silnie działającego gainera!

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Xtreme Mass Effect Xtreme Mass Effect 5000g
Fa
129,00 zł

Xtreme Mass Effect 5000g

ilość: 5000g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
129,00 złz VAT
5,16 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 126,42 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • 4 źródła wysokiej jakości białek zapewniające długotrwały anabolizm
  • 3 źródła węglowodanów efektywnie wspierających wzrost mięśni
  • Vitargo® dodane w celu szybkiej resyntezy glikogenu
  • Kreatyna jako dodatkowy stymulant syntezy białek
  • Glutamina zapewnia dodatni bilans azotowy w organizmie
  • 4 wyśmienite smaki

Xtreme Mass Effect® – najnowszej generacji gainer silnie stymulujący syntezę białek mięśniowych. Xtreme Mass Effect® dostarcza 3 rodzaje białek serwatki (hydrolizat, izolat, koncentrat), micelarną kazeinę, glutaminę, kreatynę oraz 3 rodzaje węglowodanów, które zapewniają efektywną i długotrwałą stymulację procesów anabolicznych. Każda porcja Xtreme Mass Effect® zawiera aż 27 g najwyższej jakości białek i wolnych aminokwasów oraz 135 g długotrwale uwalnianych węglowodanów! Xtreme Mass Effect® skutecznie hamuje katabolizm tkanki mięśniowej pozwalając na wzrost syntezy białek mięśniowych i optymalną regenerację po intensywnym wysiłku fizycznym.

Xtreme Mass Effect® jest wzbogacony o wyjątkowe węglowodany Vitargo®, zapewniające szybką potreningową resyntezę glikogenu, będącego łatwo dostępnym źródłem energii koniecznym do stymulowania procesów syntezy i wzrostu mięśni.

Dodatkowo, 4 różne typy białek, glutaminekreatyna wchodzące w skład XTREME MASS EFFECT® silnie stymulują wzrost komórek budujących mięśnie, syntezę mięśni i regenerację mikrouszkodzeń powstających w mięśniach w trakcie intensywnych treningów.

XTREME MASS EFFECT® to najlepszy wybór dla każdego kto szuka efektywnego i silnie działającego gainera!

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 5000 gPorcja jednorazowa: 200 gIlość porcji w opakowaniu: 25
na 200 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna3153 kJ / 743 kcal*
Białko16 g*
Węglowodany148 g*
- cukry20 g*
Tłuszcz3 g*
- nasycone kwasy tłuszczowe2 g*
Sól0,92 mg*
Błonnik2 g*

Pozostałe składniki

Maltodekstryna, kompleks białkowy [koncentrat białka serwatki (z mleka), maślanka, izolat białka serwatki (z mleka), zhydrolizowany koncentrat białka serwatki (z mleka)], kakao, zagęstnik (guma ksantanowa), koncentrat soku z czerwonych buraków, aromat, sól, , słodzik (sukraloza).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Lab One
79,00 zł

Synergistyczna formuła wspierająca szybszą utratę tkanki tłuszczowej. Podnosi termogenezę i dodaje energii.

Kupuję
Usp Labs
199,00 zł

Synergistyczne połączenie skutecznych składników, przyspieszających proces redukcji tkanki tłuszczowej.

Kupuję
Hi-tech
189,00 zł

Ekstremalny spalacz tkanki tłuszczowej. Zawiera m.in. ekstrakt liści coca, johimbinę oraz DMHA.

Kupuję
Trec
92,00 zł
(1)

Sprzężony kwas linolowy z zieloną herbatą. Wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej i poprawia przemianę materii.

Kupuję
Megabol
26,00 zł
(1)

Suplement zwiększający poziom testosteronu, zawierające Kwas D-asparaginowy. Wpływa na wzrost siły.

Kupuję
Hi-tech
59,00 zł

Suplement dla zaawansowanych osób. Skutecznie wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej i kondycję psychofizyczną.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027