Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Mass Definition Mass Definition

Sport Definition MASS DEFINITION jest najwyższej jakości odżywką węglowodanowo-białkową (typu weight-gainer), która z łatwością uzupełni braki w Twojej diecie o odpowiednią ilość kalorii oraz pełnowartościowe składniki odżywcze. Zwiększone zapotrzebowanie jest charakterystyczną cechą każdej osoby aktywnej i sportowca, nie będziesz musiał się dłużej zastanawiać w jaki sposób utrzymać odpowiedni bilans białka i węglowodanów w diecie! Postaw na sprawdzony produkt!

PRODUKT NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI. ZRÓŻNICOWANE WĘGLOWODANY I BIAŁKO O WYSOKIEJ WARTOŚCI BIOLOGICZNEJ.
Sport Definition MASS DEFINITION jest odżywką powstałą w oparciu o węglowodany proste i złożone, które zostały wsparte solidną dawką białka WPC (ang. Whey Protein Concentrate). Wykorzystane proteiny charakteryzują się znakomitym profilem aminokwasowym, który jest niemal identyczny ze wzorcowym (białka ludzkiego), dzięki czemu spożywając tę odżywkę dostarczysz aminokwasy w odpowiednich proporcjach. Warto podkreślić, że odpowiednia ilość protein w diecie jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania, podobnie jak węglowodanów.

REWELACYJNY SKŁAD, CIEKAWE SMAKI I BRAK PROBLEMÓW Z ROZPUSZCZALNOŚCIĄ.
Sport Definition MASS DEFINITION charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością dzięki czemu przygotowanie każdej porcji będzie bardzo proste i szybkie! Produkt posiada jeszcze jedną charakterystyczną cechę, o którą często trudno – rewelacyjny smak! Producent postarał się by w odżywce nie znalazły się zbędne wypychacze czy dodatki. Każda porcja cechuje się wysoką kalorycznością co jeszcze bardziej ułatwi podniesienie bilansu kalorycznego w codziennej diecie. Jest to niezwykle istotne w przypadku osób, które mają olbrzymie problemy ze zjedzeniem dużych ilości tradycyjnego jedzenia oraz osób, które są tak zwanymi „hard gainerami” i mimo olbrzymich starań nie są w stanie przybrać na masie. Ten preparat ma za za danie przełamać ten impas i pomóc w uzyskaniu beztłuszczowej masy mięśniowej!

WYSOKA KALORYCZNOŚĆ KAŻDEJ PORCJI. POMAGA W UZYSKANIU SZYBKICH PRZYROSTÓW MASY MIEŚNIOWEJ.
Produkt jest idealną propozycją dla osób wyczynowo uprawiających różne dyscypliny sportu, szczególnie zalecany jako uzupełnienie diety podczas treningów siłowych, wytrzymałościowych i wydolnościowych.

SPORT DEFINITION MASS DEFINITION – PROFESJONALNE WSPARCIE DIETY!

Wycofany
Since 2005
Mass Definition Mass Definition 7000g
Sport Definition
209,00 zł

Mass Definition 7000g

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

209,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • WYSOKA ZAWARTOŚĆ PEŁNOWARTOŚCIOWEGO BIAŁKA (AŻ 30%)
  • WĘGLOWODANY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI, NIEWIELKA ILOŚĆ TŁUSZCZU
  • ZNAKOMITA ODŻYWKA DO UZUPEŁNIENIA DIETY KAŻDEGO SPORTOWCA
  • WYSOKA KALORYCZNOŚĆ UŁATWI DOPIĘCIE NA 100% KAŻDEGO JADŁOSPISU
  • CIEKAWE KOMPOZYCJE SMAKOWE I DOBRA ROZPUSZCZALNOŚĆ

Sport Definition MASS DEFINITION jest najwyższej jakości odżywką węglowodanowo-białkową (typu weight-gainer), która z łatwością uzupełni braki w Twojej diecie o odpowiednią ilość kalorii oraz pełnowartościowe składniki odżywcze. Zwiększone zapotrzebowanie jest charakterystyczną cechą każdej osoby aktywnej i sportowca, nie będziesz musiał się dłużej zastanawiać w jaki sposób utrzymać odpowiedni bilans białka i węglowodanów w diecie! Postaw na sprawdzony produkt!

PRODUKT NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI. ZRÓŻNICOWANE WĘGLOWODANY I BIAŁKO O WYSOKIEJ WARTOŚCI BIOLOGICZNEJ.
Sport Definition MASS DEFINITION jest odżywką powstałą w oparciu o węglowodany proste i złożone, które zostały wsparte solidną dawką białka WPC (ang. Whey Protein Concentrate). Wykorzystane proteiny charakteryzują się znakomitym profilem aminokwasowym, który jest niemal identyczny ze wzorcowym (białka ludzkiego), dzięki czemu spożywając tę odżywkę dostarczysz aminokwasy w odpowiednich proporcjach. Warto podkreślić, że odpowiednia ilość protein w diecie jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania, podobnie jak węglowodanów.

REWELACYJNY SKŁAD, CIEKAWE SMAKI I BRAK PROBLEMÓW Z ROZPUSZCZALNOŚCIĄ.
Sport Definition MASS DEFINITION charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością dzięki czemu przygotowanie każdej porcji będzie bardzo proste i szybkie! Produkt posiada jeszcze jedną charakterystyczną cechę, o którą często trudno – rewelacyjny smak! Producent postarał się by w odżywce nie znalazły się zbędne wypychacze czy dodatki. Każda porcja cechuje się wysoką kalorycznością co jeszcze bardziej ułatwi podniesienie bilansu kalorycznego w codziennej diecie. Jest to niezwykle istotne w przypadku osób, które mają olbrzymie problemy ze zjedzeniem dużych ilości tradycyjnego jedzenia oraz osób, które są tak zwanymi „hard gainerami” i mimo olbrzymich starań nie są w stanie przybrać na masie. Ten preparat ma za za danie przełamać ten impas i pomóc w uzyskaniu beztłuszczowej masy mięśniowej!

WYSOKA KALORYCZNOŚĆ KAŻDEJ PORCJI. POMAGA W UZYSKANIU SZYBKICH PRZYROSTÓW MASY MIEŚNIOWEJ.
Produkt jest idealną propozycją dla osób wyczynowo uprawiających różne dyscypliny sportu, szczególnie zalecany jako uzupełnienie diety podczas treningów siłowych, wytrzymałościowych i wydolnościowych.

SPORT DEFINITION MASS DEFINITION – PROFESJONALNE WSPARCIE DIETY!

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 7000 gPorcja jednorazowa: 100 g (dwie miarki)Ilość porcji w opakowaniu: 70
w porcji (100 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna1605 kJ / 379 kcal-
Białko30 g-
Węglowodany58,1 g-
w tym27,2 g-
cukry
Tłuszcz2,9 g-
w tym2 g-
nasycone kwasy tłuszczowe
Błonnik1 g-
Sód0,05 g-

Pozostałe składniki

Koncentrat białka serwatkowego, maltodekstryna, glukoza, fruktoza, kakao [1], substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), aromaty, sól [1,4], barwniki (beta-karoten [2,4], czerwień buraczana [3], karmel [4]. Dotyczy tylko smaku: 1) czekoladowego, 2) lodów waniliowych, 3) lodów truskawkowych, 4) masła orzechowego

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Ans
119,00 zł

Efektywny spalacz tłuszczu. Pobudza układ nerwowy i umożliwia aktywizację działań.

Kupuję
Aps
169,00 zł
(2)

Mesomorph wspomaga procesy anaboliczne, hamuje katabolizm, zwiększa siłę i wytrzymałość mięśni.

Kupuję
Trec
62,00 zł
(4)

Odżywka przedtreningowa dla profesjonalnych sportowców. Działa anabolicznie i poprawia twardość mięśni.

Kupuję
Hi-tech
179,00 zł
(5)

Odżywka przedtreningowa. Pobudza i ożywia, zapewnia pompę mięśniową, przyspiesza syntezę tlenku azotu.

Kupuję
Now Foods
32,00 zł

Mieszanka ekstraktów z dwóch niezwykłych ziół – nasion kozieradki i liści tymianku.

Kupuję
Controlled Labs
149,00 zł
(4)

Uniwersalny stack kreatynowy. Zwiększa siłę i masę mięśniową, poprawia koncentrację, przyspiesza anabolizm.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Fizjoterapia uroginekologiczna w przebiegu ciąży i po porodzie

Fizjoterapia uroginekologiczna w przebiegu ciąży i po porodzie

Po raz kolejny wspominam o tym, że u kobiet ciężarnych zachodzi dużo zmian adaptacyjnych w anatomii, fizjologii, biochemii, hematologii, neurologii,...

czytaj więcej
Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Insulinooporność jest często występującym zjawiskiem u starszych osób, chociaż staje się coraz bardziej powszechna we wszystkich grupach wiekowych, w tym...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Wiedziano o tym już dosyć dawno. Jeśli by wierzyć skalnym malunkom – ludzie stosowali miód ok. 5500 lat temu. Terapeutyczne zastosowanie miodu notowali...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Suplementacja węglowodanów jest szeroko rozpowszechniona w środowisku osób aktywnych. Chętnie sięga się po napoje izotoniczne, odzywki typu carbo, żele...

czytaj więcej
bareczki

bareczki

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Waflowa kanapka a’la KNOPERS

Waflowa kanapka a’la KNOPERS

Knoppers to z pewnością ulubiona przekąska wielu z Was. Przedstawiam jej fit wersję, dzięki której możecie spożyć go nawet na diecie! ✔️3 sztuki...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027