Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:214,00 zł428,00 zł642,00 zł856,00 zł1 070,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-43,00 zł-54,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Glucosamine & Chondroitin with MSM Glucosamine & Chondroitin with MSM 180 kaps.
Now Foods
125,00 zł

Glucosamine & Chondroitin with MSM 180 kaps.

ilość: 180 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
125,00 złz VAT
2,08 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Lepsza kondycja aparatu ruchu
  • Korzystny wpływ na stawy
  • Wspiera wytrzymałość kończyn
  • Hamowanie procesów zapalnych
  • Codzienna ochrona stawów
  • Dla osób narażonych na kontuzje
  • Dla kobiet w okresie menopauzy
  • Dla osób starszych wiekowo
  • Redukcja dolegliwości bólowych
  • W profilaktyce zdrowych kości

NOW FOODS Glucosamine & Chondroitin with MSM to suplement diety zawierający glukozaminę, chondroitynę i MSM -  łączy trzy najbardziej popularne i efektywne substancje odżywcze, dla wspierania zdrowych stawów.

Potrójna siła trzech składników
Połączenie chondroityny, glukozaminy i MSM sprawi, że stawy będą silniejsze, odporne na ciężki wysiłek fizyczny, zmniejsza podatność na kontuzje i urazy w obrębie kończyn.

Badania wykazały, że te składniki zapewniają witalność, wspomagają układ ruchu, poprawiając jego strukturę i pełnienie określonych funkcji.

Glukozamina, jako budulec tkanki łącznej, znacząco przyczynia się do zachowania dobrego stanu chrząstki stawowej i odnowienia zapasu mazi stawowej. Produkcja glukozaminy zmniejsza się z wiekiem.

Zmniejszenie dolegliwości bólowych
Podstawowym przeznaczeniem stosowania glukozaminy w systematycznej suplementacji jest regeneracja elementów chrzęstno-stawowych w organizmie oraz redukcja dolegliwości bólowych spowodowanych między innymi nadmiernym obciążeniem lub intensywnym wysiłkiem fizycznym. Istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo uszkodzenia połączeń stawowych na skutek nadmiernej masy ciała, diety ubogiej w wapń, bądź wszelkiego rodzaju kontuzji.

Działanie terapeutyczne
Warto również wspomnieć, iż glukozamina jest związkiem dobrze tolerowanym przez nasz organizm. Największe korzyści terapeutyczne niesie za sobą stosowanie jej w postaci siarczanu. Ta odmiana glukozaminy cechuje się największą biodostępnością, przez co prawie 90% czynnej substancji dociera do krwiobiegu. Cecha ta jest wykorzystywana nie tylko w suplementacji sportowej, ale i leczeniu medycznym.

Siarczan glukozaminy stanowi jeden z podstawowych punktów leczenia choroby zwyrodnieniowej stawów oraz ubytków mineralnych, które wynikają nie tylko z urazów czy kontuzji, lecz wieku lub zmian hormonalnych.

Chondroityna jest mukopolisacharydem odgrywającym kluczową rolę w wytwarzaniu proteoglikanów chrząstki stawowej. Działa dobroczynnie na stawy, zwiększa ruchomość i stabilizuje szerokość szpary stawowej.

Kwas chondroityno-siarkowy będący podstawowym składnikiem kości jest dobrze wchłaniany z przewodu pokarmowego, bierze udział w ich metabolizmie i regeneracji. Ma ogromny wpływ na wytrzymałość i sprawność stawów.

Produkcja mazi stawowej
Największa skuteczność chondroityny jest zauważalna w postaci siarczanu. Związek ten jest bardzo ważny ze względu na udział w eliminacji uczucia tarcia pomiędzy powierzchniami stawowymi. Co więcej, w naturalny sposób stymuluje organizm do produkcji mazi stawowej, która jest odpowiedzialna za prawidłowe funkcjonowanie stawów. Dzięki temu ich struktura nie ulega zniszczeniu, a jakość i mobilność wykonywanego ruchu pozostaje nadal na prawidłowym poziomie.

MSM, czyli metylosulfonylometan (inaczej: metylosiarczan metanu, dimetylosulfon) jest organicznym związkiem siarki i składnikiem naturalnej żywności – MSM w przyrodzie powstaje jako siarczek dimetylu wytwarzany przez fitoplankton morski i emitowany do nadoceanicznej atmosfery, gdzie jest utleniany do postaci dimetylosulfotlenku (inaczej: sulfotlenku dimetylu, dimetylosulfotlenku, lub metylosulfinylometanu, DMSO – ang. dimethyl sulfoxide) – związku siarki stanowiącego prekursor MSM. Wraz z opadami atmosferycznymi dimetylosulfotlenek, przedostaje się do gleby, z której jest czerpany przez rośliny.

Połączenie dwóch składników z MSM
Ma znaczące działanie przy regeneracji tkanki chrzęstnej w stawach. Nadaje jej w połączeniu z glukozaminą i chondroityną odpowiednią elastyczność i wspomaga ich funkcjonowanie.

Wielokierunkowe działanie
Aktywuje produkcję insuliny przez trzustkę oraz choliny przez wątrobę, co przyśpiesza metabolizm węglowodanów oraz gojenie się ran.

Wspomaga regulacje gospodarki kwasowo-zasadowej zapobiegając powstawaniu nowotworów, które rozwijają się w środowisku kwaśnym z niedoborami tlenowymi. Poprawia wydolność płuc i zwiększa dotlenienie krwi. Chroni protoplazmę komórek („ciało” komórek) przed uszkodzeniami, oczyszcza krew z pasożytów.

Neutralizuje wolne rodniki działając osłonowo i zapobiegając procesom starzenia chrząstki stawowej. Zwiększa skuteczność antyoksydacyjną polifenoli i innych przeciwutleniaczy.

Działanie przeciwbólowe
Przede wszystkim jednak MSM działa przeciwbólowo, ponieważ hamuje impulsy bólowe wzdłuż włókien nerwowych oraz zmniejsza ciśnienie w komórkach. Kiedy w komórkach tkanki chrzęstnej włóknistej pojawia się stan zapalny, wówczas wzrasta w nich ciśnienie, puchną i stają się sztywne, co na zewnątrz objawia się opuchlizną i bólem.

MSM przywraca elastyczność i przepuszczalność ścian komórkowych, na skutek czego dochodzi do polepszenia warunków przepływu płynów tkankowych. Szkodliwe substancje w postaci kwasu mlekowego i innych toksyn mogą zostać z komórek usunięte, a dopłynąć substancje odżywcze, regenerujące. W efekcie następuje wyrównanie ciśnienia w komórkach tkanek, zmniejszenie bólu lub eliminacja jego przyczyn. Działanie to jest niezwykle ważne w przypadku osób w podeszłym wieku i sportowców (kontuzje).

Podsumowując suplement diety NOW FOODS Glucosamine & Chondroitin with MSM zawierający chondroitynę, glukozaminę i MSM wpływa pozytywnie na regeneracje kości i ich połączeń. Badania glukozaminy i chondroityny wykazały, że ich kombinacja działa zapobiegając postępowi choroby strukturalnej przy osteoporozie stawów kolanowych.

Połączenie glukozaminy i chondroityny gwarantuje wielokierunkową poprawę szybkości regeneracji stawów i zwiększenie odporności zarówno chrząstki, jak i kości na mikrourazy.

Autorzy nowych badań stwierdzili, że stosując kombinację suplementów we wczesnym stadium choroby może dać większe szanse na oczekiwany efekt. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 180 kapsułekPorcja jednorazowa: 3 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 60
w porcji (3 kapsułki)zawartość%ZDS
Kalorie10
Węglowodany2 g< 1%*
Sód150 mg6%
Siarczan glukozaminy1100 mg-
Siarczan chondroityny1200 mg-
MSM (Metylosulfonylometan)300 mg-

Pozostałe składniki

Żelatyna (kapsułka) i stearynian magnezu (pochodzenia roślinnego). Zawiera skorupiaki (kraby, krewetki, homary, raki).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
BeOrganic
65,90 zł

Ekstrakt z kurkumy standaryzowany na 90% kurkuminoidów wzbogacony o dodatek piperyny.

Kupuję
Swanson
62,00 zł

Selen w najlepszej formie l-selenometioniny; korzystny wpływ na funkcjonowanie tarczycy.

Kupuję
Aliness
33,90 zł

Sproszkowany sok z pędów jęczmienia. Promuje prawidłowy lipidogram i poziom glukozy, działa antyoksydacyjnie.

Kupuję
Controlled Labs
149,00 zł

Kreatyna z dodatkiem tauryny i ekstraktów roślinnych. Usprawnia regenerację i niweluje uczucie zmęczenia.

Kupuję
MZ-STORE
2,80 zł
(1)

Odżywka białkowa na bazie koncentratu białka serwatkowego. Szeroki wybór smaków.

Kupuję
Olimp
169,00 zł
(2)

Odżywka białkowa na bazie koncentratu białek serwatkowych. Wspomaga anabolizm, przyśpiesza regenerację.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Siarczan glukozaminy

Informacja

Siarczan Glukozaminy (glukozamina) jest aminocukrem występującym w macierzy chrząstki stawowej; związek niezbędny do budowy glikozaminoglikanów i proteoglikanów, wpływających na jej strukturę  i elastyczność, zwiększający odporność na przeciążenia. Glukozamina jest syntetyzowana w organizmie ludzkim, może być dostarczana z zewnątrz (jest składnikiem muszli skorupiaków morskich oraz w powłokach grzybów) w postaci suplementów. Zwiększone zapotrzebowanie na glukozaminę występuje w treningu sportowym (sportowców narażanych na przeciążenia aparatu ruchu), podczas rekonwalescencji po urazach i kontuzjach, ponadto w przypadku osób starszych w profilaktyce leczniczej oraz zmianach zwyrodnieniowych aparatu ruchu . Glukozamina występuje w postaci monoprepoaratu lub wieloskładnikowych preparatów (zawierających m.in. kwas hialuronowy i chondroitynę, hydrolizat kolageny oraz kwas askorbinowy) w suplementacji wspomagającej funkcjonowanie aparatu ruchu, takich jak d-siarcza glukozaminy 2KCl; HCL, Poly NAG.

Dawkowanie: 500-1500 mg na dobę.

Siarczan chondroityny

Informacja

Siarczan chondroityny zawiera w swym składzie należącą do glukozaminoglikanów chondroitynę, wpływającą na utrzymanie stabilizacji i wytrzymałość stawów (składnik budowy chrząstki stawowej). Siarczan chondroityny uczestniczy wraz z białkami w syntezie proteoglikanów. Jest syntezowany w organizmie lub dostarczany w pokarmach pochodzenia zwierzęcego (m.in. zawierających tkankę łączną). Znajduje zastosowanie u sportowców w dyscyplinach znacznie obciążających wysiłkiem fizycznym aparat ruchu, a także w leczeniu kontuzji sportowych stawów i rekonwalescencji i rehabilitacji po urazach, zwiększone zapotrzebowanie występuje również u osób zaawansowanych wiekowo. W suplementacji sportowej jest składnikiem wieloskładnikowych preparatów skojarzonych, często zawierających kwas hialuronowy, glukozaminę i hydrolizat kolagenu, wspomagających funkcjonowanie aparatu ruchu.

Dawkowanie: 500-1500 mg na dobę.

MSM (Metylosulfonylometan)

Informacja

MSM (Metylosulfonylometan) - pochodna dimetylosulfotlenku, w którym zawartość siarki ma znaczenie strukturalne poprzez tworzenie wiązań sylfhydrylowych stabilizując cząsteczki białek oraz zapewniając prawidłowe funkcjonowanie tkanki łącznej, a także jej odnowę biologiczną. MSM ma działanie przeciwzapalne (w obrębie tkanki łącznej, błon śluzowych oraz zaburzeń trawiennych). W suplementacji sportowej zalecane osobom o szczególnej aktywności fizycznej oraz w okresie rekonwalescenji po urazach. Stosowany również w profilaktyce leczenia chorób wieku starczego. Dostępny w postaci preparatów wieloskładnikowych, zawierających również chondroitynę, hydrolizat kolagenu, kwas hialurowy, wyciągi z barwników roślinnych (kurkumy), ekstrakty z korzenia imbiru,kwas askorbinowy i składniki mineralne, wspomagających funkcjonowanie aparatu ruchu.

Dawkowanie: 250–1000 mg na dobę (zwyczajowo przyjmowane w suplementacji sportowej).

Ostatnio na blogu

Jak fukoksantyna może pomóc w niealkoholowym stłuszczeniu wątroby

Jak fukoksantyna może pomóc w niealkoholowym stłuszczeniu wątroby

Niealkoholowe stłuszczenie wątroby (NAFL) to nagromadzenie dodatkowego tłuszczu w komórkach wątroby, które nie jest spowodowane...

czytaj więcej
Jak sprawdzić czy jesteś w ketozie? Pomiar ciał ketonowych

Jak sprawdzić czy jesteś w ketozie? Pomiar ciał ketonowych

Dieta ketogeniczna to jedna z najciekawszych opcji dietetycznych, która kusi nie jednego z nas. Korzyści, które wiążą się tym rodzajem odżywiania się,...

czytaj więcej
Sulbutiamina: witamina B o właściwościach nootropowych!

Sulbutiamina: witamina B o właściwościach nootropowych!

Czy byłeś jednym z tych dzieciaków, które w szkole bez problemów dostawały czwórki, ale nigdy nie kończyły...

czytaj więcej
Zespół jelita drażliwego – maślan sodu na ratunek!

Zespół jelita drażliwego – maślan sodu na ratunek!

Zespół jelita drażliwego (IBS) dotyka coraz większej ilości osób – nieodpowiednia dieta, duża ilość stresu i używki zdecydowanie nie sprzyjają...

czytaj więcej
Sukraloza – czy jest szkodliwa?

Sukraloza – czy jest szkodliwa?

Jak każdy wie, cukier ma bardzo destrukcyjny wpływ na nasze zdrowie. Stąd też rosnąca ilość jego zamienników, które mają być rzekomo o wiele lepsze dla...

czytaj więcej
Czy warto morsować? – poznaj zalety morsowania!

Czy warto morsować? – poznaj zalety morsowania!

Wraz z chłodniejszymi dniami zaczyna się kolejny sezon morsowania. Dla miłośników niższych temperatur i biohackingu to idealna...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Sprawdź również nasze doskonałe oceny na 
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027