Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
100% Beef Concentrate 100% Beef Concentrate

Scitec 100% Beef Concentrate to 100% czysty koncentrat białka wołowego, który dzięki hydrolizie enzymatycznej jest szybciej i łatwiej przyswajalny. To, co wyróżnia produkt spośród innych odżywek białkowych z mięsa wołowego to fakt, że mięso użyte do produkcji jest w 100% naturalne i wolne od hormonów.

Białko, jako podstawowy składnik budulcowy dla mięśni, jest jednym z najczęściej wybieranych suplementów. Na rynku najpopularniejsze jest białko pochodzące z serwatki mleka, ale istnieje także wiele innych źródeł protein, takie jak białka jaj, soja, groch czy owies. Każdy z nich różni się jednak nieco aminogramem, czyli zawartością poszczególnych aminokwasów, czasem wchłaniania i biodostępnością.

Białko wołowe posiada wysoki wskaźnik BV=80 (biological value), określający stopień przyswajalności białka przez ludzki organizm. Oznacza to, że bardzo dobrze się wchłania i w porównaniu z białkami roślinnymi zawiera wyższe stężęnie aminokwasów egzogennych (EAA), które należy dostarczyć organizmowi z pożywienia.

Odpowiedni aminogram zawarty w białku wołowym wspiera budowę masy mięśniowej, co prawda nie zawiera tak dużo aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu bocznym (BCAA) co białko serwatkowe, za to posiada duże zawartości L-Glicyny oraz L-Proliny. Oba aminokwasy niezbędne są do produkcji kolagenu i regeneracji tkanki łącznej występującej w stawach, ścięgnach i więzadłach. Oznacza to, że stosowanie białka wołowego może pomóc utrzymać zdrowe stawy i ścięgna lub wspomóc ich regenerację po urazach.

Produkt został poddany enzymatycznej hydrolizie, czyli procesowi rozkładu białek na pojedyncze aminokwasy, nazywanego także wstępnym strawieniem. Dzięki takiemu zabiegowi, białko wchłania się o wiele szybciej i łatwiej z przewodu pokarmowego i może natychmiast zostać wykorzystane do celów budulcowych.

Ochrona przed utratą masy mięśniowej
Mięśnie składają się z aminokwasów, które w większości muszą być pozyskiwane z pożywienia. Im więcej protein spożywamy, tym łatwiej zachować wypracowaną masę mięśniową, ponieważ niedostarczane wraz z dietą aminokwasy organizm musi pozyskać z własnych tkanek. Zachodzi wtedy katabolizm mięśniowy, czyli rozpad białek mięśniowych na poszczególne aminokwasy w celu zaspokojenia potrzeb organizmu.

O odpowiednią podaż białka powinny zadbać osoby chcące stracić nadmiar tkanki tłuszczowej, i to nie tylko w celu zachowania cennej energetycznie masy mięśniowej, która spala więcej kalorii niż porównywalna masa tkanki tłuszczowej. Białko jest również makroskładnikiem o wysokim indeksie sytości, a zwiększona podaż białka w diecie wspiera utratę tkanki tłuszczowej za sprawą lepszej kontroli łaknienia.

Białko jako główny składnik budulcowy mięśni
Aminokwasy są nie tylko podstawowym budulcem tkanki mięśniowej, ale także regulują aktywność czynników odpowiedzialnych za nasilenie tempa syntezy nowych białek mięśniowych (MPS). Zwiększona podaż protein wiąże się z nasileniem działania anabolicznych hormonów jak insulina czy insulinopodobny czynnik wzrostu-1 (IGF-1). Ponadto aminokwasy zmniejszają aktywność hormonu miostatyny, który odpowiedzialny jest za hamowanie miogenezy, a co za tym idzie wzrostu masy mięśniowej.

Podaż białka nie tylko zapewni wzrost mięśni, ale jak wspominano wcześniej może przyczynić się do poprawy jakości tkanek miękkich, które podczas treningu, podobnie jak mięsnie, ulegają uszkodzeniom.

Podsumowując, Scitec 100% Beef Concentrate to wysokiej jakości, dobrze przyswajalna odżywka białkowa zawierająca 100% białek z mięsa wołowego. Preparat dostarcza dużą ilość aminokwasów egzogennych, które promują budowę masy mięśniowej oraz odnowę tkanki łącznej. Dostępny w pysznych smakach, idealnie nadaję się do spożycia po treningu lub jako dodatek do deseru.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
100% Beef Concentrate 100% Beef Concentrate 1000g
SCITEC
80,00 zł

100% Beef Concentrate 1000g

Magazyn UK

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • 100% czysty koncentrat białka wołowego
  • Nasila syntezę nowych białek mięśniowych
  • Pomaga uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na białko
  • W 100% naturalny i wolny od hormonów
  • Wyprodukowany ze świeżego mięsa
  • Wspiera redukcję tkanki tłuszczowej
  • Szybko wchłaniane aminokwasy
  • Wspiera odnowę tkanki łącznej
  • Promuje anabolizm mięśniowy
  • Niska zawartość tłuszczu
  • Pyszne smaki

Scitec 100% Beef Concentrate to 100% czysty koncentrat białka wołowego, który dzięki hydrolizie enzymatycznej jest szybciej i łatwiej przyswajalny. To, co wyróżnia produkt spośród innych odżywek białkowych z mięsa wołowego to fakt, że mięso użyte do produkcji jest w 100% naturalne i wolne od hormonów.

Białko, jako podstawowy składnik budulcowy dla mięśni, jest jednym z najczęściej wybieranych suplementów. Na rynku najpopularniejsze jest białko pochodzące z serwatki mleka, ale istnieje także wiele innych źródeł protein, takie jak białka jaj, soja, groch czy owies. Każdy z nich różni się jednak nieco aminogramem, czyli zawartością poszczególnych aminokwasów, czasem wchłaniania i biodostępnością.

Białko wołowe posiada wysoki wskaźnik BV=80 (biological value), określający stopień przyswajalności białka przez ludzki organizm. Oznacza to, że bardzo dobrze się wchłania i w porównaniu z białkami roślinnymi zawiera wyższe stężęnie aminokwasów egzogennych (EAA), które należy dostarczyć organizmowi z pożywienia.

Odpowiedni aminogram zawarty w białku wołowym wspiera budowę masy mięśniowej, co prawda nie zawiera tak dużo aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu bocznym (BCAA) co białko serwatkowe, za to posiada duże zawartości L-Glicyny oraz L-Proliny. Oba aminokwasy niezbędne są do produkcji kolagenu i regeneracji tkanki łącznej występującej w stawach, ścięgnach i więzadłach. Oznacza to, że stosowanie białka wołowego może pomóc utrzymać zdrowe stawy i ścięgna lub wspomóc ich regenerację po urazach.

Produkt został poddany enzymatycznej hydrolizie, czyli procesowi rozkładu białek na pojedyncze aminokwasy, nazywanego także wstępnym strawieniem. Dzięki takiemu zabiegowi, białko wchłania się o wiele szybciej i łatwiej z przewodu pokarmowego i może natychmiast zostać wykorzystane do celów budulcowych.

Ochrona przed utratą masy mięśniowej
Mięśnie składają się z aminokwasów, które w większości muszą być pozyskiwane z pożywienia. Im więcej protein spożywamy, tym łatwiej zachować wypracowaną masę mięśniową, ponieważ niedostarczane wraz z dietą aminokwasy organizm musi pozyskać z własnych tkanek. Zachodzi wtedy katabolizm mięśniowy, czyli rozpad białek mięśniowych na poszczególne aminokwasy w celu zaspokojenia potrzeb organizmu.

O odpowiednią podaż białka powinny zadbać osoby chcące stracić nadmiar tkanki tłuszczowej, i to nie tylko w celu zachowania cennej energetycznie masy mięśniowej, która spala więcej kalorii niż porównywalna masa tkanki tłuszczowej. Białko jest również makroskładnikiem o wysokim indeksie sytości, a zwiększona podaż białka w diecie wspiera utratę tkanki tłuszczowej za sprawą lepszej kontroli łaknienia.

Białko jako główny składnik budulcowy mięśni
Aminokwasy są nie tylko podstawowym budulcem tkanki mięśniowej, ale także regulują aktywność czynników odpowiedzialnych za nasilenie tempa syntezy nowych białek mięśniowych (MPS). Zwiększona podaż protein wiąże się z nasileniem działania anabolicznych hormonów jak insulina czy insulinopodobny czynnik wzrostu-1 (IGF-1). Ponadto aminokwasy zmniejszają aktywność hormonu miostatyny, który odpowiedzialny jest za hamowanie miogenezy, a co za tym idzie wzrostu masy mięśniowej.

Podaż białka nie tylko zapewni wzrost mięśni, ale jak wspominano wcześniej może przyczynić się do poprawy jakości tkanek miękkich, które podczas treningu, podobnie jak mięsnie, ulegają uszkodzeniom.

Podsumowując, Scitec 100% Beef Concentrate to wysokiej jakości, dobrze przyswajalna odżywka białkowa zawierająca 100% białek z mięsa wołowego. Preparat dostarcza dużą ilość aminokwasów egzogennych, które promują budowę masy mięśniowej oraz odnowę tkanki łącznej. Dostępny w pysznych smakach, idealnie nadaję się do spożycia po treningu lub jako dodatek do deseru.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 1000 gPorcja jednorazowa: 30 g (2/3 miarki)Ilość porcji w opakowaniu: 33
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna479 kJ / 114 kcal-
Białko19 g-
Węglowodany6,2 g-
w tym2,1 g-
cukry
Tłuszcz1,4 g-
w tym0,4 g-
tłuszcze nasycone
Sól0,61 g-
Błonnik-

Pozostałe składniki

Migdałowo-czekoladowy: Hydrolizowane peptydy białka wołowego, Maltodekstryda, aromat (czekoladowy, migdałowy), proszek kakao (10-12 %), emulgator (Lecytyna sojowa w proszku), Dekstroza, Sacharoza, wzmacniacz smaku (Chlorek sodu), substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza).

Karmelowo-waniliowy: Hydrolizowane peptydy białka wołowego, Maltodekstryda, aromat (karmel mleczny, wanilia), emulgator (Lecytyna sojowa w proszku), Dekstroza, Sacharoza, wzmacniacz smaku (Chlorek sodu), substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), barwnik (Ryboflawina), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza).

Krem malinowy: Hydrolizowane peptydy białka wołowego, Maltodekstryna, regulator kwasowości (Kwas cytrynowy), aromat (truskawkowy, owoców leśnych), emulgator (Lecytyna sojowa w proszku), Dekstroza, Sacharoza, barwnik (Czerwień buraczana), wzmacniacz smaku (Chlorek sodu), substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Estrogenex 2nd Generation
Estrogenex 2nd Generation
HI-TECH

Blokuje działanie enzymu aromatazy; podnosi poziom testosteronu w ustroju; poprawia sprawność seksualną.

159,00 zł
więcej
Vita Greens & Fruits
Vita Greens & Fruits
SCITEC

Suplement bogaty w naturalne ekstrakty roślinne, witaminy oraz enzymy trawienne. Kompleksowa formuła pro-zdrowotna.

109,00 zł
więcej
Kings Guard
Kings Guard
OLYMPUS LABS

Kompleksowe wsparcie dla funkcjonowania najistotniejszych układów i organów – serca, wątroby, nerek.

229,00 zł
więcej
EGCG
EGCG
TESTED

Naturalny antyoksydant na bazie ekstraktu z zielonej herbaty. Wspomaga odchudzanie i poprawia krążenie.

39,00 zł
więcej
Sup3r-4 Elite
Sup3r-4 Elite
OLYMPUS LABS

Środek anaboliczny zwiększający poziom tkanki mięśniowej oraz poprawiający wytrzymałość.

359,00 zł
więcej
HMB
HMB
Hi-TEC

Suplement zawierający w swoim składzie HMB. Zwiększa wydzielanie IGF-1 oraz obniża poziom cholesterolu.

45,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Synephrine HCL
59,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
CDP Choline
109,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2018 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>