Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
100% Hydrolyzed Beef Isolate Peptides 100% Hydrolyzed Beef Isolate Peptides

Scitec 100% Hydro Beef Pept to wyspecjalizowany kompleks peptydów wyizolowanych z najwyższej jakości białka wołowego. Charakteryzuje się on praktycznie całkowitym brakiem węglowodanów oraz szkodliwej dla wielu laktozy.

Produkt cechuje się znakomitą wchłanialnością ze względu na to, iż został poddany procesom izolacji i hydrolizy, dzięki czemu wyekstrahowane białko zawiera najczystszą biologiczną formę peptydów. Poddane hydrolizie enzymatycznej peptydy pozwalają pominąć etap trawienia białek, dzięki czemu niemal natychmiast dostają się one z przewodu pokarmowego do krwioobiegu i docierają do komórek mięśniowych.

Moc egzogennych aminokwasów
Aby lepiej zrozumieć działanie odżywek białkowych, należy zapoznać się nieco z molekularnym działaniem „cegiełek”, z których są zbudowane białka – aminokwasów. Podział, który interesuje adeptów kulturystyki uwzględnia aminokwasy endogenne (NEAA), czyli takie, które nie muszą być dostarczane z pożywieniem, gdyż nasz organizm bez problemów syntetyzuje je z innych związków i aminokwasy egzogenne (EAA), w skład których wchodzą istotne dla rozwoju tkanki mięśniowej aminokwasy rozgałęzione (BCAA) – muszą być one dostarczone z zewnątrz do ustroju, aby proces wytwarzania białek mięśniowych (i nie tylko) był w 100% efektywny.

Odżywka zawiera aż 9 aminokwasów egzogennychz czego pełen komplet BCAA, co pozwala jeszcze bardziej zintensyfikować proces biosyntezy białka, dzięki którym wytwarzane są nowe, silniejsze włókna mięśniowe po treningu. Za jego inicjację odpowiedzialna jest leucyna, rozgałęziony aminokwas, bez którego przyrost masy mięśniowej nie byłby tak efektywny.

Wspieranie homeostazy
Oprócz swojego oczywistego działania obejmującego znaczne przyspieszenie przyrostu siły i masy mięśniowej, aminokwasom przypisuje się szereg innych funkcji, które pozwalają zachować homeostazę na poziomie całego organizmu, co pośrednio przekłada się na ich główny efekt.

Narządem, który „przetwarza cegiełki” jest wątroba – może ona zamienić je na paliwo (glukozę lub kwasy tłuszczowe), a także „wysłać” do innych tkanek, gdzie służą do syntezy hormonów, kreatyny, kwasów nukleinowych, czy nawet tlenku azotu. Wszystko to „zazębia się” i wspiera anabolizm.

Koniec problemów gastrycznych
Z racji tego, iż surowcem, z którego wyprodukowano izolat białkowy nie była serwatka mleka, nie zawiera on „cukru mlecznego” – laktozy, która wielu ludziom przysparza niemały problem.

Nieprawidłowo strawione cukry, przesuwając się w świetle jelita, wiążą i „pociągają” za sobą wodę, co skutkuje biegunkami i wzdęciami, które z kolei powstają poprzez częściowy ich metabolizm przez bakterie jelitowe.

Niemal całkowity brak węglowodanów eliminuje nieprzyjemne dolegliwości gastryczne, jednak jest to również ważny atut dla osób stosujących diety wysokotłuszczowe oparte o stan ketozy, bowiem „czynnikiem”, który najsilniej wyprowadza ustrój z ketozy są węglowodany, tak więc osoby będące na diecie CKD nie muszą martwić się o zahamowanie efektów związanych ze stosowaniem tego systemu żywieniowego.

Podsumowując, Scitec 100% Hydro Beef Pept jest odżywką białkową przeznaczoną dla najbardziej wymagających klientów – jej znakomity smak trafia w kubki smakowe nawet największych koneserów odżywek białkowych, zaś eliminacja laktozy pozwala na stosowanie preparatu przez wszystkich sportowców, bez wyjątków dotyczących systemu żywieniowego lub chorób gastrycznych. Co więcej, proces technologiczny, w którym uzyskano proteiny, zapewnia najlepszą wchłanialność, która ma niebagatelny wpływ na regenerację włókien mięśniowych i widoczną zmianę zarówno kompozycji ciała, jak i samopoczucia wraz z siłą trenowanych mięśni.

Brak na magazynie
4 1
4

Najsmaczniejsze z wołowych jakie miałem. Lepsze wpc ale jak ktoś chce wołowe to te jest ok
Since 2005
Dodaj do koszyka
100% Hydrolyzed Beef Isolate Peptides 100% Hydrolyzed Beef Isolate Peptides 1800g
Scitec
175,00 zł

100% Hydrolyzed Beef Isolate Peptides

4 na podstawie 1 opinii

Wszystkie warianty

1800g
175,00 zł
900g
99,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,38 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Hamuje katabolizm i przyspiesza regenerację włókien mięśniowych
  • Doskonałe źródło białka zwierzęcego pochodzenia wołowego
  • Optymalna dawka NEAA, EAA i BCAA w jednej porcji
  • Aż 60 porcji pełnowartościowego białka w suplemencie
  • Polecany osobom na diecie ketogenicznej
  • Skuteczne wsparcie procesów anabolicznych
  • Znakomita wchłanialnośći biodostępność
  • Bez dodatku kreatyny
  • Bez dodatku cukrów
  • Nie zawiera laktozy!

Scitec 100% Hydro Beef Pept to wyspecjalizowany kompleks peptydów wyizolowanych z najwyższej jakości białka wołowego. Charakteryzuje się on praktycznie całkowitym brakiem węglowodanów oraz szkodliwej dla wielu laktozy.

Produkt cechuje się znakomitą wchłanialnością ze względu na to, iż został poddany procesom izolacji i hydrolizy, dzięki czemu wyekstrahowane białko zawiera najczystszą biologiczną formę peptydów. Poddane hydrolizie enzymatycznej peptydy pozwalają pominąć etap trawienia białek, dzięki czemu niemal natychmiast dostają się one z przewodu pokarmowego do krwioobiegu i docierają do komórek mięśniowych.

Moc egzogennych aminokwasów
Aby lepiej zrozumieć działanie odżywek białkowych, należy zapoznać się nieco z molekularnym działaniem „cegiełek”, z których są zbudowane białka – aminokwasów. Podział, który interesuje adeptów kulturystyki uwzględnia aminokwasy endogenne (NEAA), czyli takie, które nie muszą być dostarczane z pożywieniem, gdyż nasz organizm bez problemów syntetyzuje je z innych związków i aminokwasy egzogenne (EAA), w skład których wchodzą istotne dla rozwoju tkanki mięśniowej aminokwasy rozgałęzione (BCAA) – muszą być one dostarczone z zewnątrz do ustroju, aby proces wytwarzania białek mięśniowych (i nie tylko) był w 100% efektywny.

Odżywka zawiera aż 9 aminokwasów egzogennychz czego pełen komplet BCAA, co pozwala jeszcze bardziej zintensyfikować proces biosyntezy białka, dzięki którym wytwarzane są nowe, silniejsze włókna mięśniowe po treningu. Za jego inicjację odpowiedzialna jest leucyna, rozgałęziony aminokwas, bez którego przyrost masy mięśniowej nie byłby tak efektywny.

Wspieranie homeostazy
Oprócz swojego oczywistego działania obejmującego znaczne przyspieszenie przyrostu siły i masy mięśniowej, aminokwasom przypisuje się szereg innych funkcji, które pozwalają zachować homeostazę na poziomie całego organizmu, co pośrednio przekłada się na ich główny efekt.

Narządem, który „przetwarza cegiełki” jest wątroba – może ona zamienić je na paliwo (glukozę lub kwasy tłuszczowe), a także „wysłać” do innych tkanek, gdzie służą do syntezy hormonów, kreatyny, kwasów nukleinowych, czy nawet tlenku azotu. Wszystko to „zazębia się” i wspiera anabolizm.

Koniec problemów gastrycznych
Z racji tego, iż surowcem, z którego wyprodukowano izolat białkowy nie była serwatka mleka, nie zawiera on „cukru mlecznego” – laktozy, która wielu ludziom przysparza niemały problem.

Nieprawidłowo strawione cukry, przesuwając się w świetle jelita, wiążą i „pociągają” za sobą wodę, co skutkuje biegunkami i wzdęciami, które z kolei powstają poprzez częściowy ich metabolizm przez bakterie jelitowe.

Niemal całkowity brak węglowodanów eliminuje nieprzyjemne dolegliwości gastryczne, jednak jest to również ważny atut dla osób stosujących diety wysokotłuszczowe oparte o stan ketozy, bowiem „czynnikiem”, który najsilniej wyprowadza ustrój z ketozy są węglowodany, tak więc osoby będące na diecie CKD nie muszą martwić się o zahamowanie efektów związanych ze stosowaniem tego systemu żywieniowego.

Podsumowując, Scitec 100% Hydro Beef Pept jest odżywką białkową przeznaczoną dla najbardziej wymagających klientów – jej znakomity smak trafia w kubki smakowe nawet największych koneserów odżywek białkowych, zaś eliminacja laktozy pozwala na stosowanie preparatu przez wszystkich sportowców, bez wyjątków dotyczących systemu żywieniowego lub chorób gastrycznych. Co więcej, proces technologiczny, w którym uzyskano proteiny, zapewnia najlepszą wchłanialność, która ma niebagatelny wpływ na regenerację włókien mięśniowych i widoczną zmianę zarówno kompozycji ciała, jak i samopoczucia wraz z siłą trenowanych mięśni.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 1800 gPorcja jednorazowa: 30 g (2/3 miarki)Ilość porcji w opakowaniu: 60
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna479 kJ/114 kcal6%
Węglowodany0%
w tym0 g0%
cukry
Tłuszcz1,5 g2%
w tym tłuszcze nasycone0,5 g3%
Białko25 g50%
Sól7%
Błonnik pokarmowy0,41 g-

Pozostałe składniki

Migdałowo-czekoladowy: Hydrolizowane peptydy białka wołowego, Aromat (czekoladowy, migdałowy), proszek kakao o zredukowanej zawartości tłuszczu (10-12%), emulgator (Lecytyna sojowa w proszku), substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), substancje słodzące (Acesulfam K, Cyklaminian sodu, Sukraloza).

Krem truskawkowy: Hydrolizowane peptydy białka wołowego, regulator kwasowości (Kwas cytrynowy), Aromat (truskawkowy, owoców leśnych), emulgator (Lecytyna sojowa w proszku), substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), barwnik (Czerwień buraczana), substancje słodzące (Cyklaminian sodu, Acesulfam K, Sukraloza).

Waniliowy: Hydrolizowane peptydy białka wołowego, Aromat (karmel mleczny, waniliowy), emulgator (Lecytyna sojowa w proszku), substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), substancje słodzące (Acesulfam K, Cyklaminian sodu, Sukraloza).

Ostatnia ocena

Dawid

Najsmaczniejsze z wołowych jakie miałem. Lepsze wpc ale jak ktoś chce wołowe to te jest ok

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Hi-tech
189,00 zł

Preparat wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej. Poprawia termogenezę i koncentrację, ogranicza łaknienie.

Kupuję
Mrm
89,00 zł

Wysoce przyswajalny, mikronizowany DHEA. Pomaga w regulacji gospodarki hormonalnej kobiet i mężczyzn.

Kupuję
Prosupps
139,00 zł

Spalacz tłuszczu z johimbiną. Zwiększa poziom energii i koncentrację, nasila termogenezę i lipolizę.

Kupuję
Biotech Usa
48,00 zł

Preparat zawierający hydroksymetylomaślan (HMB). Wspiera budowanie masy mięśniowej, zapobiega katabolizmowi.

Kupuję
Biotech Usa
39,00 zł

Suplement poprawia możliwości wysiłkowe, zwiększa poziom energii oraz wspomaga redukcję.

Kupuję
Metabolic
189,00 zł
(4)

Reduktor tłuszczu o działaniu termogenicznym, który skutecznie hamuje apetyt i przyspiesza przemianę materii.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Ostatnio na blogu

duzo roznych rzeczy :P/nogi

duzo roznych rzeczy :P/nogi

ostatnio mam problemy z zebem (dlubalem sobie w zebie i sie ukruszyl 😛 lekki bol, ale nie ma tragedii), wiec posilki glownie skladaja sie z odzywki bialkowej +...

czytaj więcej
NAC – zastosowanie w neurologii, psychiatrii i… sportach walki!

NAC – zastosowanie w neurologii, psychiatrii i… sportach walki!

N-acetylo L-cysteina, czyli popularny NAC znany jest przede wszystkim ze swojego wpływu mukolitycznego. Pamiętasz kiedy podczas uciążliwego kaszlu z...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne migdałów

Korzyści zdrowotne migdałów

Migdały są bogate w witaminy, minerały, białko i błonnik, w związku z czym przypisuje się im wiele korzyści zdrowotnych. Zaledwie garść migdałów...

czytaj więcej
Proste sposoby na kaca

Proste sposoby na kaca

Sezon wakacyjny, to czas imprez grillowych i różnego rodzaju event’ów, którym towarzyszą spore ilości wypijanego alkoholu… oraz często kac następnego...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

W poprzedniej części omówiliśmy jakie substancje (w nieodpowiednich dawkach) mogą szkodzić gruczołowi tarczowemu – wiecie już, że nawet składniki...

czytaj więcej
Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Wraz z rosnącą popularnością diet niskowęglowodanowych coraz to więcej ludzi próbuje budować mase mięśniowa bez węglowodanów tłumacząc, że za tym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027