Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
IsoPrime 100% Beef IsoPrime 100% Beef

MHP IsoPrime 100% Beef Protein to najwyższej jakości izolat białka wołowego. Stanowi świetnie przyswajalne źródło białka zarówno dla osób z różnych względów nietolerujących odżywek na bazie serwatki, jak i dla wszystkich sportowców szukających wysokiej klasy suplementu proteinowego.

Maksymalne ograniczenie czynników alergizujących
Białko stanowi najważniejszy makroskładnik diety każdego sportowca. Jest ono niezbędnym składnikiem budulcowym pozwalającym na anabolizm i utrzymanie tkanki mięśniowej warunkującej wysoką sprawność fizyczną. Zachowanie znacznej podaży wysokiej jakości protein w diecie nie jest jednak łatwe, przez co odżywki białkowe są najpopularniejszym suplementem stosowanym przez osoby aktywne fizycznie. Umożliwiają one szybkie uzupełnienie protein w wygodny sposób. Niestety, wiele osób nie może stosować tradycyjnych preparatów opartych na serwatce ze względu na ich alergizujący charakter. Rozwiązaniem dla nich jest izolat białka wołowego. Nie zawiera on białek mlecznych wywołujących reakcje alergiczne, pozbawiony jest też często problematycznej laktozy. Ponadto, jest wolny od glutenu, w związku z czym może być bezpiecznie stosowany przez osoby nie tolerujące go.

Najwyższa jakość dostarczanych protein
Izolat białka wołowego nie powinien być jednak opcją przeznaczoną tylko dla osób niemogących spożywać innych form odżywek proteinowych. Ze względu na swoje odzwierzęce pochodzenie, cechuje je zoptymalizowany aminogram, przez co białko to posiada większą wartość biologiczną niż proteiny pochodzące z innych źródeł. Cechuje je też bardzo wysoki stopień przyswajalności oraz szybkie wchłanianie. Dzięki tym cechom, stanowi lepszą alternatywę dla popularnych odżywek serwatkowych.

Idealne po treningu
Ze względu na optymalne proporcje dostarczanych w białku wołowym aminokwasów, jest ono doskonałym wyborem podczas tzw. okna anabolicznego. Jest to okres na chwilę po treningu, kiedy to przyjęcie porcji protein daje największe rezultaty i pozwala zainicjować procesy anaboliczne. Niezwykle istotne jest wtedy podanie wysokiej jakości źródła białka, cechującego się wysoką zawartością aminokwasów rozgałęzionych (BCAA). Dlatego też wiele osób do porcji odżywki dodaje samego BCAA. Suplementując ten izolat białka wołowego, nie ma takiej konieczności –wyróżnia się on wystarczająco dużą zawartością aminokwasów rozgałęzionych.

Zachwycający smak
Cechą, przez którą sportowcy często rezygnowali z suplementów na bazie hydrolizatu białka wołowego pomimo ich wyższej jakości, był zniechęcający smak. Twórcy tego produktu postanowili zawalczyć z tą uciążliwą właściwością odżywek pochodzenia zwierzęcego opracowując formułę TasteTech. Dzięki temu, pomimo całkowitego braku cukru w składzie produktu, cechuje się on zachwycającym smakiem stojącym na równi z najlepszymi odżywkami serwatkowymi.

Podsumowując, MHP IsoPrime 100% Beef stanowi optymalny wybór dla wszystkich osób poszukujących wysokiej jakości odżywki proteinowej. Dostarcza aminokwasów w najbardziej optymalnych dla człowieka proporcjach, umożliwiając skuteczne wsparcie anabolizmu mięśniowego, a dzięki zaawansowanej technologii smakowej jest nie tylko uzupełnieniem diety o brakujące makroskładniki, ale też jej przyjemnym urozmaiceniem.

Wycofany
Since 2005
IsoPrime 100% Beef IsoPrime 100% Beef 2000g
Mhp
239,00 zł

IsoPrime 100% Beef 2000g

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,91 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

239,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,91 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Najwyższej jakości izolat białka wołowego o zoptymalizowanym aminogramie
  • Uzyskany w 6-stopniowym procesie hydrolizacji
  • Nie zawiera białek mlecznych, laktozy i glutenu
  • Wyjątkowy smak dzięki technologii TasteTech
  • Nie zawiera cukru ani tłuszczu
  • Wysoka zawartość BCAA
  • Wolny od GMO

MHP IsoPrime 100% Beef Protein to najwyższej jakości izolat białka wołowego. Stanowi świetnie przyswajalne źródło białka zarówno dla osób z różnych względów nietolerujących odżywek na bazie serwatki, jak i dla wszystkich sportowców szukających wysokiej klasy suplementu proteinowego.

Maksymalne ograniczenie czynników alergizujących
Białko stanowi najważniejszy makroskładnik diety każdego sportowca. Jest ono niezbędnym składnikiem budulcowym pozwalającym na anabolizm i utrzymanie tkanki mięśniowej warunkującej wysoką sprawność fizyczną. Zachowanie znacznej podaży wysokiej jakości protein w diecie nie jest jednak łatwe, przez co odżywki białkowe są najpopularniejszym suplementem stosowanym przez osoby aktywne fizycznie. Umożliwiają one szybkie uzupełnienie protein w wygodny sposób. Niestety, wiele osób nie może stosować tradycyjnych preparatów opartych na serwatce ze względu na ich alergizujący charakter. Rozwiązaniem dla nich jest izolat białka wołowego. Nie zawiera on białek mlecznych wywołujących reakcje alergiczne, pozbawiony jest też często problematycznej laktozy. Ponadto, jest wolny od glutenu, w związku z czym może być bezpiecznie stosowany przez osoby nie tolerujące go.

Najwyższa jakość dostarczanych protein
Izolat białka wołowego nie powinien być jednak opcją przeznaczoną tylko dla osób niemogących spożywać innych form odżywek proteinowych. Ze względu na swoje odzwierzęce pochodzenie, cechuje je zoptymalizowany aminogram, przez co białko to posiada większą wartość biologiczną niż proteiny pochodzące z innych źródeł. Cechuje je też bardzo wysoki stopień przyswajalności oraz szybkie wchłanianie. Dzięki tym cechom, stanowi lepszą alternatywę dla popularnych odżywek serwatkowych.

Idealne po treningu
Ze względu na optymalne proporcje dostarczanych w białku wołowym aminokwasów, jest ono doskonałym wyborem podczas tzw. okna anabolicznego. Jest to okres na chwilę po treningu, kiedy to przyjęcie porcji protein daje największe rezultaty i pozwala zainicjować procesy anaboliczne. Niezwykle istotne jest wtedy podanie wysokiej jakości źródła białka, cechującego się wysoką zawartością aminokwasów rozgałęzionych (BCAA). Dlatego też wiele osób do porcji odżywki dodaje samego BCAA. Suplementując ten izolat białka wołowego, nie ma takiej konieczności –wyróżnia się on wystarczająco dużą zawartością aminokwasów rozgałęzionych.

Zachwycający smak
Cechą, przez którą sportowcy często rezygnowali z suplementów na bazie hydrolizatu białka wołowego pomimo ich wyższej jakości, był zniechęcający smak. Twórcy tego produktu postanowili zawalczyć z tą uciążliwą właściwością odżywek pochodzenia zwierzęcego opracowując formułę TasteTech. Dzięki temu, pomimo całkowitego braku cukru w składzie produktu, cechuje się on zachwycającym smakiem stojącym na równi z najlepszymi odżywkami serwatkowymi.

Podsumowując, MHP IsoPrime 100% Beef stanowi optymalny wybór dla wszystkich osób poszukujących wysokiej jakości odżywki proteinowej. Dostarcza aminokwasów w najbardziej optymalnych dla człowieka proporcjach, umożliwiając skuteczne wsparcie anabolizmu mięśniowego, a dzięki zaawansowanej technologii smakowej jest nie tylko uzupełnieniem diety o brakujące makroskładniki, ale też jej przyjemnym urozmaiceniem.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 1957g / 2027gPorcja jednorazowa: 28 g (1 miarka)Ilość porcji w opakowaniu: 28
w porcji (28 g)zawartość%ZDS
Kalorie110 kcal
Kalorie z tłuszczu0g
Tłuszcz0g0%
Cholesterol0mg0%
Węglowodany2g
Błonnik3%
Cukry0g
Białko25g50%
Sód310mg14%
Potas200mg6%

Pozostałe składniki

IsoPrime 100% Beef Protein Isolate (izolat białek wołowych), TasteTech(TM) Flavoring System - system aromatów (naturalne i sztuczne aromaty, czerwień buraczana, kwas cytrynowy, dwutlenek krzemu, acesulfam K, sukraloza).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Body Attack
36,00 zł
(1)

Wysokobiałkowa odżywka przeznaczona do wykonania smacznego budyniu. Idealna przekąska o niskiej zawartości

Kupuję
Now Foods
79,00 zł

Wysoko przyswajalna forma chlorowodorku lizyny, aminokwasu budującego m.in. białka strukturalne organizmu.

Kupuję
Golden Bow Solutions
15,00 zł

Czekolada z dodatkiem kawy o wysokiej zawartości kofeiny, słodzona ksylitolem. Świetnie pobudza i smakuje.

Kupuję
Olimp
16,90 zł

Suplement diety zawierający ekstrakt guarany. Wspomaga koncentrację oraz pobudza przemianę materii.

Kupuję
Jarrow Formulas
219,00 zł

7-Keto przyspiesza metabolizm i wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej.

Kupuję
Swanson
10,90 zł

Silnie stężony ekstrakt z Garcinia Cambogia. Wspiera proces odchudzania i sprzyja zmniejszeniu apetytu.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Potas

Informacja

Potas wraz z sodem reguluje zasoby wodne organizmu, zapewniając prawidłowy rytm serca. Utrzymywanie właściwego poziomu potasu powoduje prawidłowe utlenienie mózgu, obniża ciśnienie krwi, zwiększa przepuszczalność błon komórkowych (jako antagonista wapnia). Jest pierwiastkiem zasadotwórczym. Znajduje szerokie zastosowanie w diecie sportowej przed- i potreningowej w postaci suplementów, odżywek, preparatów witamino-mineralnych i mineralnych, koncentratów i gotowych napojów izotonicznych i hipertonicznych. Naturalnymi źródłami pozyskiwania potasu są: produkty roślinne (banany, owoce cytrusowe, melony, liście mięty, zielone warzywa, ziemniaki)  i zwierzęce (ryby morskie, mięso). Potas występuje w postaci związków organicznych: cytryniadach, fumeranach i glukonianach oraz nieorganicznych (chlorki, siarczany, tlenki i węglany).

Niedobory potasu (hipokalemia): nadmierne zmęczenie, bóle głowy i nadpobudliwość, kłopoty ze snem, kurcze mięśni, zaparciami. Poziom potasu może spaść gwałtownie w przypadku obniżenia poziomu cukru we krwi, długotrwałego głodu, ostrych biegunek. Mogą występować przy zbyt wielkim spożywaniu silnej kawy, nadużywaniu alkoholu i zjadaniu zbyt wielkiej ilości słodyczy.

Nadmiar potasu (hiperkalemia): jest często przyczyna depresji, hipotonią, mrowieniem kończyn.

Ostatnio na blogu

barki

barki

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Carb back-loading okiem sceptyka

Carb back-loading okiem sceptyka

W jednym z poprzednich artykułów przybliżyłem założenia bazowe koncepcji żywieniowej zwanej „Carb back-loading” (w skrócie: „CBL”) , odnosząc je...

czytaj więcej
Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Na temat mleka i produktów mlecznych możemy spotkać rozmaite teorie. Jedno mówią o tym ile dzięki nim możemy dostarczyć łatwostrawnego i...

czytaj więcej
Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Istnieją przekonujące dowody naukowe wskazujące, iż w drugiej połowie cyklu menstruacyjnego zwiększa się tempo podstawowej przemiany materii. Warto jednak...

czytaj więcej
plecy

plecy

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Kontynuujemy cykl żywieniowego elementarza sportowca, tym razem na warsztat weźmiemy kolejny makroskładnik – proteiny. Święty Grall sportów sylwetkowych i...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027