Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Buffalo Worms Buffalo Worms

Crunchy Critters  Buffalo Worms to produkt zawierający przeznaczone do spożycia larwy Pleśniakowca lśniącego zwane larwami Buffalo, które hodowane są na certyfikowanej pożywce opartej na surowcu roślinnym, bez hormonów, antybiotyków i chemikaliów. Ten nietypowy „smakołyk” jest w 100% naturalny i wolny od sztucznych barwników, aromatów, konserwantów oraz  glutaminianu sodu.

Larwy Buffalo charakteryzują się bardzo dużą gęstością odżywczą. Nie zawierają cukrów prostych, są bogate w białko, błonnik, potas i witaminę B5. Stanowią idealną alternatywę dla konsumpcji mięsa zwierząt hodowlanych, a dzięki swojej egzotyczności mogą być świetnym dodatkiem urozmaicającym standardowy model żywienia.

Białka są związkami organicznymi będącymi ważnymi elementami żywieniowymi, ale także przyczyniają się do właściwości fizycznych i sensorycznych pożywienia. Wartość odżywcza protein zależy od ich strawności i rodzaju budujących je aminokwasów. Larwy Buffalo odznaczają się wysoką zawartością białek o pełnym profilu aminokwasowym i bardzo dobrej strawności.

Błonnik pokarmowy jest składnikiem żywieniowym odpornym na działanie enzymów trawiennych. Jego spożywanie ułatwia wypróżnianie, przeciwdziała otyłości i hiperinsulinemii, a także redukuje ryzyko pojawienia się niektórych typów nowotworów, np. raka jelita grubego.

Potas uczestniczy w regulacji gospodarki wodno-elektrolitowej, pH komórki i ciśnienia osmotycznego. Niedobór potasu przyczynia się do osłabienia tkanki mięśniowej oraz zmniejszenia kurczliwości mięśnia sercowego.

Atuty ekologiczne
Oprócz atutów żywieniowych, spożywanie owadów przynosi wiele innych korzyści, do których można zaliczyć: wysoką wydajność konwersji paszy, możliwość hodowli sposobami organicznymi redukującymi zanieczyszczenie środowiska, stosunkowo niewielką produkcję gazów cieplarnianych i amoniaku, znacznie niższe zużycie wody niż standardowa hodowla bydła, czy brak problemów związanych z dobrostanem zwierząt.

Pomimo wielu korzyści, akceptacja konsumentów pozostaje jedną z największych przeszkód jeżeli chodzi o konsumpcję owadów jako możliwych źródeł białka. Niemniej jednak historia pokazała, że ​​wzorce żywieniowe w zglobalizowanym świecie zmieniają się bardzo szybko, przykładem może być tutaj szybka akceptacja surowych ryb w formie sushi.

Wykorzystanie żywieniowe
Larwy można wykorzystać jako dodatek do wielu różnych potraw i dań: sałatek, sosów, gulaszy, pizzy, zup, farszu, placków, jajecznicy, kanapek, koktajli, zapiekanek, gołąbków, czy bigosu.

Jeden ze sposobów przyrządzenia produktu polega na zamarynowaniu larw w sosie sojowym i pieczeniu ich owiniętych folią aluminiową. Piekarnik należy rozgrzać do 160°C i piec larwy do momentu, w którym przestaną się sklejać. Inną metodą może być smażenie w odrobinie oleju przez 3-4 minuty, z dodatkiem chili, imbiru i czosnku. Tak przyrządzone larwy można wrzucić do sałatki, sosu, gulaszu lub zjeść jako samodzielną przekąskę. W ramach wzbogacenia smaku można dodać sos tabasco, czosnek, posypać pieprzem, papryką, suszonym chili w proszku lub inną dowolną mieszanką przypraw.

Podsumowując, Crunchy Critters  Buffalo Worms to oryginalny produkt, który charakteryzuje się wysoką zawartością białka i posiada specyficzny orzechowy posmak. Larwy można wykorzystać jako dodatek do gotowej potrawy, proteinowego smoothie lub potraktować jak samodzielną przekąskę na wynos.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Buffalo Worms Buffalo Worms 20g
Crunchy Critters
19,90 zł

Buffalo Worms 20g

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Redukcja Wagi:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,38 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,38 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Stanowi naturalne źródło witamin i minerałów
  • Charakteryzuje się wysoką zawartością białka
  • Świetne urozmaicenie standardowej diety
  • Jest źródłem błonnika pokarmowego
  • Idealny dodatek do wielu potraw 
  • Nie zawiera cukrów prostych

Crunchy Critters  Buffalo Worms to produkt zawierający przeznaczone do spożycia larwy Pleśniakowca lśniącego zwane larwami Buffalo, które hodowane są na certyfikowanej pożywce opartej na surowcu roślinnym, bez hormonów, antybiotyków i chemikaliów. Ten nietypowy „smakołyk” jest w 100% naturalny i wolny od sztucznych barwników, aromatów, konserwantów oraz  glutaminianu sodu.

Larwy Buffalo charakteryzują się bardzo dużą gęstością odżywczą. Nie zawierają cukrów prostych, są bogate w białko, błonnik, potas i witaminę B5. Stanowią idealną alternatywę dla konsumpcji mięsa zwierząt hodowlanych, a dzięki swojej egzotyczności mogą być świetnym dodatkiem urozmaicającym standardowy model żywienia.

Białka są związkami organicznymi będącymi ważnymi elementami żywieniowymi, ale także przyczyniają się do właściwości fizycznych i sensorycznych pożywienia. Wartość odżywcza protein zależy od ich strawności i rodzaju budujących je aminokwasów. Larwy Buffalo odznaczają się wysoką zawartością białek o pełnym profilu aminokwasowym i bardzo dobrej strawności.

Błonnik pokarmowy jest składnikiem żywieniowym odpornym na działanie enzymów trawiennych. Jego spożywanie ułatwia wypróżnianie, przeciwdziała otyłości i hiperinsulinemii, a także redukuje ryzyko pojawienia się niektórych typów nowotworów, np. raka jelita grubego.

Potas uczestniczy w regulacji gospodarki wodno-elektrolitowej, pH komórki i ciśnienia osmotycznego. Niedobór potasu przyczynia się do osłabienia tkanki mięśniowej oraz zmniejszenia kurczliwości mięśnia sercowego.

Atuty ekologiczne
Oprócz atutów żywieniowych, spożywanie owadów przynosi wiele innych korzyści, do których można zaliczyć: wysoką wydajność konwersji paszy, możliwość hodowli sposobami organicznymi redukującymi zanieczyszczenie środowiska, stosunkowo niewielką produkcję gazów cieplarnianych i amoniaku, znacznie niższe zużycie wody niż standardowa hodowla bydła, czy brak problemów związanych z dobrostanem zwierząt.

Pomimo wielu korzyści, akceptacja konsumentów pozostaje jedną z największych przeszkód jeżeli chodzi o konsumpcję owadów jako możliwych źródeł białka. Niemniej jednak historia pokazała, że ​​wzorce żywieniowe w zglobalizowanym świecie zmieniają się bardzo szybko, przykładem może być tutaj szybka akceptacja surowych ryb w formie sushi.

Wykorzystanie żywieniowe
Larwy można wykorzystać jako dodatek do wielu różnych potraw i dań: sałatek, sosów, gulaszy, pizzy, zup, farszu, placków, jajecznicy, kanapek, koktajli, zapiekanek, gołąbków, czy bigosu.

Jeden ze sposobów przyrządzenia produktu polega na zamarynowaniu larw w sosie sojowym i pieczeniu ich owiniętych folią aluminiową. Piekarnik należy rozgrzać do 160°C i piec larwy do momentu, w którym przestaną się sklejać. Inną metodą może być smażenie w odrobinie oleju przez 3-4 minuty, z dodatkiem chili, imbiru i czosnku. Tak przyrządzone larwy można wrzucić do sałatki, sosu, gulaszu lub zjeść jako samodzielną przekąskę. W ramach wzbogacenia smaku można dodać sos tabasco, czosnek, posypać pieprzem, papryką, suszonym chili w proszku lub inną dowolną mieszanką przypraw.

Podsumowując, Crunchy Critters  Buffalo Worms to oryginalny produkt, który charakteryzuje się wysoką zawartością białka i posiada specyficzny orzechowy posmak. Larwy można wykorzystać jako dodatek do gotowej potrawy, proteinowego smoothie lub potraktować jak samodzielną przekąskę na wynos.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 20 gPorcja jednorazowa: 20 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna484kcal*
Tłuszcz24.7g*
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe8.0g*
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe 9.5g*
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe 7.0g*
Węglowodany6.7g*
- w tym cukry0g*
Błonnik pokarmowy5.2g*
Białko56.2g*
Sól0.38g*

Pozostałe składniki

Liofilizowane, niepasteryzowane larwy Pleśniakowca lśniącego (larwy Buffalo) (Skorupiaki) (Alphitobius Diaperinus).

* Alergeny oznaczono pogrubioną czcionką

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
105,00 zł
(1)

Odżywka na masę zawierająca długołańcuchowe węglowodany i białko serwatkowe. Zwiększa siłę.

Kupuję
  • Promocja
Gainerator
Olimp
49,00 zł 40,00 zł

Połączenie węglowodanów i białek zwierzęcych. Przyspiesza budowę masy mięśniowej oraz zwiększa siłę.

Kupuję
Trec
78,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy zwiększający energię mięśniową. Wspomaga procesy regeneracyjne.

Kupuję
Olimp
66,00 zł

Odżywka zawierająca białka zwierzęce. Przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej i wspomaga regenerację.

Kupuję
Pes
199,00 zł

Suplement diety łączący w sobie białko serwatkowe oraz kazeinę. Doskonałe źródło pełnowartościowego białka.

Kupuję
Trec
169,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Jednonienasycone kwasy tłuszczowe (MUFA)

Informacja

Jednonienasycone kwasy tłuszczowe (MUFA) – kwasy tłuszczowe monoenowe, w przeciwieństwie do PUFA – kwasów polienowych - mogą być syntetyzowane w organizmie człowieka. Są w związku z tym mniej popularne w suplementacji, choć aktualne badania nad ich właściwościami wskazują, że są niezasłużenie pomijane.

Głównym prozdrowotnym zastosowaniem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych MUFA jest ich suplementacja w ramach profilaktyki chorób sercowo-naczyniowych. Mogą one optymalizować profil lipidowy, zwiększając ilość lipoproteiny HDL, jednocześnie obniżając ilość „złego” cholesterolu LDL. To właśnie kwasowi oleinowemu, obecnemu w oliwie z oliwek, należącemu do MUFA, przypisuje się właściwości diety śródziemnomorskiej, uważanej za najlepszą dla naszego układu krążenia.

Niektóre źródła podają też, że jednonienasycone kwasy tłuszczowe monoenowe sprzyjają odchudzaniu. W związku z tym, zwiększenie ich podaży w diecie jest polecane osobom zmagającym się z nadwagą.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe (PUFA)

Informacja

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe (PUFA) – posiadają co najmniej dwa podwójne wiązania w cząsteczce. Najczęściej wyróżnia się wśród nich dwie podgrupy: Omega 3 oraz 6. PUFA należą do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, organizm nie jest w stanie ich syntetyzować endogennie i musza być dostarczane do niego wraz z pożywieniem. Ich aktywność biologiczna w ustroju opiera się na byciu prekursorami dla różnorodnych eikozanoidów.

Głównym spektrum właściwości prozdrowotnych PUFA jest układ sercowo-naczyniowy. Są one skuteczną formą profilaktyki przed chorobami krążeniowymi. Ograniczają agregację płytek krwi, mogą obniżać ciśnienie oraz poziom triglicerydów.

Odpowiednia podaż wielonienasyconych kwasów tłuszczowych ma także kluczowe znaczenie dla zachowania sprawności mózgu. PUFA sprzyjają prawidłowemu rozwojowi układu nerwowego oraz jego funkcjonalności, korzystnie wpływając na funkcje poznawcze. Wskazuje się, że ich odpowiednio duża ilość w diecie może opóźniać procesy starzenia się.

Suplementację kwasami PUFA poleca się także osobom odchudzającym się, wspierają one bowiem kontrolę masy ciała. Ponadto, mogą zapobiegać rozwojowi chorób nowotworowych. Niedobory wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w diecie sprzyjają też osłabieniu odporności.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

duzo roznych rzeczy :P/nogi

duzo roznych rzeczy :P/nogi

ostatnio mam problemy z zebem (dlubalem sobie w zebie i sie ukruszyl 😛 lekki bol, ale nie ma tragedii), wiec posilki glownie skladaja sie z odzywki bialkowej +...

czytaj więcej
NAC – zastosowanie w neurologii, psychiatrii i… sportach walki!

NAC – zastosowanie w neurologii, psychiatrii i… sportach walki!

N-acetylo L-cysteina, czyli popularny NAC znany jest przede wszystkim ze swojego wpływu mukolitycznego. Pamiętasz kiedy podczas uciążliwego kaszlu z...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne migdałów

Korzyści zdrowotne migdałów

Migdały są bogate w witaminy, minerały, białko i błonnik, w związku z czym przypisuje się im wiele korzyści zdrowotnych. Zaledwie garść migdałów...

czytaj więcej
Proste sposoby na kaca

Proste sposoby na kaca

Sezon wakacyjny, to czas imprez grillowych i różnego rodzaju event’ów, którym towarzyszą spore ilości wypijanego alkoholu… oraz często kac następnego...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

W poprzedniej części omówiliśmy jakie substancje (w nieodpowiednich dawkach) mogą szkodzić gruczołowi tarczowemu – wiecie już, że nawet składniki...

czytaj więcej
Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Wraz z rosnącą popularnością diet niskowęglowodanowych coraz to więcej ludzi próbuje budować mase mięśniowa bez węglowodanów tłumacząc, że za tym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027