Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:214,00 zł427,00 zł641,00 zł855,00 zł1 068,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-43,00 zł-54,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Crickets Crickets 20g
Crunchy Critters
26,90 zł

Crickets 20g

ilość: 20g

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
26,90 złz VAT
26,90 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 26,36 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Idealna „solo” lub w postaci dodatków do fit-potraw
  • Brak sztucznych barwników i konserwantów
  • Poddane procesowi liofilizacji świerszcze
  • W 100% bezpieczne dla zdrowia
  • Świetnie zwalcza niewielki głód
  • Wysoka zawartość błonnika
  • Aż 14g białka w porcji!

Crunchy Critters Crickets to przepyszna przekąska w postaci liofilizowanych świerszczy stworzona z myślą o tych, którzy w prosty i smaczny sposób chcą szybko uzupełnić kalorie. Wysokiej jakości białkowo-tłuszczowa przekąska z dużą zawartością błonnika idealnie spełni swoją rolę podczas spaceru, imprezy ze znajomymi, czy oglądania ulubionego filmu.

Świetny smak mimo pochodzenia
Być może słyszałeś kiedyś o spożywaniu owadów. Jakie były Twoje skojarzenia? Najczęściej takie praktyki są uprawiane podczas wypraw survivalowych, kiedy nie ma dostępu do „tradycyjnego” pożywienia.

Nic bardziej mylnego – mięso owadzie jest tak samo wartościowe i smaczne jak mięso pochodzące od zwierząt hodowlanych! Świerszcze w smaku porównywane są do owoców morza lub orzechów – jeśli jesteś ich amatorem, ta przekąska jest właśnie dla Ciebie!

Bez obaw – owady nie są nosicielami żadnego patogenu, gdyż zanim trafią do producenta, który przeprowadza procesy uzdatniania ich do spożycia, poddawane są one kontroli weterynaryjnej.

Warto jednak pamiętać, iż nie wszystkie owady są jadalne. Uważać należy na zwierzęta owłosione lub zawierające elementy kłujące, a także posiadające ubarwienie czarne, czerwone lub żółte.

Idealne uzupełnienie dobowej podaży białka
Jesteś poza domem lub w domu nie masz pod ręką niczego, co zaspokoi Twój niewielki głód bez negatywnego wpływu na sylwetkę? Rozwiązanie jest w zasięgu Twojej ręki! Owadzia przekąska jest źródłem wysokoprzyswajalnego, pełnowartościowego białka przy obecności niewielkiej ilości tłuszczów, co idealnie pozwala „podbić” dobową pulę budulcowego makroskładnika. Kolejnym niewątpliwym atutem jest wysoka zawartość błonnika, który sprawi, iż uczucie sytości stanie się jeszcze większe.

Od teraz w prosty sposób – „solo” bądź w postaci dodatku do Twoich ulubionych potraw, możesz zwiększyć ilość białka w diecie bez konieczności wplatania zbędnych cukrów czy tłuszczów nasyconych. Doprawione w odpowiedni sposób świerszcze w obecności warzyw lub owoców świetnie sprawdzą się jako główny składnik burgerów, kofta patties czy wspaniałego, orzeźwiającego koktajlu, a nawet ciasta marchewkowego!

Potężne wsparcie dla środowiska
W obecnych czasach stajemy się coraz bardziej świadomymi konsumentami – przede wszystkim dobieramy produkty, aby zadbać o nasze zdrowie, jednak należy również pomyśleć o „zdrowiu” naszej planety. Kupując wyroby owadzie, odwdzięczamy się jej za to, że możemy korzystać z jej zasobów.

Dzieje się tak dlatego, iż hodowla zwierząt gospodarskich jest bardzo energochłonna, a ponadto produkują one bardzo dużą ilość gazów cieplarnianych, przyczyniając się do zmian klimatycznych na kuli ziemskiej. Problemy te są omijane przy hodowli owadów – jest ona bardziej ekonomiczna.

Podsumowując, Crunchy Critters Cricket to wysokiej jakości wyrób spożywczy, przeznaczony dla osób, które nie boją się eksperymentów kulinarnych, jak również dla tych, którzy w zdrowy sposób pragną umilić spotkanie ze znajomymi, uzupełnić codzienną pulę makroskładników, czy ubogacić swoje fit-potrawy.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 20 gPorcja jednorazowa: 20 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna458 kcal*
Tłuszcz18,5 g*
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe7 g*
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe 5.3 g*
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe 6.4 g*
Węglowodany0.7 g*
- w tym cukry0 g*
Błonnik pokarmowy7,7 g*
Białko69,1 g*
Sól1,03 g*

Pozostałe składniki

Liofilizowane, niepasteryzowane świerszcze (Skorupiaki) (Acheta Domesticus).

* Alergeny oznaczono pogrubioną czcionką

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Biotech Usa
37,00 zł

Odżywka białkowo-węglowodanowa z dodatkiem kreatyny i błonnika wspomagająca budowę masy mięśniowej.

Kupuję
Trec
4,60 zł
(2)

Koncentrat białka serwatkowego. Doskonale się wchłania i ułatwia budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję
Megabol
49,00 zł
(1)

Suplement aminokwasowy na bazie hydrolizatu zmodyfikowanej krwi wieprzowej. Wspomaga regenerację.

Kupuję
Biotech Usa
36,00 zł

Koktajl białkowo–węglowodanowy w proszku z dodatkiem monohydratu kreatyny i peptydów glutaminy.

Kupuję
Olimp
105,00 zł

Suplement węglowodanowo-białkowy, który wspomaga budowę suchej masy mięśniowej i wspomaga regenerację.

Kupuję
Olimp
33,00 zł
(5)

Suplement węglowodanowo-białkowy, który wspomaga budowę suchej masy mięśniowej i wspomaga regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Jednonienasycone kwasy tłuszczowe (MUFA)

Informacja

Jednonienasycone kwasy tłuszczowe (MUFA) – kwasy tłuszczowe monoenowe, w przeciwieństwie do PUFA – kwasów polienowych - mogą być syntetyzowane w organizmie człowieka. Są w związku z tym mniej popularne w suplementacji, choć aktualne badania nad ich właściwościami wskazują, że są niezasłużenie pomijane.

Głównym prozdrowotnym zastosowaniem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych MUFA jest ich suplementacja w ramach profilaktyki chorób sercowo-naczyniowych. Mogą one optymalizować profil lipidowy, zwiększając ilość lipoproteiny HDL, jednocześnie obniżając ilość „złego” cholesterolu LDL. To właśnie kwasowi oleinowemu, obecnemu w oliwie z oliwek, należącemu do MUFA, przypisuje się właściwości diety śródziemnomorskiej, uważanej za najlepszą dla naszego układu krążenia.

Niektóre źródła podają też, że jednonienasycone kwasy tłuszczowe monoenowe sprzyjają odchudzaniu. W związku z tym, zwiększenie ich podaży w diecie jest polecane osobom zmagającym się z nadwagą.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe (PUFA)

Informacja

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe (PUFA) – posiadają co najmniej dwa podwójne wiązania w cząsteczce. Najczęściej wyróżnia się wśród nich dwie podgrupy: Omega 3 oraz 6. PUFA należą do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, organizm nie jest w stanie ich syntetyzować endogennie i musza być dostarczane do niego wraz z pożywieniem. Ich aktywność biologiczna w ustroju opiera się na byciu prekursorami dla różnorodnych eikozanoidów.

Głównym spektrum właściwości prozdrowotnych PUFA jest układ sercowo-naczyniowy. Są one skuteczną formą profilaktyki przed chorobami krążeniowymi. Ograniczają agregację płytek krwi, mogą obniżać ciśnienie oraz poziom triglicerydów.

Odpowiednia podaż wielonienasyconych kwasów tłuszczowych ma także kluczowe znaczenie dla zachowania sprawności mózgu. PUFA sprzyjają prawidłowemu rozwojowi układu nerwowego oraz jego funkcjonalności, korzystnie wpływając na funkcje poznawcze. Wskazuje się, że ich odpowiednio duża ilość w diecie może opóźniać procesy starzenia się.

Suplementację kwasami PUFA poleca się także osobom odchudzającym się, wspierają one bowiem kontrolę masy ciała. Ponadto, mogą zapobiegać rozwojowi chorób nowotworowych. Niedobory wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w diecie sprzyjają też osłabieniu odporności.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Korzyści Diety Ketogenicznej

Korzyści Diety Ketogenicznej

Decyzja o przejściu na dietę ketogeniczną może wiązać się z olbrzymią ilością korzyści zdrowotnych. Odczują je zwłaszcza osoby chore na cukrzycę....

czytaj więcej
PQQ pomaga regulować rytm dobowy!

PQQ pomaga regulować rytm dobowy!

Duża ilość stresu w życiu i postęp technologii, a szczególnie możliwość korzystania ze światła o dowolnej porze doby nierzadko skutkują zaburzeniami...

czytaj więcej
Wpływ selenu na zdrowie. Czy warto sięgać po suplementy?

Wpływ selenu na zdrowie. Czy warto sięgać po suplementy?

Selen jest jednym z „niezbędnych” składników odżywczych dla ludzi, co oznacza, że nasze ciała nie są w stanie wyprodukować go samodzielnie, a...

czytaj więcej
Poznaj niesamowite korzyści stosowania kurkuminy!

Poznaj niesamowite korzyści stosowania kurkuminy!

Korzyści zdrowotne szafranu indyjskiego obejmują zdolność do leczenia ran, ochronę funkcji kognitywnych, łagodzenie bólu menstruacyjnego, redukcję stanów...

czytaj więcej
Cynk – niedoceniany środek przeciwdepresyjny

Cynk – niedoceniany środek przeciwdepresyjny

Według danych Światowej Organizacji Zdrowia ponad 300 milionów (!) ludzi na całym świecie zmaga się z depresją, a blisko 800 tysięcy ludzi każdego roku...

czytaj więcej
Alpha GPC podnosi poziom GH 44-krotnie!

Alpha GPC podnosi poziom GH 44-krotnie!

Wiele korzyści dla rozwoju formy sportowej przypisuje się hormonowi wzrostu intensywnie produkowanemu podczas treningu siłowego. Z tego względu dużym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027