Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Flex Drink Flex Drink

Flex Drink to najlepszy preparat przygotowujący tkanki stawów do wysiłku, jaki można sobie wyobrazić. Jeśli ćwiczysz intensywnie twoje stawy narażone są na ekstremalnie duże przeciążenie. Moment obrotowy to iloczyn obciążenia i długości ramienia a to znaczy, że Twoje kości w miejscu zgięcia dźwigają wielokrotnie więcej niż widzisz na sztandze, dlatego właśnie tak często słyszysz o przeciążeniu stawu a proces powrotu do formy trwa nawet tygodniami.

Z preparatem Flex Drink stawy pod obciążeniem będą bezpieczniejsze, kompleks sprawdzonych związków ma dać im tego, czego potrzebują. Ale nawet najlepszy na rynku suplement – FLEX Megabol odżywia, lecz nie zastępuje wyobraźni, pamiętaj o rozgrywkach i progresji.

W skład Flex Drink wchodzą:

Białko Kolagenowe (hydrolizat żelatyny) - jest naturalnym źródłem peptydów i samych aminokwasów, wykorzystywanych w produkcji kolagenu.

Glukozamina - jest aminokwasem, którego obecność niezbędna jest dla prawidłowego funkcjonowania stawów. Naturalna ilość glukozaminy zmniejsza się w organizmie w sytuacji intensywnych wysiłków, przy nadwadze i także wraz z wiekiem.

Kwas Hialuronowy - to ważny składnik tkanki łącznej, jego brak zmniejsza odporność stawów na zgniatanie a także powoduje powstawanie zmarszczek.

MSM-P (Matrix Sterol Molecules of Plant) - to innowacyjny składnik oparty na sterolach pochodzenia naturalnego (roślinnego). Sterole mają za zadanie wspieranie procesu chondrogenezy, regenerację chrząstek sportowca. Jest to nowoczesny składnik zastępujący wycofywany z rynku metylosulfonylometan.

Lecytyna - stanowi składniki mazi stawowej, poprawia elastyczność i strukturę błon.

V-Plasma (hydrolizowana plazma globuliny) - jest innowacyjnym, technologicznie zmodyfikowanym hydrolizatem osocza, którego specyficzne proteiny stanowią substrat dla syntezy białek tkanki chrzęstnej.

Kompleks Witamin - odpowiednio zestawione witaminy wspomagają procesy zaopatrywania tkanki kostnej w dostarczane składniki (w tym wapńmagnez) i zapobiegają procesom degradacji wywołanej wolnymi rodnikami.

InStock
4 2
4

coś tam działa ale orginalny flexit bije go na głowę!
3

chemiczny smak słaba rozpuszczalność , nie wyczuwam żelu ( Kwas Hialurowy)pozytyw tylko cena .
Since 2005
Dodaj do koszyka
Flex Drink Flex Drink 400g
Megabol
33,00 zł

Flex Drink 400g

3.5 na podstawie 2 opinii

Cechy

Siła:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,44 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,44 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu

Flex Drink to najlepszy preparat przygotowujący tkanki stawów do wysiłku, jaki można sobie wyobrazić. Jeśli ćwiczysz intensywnie twoje stawy narażone są na ekstremalnie duże przeciążenie. Moment obrotowy to iloczyn obciążenia i długości ramienia a to znaczy, że Twoje kości w miejscu zgięcia dźwigają wielokrotnie więcej niż widzisz na sztandze, dlatego właśnie tak często słyszysz o przeciążeniu stawu a proces powrotu do formy trwa nawet tygodniami.

Z preparatem Flex Drink stawy pod obciążeniem będą bezpieczniejsze, kompleks sprawdzonych związków ma dać im tego, czego potrzebują. Ale nawet najlepszy na rynku suplement – FLEX Megabol odżywia, lecz nie zastępuje wyobraźni, pamiętaj o rozgrywkach i progresji.

W skład Flex Drink wchodzą:

Białko Kolagenowe (hydrolizat żelatyny) - jest naturalnym źródłem peptydów i samych aminokwasów, wykorzystywanych w produkcji kolagenu.

Glukozamina - jest aminokwasem, którego obecność niezbędna jest dla prawidłowego funkcjonowania stawów. Naturalna ilość glukozaminy zmniejsza się w organizmie w sytuacji intensywnych wysiłków, przy nadwadze i także wraz z wiekiem.

Kwas Hialuronowy - to ważny składnik tkanki łącznej, jego brak zmniejsza odporność stawów na zgniatanie a także powoduje powstawanie zmarszczek.

MSM-P (Matrix Sterol Molecules of Plant) - to innowacyjny składnik oparty na sterolach pochodzenia naturalnego (roślinnego). Sterole mają za zadanie wspieranie procesu chondrogenezy, regenerację chrząstek sportowca. Jest to nowoczesny składnik zastępujący wycofywany z rynku metylosulfonylometan.

Lecytyna - stanowi składniki mazi stawowej, poprawia elastyczność i strukturę błon.

V-Plasma (hydrolizowana plazma globuliny) - jest innowacyjnym, technologicznie zmodyfikowanym hydrolizatem osocza, którego specyficzne proteiny stanowią substrat dla syntezy białek tkanki chrzęstnej.

Kompleks Witamin - odpowiednio zestawione witaminy wspomagają procesy zaopatrywania tkanki kostnej w dostarczane składniki (w tym wapńmagnez) i zapobiegają procesom degradacji wywołanej wolnymi rodnikami.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 400 gPorcja jednorazowa: 20 g (trzy miarki)Ilość porcji w opakowaniu: 20
w porcji (20 g)zawartość%ZDS
Siarczan Glukozaminy310 mg-
Siarczan Chondroityny155 mg-
MSM-P™100 mg-
Lecytyna40 mg-
V-Plasma™140 mg-
Kwas Hialuronowy20 mg-
Hydrolizat Kolagenowy10000 mg-
Witamina C38,4 mg48%
Witamina B10,56 mg51%
Witamina B20,72 mg51%
Witamina B60,64 mg46%
Witamina B121,28 mcg51%
Niacyna7,04 mg44%
Kwas Foliowy176 mcg88%
Witamina E5,28 mg44%
Biotyna24 mcg48%
Kwas Pantotenowy4,8 mg80%

Pozostałe składniki

hydrolizat kolagenu (ZERO BLOOM), maltodekstryna, siarczan glukozaminy, aromaty, kwas jabłkowy - regulator kwasowości, siarczan chondroityny, hydrolizowana plazma globuliny, sterole roślinne, acesulfam K, cyklaminian sodu, sacharynian sodu - substancje słodzące, lecytyna słonecznikowa, kwas hialuronowy, kompleks witamin [witamina C - kwas l-askorbinowy, niacyna - nikotynamid, witamina E - D-alfa-tokoferol, kwas pantotenowy - D-pantotenian wapnia, witamina B2 - ryboflawina, witamina B6 - chlorowodorek pirydoksyny, witamina B1 - chlorowodorek tiaminy, foliany - l-metylofolian wapnia, biotyna - D-biotyna, witamina B12 - cyjanokobalamina], barwnik E102.

Ostatnia ocena

Joint

coś tam działa ale orginalny flexit bije go na głowę!

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
85,00 zł

Kompleksowy preworkout skomponowany przez Michała Karmowskiego. Wspiera koncentrację oraz pompę mięśniową.

Kupuję
Garden Of Life
119,00 zł

Wyspecjalizowany kompleks witamin z grupy B wzbogacony o enzymy, probiotyki i wyciągi z organicznych roślin.

Kupuję
MZ-STORE
27,00 zł
(1)

Najwyższej jakości źródło cytruliny promującej powstawanie pompy mięśniowej oraz możliwości treningowe.

Kupuję
Planetary Herbals
79,00 zł

Wsparcie ogólnej kondycji i witalności organizmu. Walka z przemęczeniem i przepracowaniem.

Kupuję
Swanson
47,00 zł

Ekstrakt z liści drzewa oliwnego. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, reguluje poziom cholesterolu we krwi.

Kupuję
Swanson
69,00 zł

Zaawansowany kompleks witamin z grupy B zawierający metylowane wersje kwasu foliowego oraz kobalaminy.

Kupuję

Siarczan glukozaminy

Informacja

Siarczan Glukozaminy (glukozamina) jest aminocukrem występującym w macierzy chrząstki stawowej; związek niezbędny do budowy glikozaminoglikanów i proteoglikanów, wpływających na jej strukturę  i elastyczność, zwiększający odporność na przeciążenia. Glukozamina jest syntetyzowana w organizmie ludzkim, może być dostarczana z zewnątrz (jest składnikiem muszli skorupiaków morskich oraz w powłokach grzybów) w postaci suplementów. Zwiększone zapotrzebowanie na glukozaminę występuje w treningu sportowym (sportowców narażanych na przeciążenia aparatu ruchu), podczas rekonwalescencji po urazach i kontuzjach, ponadto w przypadku osób starszych w profilaktyce leczniczej oraz zmianach zwyrodnieniowych aparatu ruchu . Glukozamina występuje w postaci monoprepoaratu lub wieloskładnikowych preparatów (zawierających m.in. kwas hialuronowy i chondroitynę, hydrolizat kolageny oraz kwas askorbinowy) w suplementacji wspomagającej funkcjonowanie aparatu ruchu, takich jak d-siarcza glukozaminy 2KCl; HCL, Poly NAG.

Dawkowanie: 500-1500 mg na dobę.

Siarczan chondroityny

Informacja

Siarczan chondroityny zawiera w swym składzie należącą do glukozaminoglikanów chondroitynę, wpływającą na utrzymanie stabilizacji i wytrzymałość stawów (składnik budowy chrząstki stawowej). Siarczan chondroityny uczestniczy wraz z białkami w syntezie proteoglikanów. Jest syntezowany w organizmie lub dostarczany w pokarmach pochodzenia zwierzęcego (m.in. zawierających tkankę łączną). Znajduje zastosowanie u sportowców w dyscyplinach znacznie obciążających wysiłkiem fizycznym aparat ruchu, a także w leczeniu kontuzji sportowych stawów i rekonwalescencji i rehabilitacji po urazach, zwiększone zapotrzebowanie występuje również u osób zaawansowanych wiekowo. W suplementacji sportowej jest składnikiem wieloskładnikowych preparatów skojarzonych, często zawierających kwas hialuronowy, glukozaminę i hydrolizat kolagenu, wspomagających funkcjonowanie aparatu ruchu.

Dawkowanie: 500-1500 mg na dobę.

Lecytyna

Informacja

Lecytyna należy do fosfolipidów (tłuszczy złożonych) wpływających korzystnie na funkcjonowanie układu krążenia i profil lipidowy krwi oraz metabolizm tłuszczu. Jest źródłem choliny, będącej prekursorem acetylocholiny (neuroprzekaźnik) wpływającej na funkcjonowanie układu nerwowego, także inozytolu (stabilizatora równowagi miedzi i cynku w organizmie). Wpływa na poprawę koncentracji, kojarzenia i zapamiętywania. Tworzy koloidalną zawiesinę tłuszczu w cieczy (emulgacja) pozwalającą na wykorzystanie w przemyśle spożywczym. Jest składnikiem suplementów diety wspomagających pracę ośrodkowego układu nerwowego, krwionośnego, przyśpieszających odchudzanie oraz odżywkach białkowych, węglowodanowo-białkowych jako emulgator, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: z przepisu lekarza zwyczajowo 1 – 10 g/24h

Kwas hialuronowy

Informacja

Kwas hialuronowy (hialuronian sodu) należy do glikozoaminoglikanów, nie tworzących wiązań kowalencyjnych z białkami oraz nie zawiera dodatkowej grupy siarczanowej. Tworzy tzw. agregaty proteogilanów wchłaniające wodę i odpowiadające za odporność chrząstki. Jest jednym ze składników odpowiadających za lepkość płynu wewnątrzstawowego. Bierze udział w regeneracji tkanek skórnych. Jest syntezowany w organizmie zapewniając pełne zapotrzebowanie dobowe. Suplementacja ma zastosowanie w przypadku sportowców narażonych na przeciążenia narządów ruchu; jest składnikiem preparatów wspomagających regenerację stawów i ścięgien oraz środków kosmetycznych wspomagających kondycję włosów, skóry i paznokci.

Kolagen

Informacja

Kolagen jest głównym składnikiem budującym tkankę łączną (ścięgna, więzadłach chrząstkowych, kościach i naczyniach krwionośnych), z grupy białek włóknistych (tj. skleroprotein fibrylarnych), stanowiących ¼ zawartości białka w całym organizmie. Zbudowany jest z aminokwasów (glicyny, hydroksylizyny, hydroksyproliny i proliny). Rozróżnia się osiem rodzajów kolagenu usytuowanych w różnych częściach ciała ludzkiego. Źródłem jego pozyskiwania jest żelatyna (składnik tkanki łącznej pochodzenia zwierzęcego). Najczęściej występuje w postaci przetworzonej hydrolizatu kolagenu cechującej się wysoką i dobrą przyswajalnością aminokwasów. Zalecany w suplementacji sportowej i u osób aktywnych fizycznie, a także podczas rekonwalescencji po przebytych kontuzjach i niektórych chorobach. Dostępny w postaci monopreparatu lub preparatów wieloskładnikowych (najczęściej zawierających dodatkowo chondroitynę, kwas hialuronowy i kwas askorbinowy).

Dawkowanie: 10-20 g na dobę.

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Witamina B1 (Tiamina)

Informacja

Witamina B­1 (tiamina, aneuryna) poprawia sprawność umysłową oraz wzmacnia system nerwowy zapewniając prawidłowe funkcjonowanie mózgu. Usprawnia czynności serca i układu mięśniowego. Jest pomocnicza w leczeniu półpaśca. Bierze udział w metabolizmie węglowodanów i tłuszczów. Naturalnym źródłem witaminy B1 są: ciemne pieczywo, drożdże, jaja, jarzyny surowe, mięso, mleko, rośliny strączkowe, sery.

Niedobór witaminy B1 utrudnia procesy rozpadu cukrów (katabolizm), powoduje utratę łaknienia i zaburzenia w funkcjonowaniu układu pokarmowego, może wywoływać zapalenie wielonerwowe i chorobę beri-beri.

Dawkowanie: Norma dzienna  wynosi 1–2 mg.

Witamina B2 (Ryboflawina)

Informacja

Witamina B2 (ryboflawina) jest rozpuszczalna w cieczach, bierze udział w metabolizmie białek, tłuszczów i węglowodanów. Potrzebna do wzrostu organizmu. Bierze udział przy produkcji erytrocytów (czerwonych ciałek krwi). Znajduje się w naturalnych produktach żywnościowych, takich jak drożdże, mięso (szczególnie wątroba, nerki, serca), mleko, ryby i warzywa zielonolistne.

Niedobór witaminy B2 hamuje przyrost wzrostu, choroby jamy ustnej, wypadanie i przetłuszczenie włosów, łojotok oraz rozwarstwienie paznokci. Zwiększa szorstkość skóry i skłonność do trądziku i przetłuszczonej cery.

Dawkowanie: 1–2 mg na dobę.

Witamina B6

Informacja

Witamina B6 (pirydoksyna, pirydoksal, pirydoksamina) jest rozpuszczalna w cieczach. Bierze udział w metabolizmie białek, tłuszczów i węglowodanów. Poprzez obniżenie poziomu tłuszczu we krwi nie pozwala na odkładanie się ich w organizmie. Jest pomocna przy wchłanianiu magnezu i witaminy B­12­ (kobalaminy). Działa przeciwskurczowo na mięśnie i przeciwzapalnie w bólach stawów. Działa przeciwmiażdżycowo. Zapewnia efektywną pracę mózgu. Zwiększa energię podnosząc wigor człowieka. Zapotrzebowanie na witaminę B­6­ zwiększa się w okresie ciąży i karmienia piersią niemowląt. W produktach naturalnych znajduje się: drożdżach, jajach, kiełkach pszenicy, mięsie (wątroba), otrębach pszennych, orzechach, orzeszkach arachidowych, soi. Istnieje hipoteza, że może być syntetyzowana przez bakterie jelitowe.

Niedobór witaminy B6 powoduje zaburzenia przemiany białek, spadek limfocytów we krwi , powoduje uczucie ospałości i potęguje zmęczenie.

Dawkowanie: 1,5–2,5 mg na dobę (zwiększone zapotrzebowanie podczas ciąży i laktacji).

Witamina B12

Informacja

Witamina B­12 (kobalamina, cyjanokobalamina) należy do witamin rozpuszczalnych w cieczach. Uczestniczy w produkcji erytrocytów i jest niezbędna w przyswajaniu żelaza przez organizm. Działa uspokajająco, wpływa pozytywnie na koncentrację oraz dodatnio na pamięć. Potęguje swe działanie we współpracy z kwasem foliowym (witaminą M). Występuje na ogół w produktach pochodzenia zwierzęcego, rybach i nabiale. Zawiera mikroelementy.

Niedobór witaminy B12 może doprowadzić do złośliwej anemii, ogólnego osłabienia i odporności organizmu, zahamowania wzrostu oraz uszkodzenia mielinowej otoczki nerwów.

Witamina B3

Informacja

Witamina B3 (witamina PP, niacyna, kwas nikotynowy, nikotynamid) jest amidem kwasu nikotynowego niacyny. Jest stosowana we współdziałaniu z witaminami B1, B2 i B6 w syntezie hormonów w okresie karmienia piersią. Zapewnia prawidłowe działanie mózgu i układu nerwowego. Jest pomocna w stanach zapalnych skóry. Konieczna do procesów syntezy hormonów płciowych, estrogenów, testosteronu, kortyzonu i insuliny. Nie traci swych właściwości w procesie wytwarzania i magazynowania. Źródłem pozyskiwania witaminy PP są zarówno produktu pochodzenia zwierzęcego (chude mięso, jaja, ryby), jak i roślinnego (daktyle, figi, orzechy, śliwki).

Dawkowanie: 2-12 mg/dzień dla dzieci, 14 mg/dzień dla kobiet, 16 mg/dzień dla mężczyzn oraz 17-18 mg/dzień dla kobiet w ciąży czy też karmiących.

Witamina B9 (Folian)

Informacja

Witamina B9 (kwas foliowy, folacyna, witamina M) wchodzi w skład kompleksu witamin B rozpuszczalnych w wodzie. Bierze udział w produkcji erytrocytów, we współdziałaniu z witaminą B12, przeciwdziałając postępowaniu anemii, jej cząsteczki biorą udział w katalizie procesów krwiotwórczych. Wspólnie z witaminami B6 i ­­B12 wspomaga leczenie hiperhomocysteinemii. Likwiduje zaburzenia w przewodzie pokarmowym. Wpływa na prawidłowe działanie układu immunologicznego.niezbędny w okresie ciąży, gdyż niedobór powoduje wady cewy nerwowej płodu. W składnikach naturalnych znajduje się w drożdżach, jajach, wątrobie, zielonych warzywach oraz syntetyzuje się w przewodzie pokarmowym przez bakterie jelitowe.

Dawkowanie: Dzienne zapotrzebowanie wynosi 0,1–0,2 mg.

Witamina E

Informacja

Witamina E (tokoferol) jest rozpuszczalna w tłuszczach. Dzięki działaniu przeciwutleniającemy stanowi ochronę innych witamin (np. witaminy A). Chroni organizm przed działaniem wolnych rodników, wzmacnia ścianki i przepustowość naczyń krwionośnych powodując ich rozszerzanie i rozpuszczanie skrzepów. Dzięki obniżaniu krzepliwości stosowana jest jako lek przeciwmiażdżycowy, pozwala na prawidłowy przebieg ciąży. We współdziałaniu z selenem opóźnia proces starzenia się komórek, wzmacniając tkankę łączną. W pożywieniu występuje w: pieczywie pełnoziarnistym, kiełkach i ziarnach zbóż, olejach roślinnych (sojowy, słonecznikowy), w ziarnach soi i słonecznika, tłuszczach roślinnych i żółtkach jaj kurzych. Stosowana również w medycynie sportowej w postaci odżywek i suplementów.

Niedobór witaminy E ogranicza  budowę czerwonych ciałek krwi, powoduje zmiany w mięśniach oraz zaburzenia w przebiegu ciąży u kobiet.

Dawkowanie: U dzieci 0,5 mg/1 kg wagi; u dorosłych 10–30 mg na dobę.

Witamina B7 (Biotyna)

Informacja

Biotyna (witamina H, koenzym R) należy do grupy witamin B, dzięki zawartości związków siarki bierze udział w syntezie kwasu askorbinowego (witaminy C). Syntetyzowana również w jelitach. Wspomaga produkcję hormonów i reguluje poziom cholesterolu. Zmniejsza bóle mięśniowe. Zapobiega łysieniu i siwieniu włosów. Działa kojąco przy stanach zapalnych skóry. Nie ma działania toksycznego. Często łączona z innymi witaminami grupy B, a także z witaminą A. Naturalnym źródłem pozyskiwania są: chleb pełnoziarnisty, drożdże, jaja (żółtko), mleko, ryż brązowy i ser.

Dzienne zapotrzebowanie: 100–300 mg na dobę.

Witamina B5 (Kwas pantotenowy)

Informacja

Witamina B5 (pantotenian wapnia, kwas pantotenowy, pantotenol) wchodzi w skład kompleksu witamin B. Wpływa na rozwój ośrodkowego układu nerwowego, jest budulcem komórek. W organizmie syntezowana przez bakterie jelitowe. Występuje w produktach zwierzęcych (mięso, nerki, wątroba) i roślinnych (kiełki pszenicy, otręby, orzechy, ziarno zbóż, zielone warzywa). Zapobiega zmęczeniu  i nadmiernemu stresowi, przyśpiesza gojenie skaleczeń i ran, działa stymulująco na skutki uboczne przy stosowaniu antybiotyków. Niedobór powoduje zmiany na skórze oraz trudności w krzepliwości krwi.

Ostatnio na blogu

Brak miesiączki jako konsekwencja odchudzania

Brak miesiączki jako konsekwencja odchudzania

O tym, że źle przemyślane odchudzanie prowadzić może do zaburzeń cyklu menstruacyjnego przekonało się dotkliwie wiele kobiet. Co ciekawe w powszechnym...

czytaj więcej
Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

„Ciąża to nie choroba” to stwierdzenie, które powtarzane jest jak mantra przez wielu specjalistów i jeszcze więcej kobiet w ciąży. Ciąża to...

czytaj więcej
Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

W tym tygodniu projektu zgodnie z obietnicą już ostatni artykuł o wyprawce z trzech części serii artykułów na ten temat. W pierwszej części opisałam...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027