Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Krem proteinowy o smaku czekolady i orzecha laskowego Krem proteinowy o smaku czekolady i orzecha laskowego

Soncone Krem proteinowy o smaku czekolady i orzecha laskowego to przepyszne smarowidło na bazie masła shea, idealnie nadające się do smarowania pieczywa czy jako dodatek do deserów. Oprócz walorów smakowych, zaletą produktu jest jego skład - jest bogaty w białko z WPC i jest słodzony maltitolem.

WPC (Whey protein powder), czyli koncentrat białka serwatkowego, stanowi jeden z najpopularniejszych rodzajów odżywek białkowych. Jest to pełnowartościowe białko pochodzenia mlecznego, posiadające szereg dodatkowych substancji o działaniu prozdrowotnym m.in. laktoferynę. Dzięki wysokiej zawartości białka (aż 23% na porcję) produkt wspomaga pokrycie zapotrzebowania na ten składnik, co szczególnie docenią osoby budujące masę mięśniową i będące na diecie redukcyjnej.

Maltitol to pod względem chemicznym alkohol wielowodorotlenowy (poliol), funkcjonujący jako zdrowszy zamiennik sacharozy (cukru stołowego). Mimo prawie takiej samej słodkości, maltitol odznacza się niemal dwukrotnie niższą kalorycznością i niższym indeksem glikemicznym od sacharozy, co w dobie nadużywania cukru w diecie jest bardzo korzystnym efektem. Ponadto, w przeciwieństwie do cukru, maltitol nie przyczynia się do powstawania próchnicy zębów.

Źródło zdrowych tłuszczów
Krem stanowi źródło korzystnych dla zdrowia tłuszczów, pochodzących z masła sheaorzechów laskowych. Masło shea, pozyskiwane z owoców masłosza Parka (Vitellaria paradoxa) dostarcza cennych jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, fitosteroli (m.in. β-sitosterolu) oraz rozpuszczalnych w tłuszczach witamin A i E. Orzechy laskowe również dostarczają jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i witaminy E a ponadto zawierają magnez, potas i żelazo.

Jednonienasycone kwasy tłuszczowe, stanowiące w przeważającej części kwasy tłuszczowe omega-9, wykazują liczne korzystne dla zdrowia właściwości. Przyczyniają się do obniżania poziomu tzw. złego cholesterolu LDL i podwyższania dobrego - HDL, dzięki czemu mogą chronić przed związanymi z układem krążenia chorobami dietozależnymi takimi jak miażdżyca czy nadciśnienie tętnicze.

Podsumowując, Soncone Krem proteinowy o smaku czekolady i orzecha laskowego to produkt, który doskonale wpasowuje się w zdrową, zbilansowaną dietę i stanowi jej smaczne urozmaicenie.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Krem proteinowy o smaku czekolady i orzecha laskowego Krem proteinowy o smaku czekolady i orzecha laskowego 250g
Soncone
27,00 zł

Krem proteinowy o smaku czekolady i orzecha laskowego 250g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,76 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

27,00 zł
1 szt.
Zwiększa się zainteresowanie tym produktem

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,76 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Aż 23% pełnowartościowego białka w porcji
  • Aksamitna, kremowa konsystencja
  • Zdrowa alternatywa dla słodyczy
  • Źródło zdrowych tłuszczów
  • Brak dodanego cukru
  • Rewelacyjny smak

Soncone Krem proteinowy o smaku czekolady i orzecha laskowego to przepyszne smarowidło na bazie masła shea, idealnie nadające się do smarowania pieczywa czy jako dodatek do deserów. Oprócz walorów smakowych, zaletą produktu jest jego skład - jest bogaty w białko z WPC i jest słodzony maltitolem.

WPC (Whey protein powder), czyli koncentrat białka serwatkowego, stanowi jeden z najpopularniejszych rodzajów odżywek białkowych. Jest to pełnowartościowe białko pochodzenia mlecznego, posiadające szereg dodatkowych substancji o działaniu prozdrowotnym m.in. laktoferynę. Dzięki wysokiej zawartości białka (aż 23% na porcję) produkt wspomaga pokrycie zapotrzebowania na ten składnik, co szczególnie docenią osoby budujące masę mięśniową i będące na diecie redukcyjnej.

Maltitol to pod względem chemicznym alkohol wielowodorotlenowy (poliol), funkcjonujący jako zdrowszy zamiennik sacharozy (cukru stołowego). Mimo prawie takiej samej słodkości, maltitol odznacza się niemal dwukrotnie niższą kalorycznością i niższym indeksem glikemicznym od sacharozy, co w dobie nadużywania cukru w diecie jest bardzo korzystnym efektem. Ponadto, w przeciwieństwie do cukru, maltitol nie przyczynia się do powstawania próchnicy zębów.

Źródło zdrowych tłuszczów
Krem stanowi źródło korzystnych dla zdrowia tłuszczów, pochodzących z masła sheaorzechów laskowych. Masło shea, pozyskiwane z owoców masłosza Parka (Vitellaria paradoxa) dostarcza cennych jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, fitosteroli (m.in. β-sitosterolu) oraz rozpuszczalnych w tłuszczach witamin A i E. Orzechy laskowe również dostarczają jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i witaminy E a ponadto zawierają magnez, potas i żelazo.

Jednonienasycone kwasy tłuszczowe, stanowiące w przeważającej części kwasy tłuszczowe omega-9, wykazują liczne korzystne dla zdrowia właściwości. Przyczyniają się do obniżania poziomu tzw. złego cholesterolu LDL i podwyższania dobrego - HDL, dzięki czemu mogą chronić przed związanymi z układem krążenia chorobami dietozależnymi takimi jak miażdżyca czy nadciśnienie tętnicze.

Podsumowując, Soncone Krem proteinowy o smaku czekolady i orzecha laskowego to produkt, który doskonale wpasowuje się w zdrową, zbilansowaną dietę i stanowi jej smaczne urozmaicenie.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 250 g
W jednej porcji (15 g)zawartość%ZDS*
Wartość energetyczna384,45 kJ / 92,4 kcal5%
Tłuszcze6,75 g10%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,10 g11%
Węglowodany4,35 g2%
w tym cukry0,21 g0%
Błonnik 0,26 g-
Białko3,45 g7%
Sól0,02 g0%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)

Pozostałe składniki

Koncentrat białka serwatkowego (WPC) (z mleka, zawiera lecytynę sojową), substancja słodząca: maltitol, masło shea, olej rzepakowy, prażone orzechy laskowe, kakao, aromat, emulgator: lecytyna rzepakowa.

 

Może zawierać śladowe ilości orzechów włoskich, migdałów, nerkowców, pistacji i sezamu.

 

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
135,00 zł

Suplement diety zawierający HMB. Łagodzi skutki stresu, poprawia wytrzymałość i wspomaga regenerację.

Kupuję
Olimp
99,00 zł

Suplement nasila odżywienie tkanki mięśniowej, zwiększa jej wydolność i przyśpiesza regenerację.

Kupuję
  • Promocja
Off The Chain
Hi-tech
159,00 zł 139,00 zł

Suplement aminokwasowy z dodatkiem stymulantów. Dodaje energii, zwiększa wytrzymałość i koncentrację.

Kupuję
Biotech Usa
59,00 zł
(4)

Odżywka białkowa na bazie izolatu serwatki proteinowej. Niska zawartość tłuszczy i węglowodanów.

Kupuję
Trec
159,00 zł

Unikalna formuła węglowodanowa. Zapewnia większą siłę oraz szybszą regenerację.

Kupuję
Universal
45,00 zł
(1)

Kompleks aminokwasów całodziennych. Ogranicza katabolizm i wspiera procesy anaboliczne.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Na temat mleka i produktów mlecznych możemy spotkać rozmaite teorie. Jedno mówią o tym ile dzięki nim możemy dostarczyć łatwostrawnego i...

czytaj więcej
Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Istnieją przekonujące dowody naukowe wskazujące, iż w drugiej połowie cyklu menstruacyjnego zwiększa się tempo podstawowej przemiany materii. Warto jednak...

czytaj więcej
plecy

plecy

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Kontynuujemy cykl żywieniowego elementarza sportowca, tym razem na warsztat weźmiemy kolejny makroskładnik – proteiny. Święty Grall sportów sylwetkowych i...

czytaj więcej
Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Od pewnego czasu sporo uwagi poświęca się strategiom żywieniowym, które koncentrują się na manipulowaniu spożyciem węglowodanów, co zgodnie z...

czytaj więcej
Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Tytuł nieco zaskakujący, choć same doniesienia o protekcyjnym wpływem nabiału względem chorób układu sercowo-naczyniowego już nie są tak świeże. O tym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027