Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
100% Almond Butter 100% Almond Butter

Scitec 100% Almond Butter to wyśmienite masło migdałowe o jednolitej, kremowej fakturze. Zostało przygotowane wyłącznie z najwyższej jakości migdałów, jest wolne od szkodliwych dodatków, takich jak sól, cukier czy olej palmowy. Stanowi idealne urozmaicenie diety i jest doskonałą alternatywą dla innych, niezdrowych smarowideł.

Migdały są jadalnymi nasionami owoców drzewa zwanego migdałowcem zwyczajnym. Mogą być spożywane na surowo albo poddawane obróbce termicznej. Z uwagi na bogactwo witamin, minerałów i innych, korzystnych dla zdrowia związków uznaje się je za pokarm wyjątkowo gęsty odżywczo. W porównaniu z innymi orzechami są mało alergizujące – szacuje się, że uczulenie na migdały dotyczy jedynie 0,5% populacji.

Migdały idealnie nadają się do sporządzania rozmaitych przetworów. Wytworzone na ich bazie masło, o ile nie zawiera żadnych niepożądanych dodatków, dostarcza sporo białka i wielu korzystnych dla zdrowia związków. Pomimo dużego udziału tłuszczu może być konsumowane bez obaw o zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Skarbnica dobrych tłuszczów i białka    
Migdały, podobnie jak inne orzechy, zawierają sporo tłuszczu. Co ważne, ich profil kwasów tłuszczowych jest niezwykle korzystny dla zdrowia. Przeważają w nim jednonasycone kwasy tłuszczowe (MUFA), które są znane ze swoich prozdrowotnych właściwości. Sprzyjają regulacji profilu lipidowego, działają przeciwmiażdżycowo i przeciwzapalnie. W badaniach udowodniono również, że włączenie migdałów do diety stosowanej przez osoby z zespołem metabolicznej zaowocowało poprawą wrażliwości na insulinę i wyrównaniem stężenia glukozy w surowicy.

Surowce pochodzenia roślinnego są niesłusznie pomijane w zestawieniach pokazujących produkty o wysokiej zawartości białka. Tymczasem w migdałach znajduje się go całkiem sporo, dlatego osoby, które wykluczają z diety mięso śmiało mogą sięgać po prezentowane masło migdałowe. Na pewno nie można go potraktować jako jedyne i najlepsze źródło protein, jednak na pewno będzie cennym uzupełnieniem diety o ten ważny makroskładnik. 

Źródło cennych składników odżywczych
W migdałach, a więc i w wytworzonym z nich maśle, znajduje się wiele ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin i minerałów. Orzechy te są fenomenalnym źródłem witaminy E, A, oraz witamin z grupy B. Ponadto zawierają sporo magnezu, wapnia, żelaza, fosforu, potasu, cynku oraz rzadko spotykanej miedzi i manganu. Warto również odnotować obecność aminokwasu argininy. 

Migdały obfitują w rozmaite substancje bioaktywne oraz liczne antyoksydanty, do których należą m.in. flawonoidy, polifenole oraz kwasy fenolowe. Odgrywają one istotną rolę w budowaniu bariery antyoksydacyjnej ustroju i chronią przed negatywnymi skutkami stresu oksydacyjnego.

Atrakcyjny element zdrowiej diety 
Prezentowany produkt jest najlepszym dowodem na to, że zdrowa dieta wcale nie musi być nudna i pozbawiona smaku. Masło migdałowe idealnie komponuje się z potrawami takimi jak domowe naleśniki, omlety czy gofry. Można nim posmarować również pieczywo albo wafle ryżowe. Doskonale nadaje się do sałatek – nie tylko uatrakcyjni ich smak, ale również ułatwi wchłanianie obecnych w warzywach, a rozpuszczalnych w tłuszczach, witamin.

Masło migdałowe będzie dobrą opcją dla osób, którym ciężko jest dostarczyć wymaganą ilość kalorii albo które mają problem ze zwiększeniem udziału tłuszczy w diecie. Samo w sobie jest dość kaloryczne i cechuje się dość dużą zawartością zdrowego tłuszczu. Tak więc już niewielka ilość masła migdałowego bez problemu wyrówna ewentualny deficyt kalorii i dostarczy niezbędnej dawki zdrowych kwasów tłuszczowych. 

Bez kontrowersyjnych dodatków
Niewątpliwą zaletą prezentowanego masła migdałowego jest jego czysty i przejrzysty skład. Może trudno w to uwierzyć, ale znajdują się w nim wyłącznie migdały. Producent zrezygnował z powszechnie stosowanych rozwiązań, które polegają na umieszczaniu w produktach niezdrowych dodatków i wypełniaczy, takich jak olej palmowy, sól czy cukier. Nie dosyć, że jeszcze podnoszą one wartość kaloryczną i tak już kalorycznego produktu, to jeszcze niekorzystnie wpływają na zdrowie, zwiększając ryzyko cukrzycy i chorób serca. 

Podsumowując, Scitec 100% Almond Butter to idealna opcja dla osób, które potrzebują wartościowego i odżywczego smarowidła. To również fenomenalne źródło zdrowych tłuszczy roślinnych, które można spożywać bez obaw o kondycję układu sercowo-naczyniowego.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
100% Almond Butter 100% Almond Butter 500g
Scitec
49,00 zł

100% Almond Butter 500g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Skład oparty wyłącznie na migdałach
  • Sycący i pożywny krem orzechowy
  • Zawiera sporo białko roślinnego
  • Gładka, kremowa konsystencja
  • Dostarcza witamin i minerałów
  • Bez cukru i oleju palmowego
  • Źródło zdrowych tłuszczów
  • Niski udział węglowodanów
  • Zdrowe urozmaicenie diety

Scitec 100% Almond Butter to wyśmienite masło migdałowe o jednolitej, kremowej fakturze. Zostało przygotowane wyłącznie z najwyższej jakości migdałów, jest wolne od szkodliwych dodatków, takich jak sól, cukier czy olej palmowy. Stanowi idealne urozmaicenie diety i jest doskonałą alternatywą dla innych, niezdrowych smarowideł.

Migdały są jadalnymi nasionami owoców drzewa zwanego migdałowcem zwyczajnym. Mogą być spożywane na surowo albo poddawane obróbce termicznej. Z uwagi na bogactwo witamin, minerałów i innych, korzystnych dla zdrowia związków uznaje się je za pokarm wyjątkowo gęsty odżywczo. W porównaniu z innymi orzechami są mało alergizujące – szacuje się, że uczulenie na migdały dotyczy jedynie 0,5% populacji.

Migdały idealnie nadają się do sporządzania rozmaitych przetworów. Wytworzone na ich bazie masło, o ile nie zawiera żadnych niepożądanych dodatków, dostarcza sporo białka i wielu korzystnych dla zdrowia związków. Pomimo dużego udziału tłuszczu może być konsumowane bez obaw o zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Skarbnica dobrych tłuszczów i białka    
Migdały, podobnie jak inne orzechy, zawierają sporo tłuszczu. Co ważne, ich profil kwasów tłuszczowych jest niezwykle korzystny dla zdrowia. Przeważają w nim jednonasycone kwasy tłuszczowe (MUFA), które są znane ze swoich prozdrowotnych właściwości. Sprzyjają regulacji profilu lipidowego, działają przeciwmiażdżycowo i przeciwzapalnie. W badaniach udowodniono również, że włączenie migdałów do diety stosowanej przez osoby z zespołem metabolicznej zaowocowało poprawą wrażliwości na insulinę i wyrównaniem stężenia glukozy w surowicy.

Surowce pochodzenia roślinnego są niesłusznie pomijane w zestawieniach pokazujących produkty o wysokiej zawartości białka. Tymczasem w migdałach znajduje się go całkiem sporo, dlatego osoby, które wykluczają z diety mięso śmiało mogą sięgać po prezentowane masło migdałowe. Na pewno nie można go potraktować jako jedyne i najlepsze źródło protein, jednak na pewno będzie cennym uzupełnieniem diety o ten ważny makroskładnik. 

Źródło cennych składników odżywczych
W migdałach, a więc i w wytworzonym z nich maśle, znajduje się wiele ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin i minerałów. Orzechy te są fenomenalnym źródłem witaminy E, A, oraz witamin z grupy B. Ponadto zawierają sporo magnezu, wapnia, żelaza, fosforu, potasu, cynku oraz rzadko spotykanej miedzi i manganu. Warto również odnotować obecność aminokwasu argininy. 

Migdały obfitują w rozmaite substancje bioaktywne oraz liczne antyoksydanty, do których należą m.in. flawonoidy, polifenole oraz kwasy fenolowe. Odgrywają one istotną rolę w budowaniu bariery antyoksydacyjnej ustroju i chronią przed negatywnymi skutkami stresu oksydacyjnego.

Atrakcyjny element zdrowiej diety 
Prezentowany produkt jest najlepszym dowodem na to, że zdrowa dieta wcale nie musi być nudna i pozbawiona smaku. Masło migdałowe idealnie komponuje się z potrawami takimi jak domowe naleśniki, omlety czy gofry. Można nim posmarować również pieczywo albo wafle ryżowe. Doskonale nadaje się do sałatek – nie tylko uatrakcyjni ich smak, ale również ułatwi wchłanianie obecnych w warzywach, a rozpuszczalnych w tłuszczach, witamin.

Masło migdałowe będzie dobrą opcją dla osób, którym ciężko jest dostarczyć wymaganą ilość kalorii albo które mają problem ze zwiększeniem udziału tłuszczy w diecie. Samo w sobie jest dość kaloryczne i cechuje się dość dużą zawartością zdrowego tłuszczu. Tak więc już niewielka ilość masła migdałowego bez problemu wyrówna ewentualny deficyt kalorii i dostarczy niezbędnej dawki zdrowych kwasów tłuszczowych. 

Bez kontrowersyjnych dodatków
Niewątpliwą zaletą prezentowanego masła migdałowego jest jego czysty i przejrzysty skład. Może trudno w to uwierzyć, ale znajdują się w nim wyłącznie migdały. Producent zrezygnował z powszechnie stosowanych rozwiązań, które polegają na umieszczaniu w produktach niezdrowych dodatków i wypełniaczy, takich jak olej palmowy, sól czy cukier. Nie dosyć, że jeszcze podnoszą one wartość kaloryczną i tak już kalorycznego produktu, to jeszcze niekorzystnie wpływają na zdrowie, zwiększając ryzyko cukrzycy i chorób serca. 

Podsumowując, Scitec 100% Almond Butter to idealna opcja dla osób, które potrzebują wartościowego i odżywczego smarowidła. To również fenomenalne źródło zdrowych tłuszczy roślinnych, które można spożywać bez obaw o kondycję układu sercowo-naczyniowego.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 500 g
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna2586 kJ / 626 kcal-
Białko25 g-
Węglowodany6,1 g-
- cukry4,4 g-
Tłuszcz53 g-
- kwasy tłuszczowe nasycone4,2 g-
Sól0,03 g-

Pozostałe składniki

Migdały.
*Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
159,00 zł

Unikalna formuła węglowodanowa. Zapewnia większą siłę oraz szybszą regenerację.

Kupuję
Universal
84,00 zł
(1)

Kompleks aminokwasów całodziennych. Ogranicza katabolizm i wspiera procesy anaboliczne.

Kupuję
Hi-tec
19,00 zł

Suplement diety złożony z prostych i złożonych węglowodanów z dodatkiem witamin oraz antyoksydantów.

Kupuję
Olimp
4,50 zł

Suplement w postaci żelu energetycznego. Stopniowo dostarcza niezbędne źródło energii w postaci węglowodanów.

Kupuję
Hi-tec
59,00 zł

Suplement węglowodanowy z dodatkiem HCA, tauryny, rybozy, glukuronolatkonu i witamin. Wspomaga renenerację.

Kupuję
Megabol
35,00 zł
(1)

Suplement aminokwasowy na bazie hydrolizatu zmodyfikowanej krwi wieprzowej. Wspomaga regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

Miesiąc temu na stronie Ministerstwa Zdrowia pojawił się raport dotyczący cukru i jego spożycia w populacji Polski, a także nadwagi, otyłości, chorób z...

czytaj więcej
Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Chociaż orzechy i nasiona przestały być już postrzegane jedynie przez pryzmat swojej wysokiej kaloryczności i dziś coraz częściej zwraca się na ich...

czytaj więcej
Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Odwieczna batalia diety wysokowęglowodanowej z niskowęglowodanową (wysokotłuszczową) obejmuje wiele zagadnień. Kwestie dotyczą skuteczności odchudzania,...

czytaj więcej
Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Niedobór testosteronu u mężczyzn związany jest z szeregiem objawów klinicznych i chorób takich jak depresja, otyłość, cukrzyca czy choroby sercowo-...

czytaj więcej
niedlugo redukcja :)/lapy

niedlugo redukcja :)/lapy

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
Autyzm leczony dietą

Autyzm leczony dietą

Dietetyka ma coraz szersze zastosowanie w leczeniu chorób. Wiadomo, że składniki pożywienia wpływają na organizm w wieloraki sposób. Na jednym biegunie są...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027