Wyprzedaż UK Blog us   | pl | PLN
0 0,00 zł
 bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
MyoFusion Advanced Protein MyoFusion Advanced Protein 1814g
Gaspari
155,00 zł
Magazyn: eu

MyoFusion Advanced Protein 1814g

Gaspari 4 (1 opinii)

od 3 sztuk tylko: 151,90 zł / szt. -2%

Waga wysyłki: 3000g
Bez glutenu
155,00 zł z VAT
3,23 zł / porcja
Możemy Ciebie powiadomić kiedy produkt będzie znów dostępny
Zapisz
Opis produktu
  • Źródło pełnowartościowego białka
  • Wysoka wartość biologiczna
  • Zwiększona produkcja hormonów anabolicznych
  • Długotrwałe działanie antykataboliczne
  • Usprawniony rozwój muskulatury
  • Przyspieszona regeneracja
  • Wzmocnienie układu immunologicznego
  • Poprawa profilu lipidowego

Gaspari Nutrition MyoFusion Advanced Protein to najwyższej jakości produkt wysokobiałkowy, uzupełniający dietę w łatwostrawne proteiny pochodzenia mlecznego o wysokiej wartości biologicznej, wykazujące działanie anaboliczne i antykataboliczne, wspomagające regenerację oraz rozwój trenowanego organizmu.

W skład Gaspari Nutrition MyoFusion Advanced Protein wchodzą:
Koncentrat białka mleka (MPC) – złożony produkt, pozyskiwany najczęściej metodami filtracji i suszenia rozpyłowego, w skład którego wchodzą wszystkie frakcje białek mleka, tj kazeinowe, serwatkowe oraz białka otoczki kuleczek tłuszczu, gdzie w ujęciu białka jako całości występują one w proporcji 78 – 85% : 15 – 25% : 0,1%. Białka mleka ogółem posiadają niezwykle wysoką wartość biologiczną, dużą zawartość aminokwasów siarkowych: metioniny i cysteiny oraz mniejszą zawartość lizyny oraz izoleucyny, względem innych źródeł białkowych. Stanowią doskonałe źródło pełnowartościowego białka, głownie kazeinowego i to jego właściwości w szczególności będzie wykazywał MPC.

Koncentrat i izolat białka serwatkowego (WPC i WPI) – komponenty wyodrębnione metodami filtracyjnymi z serwatki (produktu powstałego po strąceniu kazeiny) i wysuszone metodą rozpyłową, których to właściwości uzależnione są od stopnia koncentracji. Białka serwatkowe charakteryzuje duża szybkość trawienia, wysoka bioprzyswajalność oraz wartość biologiczna wynikająca m.in. z dużej zawartości aminokwasów egzogennych tj 52,7%. Białka serwatkowe o wysokiej koncentracji powodując duży wzrost leucyny w krwiobiegu w stosunkowo krótkim czasie oraz wprowadzając do ustroju odpowiednie peptydy pobudzające wydzielanie insuliny, wspomagają aktywuję kinaz mTOR. Zwiększając ilość białek wiążących FLRG obniżają aktywność miostatyny, prowadząc do obniżenia insuliooporności i zwiększenia aktywności komórek satelitarnych. Zmiany powodowane podaniem białek serwatkowych prowadzą do nasilenia procesów anabolicznych zachodzących w organizmie, z jednoczesnym efektem antykatabolicznym. Dodatkowo obniżają one poziom cholesterolu ogółem i LDL, obniżają ciśnienie krwi oraz regulują poziom cukru w krwiobiegu. Poprzez poprawę wspomnianych wskaźników, zmianę proporcji makroskładników diety oraz tłumienie apetytu ułatwiają pozbycie się zbędnej tkanki tłuszczowej. Wspomagają również odporność immunologiczną organizmu.

Klienci o produkcie
pokaż wszystkie recenzje tego produktu
wanilia 3/5 czekolada 5/5 rozpuszczalnosc obu taka sama 4/5
09/06/2016 Lyoto

Hydrolizat białka serwatkowego (WPH) – produkt otrzymywany w procesie hydrolizy białek serwatkowych, najczęściej z wykorzystaniem enzymów, które to działając selektywnie minimalizują straty aminokwasów oraz prowadzą do otrzymania pożądanych peptydów. Peptydy nie są białkami, tylko strukturami mniej skomplikowanymi, prezentującymi nieco odmienne właściwości. Za sprawą krótszego czasu trawienia i wchłaniania oraz wprowadzenia do organizmu odpowiednich peptydów, zwiększają wyrzut insuliny bardziej znacząco, aniżeli izolat białka serwatkowego. Wykazują tym samym większy potencjał anaboliczny. Szybciej regenerują zasoby glikogenu. W porównaniu do białek serwatkowych o wysokim stopniu koncentracji, hydrolizat białka serwatkowego skraca czas regeneracji oraz odzysku siły po ciężkim treningu fizycznym.

Kazeina micelarna – naturalna forma kazeiny występująca w postaci miceli, kulistych cząsteczek rozproszonych w emulsji, pozyskana metodami fitracyjnymi i wysuszona rozpyłowo. Białka kazeinowe charakteryzuje długi czas trawienia oraz wysoka wartość biologiczna wynikająca m.in. z dużej zawartości aminokwasów egzogennych tj 45,8%. Niski wyrzut insuliny oraz długotrwałe wchłanianie aminokwasów, nie skutkuje dużym potencjałem anabolicznym w danej chwili, jednak poprzez długotrwałość pobudzania szlaków anabolicznych mobilizuje organizm do nieustannego rozwoju w dłuższej perspektywie czasu. Długotrwałe 6-cio godzinne uwalnianie aminokwasów nadaje kazeinie antykataboliczne właściwości.

Gaspari Nutrition MyoFusion Advanced Protein stanowi doskonałe połączenie białek mleka, w tym serwatkowych oraz kazeiny, dzięki którym optymalizuje rozwój trenowanego organizmu. Produkt jako źródło wszystkich niezbędnych aminokwasów oraz poprzez zwiększenie wyrzutu hormonów anabolicznych, wspiera szlaki syntezy białek mięśniowych. Z kolei obniżając poziom hormonów katabolicznych i zapewniając długotrwałą dostawę związków azotowych, umożliwia skuteczną ochronę wypracowanych struktur białkowych. Ze względu na swoje anaboliczno-antykataboliczne właściwości MyoFusion Advanced Protein może być z powodzeniem stosowany zarówno po treningu, jak i w ciągu dnia, czy na noc, stanowiąc tym samym uniwersalny produkt przyspieszający regenerację i rozwój organizmu. Dodatkowo jego dobroczynny wpływ na układ immunologiczny oraz profil lipidowy, przyczynia się do utrzymania dobrego stanu zdrowia, niezbędnego do odbycia intensywnych treningów oraz późniejszej skutecznej regeneracji.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)
Skład
Wielkość opakowania: 1814 gPorcja jednorazowa: 38 g (jedna miarka)Ilość porcji w opakowaniu: 48
w porcji (38 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna150 kcal-
Białko25 g50%
Węglowodany6 g2%
- cukry2 g-
- błonnik0 g0%
Tłuszcz2.5 g3%
- tłuszcze nasycone1 g5%
Cholesterol70 mg23%
Wapń260 mg20%
Żelazo0.36 mg2%
Pozostałe składniki

MyoFusion Protein Blend (koncentrat białek serwatki (z mleka), koncentrat białek mleka (z mleka), izolat białek serwatki (z mleka), kazeina micelarna (z mleka), hydrolizowany izolat białek serwatki (z mleka)), maltodekstryny, sproszkowany olej słonecznikowy (olej słonecznikowy, skrobia modyfikowana, dwutlenek krzemu - substancja przeciwzbrylająca), aromat, substancja wypełniająca (karboksymetylo celuloza), emulgator (lecytyna sojowa), sól, substancja słodząca (sukraloza), średniołańcuchowe triglicerydy [średniołańcuchowe triglicerydy. białka mleka, fosforan dipotasu, fosforan triwapnia].

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z

Ostatnio na blogu

Johimbina – skuteczny spalacz tłuszczu czy afrodyzjak?

Johimbina – skuteczny spalacz tłuszczu czy afrodyzjak?

Najlepsze spalacze tłuszczu zawierają w składzie szereg ciekawych substancji, jedne z nich działają skutecznie w walce z...

czytaj więcej

Laksogenina (Laxogenin) – poprawa syntezy białek mięśniowych

Laksogenina (Laxogenin) – poprawa syntezy białek mięśniowych

Sportowcy zawsze szukają kolejnych rewolucyjnych suplementów, który poprawi ich wyniki sportowe i zapewni im chociażby minimalną...

czytaj więcej

Jakie suplementy na obniżenie kortyzolu?

Jakie suplementy na obniżenie kortyzolu?

Czujesz nieustannie nadmiar stresu oraz wyczerpanie? Możliwe że jest to spowodowane niesławnym hormonem stresu – kortyzolem. Istnieje wiele...

czytaj więcej

Wycisk do deseczki, czyli tajna broń Scota Mendelsona

Wycisk do deseczki, czyli tajna broń Scota Mendelsona

W jaki sposób można zwiększyć wynik w wyciskaniu RAW za pomocą Board Press, czyli wyciskania do deski? Czy taka metoda treningowa sprawdzi się w formule bez...

czytaj więcej

WĘGLOWODANY W DIECIE KETOGENICZNEJ

WĘGLOWODANY W DIECIE KETOGENICZNEJ

Wiele osób pyta mnie o to ile węglowodanów mogą jeść na diecie ketogenicznej oraz LCHF. Oczywiście jak zawsze...

czytaj więcej

7 produktów spożywczych, które mogą powodować trądzik

7 produktów spożywczych, które mogą powodować trądzik

Trądzik jest często występującą chorobą skóry, która dotyka blisko 10% światowej populacji (1). Wiele...

czytaj więcej
Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy
MZKatalog - polecani trenerzy
MZKatalog - polecane kluby
Trustpilot
Sprawdź również nasze doskonałe oceny na  Opineo
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027