Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Mega Strong Protein Mega Strong Protein

Mega Strong Protein™ bazuje na sześciu najwyższej jakości źródłach białka: kazeinie micelarnej, koncentracie, izolacie i hydrolizacie białek serwatkowych, albuminie białka jaja, oraz peptydzie glutaminowym. Wszystko to zostało uzupełnione dodatkiem czystej farmaceutycznie L-glutaminy, która wchłania się od pierwszej chwili po spożyciu, dając potrzebny czas na rozpoczęcie przyswajania aminokwasów pochodzących z hydrolizatu białek serwatki, co ma miejsce już niespełna 30 minut od momentu spożycia. W chwile później zaczyna się wchłanianie aminokwasów pochodzących z koncentratu i izolatu (mikrofiltrowanego w przepływie krzyżowym - CFM) białek serwatkowych, które dają potężną eksplozję poziomu aminokwasów w krwiobiegu. W ciągu 90 minut, od chwili przyjęcia Mega Strong Protein™, strumień aminokwasów zaczyna być zasilany uruchomieniem trawienia i przyswajania najwyższej klasy albuminy jaja kurzego, peptydu glutaminowego i ekskluzywnej kazeiny micelarnej. Te trzy, precyzyjnie zestawione źródła białka, charakteryzują się bardzo długim czasem trawienia, który w przypadku micelarnej kazeiny wynosi ponad 5 godzin. Gwarantują one wysoki poziom we krwi najcenniejszych aminokwasów, w tym L-glutaminy, w momencie, gdy inne źródła białka zostały już przyswojone.

Unikatowa formuła SLOW-MO-PRO™ obejmuje wszystkie dotychczas stosowane w suplementacji źródła białek, przy czym, to ich wzajemna kompozycja, krytycznie dobrana przez bezkompromisową kadrę naukową OLIMP Laboratories, gwarantuje bezradność konkurencji w stosunku do OLIMP Mega Strong Protein™.

Mega Strong Protein™- najwyższy poziom wtajemniczenia w uzupełnianiu protein
Ta elitarna odżywka wysokobiałkowa gwarantuje dostarczanie najwyższej jakości białka, przez ponad 5 godzin od chwili spożycia. Osiągnięte zostało to dzięki swoistej proporcji aż sześciu pełnowartościowych źródeł białka, gwarantujących całkowite nasycenie krwi najbardziej pożądanym profilem aminokwasowym. Ekskluzywny skład i magia smaku oferowana przez Mega Strong Protein™ spełnia wymagania najbardziej wybrednych profesjonalistów sportowych, jak i każdej osoby ćwiczącej rekreacyjnie, wykazującej zwiększone zapotrzebowanie na białko czy też dążącej do szybkiego rozwoju masy mięśniowej.

Na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Mega Strong Protein Mega Strong Protein 700g
OLIMP
63,00 zł

Mega Strong Protein

Magazyn UE

Wszystkie gramatury

700g
63,00 zł
2200g
215,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu

Mega Strong Protein™ bazuje na sześciu najwyższej jakości źródłach białka: kazeinie micelarnej, koncentracie, izolacie i hydrolizacie białek serwatkowych, albuminie białka jaja, oraz peptydzie glutaminowym. Wszystko to zostało uzupełnione dodatkiem czystej farmaceutycznie L-glutaminy, która wchłania się od pierwszej chwili po spożyciu, dając potrzebny czas na rozpoczęcie przyswajania aminokwasów pochodzących z hydrolizatu białek serwatki, co ma miejsce już niespełna 30 minut od momentu spożycia. W chwile później zaczyna się wchłanianie aminokwasów pochodzących z koncentratu i izolatu (mikrofiltrowanego w przepływie krzyżowym - CFM) białek serwatkowych, które dają potężną eksplozję poziomu aminokwasów w krwiobiegu. W ciągu 90 minut, od chwili przyjęcia Mega Strong Protein™, strumień aminokwasów zaczyna być zasilany uruchomieniem trawienia i przyswajania najwyższej klasy albuminy jaja kurzego, peptydu glutaminowego i ekskluzywnej kazeiny micelarnej. Te trzy, precyzyjnie zestawione źródła białka, charakteryzują się bardzo długim czasem trawienia, który w przypadku micelarnej kazeiny wynosi ponad 5 godzin. Gwarantują one wysoki poziom we krwi najcenniejszych aminokwasów, w tym L-glutaminy, w momencie, gdy inne źródła białka zostały już przyswojone.

Unikatowa formuła SLOW-MO-PRO™ obejmuje wszystkie dotychczas stosowane w suplementacji źródła białek, przy czym, to ich wzajemna kompozycja, krytycznie dobrana przez bezkompromisową kadrę naukową OLIMP Laboratories, gwarantuje bezradność konkurencji w stosunku do OLIMP Mega Strong Protein™.

Mega Strong Protein™- najwyższy poziom wtajemniczenia w uzupełnianiu protein
Ta elitarna odżywka wysokobiałkowa gwarantuje dostarczanie najwyższej jakości białka, przez ponad 5 godzin od chwili spożycia. Osiągnięte zostało to dzięki swoistej proporcji aż sześciu pełnowartościowych źródeł białka, gwarantujących całkowite nasycenie krwi najbardziej pożądanym profilem aminokwasowym. Ekskluzywny skład i magia smaku oferowana przez Mega Strong Protein™ spełnia wymagania najbardziej wybrednych profesjonalistów sportowych, jak i każdej osoby ćwiczącej rekreacyjnie, wykazującej zwiększone zapotrzebowanie na białko czy też dążącej do szybkiego rozwoju masy mięśniowej.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 40 gIlość porcji w opakowaniu: 17,5
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1496 kJ / 358 kcal*
Białko75 g*
Węglowodany4,5 g*
w tym cukry 4,5 g*
Tłuszcz4,5 g*
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2 g*
Błonnik pokarmowy0 g*
Sól0,2 g*
L-glutamina250 mg
Tauryna400 mg*

Pozostałe składniki

95% SLOW-MO-PRO® (kazeina micelarna (z mleka), koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), albuminy białka jaja, hydrolizat białek serwatkowych (z mleka), peptydy glutaminowe (z pszenicy)), aromaty, regulatory kwasowości - kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), substancje słodzące – sukraloza, acesulfam K, cyklaminiany (Z); substancje zagęszczające – guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma arabska; barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). 


(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
HMB Mega Caps
HMB Mega Caps
OLIMP

Suplement diety zawierający HMB. Łagodzi skutki stresu, poprawia wytrzymałość i wspomaga regenerację.

14,00 zł
więcej
Anavite
Anavite
GASPARI

Produkt typu „all in one” przeznaczony dla sportowców. Wzmocniony winianem l-karnityny i beta-alaniną.

169,00 zł
więcej
L-Carnitine + Green Tea
L-Carnitine + Green Tea
TREC

Suplement diety, który wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej oraz zwiększa wydolność fizyczną.

49,00 zł
więcej
Testofen Fenugreek Extract
Testofen Fenugreek Extract
SWANSON

Suplement podnoszący poziom testosteronu, przyspiesza regenerację, wspiera anabolizm.

119,00 zł
więcej
Thermo Shape 2.0
Thermo Shape 2.0
ACTIVLAB

Wieloskładnikowy spalacz tłuszczu. Poprawia przemianę materii, zwiększa termogenezę i poziom enegii.

22,00 zł
więcej
Sup3r-1
Sup3r-1
OLYMPUS LABS

Suplement diety zwiększający poziom tkanki mięśniowej przy jednoczesnej redukcji będnej tkanki tłuszczowej.

269,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

L-Glutamina

Informacja

L-glutamina - aminokwas endogenny budujący białka, amid kwasu glutaminowego. W organizmie ludzkim jest odpowiedzialna za syntezę białek, równowagę kwasowo-zasadową oraz usuwanie poza organizm amoniaku. Przy niedoborach energii pobieranej z tkanki mięśniowej glutamina wraz z alaniną uczestniczą w procesie glukoneogenezy i uczestniczą w produkcji substratu glukozy. L-glutamina ma bezpośredni wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i trawiennego oraz na odporność immunologiczna organizmu. Uczestniczy w syntezie jednego z silniejszych antyoksydantów glutationu. Posiada potencjał antykataboliczny. Występuje w postaci naturalnej w pokarmach zwierzęcych i roślinnych oraz odżywkach wysokobiałkowych. Stosowana w postaci monopreparatu lub wieloskładnikowych preparatów aminokwasowych i suplementów poprawiających odbudowę biologiczną po wysiłku, często w połączeniu z BCAA.

Dawkowanie: 5–20 g na dobę (porcjowane w czasie dnia, oraz po treningu i przebudzeniu). W suplementacji stosowana jest dawka minimalna 2–15g na 1 porcję.

Tauryna

Informacja

Tauryna - aminokwas niebiałkowy zawierający siarkę, syntetyzowany w organizmie z metioniny i cysteiny, występujący wystarczająco w organizmach ludzkich i zwierzęcych (w obrębie mózgu, serca i szkieletu), choć w niektórych przypadkach musi być wspomagana suplementami diety. Wpływa znacząco na zawartość wapnia w komórkach oraz stabilizuje gospodarkę wodno-elektrolitową i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową., bierze udział w syntezie kwasów żółciowych. W organizmie pełni rolę neurotransmitera i neuromodulatora. Jest insulinomimetykiem poprawiającym gospodarkę insulinową, odpowiedzialną za transport składników odżywczych (m.in. aminokwasów, glukozy, kreatyny) do komórek i tkanek mięśniowych. Te właściwości decydują , że stanowi ceniony monopreparat oraz cenny dodatek do suplementów kreatynowych i aminokwasowych, zalecany do stosowania osobom aktywnym psychofizycznie oraz sportowcom wyczynowym w okresach okołotreningowych.

Dawkowanie: 3 gramy na dobę.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Acticissus
109,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
Horny Goat Weed
99,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2019 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>