Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Mega Strong Protein Mega Strong Protein

Mega Strong Protein™ bazuje na sześciu najwyższej jakości źródłach białka: kazeinie micelarnej, koncentracie, izolacie i hydrolizacie białek serwatkowych, albuminie białka jaja, oraz peptydzie glutaminowym. Wszystko to zostało uzupełnione dodatkiem czystej farmaceutycznie L-glutaminy, która wchłania się od pierwszej chwili po spożyciu, dając potrzebny czas na rozpoczęcie przyswajania aminokwasów pochodzących z hydrolizatu białek serwatki, co ma miejsce już niespełna 30 minut od momentu spożycia. W chwile później zaczyna się wchłanianie aminokwasów pochodzących z koncentratu i izolatu (mikrofiltrowanego w przepływie krzyżowym - CFM) białek serwatkowych, które dają potężną eksplozję poziomu aminokwasów w krwiobiegu. W ciągu 90 minut, od chwili przyjęcia Mega Strong Protein™, strumień aminokwasów zaczyna być zasilany uruchomieniem trawienia i przyswajania najwyższej klasy albuminy jaja kurzego, peptydu glutaminowego i ekskluzywnej kazeiny micelarnej. Te trzy, precyzyjnie zestawione źródła białka, charakteryzują się bardzo długim czasem trawienia, który w przypadku micelarnej kazeiny wynosi ponad 5 godzin. Gwarantują one wysoki poziom we krwi najcenniejszych aminokwasów, w tym L-glutaminy, w momencie, gdy inne źródła białka zostały już przyswojone.

Unikatowa formuła SLOW-MO-PRO™ obejmuje wszystkie dotychczas stosowane w suplementacji źródła białek, przy czym, to ich wzajemna kompozycja, krytycznie dobrana przez bezkompromisową kadrę naukową OLIMP Laboratories, gwarantuje bezradność konkurencji w stosunku do OLIMP Mega Strong Protein™.

Mega Strong Protein™- najwyższy poziom wtajemniczenia w uzupełnianiu protein
Ta elitarna odżywka wysokobiałkowa gwarantuje dostarczanie najwyższej jakości białka, przez ponad 5 godzin od chwili spożycia. Osiągnięte zostało to dzięki swoistej proporcji aż sześciu pełnowartościowych źródeł białka, gwarantujących całkowite nasycenie krwi najbardziej pożądanym profilem aminokwasowym. Ekskluzywny skład i magia smaku oferowana przez Mega Strong Protein™ spełnia wymagania najbardziej wybrednych profesjonalistów sportowych, jak i każdej osoby ćwiczącej rekreacyjnie, wykazującej zwiększone zapotrzebowanie na białko czy też dążącej do szybkiego rozwoju masy mięśniowej.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Mega Strong Protein Mega Strong Protein 700g
Olimp
63,00 zł

Mega Strong Protein

Wszystkie gramatury

700g
63,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!
2200g
215,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:
63,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu

Mega Strong Protein™ bazuje na sześciu najwyższej jakości źródłach białka: kazeinie micelarnej, koncentracie, izolacie i hydrolizacie białek serwatkowych, albuminie białka jaja, oraz peptydzie glutaminowym. Wszystko to zostało uzupełnione dodatkiem czystej farmaceutycznie L-glutaminy, która wchłania się od pierwszej chwili po spożyciu, dając potrzebny czas na rozpoczęcie przyswajania aminokwasów pochodzących z hydrolizatu białek serwatki, co ma miejsce już niespełna 30 minut od momentu spożycia. W chwile później zaczyna się wchłanianie aminokwasów pochodzących z koncentratu i izolatu (mikrofiltrowanego w przepływie krzyżowym - CFM) białek serwatkowych, które dają potężną eksplozję poziomu aminokwasów w krwiobiegu. W ciągu 90 minut, od chwili przyjęcia Mega Strong Protein™, strumień aminokwasów zaczyna być zasilany uruchomieniem trawienia i przyswajania najwyższej klasy albuminy jaja kurzego, peptydu glutaminowego i ekskluzywnej kazeiny micelarnej. Te trzy, precyzyjnie zestawione źródła białka, charakteryzują się bardzo długim czasem trawienia, który w przypadku micelarnej kazeiny wynosi ponad 5 godzin. Gwarantują one wysoki poziom we krwi najcenniejszych aminokwasów, w tym L-glutaminy, w momencie, gdy inne źródła białka zostały już przyswojone.

Unikatowa formuła SLOW-MO-PRO™ obejmuje wszystkie dotychczas stosowane w suplementacji źródła białek, przy czym, to ich wzajemna kompozycja, krytycznie dobrana przez bezkompromisową kadrę naukową OLIMP Laboratories, gwarantuje bezradność konkurencji w stosunku do OLIMP Mega Strong Protein™.

Mega Strong Protein™- najwyższy poziom wtajemniczenia w uzupełnianiu protein
Ta elitarna odżywka wysokobiałkowa gwarantuje dostarczanie najwyższej jakości białka, przez ponad 5 godzin od chwili spożycia. Osiągnięte zostało to dzięki swoistej proporcji aż sześciu pełnowartościowych źródeł białka, gwarantujących całkowite nasycenie krwi najbardziej pożądanym profilem aminokwasowym. Ekskluzywny skład i magia smaku oferowana przez Mega Strong Protein™ spełnia wymagania najbardziej wybrednych profesjonalistów sportowych, jak i każdej osoby ćwiczącej rekreacyjnie, wykazującej zwiększone zapotrzebowanie na białko czy też dążącej do szybkiego rozwoju masy mięśniowej.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 40 gIlość porcji w opakowaniu: 17,5
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1496 kJ / 358 kcal*
Białko75 g*
Węglowodany4,5 g*
w tym cukry 4,5 g*
Tłuszcz4,5 g*
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2 g*
Błonnik pokarmowy0 g*
Sól0,5 g*
L-glutamina250 mg
Tauryna400 mg*

Pozostałe składniki

95% SLOW-MO-PRO® (kazeina micelarna (z mleka), koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), albuminy białka jaja, hydrolizat białek serwatkowych (z mleka), peptydy glutaminowe (z pszenicy)), aromaty, regulatory kwasowości - kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), substancje słodzące – sukraloza, acesulfam K, cyklaminiany (Z); substancje zagęszczające – guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma arabska; barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). 


(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Hi-tec
30,00 zł

Suplement diety z guaraną. Poprawia pamięć i koncentrację, wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej i pobudza.

Kupuję
Prime Nutrition
75,00 zł

Preparat zawierający chlorowodorek johimbiny. Pomaga w redukcji uporczywej tkanki tłuszczowej.

Kupuję
Franky's Bakery
21,00 zł

Przepyszny słodki sos, idealny do ulubionych fit-deserów. Całkowicie pozbawiony cukrów i tłuszczów.

Kupuję
Doctor's Best
79,00 zł

Farmaceutycznej jakości fumaran L-karnityny. Zwiększa wytwarzanie energii i spalanie tłuszczu.

Kupuję
Hi-tech
89,00 zł

Preparat sprzyja utracie nadmiernej masy ciała, wspomagając procesy oddychania wewnątrzkomórkowego.

Kupuję
Trec
99,00 zł

L-karnityna w postaci płynnej. Usprawnia metabolizm, zwiększa energię i poprawia koncentrację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

L-Glutamina

Informacja

L-glutamina - aminokwas endogenny budujący białka, amid kwasu glutaminowego. W organizmie ludzkim jest odpowiedzialna za syntezę białek, równowagę kwasowo-zasadową oraz usuwanie poza organizm amoniaku. Przy niedoborach energii pobieranej z tkanki mięśniowej glutamina wraz z alaniną uczestniczą w procesie glukoneogenezy i uczestniczą w produkcji substratu glukozy. L-glutamina ma bezpośredni wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i trawiennego oraz na odporność immunologiczna organizmu. Uczestniczy w syntezie jednego z silniejszych antyoksydantów glutationu. Posiada potencjał antykataboliczny. Występuje w postaci naturalnej w pokarmach zwierzęcych i roślinnych oraz odżywkach wysokobiałkowych. Stosowana w postaci monopreparatu lub wieloskładnikowych preparatów aminokwasowych i suplementów poprawiających odbudowę biologiczną po wysiłku, często w połączeniu z BCAA.

Dawkowanie: 5–20 g na dobę (porcjowane w czasie dnia, oraz po treningu i przebudzeniu). W suplementacji stosowana jest dawka minimalna 2–15g na 1 porcję.

Tauryna

Informacja

Tauryna - aminokwas niebiałkowy zawierający siarkę, syntetyzowany w organizmie z metioniny i cysteiny, występujący wystarczająco w organizmach ludzkich i zwierzęcych (w obrębie mózgu, serca i szkieletu), choć w niektórych przypadkach musi być wspomagana suplementami diety. Wpływa znacząco na zawartość wapnia w komórkach oraz stabilizuje gospodarkę wodno-elektrolitową i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową., bierze udział w syntezie kwasów żółciowych. W organizmie pełni rolę neurotransmitera i neuromodulatora. Jest insulinomimetykiem poprawiającym gospodarkę insulinową, odpowiedzialną za transport składników odżywczych (m.in. aminokwasów, glukozy, kreatyny) do komórek i tkanek mięśniowych. Te właściwości decydują , że stanowi ceniony monopreparat oraz cenny dodatek do suplementów kreatynowych i aminokwasowych, zalecany do stosowania osobom aktywnym psychofizycznie oraz sportowcom wyczynowym w okresach okołotreningowych.

Dawkowanie: 3 gramy na dobę.

Ostatnio na blogu

Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL jest składnikiem, z którego powstaje kwas żołądkowy – niezbędny do prawidłowego przebiegu procesu trawienia, zwłaszcza białek [1]....

czytaj więcej
„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

Miesiąc temu na stronie Ministerstwa Zdrowia pojawił się raport dotyczący cukru i jego spożycia w populacji Polski, a także nadwagi, otyłości, chorób z...

czytaj więcej
Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Chociaż orzechy i nasiona przestały być już postrzegane jedynie przez pryzmat swojej wysokiej kaloryczności i dziś coraz częściej zwraca się na ich...

czytaj więcej
Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Odwieczna batalia diety wysokowęglowodanowej z niskowęglowodanową (wysokotłuszczową) obejmuje wiele zagadnień. Kwestie dotyczą skuteczności odchudzania,...

czytaj więcej
Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Niedobór testosteronu u mężczyzn związany jest z szeregiem objawów klinicznych i chorób takich jak depresja, otyłość, cukrzyca czy choroby sercowo-...

czytaj więcej
niedlugo redukcja :)/lapy

niedlugo redukcja :)/lapy

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027