Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
DOUBLÉ Wysokobiałkowe Paluszki Zbożowe DOUBLÉ Wysokobiałkowe Paluszki Zbożowe

Activlab DOUBLÉ Wysokobiałkowe Paluszki Zbożowe to pyszne, kruche rurki zbożowe wypełnione słodkim, kremowym nadzieniem o wysokiej zawartości białka. Każde opakowanie zawiera dwa paluszki z kremem o smaku kokosa lub masła orzechowego.

Kruche i chrupiące 
Prezentowana przekąska to prawdziwa gratka dla miłośników kruchych wafelków i rurek z kremem. W niczym nie przypomina kleistych, gumowatych i zapychających batonów proteinowych. Ta wyjątkowa przekąska wysokobiałkowa ma formę dwóch chrupiących paluszków zbożowych, w których kryje się miękkie, kremowe nadzienie. Całość przypomina marketową, doskonale znaną przekąskę, ale w dużo zdrowszej i mniej kalorycznej wersji.

Lekkie i niskokaloryczne
Prezentowana przekąska dostarcza około 160 kcal, czyli znacznie mniej niż inne słodycze tego typu. Do tego łatwo podzielić ją na dwie mniejsze porcje, bo w opakowaniu znajdziemy aż dwa paluszki. To duże ułatwienie dla osób, które wyjątkowo skrupulatnie przestrzegają diety i bilansu kalorycznego. 

Zasobne w białko i błonnik
Do spożywania odpowiedniej ilości białka właściwie nikogo nie trzeba przekonywać. Odpowiedniej podaży tego makroskładnika muszą pilnować zwłaszcza osoby aktywne fizycznie. Osoby odchudzające się również powinny zadbać o to, by w ich jadłospisie nie zabrakło protein. Prezentowana przekąska stanowi bardzo łatwy i smaczny sposób na to, by dostarczyć organizmowi porcję pełnowartościowego białka.

Kolejny makroskładnik, na który warto zwrócić uwagę to błonnik. Dietetycy biją na alarm, że spożywamy go zdecydowanie za mało. Tymczasem jest on niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pozwala na uregulowanie rytmu wypróżnień, zwiększa uczucie sytości, może ograniczyć wchłanianie cholesterolu i przyczynia się do obniżenia poziomu glukozy we krwi. Z tego względu warto wybierać produkty, które dostarczają błonnika.

Wolne od kontrowersyjnych dodatków
Prezentowane paluszki zbożowe są przeciwieństwem zwykłych słodyczy, przeładowanych cukrem i szkodliwymi tłuszczami trans. Nie zawierają żadnych budzących wątpliwości dodatków. Lista składników jest dość krótka. Obejmuje głównie dobrej jakości zboża (w tym mąkę graham), orzechy, miąższ kokosowy i koncentrat białka serwatkowego.

Za słodki smak odpowiada nie cukier, a bezpieczne substancje słodziki. Producent sięgnął m.in. po takie substancje słodzące jak palatynoza, która dostarcza niewiele kalorii i ma niski indeks glikemiczny.

Podsumowując, DOUBLÉ Wysokobiałkowe Paluszki Zbożowe to przepyszna, krucha przekąska, która stanowi zdrową i mniej kaloryczną alternatywę dla popularnych słodyczy. Przypadnie do gustu zwłaszcza miłośnikom rozmaitych wafelków przekładanych słodkimi kremami.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
DOUBLÉ Wysokobiałkowe Paluszki Zbożowe DOUBLÉ Wysokobiałkowe Paluszki Zbożowe 30g
Activlab
3,49 zł

DOUBLÉ Wysokobiałkowe Paluszki Zbożowe 30g

Smak

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,91 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

3,49 zł
1 szt.
Zwiększa się zainteresowanie tym produktem

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,91 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Kruche rurki zbożowe wypełnione słodkim nadzieniem 
  • Dostępne w dwóch atrakcyjnych wersjach smakowych
  • Znakomita alternatywa dla sklepowych słodyczy
  • Bogate źródło pełnowartościowego białka
  • Stosunkowo niska wartość energetyczna
  • Wolne od szkodliwego oleju palmowego
  • Z dodatkiem słodzików a nie cukru
  • Dwa paluszki w opakowaniu
  • Wysoka zawartość błonnika

Activlab DOUBLÉ Wysokobiałkowe Paluszki Zbożowe to pyszne, kruche rurki zbożowe wypełnione słodkim, kremowym nadzieniem o wysokiej zawartości białka. Każde opakowanie zawiera dwa paluszki z kremem o smaku kokosa lub masła orzechowego.

Kruche i chrupiące 
Prezentowana przekąska to prawdziwa gratka dla miłośników kruchych wafelków i rurek z kremem. W niczym nie przypomina kleistych, gumowatych i zapychających batonów proteinowych. Ta wyjątkowa przekąska wysokobiałkowa ma formę dwóch chrupiących paluszków zbożowych, w których kryje się miękkie, kremowe nadzienie. Całość przypomina marketową, doskonale znaną przekąskę, ale w dużo zdrowszej i mniej kalorycznej wersji.

Lekkie i niskokaloryczne
Prezentowana przekąska dostarcza około 160 kcal, czyli znacznie mniej niż inne słodycze tego typu. Do tego łatwo podzielić ją na dwie mniejsze porcje, bo w opakowaniu znajdziemy aż dwa paluszki. To duże ułatwienie dla osób, które wyjątkowo skrupulatnie przestrzegają diety i bilansu kalorycznego. 

Zasobne w białko i błonnik
Do spożywania odpowiedniej ilości białka właściwie nikogo nie trzeba przekonywać. Odpowiedniej podaży tego makroskładnika muszą pilnować zwłaszcza osoby aktywne fizycznie. Osoby odchudzające się również powinny zadbać o to, by w ich jadłospisie nie zabrakło protein. Prezentowana przekąska stanowi bardzo łatwy i smaczny sposób na to, by dostarczyć organizmowi porcję pełnowartościowego białka.

Kolejny makroskładnik, na który warto zwrócić uwagę to błonnik. Dietetycy biją na alarm, że spożywamy go zdecydowanie za mało. Tymczasem jest on niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pozwala na uregulowanie rytmu wypróżnień, zwiększa uczucie sytości, może ograniczyć wchłanianie cholesterolu i przyczynia się do obniżenia poziomu glukozy we krwi. Z tego względu warto wybierać produkty, które dostarczają błonnika.

Wolne od kontrowersyjnych dodatków
Prezentowane paluszki zbożowe są przeciwieństwem zwykłych słodyczy, przeładowanych cukrem i szkodliwymi tłuszczami trans. Nie zawierają żadnych budzących wątpliwości dodatków. Lista składników jest dość krótka. Obejmuje głównie dobrej jakości zboża (w tym mąkę graham), orzechy, miąższ kokosowy i koncentrat białka serwatkowego.

Za słodki smak odpowiada nie cukier, a bezpieczne substancje słodziki. Producent sięgnął m.in. po takie substancje słodzące jak palatynoza, która dostarcza niewiele kalorii i ma niski indeks glikemiczny.

Podsumowując, DOUBLÉ Wysokobiałkowe Paluszki Zbożowe to przepyszna, krucha przekąska, która stanowi zdrową i mniej kaloryczną alternatywę dla popularnych słodyczy. Przypadnie do gustu zwłaszcza miłośnikom rozmaitych wafelków przekładanych słodkimi kremami.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 30 g
w opakowaniu (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna665,8 kJ / 157,2 kcal-
Tłuszcz 8,7 g -
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g -
Węglowodany 10,8 g-
- w tym cukry 1,6 g -
Błonnik 2,2 g-
Białko 7,8 g -
Sól0,02 g -
*Wartości odżywcze mogą różnić się w zależności od wybranego smaku.

Pozostałe składniki

Smak kokosowy:
Nadzienie białkowe o smaku kokosowym 61% (miąższ kokosowy 57%, koncentrat białek serwatkowych z mleka 38%, olej słonecznikowy, masło shea, emulgator: lecytyny, substancja słodząca: sukraloza), otoczka zbożowa 39% (kaszka kukurydziana, mąka pszenna graham, mąka ryżowa, kasza manna pszenna, maltodekstryna, palatynoza, błonnik owsiany).

Smak masła orzechowego:
Nadzienie białkowe o smaku orzechowym 61% (orzeszki arachidowe prażone 71%, koncentrat białek serwatkowych z mleka 18%, miąższ kokosowy, olej słonecznikowy, emulgator: lecytyny, substancja słodząca: sukraloza), otoczka zbożowa 39% (kaszka kukurydziana, mąka pszenna graham, mąka ryżowa, kasza manna pszenna, maltodekstryna, palatynoza, błonnik owsiany).

*Alergeny oznaczono pogrubioną czcionką.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Scitec
229,00 zł
(5)

Odżywka białkowa na bazie kazainy micelarnej i kazainy wapnia. Ogranicza katabolizm. Dobrze smakuje.

Kupuję
Pes
199,00 zł

Suplement diety łączący w sobie białko serwatkowe oraz kazeinę. Doskonałe źródło pełnowartościowego białka.

Kupuję
Biotech Usa
99,00 zł

Wolnowchłanialne białko – kazeinian wapnia. Zapewnia mięśniom składniki odżywcze na wiele godzin.

Kupuję
Trec
169,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję
Activlab
4,50 zł

Łatwe w przygotowaniu, pełnowartościowe śniadanie. Dostarcza aż 30g wysokiej jakości białka w porcji.

Kupuję
Scitec
195,00 zł
(3)

Odżywka białkowa zawierająca 5 g. aminokwasów BCAA na porcję. Wspomaga budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

barki

barki

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Carb back-loading okiem sceptyka

Carb back-loading okiem sceptyka

W jednym z poprzednich artykułów przybliżyłem założenia bazowe koncepcji żywieniowej zwanej „Carb back-loading” (w skrócie: „CBL”) , odnosząc je...

czytaj więcej
Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Na temat mleka i produktów mlecznych możemy spotkać rozmaite teorie. Jedno mówią o tym ile dzięki nim możemy dostarczyć łatwostrawnego i...

czytaj więcej
Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Istnieją przekonujące dowody naukowe wskazujące, iż w drugiej połowie cyklu menstruacyjnego zwiększa się tempo podstawowej przemiany materii. Warto jednak...

czytaj więcej
plecy

plecy

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Kontynuujemy cykl żywieniowego elementarza sportowca, tym razem na warsztat weźmiemy kolejny makroskładnik – proteiny. Święty Grall sportów sylwetkowych i...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027