Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Muscle Mud Cake Muscle Mud Cake

Feel Free Nutrition Muscle Mud Cake to bezglutenowe, wysokobiałkowe ciasto, które przygotowuje się w kuchence mikrofalowej. Zostało zaprojektowano na wzór legendarnego, niezwykle popularnego i uwielbianego ciasta „mud cake”. Ma czekoladowo-karmelowy smak, jest miękkie, wilgotne i przepyszne.

Smak prawdziwego ciasta      
Rynek żywności funkcjonalnej zdominowały batoniki proteinowe. Tymczasem osoby dbające o linię, albo walczące o szczupłą sylwetkę, zapytane o to, czego najbardziej brakuje im w diecie, najczęściej odpowiadają, że kawałka tortu albo ciasta. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom firma Feel Free Nutrition stworzyła ciasto, które odwzorowuje konsystencję, smak i aromat kultowego „mud cake”.

Prezentowane ciasto smakuje jak prawdziwy, domowy wypiek. W przeciwieństwie do kleistych, gumowatych i zapychających batonów proteinowych jest puszyste, miękkie i wilgotne. Wypełniają je czekoladowe wiórki, które pod wpływem wysokiej temperatury topią się i wprost rozpływają się w ustach.

Wysoka wartość odżywcza
Prezentowane ciasto świetnie sprawdzi się w roli deseru, ale śmiało można je potraktować również jako pełnowartościowy posiłek. Znajdziemy w nim bezglutenowe płatki owsiane, czyli węglowodany złożone, które cechują się niskim indeksem glikemicznym, są wyjątkowo dobrym źródłem energii i zapewniają uczucie sytości na długi czas.

Ponadto każda porcja dostarcza aż 20g białka, pochodzącego z koncentratu białka serwatkowego. Jest on znany głównie sportowcom – zawiera cenne aminokwasy, sprzyja rozbudowie masy mięśniowej i usprawnia regenerację powysiłkową. Warto wspomnieć, że koncentrat białka serwatkowego jest zasobny w unikalne związki bioaktywne o udowodnionych naukowo właściwościach prozdrowotnych.

W składzie produktu znajdują się także średniołańcuchowe trójglicerydy (MCT). Trudno o lepsze źródło tłuszczy. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe łatwo się trawią i mogą działać termogenicznie. Organizm wykorzystuje je również jako źródło energii. Z tego względu olej MCT jest szczególnie polecany osobom aktywnym fizycznie i odchudzającym się.  

Ekspresowe przygotowanie     
To pyszne, pożywne, czekoladowe ciasto można przygotować w niecałą minutę! Co więcej, nie trzeba dysponować żadnymi naczyniami, nie są też wymagane żadne umiejętności kulinarne. Ta wiadomość szczególnie ucieszy osoby zabiegane i zapracowane albo takie, które niezbyt pewnie czują się w kuchni.

Wystarczy dodać wody do kubeczka i wstawić go do kuchenki mikrofalowej. Po chwili wyjmujemy gotowe do spożycia, jeszcze ciepłe, czekoladowe ciasto. Takie „ciasto z kubka” idealnie sprawdzi się w roli deseru, może także zastąpić posiłek okołotreningowy. 

Podsumowując, Feel Free Nutrition Muscle Mud Cake to “ciasto z kubka” w zdrowszej i bardziej odżywczej odsłonie. Smakuje jak domowe wypieki, ale ma zdecydowanie mniej kalorii, jest wolne od cukru i glutenu. Pozwala w łatwy sposób zwiększyć podać białka. Idealnie sprawdzi się u sportowców oraz u osób dbających o zdrowie i szczupłą sylwetkę. 

 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Muscle Mud Cake Muscle Mud Cake 65g
Feel Free Nutrition
11,90 zł

Muscle Mud Cake 65g

ilość: 65g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 50,00 zł
11,90 złz VAT

od 3 sztuk tylko 11,66 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Ciasto do samodzielnego przygotowania w kuchence mikrofalowej
  • Czekoladowo - karmelowa przekąska o wysokiej zawartości białka
  • Doskonała alternatywa dla tradycyjnych babeczek i muffinek
  • Smak legendarnego, amerykańskiego ciasta „mud cake”
  • Wzbogacone o średniołańcuchowe trójglicerydy (MCT)
  • Z dodatkiem koncentratu białka serwatkowego
  • Na bazie bezglutenowych płatków owsianych
  • Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu
  • Może zastąpić posiłek okołotreningowy
  • Stosunkowo mało kalorii w porcji
  • Fantastyczny smak i aromat
  • Bez dodatku cukru
  • Wolne od glutenu
  • Syci na długo

Feel Free Nutrition Muscle Mud Cake to bezglutenowe, wysokobiałkowe ciasto, które przygotowuje się w kuchence mikrofalowej. Zostało zaprojektowano na wzór legendarnego, niezwykle popularnego i uwielbianego ciasta „mud cake”. Ma czekoladowo-karmelowy smak, jest miękkie, wilgotne i przepyszne.

Smak prawdziwego ciasta      
Rynek żywności funkcjonalnej zdominowały batoniki proteinowe. Tymczasem osoby dbające o linię, albo walczące o szczupłą sylwetkę, zapytane o to, czego najbardziej brakuje im w diecie, najczęściej odpowiadają, że kawałka tortu albo ciasta. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom firma Feel Free Nutrition stworzyła ciasto, które odwzorowuje konsystencję, smak i aromat kultowego „mud cake”.

Prezentowane ciasto smakuje jak prawdziwy, domowy wypiek. W przeciwieństwie do kleistych, gumowatych i zapychających batonów proteinowych jest puszyste, miękkie i wilgotne. Wypełniają je czekoladowe wiórki, które pod wpływem wysokiej temperatury topią się i wprost rozpływają się w ustach.

Wysoka wartość odżywcza
Prezentowane ciasto świetnie sprawdzi się w roli deseru, ale śmiało można je potraktować również jako pełnowartościowy posiłek. Znajdziemy w nim bezglutenowe płatki owsiane, czyli węglowodany złożone, które cechują się niskim indeksem glikemicznym, są wyjątkowo dobrym źródłem energii i zapewniają uczucie sytości na długi czas.

Ponadto każda porcja dostarcza aż 20g białka, pochodzącego z koncentratu białka serwatkowego. Jest on znany głównie sportowcom – zawiera cenne aminokwasy, sprzyja rozbudowie masy mięśniowej i usprawnia regenerację powysiłkową. Warto wspomnieć, że koncentrat białka serwatkowego jest zasobny w unikalne związki bioaktywne o udowodnionych naukowo właściwościach prozdrowotnych.

W składzie produktu znajdują się także średniołańcuchowe trójglicerydy (MCT). Trudno o lepsze źródło tłuszczy. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe łatwo się trawią i mogą działać termogenicznie. Organizm wykorzystuje je również jako źródło energii. Z tego względu olej MCT jest szczególnie polecany osobom aktywnym fizycznie i odchudzającym się.  

Ekspresowe przygotowanie     
To pyszne, pożywne, czekoladowe ciasto można przygotować w niecałą minutę! Co więcej, nie trzeba dysponować żadnymi naczyniami, nie są też wymagane żadne umiejętności kulinarne. Ta wiadomość szczególnie ucieszy osoby zabiegane i zapracowane albo takie, które niezbyt pewnie czują się w kuchni.

Wystarczy dodać wody do kubeczka i wstawić go do kuchenki mikrofalowej. Po chwili wyjmujemy gotowe do spożycia, jeszcze ciepłe, czekoladowe ciasto. Takie „ciasto z kubka” idealnie sprawdzi się w roli deseru, może także zastąpić posiłek okołotreningowy. 

Podsumowując, Feel Free Nutrition Muscle Mud Cake to “ciasto z kubka” w zdrowszej i bardziej odżywczej odsłonie. Smakuje jak domowe wypieki, ale ma zdecydowanie mniej kalorii, jest wolne od cukru i glutenu. Pozwala w łatwy sposób zwiększyć podać białka. Idealnie sprawdzi się u sportowców oraz u osób dbających o zdrowie i szczupłą sylwetkę. 

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 65 gPorcja jednorazowa: 65 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w porcji (65 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna1069 kJ / 255 kcal-
Białko20 g-
Węglowodany23 g-
- w tym cukry5 g-
Tłuszcz8 g-
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone6 g-
Błonnik pokarmowy 1.4 g-
Sól 0.72 g-
Olej MCT 2.5 g -

Pozostałe składniki

Bezglutenowe płatki owsiane, koncentrat białka serwatki (z mleka), chipsy z ciemnej czekolady (19%) [substancja słodząca: izomalt, olej palmowy, częściowo odtłuszczone kakao, emulgator: lecytyna sojowa, stabilizator: polirycynooleinian poliglicerolu (E476)], maślanka w proszku (z mleka), koncentrat białek mleka, maltodekstryna, trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT), białko jaja w proszku, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, naturalne aromaty, substancja zagęszczająca: guma akacjowa, kwas: kwas cytrynowy, substancja słodząca: sukraloza.

*Alergeny oznaczono pogrubioną czcionką.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Body Attack
22,90 zł

Niskokaloryczny sos o lekko pikantnym smaku BBQ, który stanowi idealne urozmaicenie każdej diety redukcyjnej.

Kupuję
Olimp
43,00 zł
(1)

Koncentrat do przygotowania smacznego napoju izotonicznego. Zwiększa siłę oraz wspomaga regenerację.

Kupuję
Trec
169,00 zł 159,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję
Olimp
13,90 zł

Suplement umożliwia właściwe nawodnienie organizmu podczas intensywnej aktywności fizycznej.

Kupuję
Trec
60,00 zł

BCAA w kapsułkach. Poprawia wytrzymałość i odporność, hamuje katabolizm, wspomaga regenerację.

Kupuję
Hi-tech
159,00 zł

Suplement aminokwasowy z dodatkiem stymulantów. Dodaje energii, zwiększa wytrzymałość i koncentrację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Krótki sen a uczucie głodu

Krótki sen a uczucie głodu

Fachowe piśmiennictwo wskazuje, że manipulowanie długością snu i/lub jego jakością może mieć znaczący wpływ na kompozycję sylwetki, spożycie pokarmu,...

czytaj więcej
Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Naukowcy z Cancer Research UK stwierdzili, że witamina D wpływa na zachowanie komórek czerniaka w laboratorium, czyniąc je mniej agresywnymi. Naukowcy z...

czytaj więcej
Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027