Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Muscle Mud Cake Muscle Mud Cake

Feel Free Nutrition Muscle Mud Cake to bezglutenowe, wysokobiałkowe ciasto, które przygotowuje się w kuchence mikrofalowej. Zostało zaprojektowano na wzór legendarnego, niezwykle popularnego i uwielbianego ciasta „mud cake”. Ma czekoladowo-karmelowy smak, jest miękkie, wilgotne i przepyszne.

Smak prawdziwego ciasta      
Rynek żywności funkcjonalnej zdominowały batoniki proteinowe. Tymczasem osoby dbające o linię, albo walczące o szczupłą sylwetkę, zapytane o to, czego najbardziej brakuje im w diecie, najczęściej odpowiadają, że kawałka tortu albo ciasta. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom firma Feel Free Nutrition stworzyła ciasto, które odwzorowuje konsystencję, smak i aromat kultowego „mud cake”.

Prezentowane ciasto smakuje jak prawdziwy, domowy wypiek. W przeciwieństwie do kleistych, gumowatych i zapychających batonów proteinowych jest puszyste, miękkie i wilgotne. Wypełniają je czekoladowe wiórki, które pod wpływem wysokiej temperatury topią się i wprost rozpływają się w ustach.

Wysoka wartość odżywcza
Prezentowane ciasto świetnie sprawdzi się w roli deseru, ale śmiało można je potraktować również jako pełnowartościowy posiłek. Znajdziemy w nim bezglutenowe płatki owsiane, czyli węglowodany złożone, które cechują się niskim indeksem glikemicznym, są wyjątkowo dobrym źródłem energii i zapewniają uczucie sytości na długi czas.

Ponadto każda porcja dostarcza aż 20g białka, pochodzącego z koncentratu białka serwatkowego. Jest on znany głównie sportowcom – zawiera cenne aminokwasy, sprzyja rozbudowie masy mięśniowej i usprawnia regenerację powysiłkową. Warto wspomnieć, że koncentrat białka serwatkowego jest zasobny w unikalne związki bioaktywne o udowodnionych naukowo właściwościach prozdrowotnych.

W składzie produktu znajdują się także średniołańcuchowe trójglicerydy (MCT). Trudno o lepsze źródło tłuszczy. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe łatwo się trawią i mogą działać termogenicznie. Organizm wykorzystuje je również jako źródło energii. Z tego względu olej MCT jest szczególnie polecany osobom aktywnym fizycznie i odchudzającym się.  

Ekspresowe przygotowanie     
To pyszne, pożywne, czekoladowe ciasto można przygotować w niecałą minutę! Co więcej, nie trzeba dysponować żadnymi naczyniami, nie są też wymagane żadne umiejętności kulinarne. Ta wiadomość szczególnie ucieszy osoby zabiegane i zapracowane albo takie, które niezbyt pewnie czują się w kuchni.

Wystarczy dodać wody do kubeczka i wstawić go do kuchenki mikrofalowej. Po chwili wyjmujemy gotowe do spożycia, jeszcze ciepłe, czekoladowe ciasto. Takie „ciasto z kubka” idealnie sprawdzi się w roli deseru, może także zastąpić posiłek okołotreningowy. 

Podsumowując, Feel Free Nutrition Muscle Mud Cake to “ciasto z kubka” w zdrowszej i bardziej odżywczej odsłonie. Smakuje jak domowe wypieki, ale ma zdecydowanie mniej kalorii, jest wolne od cukru i glutenu. Pozwala w łatwy sposób zwiększyć podać białka. Idealnie sprawdzi się u sportowców oraz u osób dbających o zdrowie i szczupłą sylwetkę. 

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Muscle Mud Cake Muscle Mud Cake 65g
Feel Free Nutrition
11,90 zł

Muscle Mud Cake 65g

Smak

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,86 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,86 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Ciasto do samodzielnego przygotowania w kuchence mikrofalowej
  • Czekoladowo - karmelowa przekąska o wysokiej zawartości białka
  • Doskonała alternatywa dla tradycyjnych babeczek i muffinek
  • Smak legendarnego, amerykańskiego ciasta „mud cake”
  • Wzbogacone o średniołańcuchowe trójglicerydy (MCT)
  • Z dodatkiem koncentratu białka serwatkowego
  • Na bazie bezglutenowych płatków owsianych
  • Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu
  • Może zastąpić posiłek okołotreningowy
  • Stosunkowo mało kalorii w porcji
  • Fantastyczny smak i aromat
  • Bez dodatku cukru
  • Wolne od glutenu
  • Syci na długo

Feel Free Nutrition Muscle Mud Cake to bezglutenowe, wysokobiałkowe ciasto, które przygotowuje się w kuchence mikrofalowej. Zostało zaprojektowano na wzór legendarnego, niezwykle popularnego i uwielbianego ciasta „mud cake”. Ma czekoladowo-karmelowy smak, jest miękkie, wilgotne i przepyszne.

Smak prawdziwego ciasta      
Rynek żywności funkcjonalnej zdominowały batoniki proteinowe. Tymczasem osoby dbające o linię, albo walczące o szczupłą sylwetkę, zapytane o to, czego najbardziej brakuje im w diecie, najczęściej odpowiadają, że kawałka tortu albo ciasta. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom firma Feel Free Nutrition stworzyła ciasto, które odwzorowuje konsystencję, smak i aromat kultowego „mud cake”.

Prezentowane ciasto smakuje jak prawdziwy, domowy wypiek. W przeciwieństwie do kleistych, gumowatych i zapychających batonów proteinowych jest puszyste, miękkie i wilgotne. Wypełniają je czekoladowe wiórki, które pod wpływem wysokiej temperatury topią się i wprost rozpływają się w ustach.

Wysoka wartość odżywcza
Prezentowane ciasto świetnie sprawdzi się w roli deseru, ale śmiało można je potraktować również jako pełnowartościowy posiłek. Znajdziemy w nim bezglutenowe płatki owsiane, czyli węglowodany złożone, które cechują się niskim indeksem glikemicznym, są wyjątkowo dobrym źródłem energii i zapewniają uczucie sytości na długi czas.

Ponadto każda porcja dostarcza aż 20g białka, pochodzącego z koncentratu białka serwatkowego. Jest on znany głównie sportowcom – zawiera cenne aminokwasy, sprzyja rozbudowie masy mięśniowej i usprawnia regenerację powysiłkową. Warto wspomnieć, że koncentrat białka serwatkowego jest zasobny w unikalne związki bioaktywne o udowodnionych naukowo właściwościach prozdrowotnych.

W składzie produktu znajdują się także średniołańcuchowe trójglicerydy (MCT). Trudno o lepsze źródło tłuszczy. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe łatwo się trawią i mogą działać termogenicznie. Organizm wykorzystuje je również jako źródło energii. Z tego względu olej MCT jest szczególnie polecany osobom aktywnym fizycznie i odchudzającym się.  

Ekspresowe przygotowanie     
To pyszne, pożywne, czekoladowe ciasto można przygotować w niecałą minutę! Co więcej, nie trzeba dysponować żadnymi naczyniami, nie są też wymagane żadne umiejętności kulinarne. Ta wiadomość szczególnie ucieszy osoby zabiegane i zapracowane albo takie, które niezbyt pewnie czują się w kuchni.

Wystarczy dodać wody do kubeczka i wstawić go do kuchenki mikrofalowej. Po chwili wyjmujemy gotowe do spożycia, jeszcze ciepłe, czekoladowe ciasto. Takie „ciasto z kubka” idealnie sprawdzi się w roli deseru, może także zastąpić posiłek okołotreningowy. 

Podsumowując, Feel Free Nutrition Muscle Mud Cake to “ciasto z kubka” w zdrowszej i bardziej odżywczej odsłonie. Smakuje jak domowe wypieki, ale ma zdecydowanie mniej kalorii, jest wolne od cukru i glutenu. Pozwala w łatwy sposób zwiększyć podać białka. Idealnie sprawdzi się u sportowców oraz u osób dbających o zdrowie i szczupłą sylwetkę. 

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 65 gPorcja jednorazowa: 65 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w porcji (65 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna1069 kJ / 255 kcal-
Białko8 g-
Węglowodany6 g -
- w tym cukry23 g-
Tłuszcz5 g-
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone20 g-
Błonnik pokarmowy 1.4 g-
Sól 0.72 g-
Olej MCT 2.5 g -

Pozostałe składniki

Bezglutenowe płatki owsiane, koncentrat białka serwatki (z mleka), chipsy z ciemnej czekolady (19%) [substancja słodząca: izomalt, olej palmowy, częściowo odtłuszczone kakao, emulgator: lecytyna sojowa, stabilizator: polirycynooleinian poliglicerolu (E476)], maślanka w proszku (z mleka), koncentrat białek mleka, maltodekstryna, trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT), białko jaja w proszku, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, naturalne aromaty, substancja zagęszczająca: guma akacjowa, kwas: kwas cytrynowy, substancja słodząca: sukraloza.

*Alergeny oznaczono pogrubioną czcionką.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Golden Bow Solutions
15,00 zł

Czekolada z dodatkiem kawy o wysokiej zawartości kofeiny, słodzona ksylitolem. Świetnie pobudza i smakuje.

Kupuję
Biotech Usa
49,00 zł

Łatwo przyswajalna odżywka wegańska na bazie białek pozyskanych z ryżu oraz grochu.

Kupuję
Crunchy Critters
19,90 zł

Liofilizowane świerszcze z dodatkiem przyprawy o smaku soli i octu. Wysokobiałkowa przekąska.

Kupuję
Olimp
179,00 zł

Odżywka zawierająca białka zwierzęce. Przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej i wspomaga regenerację.

Kupuję
Trec
169,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję
Biotech Usa
49,00 zł

Wysokobiałkowy szejk o niskiej zawartości węglowodanów i tłuszczów. Stanowi idealny zamiennik posiłku.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027