Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Protein Chocolate Protein Chocolate

Pandy Protein Protein Chocolate to pierwsza na świecie czekolada przygotowana z myślą o świadomych konsumentach, którzy dbają o zdrowie i chcą zachować szczupłą sylwetkę. Produkt dostarcza sporo pełnowartościowego białka, jest niskokaloryczny, a smakuje tak dobrze, jak tradycyjna czekolada.

Doskonały smak prawdziwej czekolady
Czekolada od lat pozostaje niekwestionowanym liderem wśród wszystkich dostępnych na rynku słodyczy. Jest również  ucieleśnieniem tęsknot osób na dietach odchudzających. Firma Pandy Protein postanowiła udowodnić, że można zaprojektować czekoladę przyjazną osobom odchudzającym się i świadomym konsumentom, którzy zwracają uwagę na skład spożywanych produktów.

Prezentowana czekolada stanowi idealną alternatywę dla tej tradycyjnej. Jest odpowiednio słodka, ma podobną konsystencję i smakuje tak samo dobrze jak zwykła czekolada. Na próżno doszukiwać się w niej chemicznego posmaku. Wszystko dzięki temu, że do produkcji wykorzystano prawdziwe kakao i inne naturalne, pełnowartościowe składniki.

Mało cukru, dużo białka    
Coraz więcej konsumentów ma świadomość tego, jak ważny jest rozkład makroskładników w diecie. Praktycznie wszyscy wiedzą, że należy ograniczać spożycie cukru. Osoby aktywne fizycznie i odchudzające się mają też świadomość, że powinny zwiększyć podaż białka. Po pierwsze, jest ono doskonałym budulcem dla mięśni, a po drugie daje pożądane uczucie sytości na dłużej.

Producent prezentowanego produktu postanowił wykorzystać tę wiedzę. W ten sposób powstała pierwsza na świecie czekolada wzbogacona o białko – najbardziej wartościowe pod względem odżywczym, bo pochodzące z serwatki. Słodki smak uzyskano głównie dzięki bezpiecznym i sprawdzonym słodzikom, co pozwoliło na zredukowanie zawartości cukru do mniej niż 3%. To aż 12% mniej niż w tradycyjnej czekoladzie (!). 

Warto odnotować, że pozostałe składniki prezentowanej czekolady także nie budzą wątpliwości. Na pochwałę zasługuje wykorzystanie prawdziwego kakao i maltitolu w roli słodzika. Przychylni są mu nawet diabetolodzy, którzy podkreślają, że jest to jeden z najlepszych zamienników cukru.

Podsumowując, Pandy Protein Protein Chocolate to prawdziwa gratka dla fanów czekolady. Produkt zachowuje smak tradycyjnej czekolady, ale dostarcza dużo mniej kalorii i cukru, za to więcej pełnowartościowego białka. Z powodzeniem można wprowadzić go nawet do restrykcyjnej diety redukcyjnej.

OutOfStock
Since 2005
Protein Chocolate Protein Chocolate 80g
Pandy Protein
9,50 zł

Protein Chocolate 80g

ilość: 80g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
9,50 złz VAT

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Czekolada wzbogacona o białko serwatkowe
  • Zachowuje smak tradycyjnej czekolady
  • Dostarcza bardzo niewielką ilość cukru
  • Mniej kaloryczna niż zwykła czekolada
  • Zawiera aż 55% prawdziwego kakao
  • Ma idealną konsystencję

Pandy Protein Protein Chocolate to pierwsza na świecie czekolada przygotowana z myślą o świadomych konsumentach, którzy dbają o zdrowie i chcą zachować szczupłą sylwetkę. Produkt dostarcza sporo pełnowartościowego białka, jest niskokaloryczny, a smakuje tak dobrze, jak tradycyjna czekolada.

Doskonały smak prawdziwej czekolady
Czekolada od lat pozostaje niekwestionowanym liderem wśród wszystkich dostępnych na rynku słodyczy. Jest również  ucieleśnieniem tęsknot osób na dietach odchudzających. Firma Pandy Protein postanowiła udowodnić, że można zaprojektować czekoladę przyjazną osobom odchudzającym się i świadomym konsumentom, którzy zwracają uwagę na skład spożywanych produktów.

Prezentowana czekolada stanowi idealną alternatywę dla tej tradycyjnej. Jest odpowiednio słodka, ma podobną konsystencję i smakuje tak samo dobrze jak zwykła czekolada. Na próżno doszukiwać się w niej chemicznego posmaku. Wszystko dzięki temu, że do produkcji wykorzystano prawdziwe kakao i inne naturalne, pełnowartościowe składniki.

Mało cukru, dużo białka    
Coraz więcej konsumentów ma świadomość tego, jak ważny jest rozkład makroskładników w diecie. Praktycznie wszyscy wiedzą, że należy ograniczać spożycie cukru. Osoby aktywne fizycznie i odchudzające się mają też świadomość, że powinny zwiększyć podaż białka. Po pierwsze, jest ono doskonałym budulcem dla mięśni, a po drugie daje pożądane uczucie sytości na dłużej.

Producent prezentowanego produktu postanowił wykorzystać tę wiedzę. W ten sposób powstała pierwsza na świecie czekolada wzbogacona o białko – najbardziej wartościowe pod względem odżywczym, bo pochodzące z serwatki. Słodki smak uzyskano głównie dzięki bezpiecznym i sprawdzonym słodzikom, co pozwoliło na zredukowanie zawartości cukru do mniej niż 3%. To aż 12% mniej niż w tradycyjnej czekoladzie (!). 

Warto odnotować, że pozostałe składniki prezentowanej czekolady także nie budzą wątpliwości. Na pochwałę zasługuje wykorzystanie prawdziwego kakao i maltitolu w roli słodzika. Przychylni są mu nawet diabetolodzy, którzy podkreślają, że jest to jeden z najlepszych zamienników cukru.

Podsumowując, Pandy Protein Protein Chocolate to prawdziwa gratka dla fanów czekolady. Produkt zachowuje smak tradycyjnej czekolady, ale dostarcza dużo mniej kalorii i cukru, za to więcej pełnowartościowego białka. Z powodzeniem można wprowadzić go nawet do restrykcyjnej diety redukcyjnej.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 80 gPorcja jednorazowa: 80 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w 1 porcji (80 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna334 kcal-
Tłuszcz20,4 g-
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone12,8 g-
Węglowodany26,6 g-
- w tym cukry3,0 g-
- w tym poliole22,4 g-
Błonnik4,4 g -
Białko17 g-
Sól0,3 g-

Pozostałe składniki

Czekolada (71%) (masa kakaowa, substancja słodząca: maltitol, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), koncentrat białka serwatkowego (mleko) (25%)

Smak słony karmel: cukier, syrop glukozowy, sól, aromat.

*Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów, jajek i glutenu.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
4,60 zł
(2)

Koncentrat białka serwatkowego. Doskonale się wchłania i ułatwia budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję
Scitec
309,00 zł

Gainer białka o zawartości 52 gramów protein na porcję. Zapewnia szybki przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
Trec
95,00 zł
(1)

Odżywka białkowa na bazie białek serwatkowych CFM. Bez zawartości tłuszczy oraz laktozy.

Kupuję
Source Naturals
99,00 zł

Produkt wspiera witalność, produkcję energii, pracę serca, mózgu, układu immunologicznego oraz działanie wątroby.

Kupuję
Activlab
4,50 zł

Łatwy sposób na przygotowanie pysznego śniadania, zgodnego z założeniami dietetycznymi.

Kupuję
Now Foods
89,00 zł
(7)

Suplement witaminowy-mineralny dla mężczyzn. Zwiększa odporność, poprawia samopoczucie i anabolizm.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej
Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja, zawierająca w swoim składzie fitoestrogeny, ma przypisaną metkę produktu spożywczego, który czyni mężczyznę mniej męskim. Przejęło się tak...

czytaj więcej
PTSD nie tylko w głowie

PTSD nie tylko w głowie

Problemy natury psychicznej nie są związane wyłącznie z dobrym samopoczuciem, a mają swoje odbicie w wielu dziedzinach życia. Mówi się, że zdrowie...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Polikosanol/ polikozanol, jest mieszaniną alkoholi izolowanych z wosku z trzciny cukrowej pochodzącej z Kuby. Zawiera on około 60 procent oktakozanolu. Inne...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027