Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Sugar Free Gelatin Dessert Sugar Free Gelatin Dessert

Jell-O Sugar Free Gelatin Dessert to przepyszny deser o obniżonej wartości energetycznej, który został całkowicie pozbawiony cukrów i nie zawiera ani grama tłuszczu. Jest to wspaniały dodatek do jadłospisu dla osób, które chcą jednocześnie zadbać o świetną sylwetkę i dobrą kondycję zdrowotną organizmu.

Bogata cukiernicza tradycja
Jell-o jest marką, której początki datuje się na końcówkę XIX wieku. Długa tradycja i doskonały zmysł właścicieli, którzy stosowali do swoich wyrobów innowacyjne metody produkcji, przyczyniły się do sukcesu na rynku cukierniczym. Śledząc zapotrzebowanie konsumentów i zmieniające się trendy żywieniowe, postanowili z dużym sukcesem pokusić się o sprzedaż słodkości z obniżoną zawartością kalorii.

W zdrowym (i szczupłym ciele) zdrowy duch
Obecnie w modzie jest dążenie do uzyskania szczupłej sylwetki, jednak wyrzeczenia, które prowadzą do jej osiągnięcia mogą nieraz przytłoczyć dużą część osób, prowadząc do rezygnacji z założonego celu. Najczęstszą przeszkodą określa się zbyt rygorystyczną dietę, która nie przewiduje żadnych słodkości, a serwowane potrawy pozbawione są odpowiedniego smaku i aromatu. Na szczęście coraz większa część ludzi dostrzega absurd założeń, które zakładają eliminację smacznych dań. Również producenci żywności starają się ułatwić proces dążenia do wymarzonej figury.

Racjonalne podejście do kształtowania sylwetki zakłada dostosowanie jadłospisu do swoich potrzeb. Oznacza to, iż możemy pozwolić sobie na drobne smakołyki, jednak powinny one być wliczone w nasz bilans kaloryczny. Oferowana galaretka jest przepysznym deserem, który w żaden sposób nie zaburzy procesu utraty tkanki tłuszczowej. Swoim składem nie przypomina w ogóle podobnych wyrobów znajdujących się na półkach sklepowych. Całkowita eliminacja cukru, pozwoliła uzyskać produkt o zmniejszonej wartości energetycznej.

Zamiast cukru nie został również użyty jeszcze bardziej szkodliwy syrop glukozowo-fruktozowy, którego zawartość napędza „wilczy apetyt” na słodkie przekąski. Obecność substancji słodzących czyni produkt przystępnym dla diabetyków, precyzyjnie kontrolujących poziom glukozy we krwi.

Prawidłowa kondycja tkanki łącznej
Najbardziej rozpowszechnionym białkiem, tworzącym układy włókien łącznotkankowych jest kolagen. Wchodzi on w skład budowy ścięgien, powięzi, więzadeł, torebek. Mało kto wie, iż stanowi również główny składnik elementów oporowych – kości i stawów. Odpowiada także za prawidłową strukturę tkanki podskórnej, gwarantując młodzieńczy wygląd skóry.

Nie od dziś wiadomo, iż suplementacja kolagenem wywiera szczególnie pozytywny wpływ na funkcje układu kostno-stawowego. Wbudowując się w struktury kości i chrząstek stawowych, hamuje procesy degeneracyjne, przyczyniając się do odbudowy zniszczonych elementów aparatu stawowego. Galaretka zawiera żelatynę, pozyskiwaną na drodze częściowej hydrolizy kolagenu, przez co stanowi znakomite źródło glicyny, proliny i hydroksyproliny.

Podsumowując, Jell-O Sugar Free Gelatin Dessert to idealna propozycja deseru dla osób, które jednocześnie chcą zadbać o wspaniałą sylwetkę, a także wesprzeć swoje zdrowie. Może stanowić smaczną przekąskę w postaci deseru lub zostać użyta jako dodatek do fit-wypieków.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Sugar Free Gelatin Dessert Sugar Free Gelatin Dessert 8,5 g
Jell-o
7,90 zł

Sugar Free Gelatin Dessert 8,5 g

Cechy

Wytrzymałość:
Redukcja Wagi:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

7,90 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Całkowity brak dodatku cukru i syropu glukozowo-fruktozowego!
  • Idealny do spożycia solo lub jako dodatek do wypieków
  • Nie powoduje wahania poziomu glukozy we krwi
  • Smaczny dodatek do diety redukcyjnej
  • Bezpieczny dla diabetyków
  • Łatwy w przygotowaniu
  • Tylko 10 kcal w porcji!

Jell-O Sugar Free Gelatin Dessert to przepyszny deser o obniżonej wartości energetycznej, który został całkowicie pozbawiony cukrów i nie zawiera ani grama tłuszczu. Jest to wspaniały dodatek do jadłospisu dla osób, które chcą jednocześnie zadbać o świetną sylwetkę i dobrą kondycję zdrowotną organizmu.

Bogata cukiernicza tradycja
Jell-o jest marką, której początki datuje się na końcówkę XIX wieku. Długa tradycja i doskonały zmysł właścicieli, którzy stosowali do swoich wyrobów innowacyjne metody produkcji, przyczyniły się do sukcesu na rynku cukierniczym. Śledząc zapotrzebowanie konsumentów i zmieniające się trendy żywieniowe, postanowili z dużym sukcesem pokusić się o sprzedaż słodkości z obniżoną zawartością kalorii.

W zdrowym (i szczupłym ciele) zdrowy duch
Obecnie w modzie jest dążenie do uzyskania szczupłej sylwetki, jednak wyrzeczenia, które prowadzą do jej osiągnięcia mogą nieraz przytłoczyć dużą część osób, prowadząc do rezygnacji z założonego celu. Najczęstszą przeszkodą określa się zbyt rygorystyczną dietę, która nie przewiduje żadnych słodkości, a serwowane potrawy pozbawione są odpowiedniego smaku i aromatu. Na szczęście coraz większa część ludzi dostrzega absurd założeń, które zakładają eliminację smacznych dań. Również producenci żywności starają się ułatwić proces dążenia do wymarzonej figury.

Racjonalne podejście do kształtowania sylwetki zakłada dostosowanie jadłospisu do swoich potrzeb. Oznacza to, iż możemy pozwolić sobie na drobne smakołyki, jednak powinny one być wliczone w nasz bilans kaloryczny. Oferowana galaretka jest przepysznym deserem, który w żaden sposób nie zaburzy procesu utraty tkanki tłuszczowej. Swoim składem nie przypomina w ogóle podobnych wyrobów znajdujących się na półkach sklepowych. Całkowita eliminacja cukru, pozwoliła uzyskać produkt o zmniejszonej wartości energetycznej.

Zamiast cukru nie został również użyty jeszcze bardziej szkodliwy syrop glukozowo-fruktozowy, którego zawartość napędza „wilczy apetyt” na słodkie przekąski. Obecność substancji słodzących czyni produkt przystępnym dla diabetyków, precyzyjnie kontrolujących poziom glukozy we krwi.

Prawidłowa kondycja tkanki łącznej
Najbardziej rozpowszechnionym białkiem, tworzącym układy włókien łącznotkankowych jest kolagen. Wchodzi on w skład budowy ścięgien, powięzi, więzadeł, torebek. Mało kto wie, iż stanowi również główny składnik elementów oporowych – kości i stawów. Odpowiada także za prawidłową strukturę tkanki podskórnej, gwarantując młodzieńczy wygląd skóry.

Nie od dziś wiadomo, iż suplementacja kolagenem wywiera szczególnie pozytywny wpływ na funkcje układu kostno-stawowego. Wbudowując się w struktury kości i chrząstek stawowych, hamuje procesy degeneracyjne, przyczyniając się do odbudowy zniszczonych elementów aparatu stawowego. Galaretka zawiera żelatynę, pozyskiwaną na drodze częściowej hydrolizy kolagenu, przez co stanowi znakomite źródło glicyny, proliny i hydroksyproliny.

Podsumowując, Jell-O Sugar Free Gelatin Dessert to idealna propozycja deseru dla osób, które jednocześnie chcą zadbać o wspaniałą sylwetkę, a także wesprzeć swoje zdrowie. Może stanowić smaczną przekąskę w postaci deseru lub zostać użyta jako dodatek do fit-wypieków.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 8,5 gPorcja jednorazowa: 2,5 gIlość porcji w opakowaniu: 3,5
w 1 porcji (2,5 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna10 kcal-
Tłuszcz0 g-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g-
Tłuszcze trans0 g-
Sód55 mg-
Węglowodany0 g-
Cukry0 g-
Białko1 g-

Pozostałe składniki

Żelatyna, kwas adypinowy (regulator kwasowości), fosforan disodowy (regulator kwasowości), maltodekstryna (z kukurydzy), kwas fumarowy (regulator kwasowości), zawiera mniej niż 2% sztucznych aromatów, aspartamu i asesulfamu K (słodziki), soli, barwnika Red #40.

Informacja dla chorych na ketonurię: Zawiera fenyloalaninę.

 

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Scitec
189,00 zł
(4)

Zaawansowany gainer białkowy. Zawiera 6 rodzajów węglowodanów o różnym tempie wchłaniania. Wspomaga anabolizm.

Kupuję
Trec
76,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Source Naturals
219,00 zł

Kompleksowa formuła witamin, minerałów i ekstraktów prozdrowotnych. Nie zawiera żelaza.

Kupuję
Scitec
139,00 zł
(3)

Suplement diety zawierający wszystkie niezbędne dla organizmu aminokwasy.

Kupuję
Activlab
25,00 zł
(3)

Kompozycja wysokiej jakości aminokwasów. Przyspiesza regenerację i wspomaga przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
Seeking Health
139,00 zł

Unikalna kompozycja witamin, minerałów i ziół adaptogennych. Wsparcie prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Tłuszcze trans

Informacja

Tłuszcze trans (trans fat ) są efektem procesu utwardzania płynnej frakcji tłuszczów roślinnych, poprzez wprowadzenie wiązań wodorowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tworząc izomery trans, powodujące zmianę właściwości odżywczych kwasów tłuszczowych, pozostając wyłącznie źródłem energii. Znajdują zastosowanie w margarynach twardych oraz wyrobach spożywczych (produktach cukierniczych wypiekanych). Zalecane jest całkowite wyeliminowanie (lub co najmniej ograniczenie) spożywania tłuszczy trans, ze względu na ich niekorzystny wpływ na organizm ludzki (m.in. podnoszą poziom cholesterolu całkowitego zakłócają proporcje pomiędzy jego frakcjami LDL i HDL, osłabiają odporność immunologiczną organizmu oraz wpływają negatywnie na gospodarkę insulinową, utrudniając transport pożywienia do komórek mięśniowych, odnotowani również ich wpływ na rozwój nowotworów. Bardzo rzadko stosowane w odżywkach sportowych o charakterze termogenicznym (np. batonach energetycznych).

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Ostatnio na blogu

Czy stosowanie mentolu może poprawić wydolność podczas wysiłku w wysokiej temperaturze?

Czy stosowanie mentolu może poprawić wydolność podczas wysiłku w wysokiej temperaturze?

Niewątpliwie, rola mózgu w regulacji wydolności wysiłkowej zyskała coraz większą uwagę naukowców w ciągu ostatniej dekady [1]. Wykazano dotychczas, że...

czytaj więcej
Terminarz Gal MMA 2020

Terminarz Gal MMA 2020

Witajcie drodzy fani Mieszanych Sztuk Walki. Jest czerwiec 2019, a ja już muszę stworzyć terminarz gal na 2020 rok. Wszystko dzięki organizacji FSC –...

czytaj więcej
Brokuły – ważny składnik diety w nowotworach

Brokuły – ważny składnik diety w nowotworach

Być może nie jesteś fanem brokuła i jego specyficznego smaku, ale nie można mu odmówić pewnych własności, jakie posiadanie w kontekście wpływu na...

czytaj więcej
plecy z dobrym znajomym :)

plecy z dobrym znajomym :)

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
Aktywność fizyczna w przebiegu ciąży

Aktywność fizyczna w przebiegu ciąży

W poprzednich dwóch artykułach wyjaśniliśmy sobie: – na czym polega właściwie zbilansowane żywienie w ciąży oraz czego warto w diecie prenatalnej...

czytaj więcej
Mocno czekoladowe brownie z batata

Mocno czekoladowe brownie z batata

Witajcie, dziś przygotowałem dla Was przepis na pyszne brownie. Kluczowym składnikiem jest batat – produkt posiadający wielu zwolenników oraz...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027