Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:211,00 zł423,00 zł634,00 zł846,00 zł1 057,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-53,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Egg Pro Egg Pro

Scitec Egg Pro dostarcza wysoce przyswajalnego źródła białka, pochodzącego z jaj kurzych. Odżywka charakteryzuje się wysokim wskaźnikiem przyswajalności aminokwasów, niską zawartością tłuszczów i węglowodanów oraz pysznym smakiem. Dodatkowo producent umieścił w składzie taurynę, która reguluje obrót azotu w organizmie.

Wysoka przyswajalność aminokwasów
Odżywka białkowa jest idealnym suplementem dla osób, które potrzebują uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na aminokwasy. Na rynku dostępnych jest wiele odżywek białkowych wyizolowanych z różnych źródeł, jednak białko z kurzych jaj jest uznawane za tzw. białko wzorcowe. Białko z jaj kurzych posiada optymalny dla potrzeb organizmu człowieka profil aminokwasowy, dlatego charakteryzuje się wysokim wskaźnikiem aktywności biologicznej (biological value, BV). Jajko posiada BV=100, a to oznacza, że białka w nim zawarte są skutecznie wykorzystywane na potrzeby organizmu.

Niska zawartość tłuszczów i węglowodanów
Wyizolowane białka jaj stanowią mieszankę niemalże czystych aminokwasów, zawierających aż 22 g białka na porcję. W porównaniu z innymi źródłami aminokwasów, białka jaj posiadają niską zawartość węglowodanów (1,8g na porcję) oraz zerową zawartość tłuszczu. Dzięki temu odżywka cechuje się niską zawartością kalorii, co może być korzystne dla osób chcących stracić zbędne kilogramy.

Idealny zamiennik białek mlecznych
Wiele osób posiada nietolerancję na cukier (laktozę) lub białka występujące w odżywkach pozyskiwanych z serwatki mlecznej. Białko jaj kurzych jest idealnym zamiennikiem, ponieważ w porównaniu do białek roślinnych posiada pełny aminogram z wysoką zawartością aminokwasów egzogennych. Odżywka powinna przypaść do gustu osobom źle tolerującym białka pozyskiwane z serwatki mlecznej.

Dodatek tauryny
Tauryna jest aminokwasem, który w wysokich stężeniach występuje w mięśniach szkieletowych i uczestniczy w magazynowaniu i transporcie azotu w organizmie. Reguluje balans płynów komórkowych i gospodarkę wodno-elektrolitową, pomagając dostarczyć składników odżywczych do tkanki mięśniowej. Nasila aktywność insuliny i IGF-1 oraz poprawia insulinowrażliwość tkanek mięśniowych, korzystnie wpływając na proces budowy masy mięśniowej.

Nasilenie anabolizmu mięśniowego
Białko jest podstawowym składnikiem budulcowym mięśni, dlatego odpowiednia podaż białka w diecie jest niezbędna dla rozwoju i utrzymania masy mięśniowej. Przyjmując dodatkowe aminokwasy, zwiększa się także aktywność hormonów o silnym potencjale anabolicznym, takich jak insulina i insulinopodobny czynnik wzrostu-1 (IGF-1). Nasilają one tempo syntezy nowych białek mięśniowych i pomagają dostarczyć tkankom składników odżywczych, potrzebnych do regeneracji i wzrostu.

Ochrona białek mięśniowych
Osoby chcące pozbyć się tkanki tłuszczowej muszą szczególnie pamiętać o odpowiedniej podaży protein, ponieważ zabezpieczają one przed utratą masy mięśniowej. Podczas przebywania na deficycie kalorycznym wzmaga się aktywność procesów katabolicznych, które przy niewystarczającej podaży aminokwasów z diety pozyskują je z tkanki mięśniowej. Ponadto zwiększona podaż białka w diecie redukcyjnej pomaga lepiej kontrolować łaknienie i utrzymywać wysoki poziom sytości.

Podsumowując, Scitec Egg Pro to wysokiej jakości odżywka białkowa o wyjątkowym smaku, zawierająca wyłącznie białka jaj. Charakteryzuje się wysoką wartością biologiczną, niską zawartością węglowodanów i tłuszczów, a także dodatkiem tauryny. Dostarczając odpowiedniej ilości białka z korzystnym dla organizmu aminogramem, zapewniamy skuteczne wsparcie dla anabolizmu mięśniowego i ochronę przed katabolizmem. Idealnie sprawdzi się jako zamiennik odżywek zawierających białka mleka, które u niektórych osób mogą powodować problemy trawienne.

OutOfStock
Since 2005
Egg Pro Egg Pro 930g
Scitec
110,00 zł

Egg Pro 930g

ilość: 930g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
110,00 złz VAT
3,55 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Odżywka białkowa zawierająca białka jaj kurzych
  • Pomaga uzuoełnić dzienne zapotrzebowanie na aminokwasy
  • Idealne dla osób nietolerujących laktozy lub białek mlecznych
  • Posiada wysoki wskaźnik przyswajalności aminokwasów
  • Wspiera regenerację i anabolizm tkanki mięśniowej
  • Zapewnia ochronę mięśni przed katabolizmem
  • Niska zawartość węglowodanów i tłuszczu
  • Wzbogacona o taurynę

Scitec Egg Pro dostarcza wysoce przyswajalnego źródła białka, pochodzącego z jaj kurzych. Odżywka charakteryzuje się wysokim wskaźnikiem przyswajalności aminokwasów, niską zawartością tłuszczów i węglowodanów oraz pysznym smakiem. Dodatkowo producent umieścił w składzie taurynę, która reguluje obrót azotu w organizmie.

Wysoka przyswajalność aminokwasów
Odżywka białkowa jest idealnym suplementem dla osób, które potrzebują uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na aminokwasy. Na rynku dostępnych jest wiele odżywek białkowych wyizolowanych z różnych źródeł, jednak białko z kurzych jaj jest uznawane za tzw. białko wzorcowe. Białko z jaj kurzych posiada optymalny dla potrzeb organizmu człowieka profil aminokwasowy, dlatego charakteryzuje się wysokim wskaźnikiem aktywności biologicznej (biological value, BV). Jajko posiada BV=100, a to oznacza, że białka w nim zawarte są skutecznie wykorzystywane na potrzeby organizmu.

Niska zawartość tłuszczów i węglowodanów
Wyizolowane białka jaj stanowią mieszankę niemalże czystych aminokwasów, zawierających aż 22 g białka na porcję. W porównaniu z innymi źródłami aminokwasów, białka jaj posiadają niską zawartość węglowodanów (1,8g na porcję) oraz zerową zawartość tłuszczu. Dzięki temu odżywka cechuje się niską zawartością kalorii, co może być korzystne dla osób chcących stracić zbędne kilogramy.

Idealny zamiennik białek mlecznych
Wiele osób posiada nietolerancję na cukier (laktozę) lub białka występujące w odżywkach pozyskiwanych z serwatki mlecznej. Białko jaj kurzych jest idealnym zamiennikiem, ponieważ w porównaniu do białek roślinnych posiada pełny aminogram z wysoką zawartością aminokwasów egzogennych. Odżywka powinna przypaść do gustu osobom źle tolerującym białka pozyskiwane z serwatki mlecznej.

Dodatek tauryny
Tauryna jest aminokwasem, który w wysokich stężeniach występuje w mięśniach szkieletowych i uczestniczy w magazynowaniu i transporcie azotu w organizmie. Reguluje balans płynów komórkowych i gospodarkę wodno-elektrolitową, pomagając dostarczyć składników odżywczych do tkanki mięśniowej. Nasila aktywność insuliny i IGF-1 oraz poprawia insulinowrażliwość tkanek mięśniowych, korzystnie wpływając na proces budowy masy mięśniowej.

Nasilenie anabolizmu mięśniowego
Białko jest podstawowym składnikiem budulcowym mięśni, dlatego odpowiednia podaż białka w diecie jest niezbędna dla rozwoju i utrzymania masy mięśniowej. Przyjmując dodatkowe aminokwasy, zwiększa się także aktywność hormonów o silnym potencjale anabolicznym, takich jak insulina i insulinopodobny czynnik wzrostu-1 (IGF-1). Nasilają one tempo syntezy nowych białek mięśniowych i pomagają dostarczyć tkankom składników odżywczych, potrzebnych do regeneracji i wzrostu.

Ochrona białek mięśniowych
Osoby chcące pozbyć się tkanki tłuszczowej muszą szczególnie pamiętać o odpowiedniej podaży protein, ponieważ zabezpieczają one przed utratą masy mięśniowej. Podczas przebywania na deficycie kalorycznym wzmaga się aktywność procesów katabolicznych, które przy niewystarczającej podaży aminokwasów z diety pozyskują je z tkanki mięśniowej. Ponadto zwiększona podaż białka w diecie redukcyjnej pomaga lepiej kontrolować łaknienie i utrzymywać wysoki poziom sytości.

Podsumowując, Scitec Egg Pro to wysokiej jakości odżywka białkowa o wyjątkowym smaku, zawierająca wyłącznie białka jaj. Charakteryzuje się wysoką wartością biologiczną, niską zawartością węglowodanów i tłuszczów, a także dodatkiem tauryny. Dostarczając odpowiedniej ilości białka z korzystnym dla organizmu aminogramem, zapewniamy skuteczne wsparcie dla anabolizmu mięśniowego i ochronę przed katabolizmem. Idealnie sprawdzi się jako zamiennik odżywek zawierających białka mleka, które u niektórych osób mogą powodować problemy trawienne.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 930 gPorcja jednorazowa: 30 g (3/4 miarki)Ilość porcji w opakowaniu: 31
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna399 kJ / 95 kcal-
Białko22 g-
Węglowodany1,8 g-
w tym cukry1,8 g-
Tłuszcz0 g-
Sól0,74 g-
Tauryna50 mg-

Pozostałe składniki

Białko białek jaj w proszku, Dekstroza, Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%), aromaty (waniliowy, czekoladowy), Chlorek sodu, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), substancje słodzące (Acesulfam-K, Sukraloza).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
19,00 zł

Preparat witaminowo-mineralny wzbogacony o ekstrakt z żeń-szenia amerykańskiego w postaci niewielkich kapsułek.

Kupuję
  • Popularny
Thyroset
Norsa Pharma
99,00 zł
(1)

Potrójna formuła pozwalająca uzupełnić niedobory minerałów i witamin, szczególnie u osób z chorobami tarczycy.

Kupuję
Olimp
34,00 zł
(1)

Preparat multiwitaminowy stworzony dla osób aktywnych po 40-stym roku życia.

Kupuję
  • Promocja
EnerVital
Source Naturals
109,00 zł 95,00 zł

Unikalna formuła wspierająca produkcję energii komórkowej. Redukuje zmęczenie fizyczne i psychiczne.

Kupuję
Controlled Labs
149,00 zł
(4)

Kompleks witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Olimp
42,00 zł

Preparat zawierający L-glutaminę. Wspomaga przyrost suchej masy mięśniowe i przyspiesza regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Tauryna

Informacja

Tauryna - aminokwas niebiałkowy zawierający siarkę, syntetyzowany w organizmie z metioniny i cysteiny, występujący wystarczająco w organizmach ludzkich i zwierzęcych (w obrębie mózgu, serca i szkieletu), choć w niektórych przypadkach musi być wspomagana suplementami diety. Wpływa znacząco na zawartość wapnia w komórkach oraz stabilizuje gospodarkę wodno-elektrolitową i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową., bierze udział w syntezie kwasów żółciowych. W organizmie pełni rolę neurotransmitera i neuromodulatora. Jest insulinomimetykiem poprawiającym gospodarkę insulinową, odpowiedzialną za transport składników odżywczych (m.in. aminokwasów, glukozy, kreatyny) do komórek i tkanek mięśniowych. Te właściwości decydują , że stanowi ceniony monopreparat oraz cenny dodatek do suplementów kreatynowych i aminokwasowych, zalecany do stosowania osobom aktywnym psychofizycznie oraz sportowcom wyczynowym w okresach okołotreningowych.

Dawkowanie: 3 gramy na dobę.

Ostatnio na blogu

PCOS – czym jest?

PCOS – czym jest?

Na początku musimy przypomnieć sobie pewną bardzo istotną lekcję biologii, a mianowicie lekcję o owulacji. Jak to działa? Kobiecą przysadkę mózgową...

czytaj więcej
Berberyna łagodzi objawy trądziku pospolitego

Berberyna łagodzi objawy trądziku pospolitego

Berberys zwyczajny (B. vulgaris) to roślina szeroko stosowana w ziołolecznictwie od tysiącleci. Głównym związkiem chemicznym warunkującym działanie...

czytaj więcej
Znaczenie prędkości w sportach siłowych

Znaczenie prędkości w sportach siłowych

Prędkość fazy koncentrycznej należy do elementów decydujących o dalszej progresji treningu, podobnie jak RPE czy wszelkie rekordy ustalone na podstawie...

czytaj więcej
Berberyna – naturalna broń w zespole metabolicznym!

Berberyna – naturalna broń w zespole metabolicznym!

W dobie plagi chorób cywilizacyjnych wzrasta popularność berberyny, alkaloidu pozyskiwanego z berberysu. Lecznicze właściwości berberyny są wykorzystywane...

czytaj więcej
Erytrytol – co warto o nim wiedzieć?

Erytrytol – co warto o nim wiedzieć?

Erytrytol jest rodzajem słodzika i choć zaliczany jest do grupy polioli, tak jak ksylitol czy maltitol, to stanowi pewien wyjątek, ponieważ zaliczany jest...

czytaj więcej
Suplementacja w stwardnieniu rozsianym

Suplementacja w stwardnieniu rozsianym

Badania z udziałem pacjentów ze stwardnieniem rozsianym wskazują, że większość z nich jest zainteresowana modyfikacją swojej diety oraz stosowaniem...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027