Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Casein 100 Casein 100

Trec Casein 100 to najwyższej jakości odżywka białkowa od cieszącego się doskonałą renomą producenta. W jej skład wchodzi wyłącznie ekskluzywne białko o doskonałym aminogramie, które zapewnia przedłużone uwalnianie aminokwasów do krwi, czyli kazeina.

Kazeina micelarna, będąca głównym składnikiem preparatu, to rodzaj białka o doskonałej wchłanialności, uzyskiwany w procesie ultrafiltracji z mleka. Wśród białek zawartych w mleku krowim, kazeina stanowi dominującą większość. Posiada ona bardzo dobry aminogram, czyli skład aminokwasów budujących dane białko, co oznacza wysoką przydatność do procesów odbudowy białek ludzkich.

Wyjątkową właściwością, która jednocześnie odróżnia białko kazeinowe od innych, jest jego zachowanie po spożyciu. Kazeina pod wpływem środowiska panującego w przewodzie pokarmowym koaguluje, co w połączeniu z dużym rozmiarem cząstek ją budujących tworzy strukturę trudną do rozłożenia dla enzymów. W efekcie końcowym białko to rozkładane jest do aminokwasów bardzo powoli, przez co zapewnia wydłużony efekt poczucia sytości oraz promuje procesy regeneracyjne. Kazeina micelarna to natomiast najczystsze z białek kazeinowych, posiada również najmniej laktozy.

Znaczenie białka w diecie sportowców
Sportowcy są szczególną grupą osób pod wieloma względami, a przede wszystkim w kwestii odżywiania się. W związku z notorycznymi uszkodzeniami tkanki mięśniowej, które u sportowców wywołuje częsty i zazwyczaj bardzo intensywny trening, istotne jest zapewnienie wysokiej podaży białek, zachowując przy tym odpowiedni rozkład porcji w ciągu dnia. Aminokwasy uzyskiwane w organizmie z białek wykorzystywane są głównie do odbudowy uszkodzonych włókien mięśniowych.

Aby procesy regeneracyjne zachodziły prawidłowo, nie wystarczy tylko zadbać o dużą ilość białek - ogromne znaczenie ma także ich jakość. Białka kazeinowe posiadają optymalny aminogram, mają także znaczne ilości cennych aminokwasów BCAA (z ang. Branched Amino Acids) oraz L-glutaminy, co zapewnia szereg korzyści zarówno pod kątem osiągów sportowych, jak i zachowania dobrej kondycji jelit.

Kazeina micelarna ułatwia utrzymanie deficytu kalorycznego
Dzięki swojej unikalnej kinetyce wchłaniania, kazeina micelarna świetnie sprawdza się jako wsparcie w trakcie redukcji masy ciała. Ponieważ okres trawienia tego rodzaju białka dochodzi nawet do 6h, organizm otrzymuje stały napływ aminokwasów, co zmniejsza uczucie głodu i - co niemniej istotne - blokuje procesy kataboliczne w organizmie.

Bardzo ważnym aspektem w trakcie redukcji masy ciała jest wysoki udział białka w diecie, z powodu jego termogenicznego efektu. Kazeina, poprzez skomplikowaną budowę oraz rozmiar pojedynczych cząsteczek, sprawia, że organizm wydatkuje znaczne ilości energii, by rozbić białko do aminokwasów celem wbudowania ich bądź otrzymania glukozy w procesie glukoneogenezy. Strata ta wynosi niemal 25% energii, którą uzyskuje się z każdej cząsteczki tego makroskładnika. Z tego powodu w trakcie redukcji warto rozważyć zwiększony udział białka o powolnym tempie wchłaniania w diecie, aby zwiększyć sytość oraz obniżyć kaloryczność diety „netto”.

Dodatkowym benefitem jest przyjemna konsystencja suplementu, który po rozpuszczeniu w mleku gęstnieje, tworząc wysokobiałkowy deser o gęstości przypominającej budyń. Może więc stanowić przyjemne urozmaicenie w trakcie restrykcyjnej diety. Świetnie nadaje się jako deser, ale również sprawdzi się doskonale jako gęsta polewa bądź sos na przykład do omletów.

Zaawansowana technologia ultrafiltracji.
Trec Nutrition cieszy się niesłabnącą pozycją na rynku oraz popularnością od lat. Producent ten zapewnia o wykorzystywaniu do produkcji suplementu najwyższej jakości surowca uzyskiwanego na drodze zaawansowanej technologii ultrafiltracji. Polega ona na zastosowaniu coraz to drobniejszych filtrów, aby ostatecznie uzyskać najwyższe możliwe stężenie kazeiny micelarnej w odżywce.

Podsumowując, Trec Casein 100 to doskonała odżywka białkowa o spowolnionym wchłanianiu. Dostarcza aminokwasów wysokiej jakości na kilka godzin po spożyciu, gwarantując sytość oraz przeciwdziałając katabolizmowi w trakcie redukcji. Sprawdza się doskonale o każdej porze dnia, choć ze względu na długotrwałe uwalnianie polecana jest w szczególności przed snem oraz podczas długich przerw między posiłkami.

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Casein 100 Casein 100 1800g
Trec
175,00 zł

Wszystkie gramatury:

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
średnia ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-11
Zakup tego produktu zapewnia:
Darmową wysyłkę całego zamowienia
175,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 171,50 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Zapewnia długotrwałe wchłanianie aminokwasów
  • Przeciwdziała katabolizmowi mięśniowemu
  • Zawiera wyłącznie kazeinę micelarną
  • Wspiera procesy regeneracyjne
  • Wyjątkowa, gęsta konsystencja
  • Posiada wysoką biodostępność
  • Najwyższa jakość suplementu
  • Zmniejsza odczuwanie głodu
  • Wysoka zawartość BCAA
  • Poprawia kondycję jelit
  • Idealna przed snem

Trec Casein 100 to najwyższej jakości odżywka białkowa od cieszącego się doskonałą renomą producenta. W jej skład wchodzi wyłącznie ekskluzywne białko o doskonałym aminogramie, które zapewnia przedłużone uwalnianie aminokwasów do krwi, czyli kazeina.

Kazeina micelarna, będąca głównym składnikiem preparatu, to rodzaj białka o doskonałej wchłanialności, uzyskiwany w procesie ultrafiltracji z mleka. Wśród białek zawartych w mleku krowim, kazeina stanowi dominującą większość. Posiada ona bardzo dobry aminogram, czyli skład aminokwasów budujących dane białko, co oznacza wysoką przydatność do procesów odbudowy białek ludzkich.

Wyjątkową właściwością, która jednocześnie odróżnia białko kazeinowe od innych, jest jego zachowanie po spożyciu. Kazeina pod wpływem środowiska panującego w przewodzie pokarmowym koaguluje, co w połączeniu z dużym rozmiarem cząstek ją budujących tworzy strukturę trudną do rozłożenia dla enzymów. W efekcie końcowym białko to rozkładane jest do aminokwasów bardzo powoli, przez co zapewnia wydłużony efekt poczucia sytości oraz promuje procesy regeneracyjne. Kazeina micelarna to natomiast najczystsze z białek kazeinowych, posiada również najmniej laktozy.

Znaczenie białka w diecie sportowców
Sportowcy są szczególną grupą osób pod wieloma względami, a przede wszystkim w kwestii odżywiania się. W związku z notorycznymi uszkodzeniami tkanki mięśniowej, które u sportowców wywołuje częsty i zazwyczaj bardzo intensywny trening, istotne jest zapewnienie wysokiej podaży białek, zachowując przy tym odpowiedni rozkład porcji w ciągu dnia. Aminokwasy uzyskiwane w organizmie z białek wykorzystywane są głównie do odbudowy uszkodzonych włókien mięśniowych.

Aby procesy regeneracyjne zachodziły prawidłowo, nie wystarczy tylko zadbać o dużą ilość białek - ogromne znaczenie ma także ich jakość. Białka kazeinowe posiadają optymalny aminogram, mają także znaczne ilości cennych aminokwasów BCAA (z ang. Branched Amino Acids) oraz L-glutaminy, co zapewnia szereg korzyści zarówno pod kątem osiągów sportowych, jak i zachowania dobrej kondycji jelit.

Kazeina micelarna ułatwia utrzymanie deficytu kalorycznego
Dzięki swojej unikalnej kinetyce wchłaniania, kazeina micelarna świetnie sprawdza się jako wsparcie w trakcie redukcji masy ciała. Ponieważ okres trawienia tego rodzaju białka dochodzi nawet do 6h, organizm otrzymuje stały napływ aminokwasów, co zmniejsza uczucie głodu i - co niemniej istotne - blokuje procesy kataboliczne w organizmie.

Bardzo ważnym aspektem w trakcie redukcji masy ciała jest wysoki udział białka w diecie, z powodu jego termogenicznego efektu. Kazeina, poprzez skomplikowaną budowę oraz rozmiar pojedynczych cząsteczek, sprawia, że organizm wydatkuje znaczne ilości energii, by rozbić białko do aminokwasów celem wbudowania ich bądź otrzymania glukozy w procesie glukoneogenezy. Strata ta wynosi niemal 25% energii, którą uzyskuje się z każdej cząsteczki tego makroskładnika. Z tego powodu w trakcie redukcji warto rozważyć zwiększony udział białka o powolnym tempie wchłaniania w diecie, aby zwiększyć sytość oraz obniżyć kaloryczność diety „netto”.

Dodatkowym benefitem jest przyjemna konsystencja suplementu, który po rozpuszczeniu w mleku gęstnieje, tworząc wysokobiałkowy deser o gęstości przypominającej budyń. Może więc stanowić przyjemne urozmaicenie w trakcie restrykcyjnej diety. Świetnie nadaje się jako deser, ale również sprawdzi się doskonale jako gęsta polewa bądź sos na przykład do omletów.

Zaawansowana technologia ultrafiltracji.
Trec Nutrition cieszy się niesłabnącą pozycją na rynku oraz popularnością od lat. Producent ten zapewnia o wykorzystywaniu do produkcji suplementu najwyższej jakości surowca uzyskiwanego na drodze zaawansowanej technologii ultrafiltracji. Polega ona na zastosowaniu coraz to drobniejszych filtrów, aby ostatecznie uzyskać najwyższe możliwe stężenie kazeiny micelarnej w odżywce.

Podsumowując, Trec Casein 100 to doskonała odżywka białkowa o spowolnionym wchłanianiu. Dostarcza aminokwasów wysokiej jakości na kilka godzin po spożyciu, gwarantując sytość oraz przeciwdziałając katabolizmowi w trakcie redukcji. Sprawdza się doskonale o każdej porze dnia, choć ze względu na długotrwałe uwalnianie polecana jest w szczególności przed snem oraz podczas długich przerw między posiłkami.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 1800 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 60
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1529 kJ / 360 kcal18%
Białko75,9 g152%
Węglowodany9,45 g4%
w tym cukry0,60 g1%
Tłuszcz2,11 g3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,46 g7%
Sól1,50 g25%
SKŁADNIKI AKTYWNE
Kazeina Micelarna (z mleka)95,45 g*

Pozostałe składniki

Kakao w proszku dla smaku czekoladowo-kokosowego i czekolada-pinakolada, aromaty, substancje słodzące (sukraloza), barwnik dla smaku śmietankowo-waniliowego (beta-karoten), barwnik dla smaku bananowo-truskawkowego (czerwień koszenilowa A).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Hi-tech
119,00 zł

Preparat sprzyja utracie nadmiernej masy ciała, wspomagając procesy oddychania wewnątrzkomórkowego.

Kupuję
Trec
19,00 zł

Suplement diety zawierający wysokiej jakości HMB. Hamuje katabolizm i wspomaga regenerację.

Kupuję
Man
149,00 zł
(5)

Optymalizuje gospodarkę hormonalną mężczyzn, podnosząc poziom testosteronu i ograniczając aktywność estrogenów

Kupuję
Olimp
9,50 zł

Suplement wspomagający działanie HMB. Ułatwia budowę beztłuszczowej masy mięśniowej, przyspiesza regenerację.

Kupuję
Nutrend
6,90 zł

Smaczny baton wysokobiałkowy polany prawdziwą czekoladą bądź polewą jogurtową.

Kupuję
Natrol
49,00 zł

Preparat multiwitaminowy w formie owocowych gum, przeznaczony dla kobiet ciężarnych. Zawiera kwas foliowy.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Kazeina

Informacja

Kazeina jest białkiem zawartym w mleku posiadającym kilka frakcji: alfa-, beta-, gamma- i kappa-kazeiny. Posiada wysoką wartość odżywczą ze względu na udział aminokwasów egzogennych i BCAA, zatrzymywanych w organizmie poprzez dłuższe trawienie. Potwierdzono metodą naukową ich silny potencjał antykataboliczny. Najczęściej spotykaną formą preparatów kazeinowych są: kazeina micelarna i kazeina z wodorotlenkiem wapnia. Mankamentem jest mniejsza rozpuszczalność niż białek serwatkowych. Stosowana powinna być podczas długich przerw między posiłkami zarówno przez sportowców, jak i osoby aktywne fizycznie. Dostępna na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: 30 – 90 mg/24h w zależności od indywidualnego zapotrzebowania, spożycie wskazane szczególnie przed dłuższym spoczynkiem (np. nocnym).

Ostatnio na blogu

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Zespół jelita drażliwego (ang. Irritable Bowel Syndrome – IBS) jest obecnie najczęściej spotykanym funkcjonalnym zaburzeniem żołądkowo-jelitowym z...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

W poprzednim tygodniu wyjaśniliśmy sobie, że okres okołoporodowy sprzyja wystąpieniu wielu zaburzeniom emocjonalnym, zaczynając od stanów depresyjnych i...

czytaj więcej
Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

  Witajcie, jakiś czas temu opublikowałem program treningowy pod wyciskanie leżąc na 4 dni w tygodniu. Program ten był przeznaczony głównie dla...

czytaj więcej
Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Hej! Kto w dzieciństwie zajadał się drożdżowymi rogalikami babci czy mamy? Mi zdecydowanie przypominają taki beztroski czas i ten zapach w domu… to co...

czytaj więcej
Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej
Witamina D w spray’u

Witamina D w spray’u

Zażywanie witaminy D jest niezwykle ważne do prawidłowej pracy całego naszego organizmu. Latem otrzymujemy ją w postaci promieni słonecznych, w porze mniej...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027