Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Casein 100 Casein 100

Trec Casein 100 to odżywka białkowa oparta na wysokiej jakości kazeinie micelarnej. Cechuje się przedłużonym czasem wchłaniania, zapewniając stałą, wielogodzinną dystrybucję aminokwasów. Skutecznie chroni przed katabolizmem, wspomaga regenerację i sprzyja rozbudowie tkanki mięśniowej.

Kazeina micelarna to wysoce biodostępne, wartościowe pod względem biologicznym, zasobne w aminokwasy białko pozyskiwane z mleka. Jest produkowane w zaawansowanym technologicznie procesie mikrofiltracji, przebiegającym w  niskiej temperaturze i bez użycia zbędnych substancji chemicznych. Dzięki temu delikatna struktura miceli kazeinowych pozostaje nienaruszona. 

Odżywka idealna do stosowania na noc 
Kazeina micelarna charakteryzuje się wolnym tempem wchłaniania, co sprawia, że jest idealną odżywką do stosowania na noc. Zapewnienie organizmowi stałego dostępu do aminokwasów ma korzystny wpływ na szybkość i efektywność nocnej regeneracji, a ponadto zapewnia skuteczną ochronę przed niekorzystnymi procesami katabolicznymi. Właściwości te można wykorzystać również w ciągu dnia – odżywki oparte na kazeinie znakomicie sprawdzają się w sytuacji długich przerw między posiłkami.

Łatwiejsze osiąganie celów sportowych i sylwetkowych
Odpowiednia, adekwatna do aktualnego zapotrzebowania, ilość białka w diecie ma duży wpływ na postęp sylwetkowy i sportowy. Pozwala bowiem na wykreowanie w ustroju takiego środowiska, w którym procesy anaboliczne przeważają nad katabolicznymi. Dzięki temu możliwa jest sprawna regeneracja mikrouszkodzeń powstałych w obrębie tkanki mięśniowej podczas intensywnego treningu oraz systematyczna nadbudowa tkanki mięśniowej. Porcja prezentowanej odżywki to najłatwiejszy sposób na błyskawiczne zwiększenie podaży protein. 

Kremowa faktura i fenomenalny smak 
Konsystencja odżywek opartych na kazeinie znacznie różni się od tych bazujących na białku serwatkowym. Po połączeniu z wodą kazeina micelarna robi się gęsta i zawiesista –przypomina raczej kremowy pudding aniżeli rzadki płyn. To dzięki temu trawi się wolno, ale też jest bardziej pożywna i sycąca. Dodatkowo znakomicie smakuje – ze wszystkich form białek kazeinowych to właśnie kazeina micelarna ma opinię najsmaczniejszej odżywki. 

Podsumowując, Trec Casein 100 to elitarna odżywka zawierająca wysokiej jakości kazeinę micelarną. Doskonale sprawdzi się jako źródło protein w wieczornym posiłku, sprzyja efektywnej regeneracji i wspomaga rozbudowę masy mięśniowej.

 

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Casein 100 Casein 100 (SŁOIK) 600g
Trec
59,00 zł

Casein 100 (SŁOIK) 600g

ilość: (SŁOIK) 600g

Wszystkie gramatury:

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-11
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
59,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 57,82 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Czysta kazeina micelarna z minimalną zawartością tłuszczu
  • Ochrona przed katabolizmem aż do 7 godzin po spożyciu
  • Skuteczna pomoc w nadbudowie tkanki mięśniowej
  • Stałe, rozłożone w czasie uwalnianie aminokwasów
  • Gęsta, kremowa konsystencja i wspaniały smak
  • Odżywka idealna do stosowania na noc

Trec Casein 100 to odżywka białkowa oparta na wysokiej jakości kazeinie micelarnej. Cechuje się przedłużonym czasem wchłaniania, zapewniając stałą, wielogodzinną dystrybucję aminokwasów. Skutecznie chroni przed katabolizmem, wspomaga regenerację i sprzyja rozbudowie tkanki mięśniowej.

Kazeina micelarna to wysoce biodostępne, wartościowe pod względem biologicznym, zasobne w aminokwasy białko pozyskiwane z mleka. Jest produkowane w zaawansowanym technologicznie procesie mikrofiltracji, przebiegającym w  niskiej temperaturze i bez użycia zbędnych substancji chemicznych. Dzięki temu delikatna struktura miceli kazeinowych pozostaje nienaruszona. 

Odżywka idealna do stosowania na noc 
Kazeina micelarna charakteryzuje się wolnym tempem wchłaniania, co sprawia, że jest idealną odżywką do stosowania na noc. Zapewnienie organizmowi stałego dostępu do aminokwasów ma korzystny wpływ na szybkość i efektywność nocnej regeneracji, a ponadto zapewnia skuteczną ochronę przed niekorzystnymi procesami katabolicznymi. Właściwości te można wykorzystać również w ciągu dnia – odżywki oparte na kazeinie znakomicie sprawdzają się w sytuacji długich przerw między posiłkami.

Łatwiejsze osiąganie celów sportowych i sylwetkowych
Odpowiednia, adekwatna do aktualnego zapotrzebowania, ilość białka w diecie ma duży wpływ na postęp sylwetkowy i sportowy. Pozwala bowiem na wykreowanie w ustroju takiego środowiska, w którym procesy anaboliczne przeważają nad katabolicznymi. Dzięki temu możliwa jest sprawna regeneracja mikrouszkodzeń powstałych w obrębie tkanki mięśniowej podczas intensywnego treningu oraz systematyczna nadbudowa tkanki mięśniowej. Porcja prezentowanej odżywki to najłatwiejszy sposób na błyskawiczne zwiększenie podaży protein. 

Kremowa faktura i fenomenalny smak 
Konsystencja odżywek opartych na kazeinie znacznie różni się od tych bazujących na białku serwatkowym. Po połączeniu z wodą kazeina micelarna robi się gęsta i zawiesista –przypomina raczej kremowy pudding aniżeli rzadki płyn. To dzięki temu trawi się wolno, ale też jest bardziej pożywna i sycąca. Dodatkowo znakomicie smakuje – ze wszystkich form białek kazeinowych to właśnie kazeina micelarna ma opinię najsmaczniejszej odżywki. 

Podsumowując, Trec Casein 100 to elitarna odżywka zawierająca wysokiej jakości kazeinę micelarną. Doskonale sprawdzi się jako źródło protein w wieczornym posiłku, sprzyja efektywnej regeneracji i wspomaga rozbudowę masy mięśniowej.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 600 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 20
na 30 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna459 kJ / 108 kcal*
Białko22,77 g46%
Tłuszcz0,63 g1%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,44 g2%
Węglowodany2,84 g1%
- w tym cukry proste0,18 g0%
Błonnik 0,00 g 0%
Sól0,45 g 8%
SKŁADNIKI AKTYWNE
Kazeina micelarna (z mleka) (95,5%)28,64 g *

Pozostałe składniki

Kakao w proszku dla smaku czekoladowo-kokosowego i czekolada-pinakolada; aromaty; substancja słodząca – sukraloza; barwnik dla smaku śmietankowo-waniliowego – beta-karoten; barwnik dla smaku bananowo-truskawkowego – czerwień koszenilowa A.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Pes
149,00 zł
(6)

Suplement diety wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej. Ogranicza apetyt i poprawia przemianę materii.

Kupuję
Hi-tech
109,00 zł

Wyciąg z Carallumy. Wpływa na hamowanie nadmiernego apetytu i związane z tym podjadanie.

Kupuję
Now Foods
59,00 zł

Suplement zawierający naturalne, ziołowe diuretyki. Usuwa nadmiar wody, wspiera układ moczowy.

Kupuję
Now Foods
29,00 zł

Uniwersalny suplement o działaniu regulującym poziom glukozy we krwi i właściwościach zwiększających libido.

Kupuję
Source Naturals
99,00 zł

Produkt wspiera witalność, produkcję energii, pracę serca, mózgu, układu immunologicznego oraz działanie wątroby.

Kupuję
Activlab
39,00 zł
(2)

Kapsułki z dużą dawką HMB. Zwiększają poziom czynnika wzrostu IGF-1 oraz ograniczają katabolizm.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Kazeina

Informacja

Kazeina jest białkiem zawartym w mleku posiadającym kilka frakcji: alfa-, beta-, gamma- i kappa-kazeiny. Posiada wysoką wartość odżywczą ze względu na udział aminokwasów egzogennych i BCAA, zatrzymywanych w organizmie poprzez dłuższe trawienie. Potwierdzono metodą naukową ich silny potencjał antykataboliczny. Najczęściej spotykaną formą preparatów kazeinowych są: kazeina micelarna i kazeina z wodorotlenkiem wapnia. Mankamentem jest mniejsza rozpuszczalność niż białek serwatkowych. Stosowana powinna być podczas długich przerw między posiłkami zarówno przez sportowców, jak i osoby aktywne fizycznie. Dostępna na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: 30 – 90 mg/24h w zależności od indywidualnego zapotrzebowania, spożycie wskazane szczególnie przed dłuższym spoczynkiem (np. nocnym).

Ostatnio na blogu

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej
Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja, zawierająca w swoim składzie fitoestrogeny, ma przypisaną metkę produktu spożywczego, który czyni mężczyznę mniej męskim. Przejęło się tak...

czytaj więcej
PTSD nie tylko w głowie

PTSD nie tylko w głowie

Problemy natury psychicznej nie są związane wyłącznie z dobrym samopoczuciem, a mają swoje odbicie w wielu dziedzinach życia. Mówi się, że zdrowie...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Polikosanol/ polikozanol, jest mieszaniną alkoholi izolowanych z wosku z trzciny cukrowej pochodzącej z Kuby. Zawiera on około 60 procent oktakozanolu. Inne...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027