Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
100% Casein Complex 100% Casein Complex

Scitec 100% Casein Complex to wysokiej jakości odżywka zawierająca mieszankę białek mleka, bazującą na kazeinie micelarnej i kazeinianie wapnia. Dodatkowo w preparacie znajduje się wysoka zawartość L-glutaminy i tauryny oraz enzymy trawienne pochodzące z owoców (papaina, bromelaina), które pomagają w rozkładzie białek na pojedyncze aminokwasy.

Białko jest niezbędnym składnikiem do odbudowy włókien mięśniowych, które ulegają uszkodzeniom nie tylko podczas treningu oporowego, ale także podczas biegania czy sportów zespołowych. Odpowiednia podaż protein w diecie przyśpieszy regenerację i zmniejszy odczuwaną po treningach opóźnioną bolesność mięśniową, która nadal potocznie nazywana jest “zakwasami”.

Odpowiednia podaż białka promuje nasilenie anabolizmu mięśniowego poprzez wzrost syntezy nowych białek mięśniowych (MPS). Proteiny aktywują szlaki sygnalizacyjne, w tym najważniejszy w procesie MPS, ssaczy cel rapamycyny (mTOR) oraz hormony takie jak insulina i insulinopodobny czynnik wzrostu (IGF-1).

Kazeina micelarna - pozyskiwana jest za pomocą mikrofiltracji miceli występujących w białku mleka krowiego, dzięki czemu jest ona bogata w składniki mineralne, witaminy, a przede wszystkim aminokwasy. Kazeina cechuje się także niską zawartością mlecznego cukru – laktozy, który u niektórych osób w dużych dawkach może powodować problemy gastryczne.

Kazeinian wapnia – pozyskiwany jest z odtłuszczonego mleka za sprawą zmiany pH mleka na obojętny lub kwaśny, co pozwala wyizolować aminokwasy i połączyć je z wodorotlenkiem wapnia. Kazeinian cechuje się wysoką zawartością najobficiej występującego białka w ludzkim organizmie – glutaminy, która wspiera procesy odbudowy włókien mięśniowych i odporność organizmu.

Kazeina odznacza się wysoką zawartością aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu bocznym (BCAA), które wspierają procesy budowy masy mięśniowej oraz zapobiegają rozpadowi włókien mięśniowych (katabolizm mięśniowy). Kazeina, podobnie jak inne formy odżywek, uzupełnia dzienne zapotrzebowanie na białko, które w zależności od poziomu aktywności i ilości masy mięśniowej waha się od 1,6 do 2,2 g na każdy kilogram masy ciała.

Kazeina znacząco różni się jednak od pozostałych form odżywek białkowych. Podczas gdy większość form zapewnia dość szybki czas wchłaniania aminokwasów z przewodu pokarmowego, kazeina może być wchłaniana nawet do ośmiu godzin. To sprawia, że kazeina bardzo często stosowana jest jako źródło białka do ostatniego posiłku, który zapewni uwalnianie aminokwasów przez całą noc i wspomoże tym samym procesy regeneracyjne organizmu. Kazeina idealnie sprawdzi się u osób, które mają długie odstępy między posiłkami w ciągu dnia, a chcą zapewnić stałą podaż aminokwasów i długotrwałe uczucie sytości.

Kazeina stanowi nawet do 80% wszystkich białek zawartych w mleku krowim, które jak wiadomo jest dla człowieka dobrze przyswajalne. Mierzona za pomocą wskaźnika BV (biological value) przyswajalność białka kazeiny wynosi 77, co jest bardzo dobrym wynikiem i świadczy o wysokiej biodostępności zawartych w niej aminokwasów.

L-Glutamina – jest najobficiej występującym aminokwasem w organizmie. Odpowiada za magazynowanie i transport azotu w organizmie, a także wspomaga syntezę nowych białek mięśniowych oraz gojenie się ran. Po treningu może zmniejszać opóźnioną bolesność mięśniową oraz zwiększyć poziom silnie anabolicznego hormonu wzrostu.

Tauryna – to aminokwas nie budujący białek, który odpowiada za transport i metabolizm glukozy w tkance mięśniowej, wspierając tym samym resyntezę glikogenu mięśniowego. Uczestniczy w transporcie kreatyny do mięśni, a także podobnie do L-glutaminy bierze udział w obrocie azotu w organizmie.

Producent dodatkowo umieścił w składzie dwa enzymy trawienne wyizolowane z ananasa oraz papai. Bromelaina oraz papaina ułatwiają rozkład łańcuchów peptydowych w układzie trawiennym na pojedyncze aminokwasy. Dzięki temu niwelują ryzyko wystąpienia zaburzeń pracy jelit czy zgagi, które mogą się pojawić u osób z mało wydajnymi enzymami proteolitycznymi odpowiedzialnymi za trawienie białek.

Podsumowując, Scitec 100% Casein Complex to odżywka skomponowana w 100% z kazeiny w formie kazeiny micelarnej i kazeinianu wapnia. Zapewnia stopniowe i powolne uwalnianie aminokwasów do krwioobiegu i długotrwałe uczucie sytości. Dodatek bromelainy oraz papainy pomaga układowi trawiennemu lepiej trawić białko.

Na magazynie
5 4
5

Biała czekolada z marakują smak idealny. Jedna porcja mocno syci jak na białko. Dla mnie super
5

Rozpuszczalnosc idealna, smaki zalezy od gustu mi smakuja bardzo. Dla kogos kto na noc nie ma ochoty zjadac twarogu z jogurtem naturalnym to idealna alternatywa, wiec polecam na 100% .Polecam
5

Rozpuszczalnosc idealna, smaki zalezy od gustu mi smakuja bardzo. Dla kogos kto na noc nie ma ochoty zjadac twarogu z jogurtem naturalnym to idealna alternatywa, wiec polecam na 100% .Polecam
5

Produkt godny uwagi , próbowałem wielu białek typu caseina ale w każdej pozostawał taki dziwny osad i smaki , które mi nie przypasowały osobiscie ale tu znalazlem moj ulubiony smak BELGIJSKA CZEKOLADA . Rewelacja ;)
Since 2005
Dodaj do koszyka
100% Casein Complex 100% Casein Complex 920g
SCITEC
99,00 zł

100% Casein Complex

5 na podstawie 4 opinii
Magazyn UE

Wszystkie gramatury

920g
99,00 zł
2350g
209,00 zł
5000g
409,00 zł

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:
Stara cena: 109,00 zł
99,00 zł
1 szt.

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • 100% czysta kazeina w formie kazeiny micelarnej oraz kazeinianu wapnia
  • Długotrwałe uwalnianie aminokwasów do krwioobiegu
  • Wysoka zawartość L-glutaminy oraz tauryny
  • Zawiera wysoką ilość aminokwasów BCAA
  • Nawet do 8 godzin uwalniania protein
  • Nasila syntezę białek mięśniowych
  • Niska zawartość laktozy
  • Idealne białko na noc

Scitec 100% Casein Complex to wysokiej jakości odżywka zawierająca mieszankę białek mleka, bazującą na kazeinie micelarnej i kazeinianie wapnia. Dodatkowo w preparacie znajduje się wysoka zawartość L-glutaminy i tauryny oraz enzymy trawienne pochodzące z owoców (papaina, bromelaina), które pomagają w rozkładzie białek na pojedyncze aminokwasy.

Białko jest niezbędnym składnikiem do odbudowy włókien mięśniowych, które ulegają uszkodzeniom nie tylko podczas treningu oporowego, ale także podczas biegania czy sportów zespołowych. Odpowiednia podaż protein w diecie przyśpieszy regenerację i zmniejszy odczuwaną po treningach opóźnioną bolesność mięśniową, która nadal potocznie nazywana jest “zakwasami”.

Odpowiednia podaż białka promuje nasilenie anabolizmu mięśniowego poprzez wzrost syntezy nowych białek mięśniowych (MPS). Proteiny aktywują szlaki sygnalizacyjne, w tym najważniejszy w procesie MPS, ssaczy cel rapamycyny (mTOR) oraz hormony takie jak insulina i insulinopodobny czynnik wzrostu (IGF-1).

Kazeina micelarna - pozyskiwana jest za pomocą mikrofiltracji miceli występujących w białku mleka krowiego, dzięki czemu jest ona bogata w składniki mineralne, witaminy, a przede wszystkim aminokwasy. Kazeina cechuje się także niską zawartością mlecznego cukru – laktozy, który u niektórych osób w dużych dawkach może powodować problemy gastryczne.

Kazeinian wapnia – pozyskiwany jest z odtłuszczonego mleka za sprawą zmiany pH mleka na obojętny lub kwaśny, co pozwala wyizolować aminokwasy i połączyć je z wodorotlenkiem wapnia. Kazeinian cechuje się wysoką zawartością najobficiej występującego białka w ludzkim organizmie – glutaminy, która wspiera procesy odbudowy włókien mięśniowych i odporność organizmu.

Kazeina odznacza się wysoką zawartością aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu bocznym (BCAA), które wspierają procesy budowy masy mięśniowej oraz zapobiegają rozpadowi włókien mięśniowych (katabolizm mięśniowy). Kazeina, podobnie jak inne formy odżywek, uzupełnia dzienne zapotrzebowanie na białko, które w zależności od poziomu aktywności i ilości masy mięśniowej waha się od 1,6 do 2,2 g na każdy kilogram masy ciała.

Kazeina znacząco różni się jednak od pozostałych form odżywek białkowych. Podczas gdy większość form zapewnia dość szybki czas wchłaniania aminokwasów z przewodu pokarmowego, kazeina może być wchłaniana nawet do ośmiu godzin. To sprawia, że kazeina bardzo często stosowana jest jako źródło białka do ostatniego posiłku, który zapewni uwalnianie aminokwasów przez całą noc i wspomoże tym samym procesy regeneracyjne organizmu. Kazeina idealnie sprawdzi się u osób, które mają długie odstępy między posiłkami w ciągu dnia, a chcą zapewnić stałą podaż aminokwasów i długotrwałe uczucie sytości.

Kazeina stanowi nawet do 80% wszystkich białek zawartych w mleku krowim, które jak wiadomo jest dla człowieka dobrze przyswajalne. Mierzona za pomocą wskaźnika BV (biological value) przyswajalność białka kazeiny wynosi 77, co jest bardzo dobrym wynikiem i świadczy o wysokiej biodostępności zawartych w niej aminokwasów.

L-Glutamina – jest najobficiej występującym aminokwasem w organizmie. Odpowiada za magazynowanie i transport azotu w organizmie, a także wspomaga syntezę nowych białek mięśniowych oraz gojenie się ran. Po treningu może zmniejszać opóźnioną bolesność mięśniową oraz zwiększyć poziom silnie anabolicznego hormonu wzrostu.

Tauryna – to aminokwas nie budujący białek, który odpowiada za transport i metabolizm glukozy w tkance mięśniowej, wspierając tym samym resyntezę glikogenu mięśniowego. Uczestniczy w transporcie kreatyny do mięśni, a także podobnie do L-glutaminy bierze udział w obrocie azotu w organizmie.

Producent dodatkowo umieścił w składzie dwa enzymy trawienne wyizolowane z ananasa oraz papai. Bromelaina oraz papaina ułatwiają rozkład łańcuchów peptydowych w układzie trawiennym na pojedyncze aminokwasy. Dzięki temu niwelują ryzyko wystąpienia zaburzeń pracy jelit czy zgagi, które mogą się pojawić u osób z mało wydajnymi enzymami proteolitycznymi odpowiedzialnymi za trawienie białek.

Podsumowując, Scitec 100% Casein Complex to odżywka skomponowana w 100% z kazeiny w formie kazeiny micelarnej i kazeinianu wapnia. Zapewnia stopniowe i powolne uwalnianie aminokwasów do krwioobiegu i długotrwałe uczucie sytości. Dodatek bromelainy oraz papainy pomaga układowi trawiennemu lepiej trawić białko.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (4)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 920 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 31
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna106 kcal5%
Białko22 g44%
Węglowodany2,8 g1%
w tym cukry proste2,8 g3%
Tłuszcze 0,7 g1%
w tym tłuszcze nasycone0,4 g2%
Matrix aminokwasowy:
L-glutamina200 mg*
Tauryna200 mg*
Mieszanka enzymów trawiennych:
Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g)12 mg*
Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP u/mg)12 mg*
Sól0,33 g6%

Pozostałe składniki

Kantalupa biała czekolada: Mleczny kompleks białkowy (Koncentrat kazeiny micelarnej i kazeinian wapnia), biała czekolada w proszku [sacharoza, proszek kakao (33,4%), pełne mleko w proszku], aromaty (melon kantalupa, biała czekolada), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza), barwnik (Żółcień pomarańczowa FCF**). 

Marakuja biała czekolada: Mleczny kompleks białkowy (Koncentrat kazeiny micelarnej i kazeinian wapnia), biała czekolada w proszku [sacharoza, proszek kakao (33,4%), pełne mleko w proszku], aromaty (biała czekolada, marakuja), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza).

Belgijska czekolada: Mleczny kompleks białkowy (Koncentrat kazeiny micelarnej oraz kazeinian wapnia), proszek kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%), aromat (czekoladowy), substancje słodzące (Acesulfam K, Suklaroza).

/ **Może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Ostatnia ocena

Marcin

Biała czekolada z marakują smak idealny. Jedna porcja mocno syci jak na białko. Dla mnie super

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Fat Transporter
Fat Transporter
TREC
55,00 zł
więcej
CLA + Green Tea
CLA + Green Tea Promocja
TREC
92,00 zł 78,00 zł
więcej
Adam Tablets
Adam Tablets
NOW FOODS
65,00 zł
więcej
Androdiol
Androdiol
HI-TECH
249,00 zł
więcej
Osta-Plex
Osta-Plex
HI-TECH
189,00 zł
więcej
Green Tea EGCG
Green Tea EGCG
APOLLO'S HEGEMONY
69,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

L-Glutamina

Informacja

L-glutamina - aminokwas endogenny budujący białka, amid kwasu glutaminowego. W organizmie ludzkim jest odpowiedzialna za syntezę białek, równowagę kwasowo-zasadową oraz usuwanie poza organizm amoniaku. Przy niedoborach energii pobieranej z tkanki mięśniowej glutamina wraz z alaniną uczestniczą w procesie glukoneogenezy i uczestniczą w produkcji substratu glukozy. L-glutamina ma bezpośredni wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i trawiennego oraz na odporność immunologiczna organizmu. Uczestniczy w syntezie jednego z silniejszych antyoksydantów glutationu. Posiada potencjał antykataboliczny. Występuje w postaci naturalnej w pokarmach zwierzęcych i roślinnych oraz odżywkach wysokobiałkowych. Stosowana w postaci monopreparatu lub wieloskładnikowych preparatów aminokwasowych i suplementów poprawiających odbudowę biologiczną po wysiłku, często w połączeniu z BCAA.

Dawkowanie: 5–20 g na dobę (porcjowane w czasie dnia, oraz po treningu i przebudzeniu). W suplementacji stosowana jest dawka minimalna 2–15g na 1 porcję.

Tauryna

Informacja

Tauryna - aminokwas niebiałkowy zawierający siarkę, syntetyzowany w organizmie z metioniny i cysteiny, występujący wystarczająco w organizmach ludzkich i zwierzęcych (w obrębie mózgu, serca i szkieletu), choć w niektórych przypadkach musi być wspomagana suplementami diety. Wpływa znacząco na zawartość wapnia w komórkach oraz stabilizuje gospodarkę wodno-elektrolitową i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową., bierze udział w syntezie kwasów żółciowych. W organizmie pełni rolę neurotransmitera i neuromodulatora. Jest insulinomimetykiem poprawiającym gospodarkę insulinową, odpowiedzialną za transport składników odżywczych (m.in. aminokwasów, glukozy, kreatyny) do komórek i tkanek mięśniowych. Te właściwości decydują , że stanowi ceniony monopreparat oraz cenny dodatek do suplementów kreatynowych i aminokwasowych, zalecany do stosowania osobom aktywnym psychofizycznie oraz sportowcom wyczynowym w okresach okołotreningowych.

Dawkowanie: 3 gramy na dobę.

Papaina

Informacja

Papaina jest enzymem trawiennym uzyskiwanym z owocu papai, powodującym wstępny rozkład białka zwierzęcego w wyniku hydrolizy, zwiększa przyswajalność aminokwasów, wspomaga procesy trawienne, przez wpływ na błonę śluzową żołądka zmniejsza ryzyko choroby wrzodowej, wg niepotwierdzonych do końca badań wpływa na zwiększenie odporności organizmu. W suplementacji sportowej stosowana w składzie odżywek białkowych, preparatów witaminowych oraz kompleksów enzymatycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: od kilkudziesięciu do kilkuset mg/24h

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>