Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:217,00 zł434,00 zł651,00 zł868,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-44,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Gold Standard Gainer Gold Standard Gainer

Optimum Gold Standard Gainer to suplement diety zawierający wysokiej jakości białko, tłuszcze i węglowodany w optymalnych proporcjach. W skład preparatu wchodzą wyłącznie pełnowartościowe źródła białka oraz mieszanina węglowodanów złożonych (pochodzących z owsa, ziemniaków oraz grochu). Dodatkowo preparat uzupełniono o tłuszcze pochodzące z siemienia lnianego, chia oraz MCT.

Jak powszechnie wiadomo, aby zapewnić maksymalny przyrost masy mięśniowej, należy dbać o prawidłowo zbilansowaną dietę. Mówi się nawet, że prawidłowa dieta to 80% sukcesu. Niestety, bardzo często trudno jest zapewnić optymalną podaż niezbędnych składników odżywczych wyłącznie poprzez dietę.

Do rozbudowy tkanki mięśniowej potrzebne są nie tylko białka, ale również tłuszcze i węglowodany. W przypadku niedoboru choćby jednego z tych składników postęp może okazać się niesatysfakcjonujący lub też może w ogóle nie nastąpić. Spożywanie wysokokalorycznych odżywek nie tylko pomaga rozwiązać ten problem, ale również jest niezwykle wygodne w przygotowaniu.

Preparat, dzięki zawartości wysokiej jakości białka, tłuszczu oraz węglowodanów jest szczególnie pomocny okresie budowania masy, ale także może posłużyć jako odżywka potreningowa w celu uzupełnienia niezbędnych makroskładników.

Podsumowując, Optimum Gold Standard Gainer to złoty standard w budowaniu masy. Preparat przeznaczony dla wszystkich osób, które mają problem ze zwiększeniem masy, a także cenią sobie wysoką jakość składników. 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Gold Standard Gainer Gold Standard Gainer 1620g
Optimum
159,00 zł

Gold Standard Gainer 1620g

ilość: 1620g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
159,00 złz VAT
19,88 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 155,82 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Pomaga uzupełnić deficyt kaloryczny
  • Pomocny w okresie budowania masy
  • Wysokiej jakości białko z WPI (55 g)
  • Dostarcza potężnej dawki energii
  • Aż 763 kcal w jednej porcji produktu
  • Tłuszcze z MCT, chia oraz siemienia lnianego
  • Węglowodany z owsa, ziemniaków, groszku
  • Znakomita rozpuszczalność, atrakcyjny smak

Optimum Gold Standard Gainer to suplement diety zawierający wysokiej jakości białko, tłuszcze i węglowodany w optymalnych proporcjach. W skład preparatu wchodzą wyłącznie pełnowartościowe źródła białka oraz mieszanina węglowodanów złożonych (pochodzących z owsa, ziemniaków oraz grochu). Dodatkowo preparat uzupełniono o tłuszcze pochodzące z siemienia lnianego, chia oraz MCT.

Jak powszechnie wiadomo, aby zapewnić maksymalny przyrost masy mięśniowej, należy dbać o prawidłowo zbilansowaną dietę. Mówi się nawet, że prawidłowa dieta to 80% sukcesu. Niestety, bardzo często trudno jest zapewnić optymalną podaż niezbędnych składników odżywczych wyłącznie poprzez dietę.

Do rozbudowy tkanki mięśniowej potrzebne są nie tylko białka, ale również tłuszcze i węglowodany. W przypadku niedoboru choćby jednego z tych składników postęp może okazać się niesatysfakcjonujący lub też może w ogóle nie nastąpić. Spożywanie wysokokalorycznych odżywek nie tylko pomaga rozwiązać ten problem, ale również jest niezwykle wygodne w przygotowaniu.

Preparat, dzięki zawartości wysokiej jakości białka, tłuszczu oraz węglowodanów jest szczególnie pomocny okresie budowania masy, ale także może posłużyć jako odżywka potreningowa w celu uzupełnienia niezbędnych makroskładników.

Podsumowując, Optimum Gold Standard Gainer to złoty standard w budowaniu masy. Preparat przeznaczony dla wszystkich osób, które mają problem ze zwiększeniem masy, a także cenią sobie wysoką jakość składników. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 1620 gPorcja jednorazowa: 203 gIlość porcji w opakowaniu: 8
w porcji (203 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna3191 kJ/ 763 kcal*
Białko55 g*
Węglowodany105 g*
w tym cukry10 g*
Tłuszcz12 g*
w tym nasycone kwasy tłuszczowe8,2 g*
Błonnik pokarmowy7,2 g*
Sód1,18 g*

Pozostałe składniki

Mieszanka białek [Izolat białek serwatkowych, koncentrat białek serwatkowych, koncentrat białek mleka, hydrolizowany izolat białek serwatkowych, emulgator (lecytyna sojowa)], mieszanka węglowodanów o wysokiej jakości (26%) (mąka owsiana (gluten), skrobia ziemniaczana, skrobia grochowa), maltodekstryny, kakao w proszku o zmniejszonej zawartości tłuszczu, sproszkowane triglicerydy o średniej długości łańcucha, aromaty (mleko), mielone siemie lniane, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar), chlorek sodu, substancja słodząca (sukraloza).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
79,00 zł
(2)

Booster testosteronu na bazie Tongkat Ali, ZMA i buzdyganka ziemnego.

Kupuję
Controlled Labs
139,00 zł

Kompleksowy preparat przedtreningowy. Poprawia pompę i wydolność mięśniową oraz motywuje do działania.

Kupuję
Trec
89,00 zł

Jeden z najmocniejszych suplementów przedtreningowych nowej generacji.

Kupuję
Nutrex
79,00 zł

Preparat przedtreningowy wyznaczający nowy standard w suplementacji okołotreningowej.

Kupuję
BetterYou
29,00 zł

Wysoce biodostępna i łatwa w stosowaniu formuła dla dzieci, zawierająca optymalną dawkę witaminy D3.

Kupuję
Usp Labs
189,00 zł
(3)

Wieloskładnikowy stack przedtreningowy wzmagający możliwości fizyczne i psychofizyczne.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Testosteron – geny, czy środowisko?

Testosteron – geny, czy środowisko?

Mam dla was dwie zagadki. Czy jeżeli mój ojciec był naładowanym testosteronem bykiem, to i ja będę naładowanym testosteronem bykiem? A czy jeżeli mój...

czytaj więcej
Tak jak żywienie wspiera sen, tak również sen wspiera żywienie!

Tak jak żywienie wspiera sen, tak również sen wspiera żywienie!

Masło maślane? Niekoniecznie. W ostatnich tekstach skupiałem Waszą uwagę na żywieniowych i suplementacyjnych możliwościach poprawy jakości snu. Dziś...

czytaj więcej
Czosnek i jego zdrowotne właściwości

Czosnek i jego zdrowotne właściwości

Na temat czosnku i jego prozdrowotnych właściwości można byłoby powiedzieć wiele. Od dziesiątek lat to właśnie czosnek uznawany był za lekarstwo na...

czytaj więcej
Zioła i suplementy na depresję

Zioła i suplementy na depresję

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) zatwierdziła szereg leków stosowanych w leczeniu depresji. Jeśli żyjesz...

czytaj więcej
Czy „odstępstwa dietetyczne” działają?

Czy „odstępstwa dietetyczne” działają?

Jeszcze parę lat temu sposób na uzyskanie wymarzonej sylwetki był jeden (a przynajmniej ten uznawany przez większość). Masa przez większość roku,...

czytaj więcej
Co jeść i brać by być lepszym sportowcem?

Co jeść i brać by być lepszym sportowcem?

Z pewnością tytuł może wydawać się nieco magiczny, nic jednak bardziej mylnego. Już chwilę temu, bo z końcem roku 2018, miała miejsce publikacja...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027