Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Full As Fuck Full As Fuck

Rich Piana's FULL AS FUCK to suplement przedtreningowy, przeznaczony dla tych wszystkich, którym zależy na uzyskaniu maksymalnego efektu "pompy mięśniowej" podczas treningu na siłowni.

W skład FULL AS FUCK wchodzą między innymi:

L-Cytrulina – niebiałkowy aminokwas, pochodna ornityny, prekursor argininy oraz tworzącego się z niej tlenku azotu (NO). Stanowi niezbędny element cyklu mocznikowego, jedynej efektywnej drogi umożliwiającej usuwanie toksycznego amoniaku z organizmu. Zwiększając produkcję tlenku azotu, wspomaga relaksację naczyń krwionośnych oraz wpływa na poprawę krążenia krwi, przekładające się na lepsze dotlenienie i odżywienie komórek. Poprzez usprawnienie śródbłonkowej syntezy tlenku azotu oraz zwiększenie odwróconego transportu cholesterolu (RCT), wykazuje działanie przeciwmiażdżycowe, wydłużające żywotność układu krążenia. Powstający z niej tlenek azotu umożliwia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Cytrulina nasilając proces lipolizy i hamując proces gliceroneogenezy, zwiększa dostępność substratów energetycznych. Dodatkowo niezależne od działania insuliny, nasila procesy anaboliczne białek.

L-Tauryna – wykazując duże podobieństwo strukturalne do GABA, w niektórych warunkach jest zdolna do oddziaływania na jej przypisane receptory. Ograniczając produkcję serotoniny, przeciwdziała nasilaniu uczucia ospałości. Przeciwdziałając niekontrolowanym procesom utleniania przeciwdziała stanom zapalnym oraz wspiera zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej układu sercowo-naczyniowego. Hamując napływ wapnia poprzez kanały wapniowe zależne od potencjału błonowego L-, N- i P/Q, ingerując w uwalnianie toksycznych ilości cytochromu C, ograniczając stres oksydacyjny oraz przeciwdziałając aktywacji kaplain indukowanej glutaminianem, zmniejsza destrukcję układu nerwowego. Zmniejszając stres oksydacyjny, przywracając aktywność enzymów w metabolizmie glukozy i poprawiając wrażliwość na insulinę, wspiera prawidłowe funkcjonowanie gospodarki węglowodanowo-insulinowej. Regulując stężenie wewnątrzkomórkowego wapnia, wpływa prawidłowość napięcia oraz prawidłowość skurczu mięśni. Wspierając wyrzut insuliny i somatotropiny oraz będąc znaczącym źródłem azotu, poprawia skuteczność syntezy struktur mięśniowych. Stabilizując błony, zmniejszając skuteczność działania hormonu adrenokortykotropowego (ACTH) i ograniczając sekrecję kortyzolu, przeciwdziała degradacji tkanki mięśniowej.

Monostearynian Glicerolu – związek naturalnie występujący w naszym organizmie. Jego główną funkcją jest regulacja poziomu płynów w tkankach i krwi. Zwiększona podaż glicerolu skutkuje podniesieniem ilości wody w naszym ciele, do czasu usunięcia jego nadmiaru przez nerki. Korzyści jakie odnosimy z opisywanego zjawiska to: poprawione wchłanianie związków przyjmowanych razem z glicerolem, szybsze dostarczanie składników odżywczych do komórek, bardziej anaboliczne środowisko, bardziej widoczne użylenie (związane jest z przemieszczaniem wody z przestrzeni, pomiędzy komórkami mięśniowymi, do krwi) oraz bardziej odczuwalny "efekt pompy" podczas treningów.

Ekstrakt z korzenia buraka – za sprawą wysokiej zawartości betalain oraz poprzez pobudzanie Nrf2 aktywującego syntezę endogennych enzymów antyutleniających, wykazuje silne działanie przeciwutlaniające, chroniące struktury organizmu przed wolnymi rodnikami, reaktywnymi formami tlenu, nadmierną agresją żelaza. Silnie przeciwdziała peroksydacji lipidów. Wyhamowując szlak jądrowego czynnika transkrypcyjnego NF kappa B (NF-kB) oraz zmniejszając ekspresję cyklooksygenaz 1 i 2, prostaglandyn F2 i E2, lipooksygenazy oraz cytokin prozapalnych m.in. TNF-α oraz IL-6, przejawia działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe. Obniżając poziom markerów apoptozy: kaspazy-3, Bax oraz Bcl-2, wykazuje właściwości przeciwapoptyczne. Jako bogate źródło azotanów, przekształcanych z udziałem mikroflory jamy ustnej do azotynów, które to następnie wchłonięte do ustroju przekształcane są przy pomocy odpowiednich reduktaz do tlenku azotu (NO), wspomaga rozszerzanie naczyń krwionośnych oraz prawidłowe funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Wspierając krążenie krwi w mózgu wspiera jego funkcjonowanie.

L-Norwalina – biologicznie aktywny enancjomer niebiałkowego α-aminokwasu – norwaliny. Jest nieselektywnym inhibitorem arginazy, enzymu rozkładającego argininę do ornityny i mocznika. Poprzez hamowanie aktywności arginazy, zwiększa ona dostępność endogennej argininy dla śródbłonkowej syntazy NO (eNOS). Promuje tym samym jej przemianę do cytruliny oraz tlenku azotu (NO), istotnego czynnika wazoprotekcyjnego, który poprzez regulację napięcia śródbłonka, wpływa na: poprawę krążenia krwi w układzie krwionośnym, hamowanie agregacji płytek krwi, hamowanie adhezji leukocytów do śródbłonka, dotlenienie komórek i ich detoksykację. Dodatkowo L-norwalina głównie poprzez hamowanie kinazy S6K1 zmniejsza zapalenie śródbłonka indukowane TNF. L-norwalina wykazuje działanie przeciwmiażdżycowe.

BioPerine – wysokiej jakości, opatetntowany ekstrakt z czarnego pieprzu (Piper nigrum) standaryzowany na 95% piperyny, o dowiedzionej naukowo skuteczności działania. Piperyna stanowi jeden z alkaloidów Piper nigrum, któremu przypisuje się wiele pozytywnych właściwości, szczególnie wspierających procesy trawienia i przyswajania pokarmów. Zwiększając produkcję kwasu żołądkowego i stymulując syntezę enzymów proteolitycznych, wspomaga trawienie białka. Mobilizując napływ krwi do jelita oraz usprawniając funkcjonowanie transporterów w nim się znajdujących, poprawia wchłanianie węglowodanów, aminokwasów, składników mineralnych np. selenu, witamin, w tym z grupy B, koenzymu Q10 oraz innych składowych pożywienia, jak np. beta-karoten, resweratrol, czy kurkuma. Wspiera obniżanie poziomu glukozy w krwiobiegu.

Brak na magazynie
5 8
5

Mocno pompujący stack. Pobudzenia nie ma, ale kupując ten produkt traktowałem go jak typowego 'pumpera' i w tej roli sprawdza się ZNAKOMICIE. Pompa jakiś czas się utrzymuje po treningu co też jest rzadkością. Czasem jak potrzebuje powera to dodatkowo wypiję kawę albo wezmę kofeinę. POLECAM
5

Swietny produkt! siła na plus,a tak ze wytrzymałosc i 1 cm w rece po 2 tyg :-) a ze bicepsy słabo rosna,wiec smialo stwierdzam ze jest to najlepsza przedtreningowka jaka jadłęm !!
5

Porównując z 5150 - troszkę inny świat - nie ma takiego pobudzenia ( brak kofeiny ) - ale działanie bardzo zadowalające. Skupienie, dobra pompa i siłowo na plus. Szukałem właśnie czegoś co dobrze pompuje a nie robi sieczki w głowie jak Stimul . Smak blue raspberry średni ale znośny. Ogólnie dla mnie 9,5/10.
5

Ocena suplementu 10/10
Pompa 10/10
Motywacja/chęć do treningu 7/10
Duża zaleta brak problemów żoładkowych nawet po 2,5 miarki pod koniec szesnastego tygodnia cyklu.

PS. Łączylem z Crea- TEN 5% RICHA PIANY, z witaminami i białkiem. Dieta trzymana tak na 80%.

Efekt końcowy pozwalający. 1,5mieciaca po cyklu i żadnych spadków nie ma.
Polecam
5

Jadłem kilka różnych boosterów NO , ta jest zdecydowanie ponadprzeciętna , 1g agmatyny niesamowicie pompuje . Polecam zdecydowanie każdemu kto się wacha naprawdę warto
4

A wiec tak kończę puszkę i jak dla mnie dość przeciętna przedtreningowka.
Pompa w skali od 0-5 dam 4
Pobudzenie od 0-5 dam 3
5

Pompa aż do bólu, wszyscy myślą na siłce że jestem na metanabolu taka pompa występuje, a co ważne utrzymuje się do kilku godzin po treninigu!
5

Świetnie pompuje, pobudza wystarczająco konczę puszkę i w czerwcu kupuje drugą na 100%
Since 2005
Dodaj do koszyka
Full As Fuck Full As Fuck 387g
5% NUTRITION
149,00 zł

Full As Fuck 387g

4.88 na podstawie 8 opinii
Magazyn UK

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Nie zawiera stymulantów
  • Zwiększa siłę i wytrzymałość
  • Pompuje mięśnie krwią do granic możliwości
  • Poprawia waskularyzację

Rich Piana's FULL AS FUCK to suplement przedtreningowy, przeznaczony dla tych wszystkich, którym zależy na uzyskaniu maksymalnego efektu "pompy mięśniowej" podczas treningu na siłowni.

W skład FULL AS FUCK wchodzą między innymi:

L-Cytrulina – niebiałkowy aminokwas, pochodna ornityny, prekursor argininy oraz tworzącego się z niej tlenku azotu (NO). Stanowi niezbędny element cyklu mocznikowego, jedynej efektywnej drogi umożliwiającej usuwanie toksycznego amoniaku z organizmu. Zwiększając produkcję tlenku azotu, wspomaga relaksację naczyń krwionośnych oraz wpływa na poprawę krążenia krwi, przekładające się na lepsze dotlenienie i odżywienie komórek. Poprzez usprawnienie śródbłonkowej syntezy tlenku azotu oraz zwiększenie odwróconego transportu cholesterolu (RCT), wykazuje działanie przeciwmiażdżycowe, wydłużające żywotność układu krążenia. Powstający z niej tlenek azotu umożliwia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Cytrulina nasilając proces lipolizy i hamując proces gliceroneogenezy, zwiększa dostępność substratów energetycznych. Dodatkowo niezależne od działania insuliny, nasila procesy anaboliczne białek.

L-Tauryna – wykazując duże podobieństwo strukturalne do GABA, w niektórych warunkach jest zdolna do oddziaływania na jej przypisane receptory. Ograniczając produkcję serotoniny, przeciwdziała nasilaniu uczucia ospałości. Przeciwdziałając niekontrolowanym procesom utleniania przeciwdziała stanom zapalnym oraz wspiera zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej układu sercowo-naczyniowego. Hamując napływ wapnia poprzez kanały wapniowe zależne od potencjału błonowego L-, N- i P/Q, ingerując w uwalnianie toksycznych ilości cytochromu C, ograniczając stres oksydacyjny oraz przeciwdziałając aktywacji kaplain indukowanej glutaminianem, zmniejsza destrukcję układu nerwowego. Zmniejszając stres oksydacyjny, przywracając aktywność enzymów w metabolizmie glukozy i poprawiając wrażliwość na insulinę, wspiera prawidłowe funkcjonowanie gospodarki węglowodanowo-insulinowej. Regulując stężenie wewnątrzkomórkowego wapnia, wpływa prawidłowość napięcia oraz prawidłowość skurczu mięśni. Wspierając wyrzut insuliny i somatotropiny oraz będąc znaczącym źródłem azotu, poprawia skuteczność syntezy struktur mięśniowych. Stabilizując błony, zmniejszając skuteczność działania hormonu adrenokortykotropowego (ACTH) i ograniczając sekrecję kortyzolu, przeciwdziała degradacji tkanki mięśniowej.

Monostearynian Glicerolu – związek naturalnie występujący w naszym organizmie. Jego główną funkcją jest regulacja poziomu płynów w tkankach i krwi. Zwiększona podaż glicerolu skutkuje podniesieniem ilości wody w naszym ciele, do czasu usunięcia jego nadmiaru przez nerki. Korzyści jakie odnosimy z opisywanego zjawiska to: poprawione wchłanianie związków przyjmowanych razem z glicerolem, szybsze dostarczanie składników odżywczych do komórek, bardziej anaboliczne środowisko, bardziej widoczne użylenie (związane jest z przemieszczaniem wody z przestrzeni, pomiędzy komórkami mięśniowymi, do krwi) oraz bardziej odczuwalny "efekt pompy" podczas treningów.

Ekstrakt z korzenia buraka – za sprawą wysokiej zawartości betalain oraz poprzez pobudzanie Nrf2 aktywującego syntezę endogennych enzymów antyutleniających, wykazuje silne działanie przeciwutlaniające, chroniące struktury organizmu przed wolnymi rodnikami, reaktywnymi formami tlenu, nadmierną agresją żelaza. Silnie przeciwdziała peroksydacji lipidów. Wyhamowując szlak jądrowego czynnika transkrypcyjnego NF kappa B (NF-kB) oraz zmniejszając ekspresję cyklooksygenaz 1 i 2, prostaglandyn F2 i E2, lipooksygenazy oraz cytokin prozapalnych m.in. TNF-α oraz IL-6, przejawia działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe. Obniżając poziom markerów apoptozy: kaspazy-3, Bax oraz Bcl-2, wykazuje właściwości przeciwapoptyczne. Jako bogate źródło azotanów, przekształcanych z udziałem mikroflory jamy ustnej do azotynów, które to następnie wchłonięte do ustroju przekształcane są przy pomocy odpowiednich reduktaz do tlenku azotu (NO), wspomaga rozszerzanie naczyń krwionośnych oraz prawidłowe funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Wspierając krążenie krwi w mózgu wspiera jego funkcjonowanie.

L-Norwalina – biologicznie aktywny enancjomer niebiałkowego α-aminokwasu – norwaliny. Jest nieselektywnym inhibitorem arginazy, enzymu rozkładającego argininę do ornityny i mocznika. Poprzez hamowanie aktywności arginazy, zwiększa ona dostępność endogennej argininy dla śródbłonkowej syntazy NO (eNOS). Promuje tym samym jej przemianę do cytruliny oraz tlenku azotu (NO), istotnego czynnika wazoprotekcyjnego, który poprzez regulację napięcia śródbłonka, wpływa na: poprawę krążenia krwi w układzie krwionośnym, hamowanie agregacji płytek krwi, hamowanie adhezji leukocytów do śródbłonka, dotlenienie komórek i ich detoksykację. Dodatkowo L-norwalina głównie poprzez hamowanie kinazy S6K1 zmniejsza zapalenie śródbłonka indukowane TNF. L-norwalina wykazuje działanie przeciwmiażdżycowe.

BioPerine – wysokiej jakości, opatetntowany ekstrakt z czarnego pieprzu (Piper nigrum) standaryzowany na 95% piperyny, o dowiedzionej naukowo skuteczności działania. Piperyna stanowi jeden z alkaloidów Piper nigrum, któremu przypisuje się wiele pozytywnych właściwości, szczególnie wspierających procesy trawienia i przyswajania pokarmów. Zwiększając produkcję kwasu żołądkowego i stymulując syntezę enzymów proteolitycznych, wspomaga trawienie białka. Mobilizując napływ krwi do jelita oraz usprawniając funkcjonowanie transporterów w nim się znajdujących, poprawia wchłanianie węglowodanów, aminokwasów, składników mineralnych np. selenu, witamin, w tym z grupy B, koenzymu Q10 oraz innych składowych pożywienia, jak np. beta-karoten, resweratrol, czy kurkuma. Wspiera obniżanie poziomu glukozy w krwiobiegu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (8)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 387 gPorcja jednorazowa: 12,9 g (jedna miarka)Ilość porcji w opakowaniu: 30
w porcji (12,9 g)zawartość%ZDS
Witamina C250 mg417%
Witamina B3 jako niacyna30 mg150%
Wapń9 mg1%
Magnez15 mg4%
Sód17 mg1%
Potas36 mg1%
L-Cytrulina6000 mg-
L-Tauryna2000 mg-
Monostearynian Glicerolu1000 mg-
Ekstrakt Dan-Shen (Salvia Miltiorrhiza)650 mg-
Sproszkowany korzeń buraka500 mg-
L-Norwalina250 mg-
Hesperydyna100 mg-
Ekstrakt z pieprzu czarnego (BioPerine®)10 mg-

Pozostałe składniki

Kwas cytrynowy, naturalne aromaty, dwutlenek krzemu, sukraloza, acesulfam potasu

Ostatnia ocena

RICH

Mocno pompujący stack. Pobudzenia nie ma, ale kupując ten produkt traktowałem go jak typowego 'pumpera' i w tej roli sprawdza się ZNAKOMICIE. Pompa jakiś czas się utrzymuje po treningu co też jest rzadkością. Czasem jak potrzebuje powera to dodatkowo wypiję kawę albo wezmę kofeinę. POLECAM

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
SAMe
SAMe Promocja
NOW FOODS
129,00 zł 119,00 zł
więcej
Whey Mass Builder
Whey Mass Builder
Hi-TEC
39,00 zł
więcej
HumaPro
HumaPro
ALRI
199,00 zł
więcej
Profi Mass
Profi Mass Promocja
OLIMP
65,00 zł 59,00 zł
więcej
Joint Support with UC II & Curcumin
Joint Support with UC II & Curcumin
DOCTOR'S BEST
179,00 zł
więcej
Profi Mass
Profi Mass
OLIMP
155,00 zł
więcej

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Witamina B3

Informacja

Witamina B3 (witamina PP, niacyna, kwas nikotynowy, nikotynamid) jest amidem kwasu nikotynowego niacyny. Jest stosowana we współdziałaniu z witaminami B1, B2 i B6 w syntezie hormonów w okresie karmienia piersią. Zapewnia prawidłowe działanie mózgu i układu nerwowego. Jest pomocna w stanach zapalnych skóry. Konieczna do procesów syntezy hormonów płciowych, estrogenów, testosteronu, kortyzonu i insuliny. Nie traci swych właściwości w procesie wytwarzania i magazynowania. Źródłem pozyskiwania witaminy PP są zarówno produktu pochodzenia zwierzęcego (chude mięso, jaja, ryby), jak i roślinnego (daktyle, figi, orzechy, śliwki).

Dawkowanie: 2-12 mg/dzień dla dzieci, 14 mg/dzień dla kobiet, 16 mg/dzień dla mężczyzn oraz 17-18 mg/dzień dla kobiet w ciąży czy też karmiących.

Wapń

Informacja

Wapń (pierwiastek chem., symbol Ca, la 20, z grupy berylowców) jest podstawowym budulcem kości i zębów, w których zmagazynowane jest 99 % tego pierwiastka, w postaci rydroksapatytu. Przy budowie kości i zębów ważny jest udział fosforu w odpowiedniej proporcji. Jest pierwiastkiem zasadotwórczym i aktywatorem wielu enzymów (ATP-azy) niezbędnych do uwalniania energii ATP. Ma znaczący wpływ na krzepliwość krwi oraz reguluje ciśnienie tętnicze krwi i przewodnictwo nerwowo-mięśniowe. Dzięki zmniejszonej przepuszczalności błon komórkowych łagodzi objawy alergii pokarmowych. Wapń bierze czynny udział w metabolizmie żelaza, współdziała z witaminami A, C i D oraz z fosforem, magnezem. Naturalnym źródłem pozyskiwania wapnia są produkty zwierzęce (nabiał, sardynki, łosoś, szprotki jedzone z ościami) i roślinne (orzechy, soja, ziarno słonecznika). Wchłanianie dokonuje się w jelicie cienkim (rzadziej w okrężnicy), ma na nie wpływ poziom laktozy, nierozpuszczalnego błonnika, kwasów organicznych, zasadowość (niskie pH).  Najlepiej wchłaniane są  związki organiczne (mleczany, chylaty aminokwasowi itp.). Utrudnianie wchłaniania wapnia powodują: kwasy fitynowy i szczawiowy oraz nadmiar tłuszczów.  Badania naukowe potwierdziły, że połączenie wapania, magnezu, boru i witaminy D w dawce 3 mg/24h skutecznie zapobiega osteoporozie. Na rynku suplementów znajdują się zarówno monopreparaty (wzbogacone witaminą D­­3) jak i wieloskładnikowe dostępne na www.muscle-zone.pl

Niedobór wapnia objawia się zaburzeniami w budowie kości (osteoporozie) oraz metabolizmu żelaza. Objawami są: krzywica, skurcze i drżenie mięśni, osteoporoza.

Nadmiar  wynika z przedawkowaniu suplementów wapniowych z dodatkiem witaminy D­3 ­ u dzieci oraz na przedawkowaniu wapnia przez dorosłych (hiperkalcemia). Objawami hiperkalcemii są: brak apetytu, wymioty i zaparcia.

Dawkowanie w różnych publikacjach podaje się sprzeczne dane: 800 – 1000 mg/24 h (100 – 500 mg/24h)

Magnez

Informacja

Magnez  (pierwiastek z grupy berylowców, la 12, symbol chem. Mg), jeden z najważniejszych dla zdrowia mikroelementów, bierze udział w procesie syntezy rozpadu związków wysokoenergetycznych oraz w procesach przemiany węglowodorów i tłuszczy. Wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych i obniżenie ciśnienia krwi, przeciwdziała nadkrzepliwości. Niedobory wpływają na zaburzenia rytmu serca, złośliwe kurcze mięśni, bezsenność i stany lękowe. Jest składnikiem wielu suplementów diety oraz występuje w produktach spożywczych, takich jak: chleb pełnoziarnisty, rośliny strączkowe, kasza gryczana, ryż, ryby, mięso, a także czekolada, kakao i orzechy.

Dawkowanie 100 – 500 mg/dzień

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Potas

Informacja

Potas wraz z sodem reguluje zasoby wodne organizmu, zapewniając prawidłowy rytm serca. Utrzymywanie właściwego poziomu potasu powoduje prawidłowe utlenienie mózgu, obniża ciśnienie krwi, zwiększa przepuszczalność błon komórkowych (jako antagonista wapnia). Jest pierwiastkiem zasadotwórczym. Znajduje szerokie zastosowanie w diecie sportowej przed- i potreningowej w postaci suplementów, odżywek, preparatów witamino-mineralnych i mineralnych, koncentratów i gotowych napojów izotonicznych i hipertonicznych. Naturalnymi źródłami pozyskiwania potasu są: produkty roślinne (banany, owoce cytrusowe, melony, liście mięty, zielone warzywa, ziemniaki)  i zwierzęce (ryby morskie, mięso). Potas występuje w postaci związków organicznych: cytryniadach, fumeranach i glukonianach oraz nieorganicznych (chlorki, siarczany, tlenki i węglany).

Niedobory potasu (hipokalemia): nadmierne zmęczenie, bóle głowy i nadpobudliwość, kłopoty ze snem, kurcze mięśni, zaparciami. Poziom potasu może spaść gwałtownie w przypadku obniżenia poziomu cukru we krwi, długotrwałego głodu, ostrych biegunek. Mogą występować przy zbyt wielkim spożywaniu silnej kawy, nadużywaniu alkoholu i zjadaniu zbyt wielkiej ilości słodyczy.

Nadmiar potasu (hiperkalemia): jest często przyczyna depresji, hipotonią, mrowieniem kończyn.

Jabłczan Cytruliny

Informacja

Jabłczan cytruliny powstaje w wyniku połączenia cząsteczki aminokwasu cytruliny i cząsteczki kwasu jabłkowego w jedną molekuła, posiadającą stabilność chemiczną i dobrze rozpuszczalną w cieczach. Zjonizowany kwas jabłkowy ma potencjał ergogenny, zapewniając uzupełnienie potencjału cytruliny o nowe właściwości. Poprawia zdolności wysiłkowe oraz zmniejsza poczucie zmęczenia, a jego suplementacja jest korzystna na każdym poziomie wytrenowania. Wpływa na równowagę kwasowo-zasadową. Powinien być stosowany przez osoby uprawiające dyscypliny sportu: siłowe, wytrzymałościowe oraz mieszane siłowo-wytrzymałościowe. Do osiągnięcia korzystnych rezultatów wskazana jest dawka jabłczanu cytruliny 6 g/24h.

Jest dostępny w postaci monopreparatów, jak i składnik preparatów złożonych (stacków kreatynowych, no-boosterów, suplementów aminokwasowych). Stosowany w suplementacji okresowej, cyklicznej i stałej.

Dawkowanie: 3–8 g na dobę (w dawkach dzielonych). Optymalna dawka do osiągania korzystnych rezultatów, sprawdzona doświadczalnie, wynosi 6 g/24h.

Tauryna

Informacja

Tauryna - aminokwas niebiałkowy zawierający siarkę, syntetyzowany w organizmie z metioniny i cysteiny, występujący wystarczająco w organizmach ludzkich i zwierzęcych (w obrębie mózgu, serca i szkieletu), choć w niektórych przypadkach musi być wspomagana suplementami diety. Wpływa znacząco na zawartość wapnia w komórkach oraz stabilizuje gospodarkę wodno-elektrolitową i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową., bierze udział w syntezie kwasów żółciowych. W organizmie pełni rolę neurotransmitera i neuromodulatora. Jest insulinomimetykiem poprawiającym gospodarkę insulinową, odpowiedzialną za transport składników odżywczych (m.in. aminokwasów, glukozy, kreatyny) do komórek i tkanek mięśniowych. Te właściwości decydują , że stanowi ceniony monopreparat oraz cenny dodatek do suplementów kreatynowych i aminokwasowych, zalecany do stosowania osobom aktywnym psychofizycznie oraz sportowcom wyczynowym w okresach okołotreningowych.

Dawkowanie: 3 gramy na dobę.

Glicerol

Informacja

Glicerol (gliceryna, 1,2,3-propanotriol) najprostszy alkohol trikarboksylowy, stosowany w produkcji leków (jako wypełniacz), kosmetyków oraz w przemyśle spożywczym. Stosowany w większych dawkach wpływa na gospodarkę wodno-elektrolitową organizmu, zwiększenie zdolności wysiłkowych oraz przedłużenie czasu trwania wysiłku w różnych dyscyplinach sportowych. W suplementacji sportowej wykorzystywany do nawodnienia komórek mięśniowych w celu zwiększenia objętości mięśni podczas wysiłku. Glicerol (alkohol cukrowy) podwyższa zdolność fosforu do uwodnienia komórek mięśniowych, pozwala na lepsze ich odżywianie i zwiększenie objętości. Ma również wpływ na gospodarkę wodno-elektrolitową oraz produkcję energii. Przyjmowany drogą pokarmową nie zmienia profilu glikemicznego krwi. Występuje w postaci stałej i płynnej (gliceryna), jako monopreparat lub składnik preparatów okołotreningowych (stacków kreatynowych, boosterów azotowych).

Dawkowanie:  5–10 g na dobę rozpuszczonych w wodzie, w okresie przed i po wysiłku. Rozpoczęcie stosowania należy zaczynać od niskich dawek i stopniowo dochodzić do dawki maksymalnej stosowanej zwyczajowo w suplementacji sportowej.

Norwalina

Informacja

Norwalina – aminokwas rozgałęziony, niebudujący białek, izomer waliny, działający hamująco na enzym rozkładający argininę zwiększając zawartość tego aminokwasu i potęgując jego działanie, w  procesie syntezy tlenku azotu. Nasila działanie anaboliczne i antykataboliczne argininy, wpływając na wzrost zdolności wysiłkowych (siły i wytrzymałości) i powoduje efektywniejsze ukrwienie i odżywianie tkanki mięśniowej. Nie występuje w postaci monopreparatów. W suplementacji sportowej jest składnikiem zaawansowanych preparatów aminokwasowych, zawierających argininę, no-boosterów i stacków kreatynowych. Rzadko stosowanych w suplementacji ze względu na wysoką cenę.

Dawkowanie: przyjęte zwyczajowo w suplementacji 50–200 mg/24h

Hesperydyna

Informacja

Hesperydyna (hesperidine) - bioflawonoid występujący w postaci naturalnej w roślinach (owocach, warzywach i ziołach), Jest antyoksydantem wiążącym wolne rodniki tlenowe, wpływa korzystnie na funkcjonowanie układu krążenia (wzmocnienie naczyń krwionośnych, poprawa krążenia). Podnosi skuteczność działania kwasu askorbinowego oraz utrzymując właściwą strukturę kolagenu wpływa na stan tkanki łącznej. Posiada również potencjał przeciwzapalny i przeciwalergiczny (zmniejszający uwalnianie histydyny) oraz zwiększa odporność organizmu. W suplementacji brak monopreparatów hesperydyny. Zarówno w postaci naturalnej, jak i syntetycznej, występuje w połączeniu z kwercetyną, rutyną i kwasem askorbinowym. Dostępny w preparatach prozdrowotnych wspomagających odporność organizmu, a także w niektórych stackach kreatynowych i boosterach azotowych.

Dawkowanie: Zalecane w suplementacji sportowej 20–100mg na dobę.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>