Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:213,00 zł425,00 zł638,00 zł850,00 zł1 063,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-54,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Max Out Max Out

IFORCE Max Out to nowoczesna formuła przedtreningowa przygotowana z najwyższej jakości składników, których celem jest wprowadzenie organizmu w stan maksymalnego pobudzenia oraz zapewnienia mięśniom odpowiedniego ukrwienia. Max Out wykorzystuje rewolucyjny system transportowy, który powoduje szybki transport składników odżywczych do krwi, czego efektem jest natychmiastowy wzrost energii. Dzięki Max Out firmy IFORCE można osiągnąć lepsze wyniki zarówno siłowe jak i wytrzymałościowe, a dzięki sporej dawce potasu zawartej w każdej porcji produktu, możemy mieć pewność odpowiedniego nawodnienia ustroju.

OutOfStock
5 2
5

Smak blueberry jest nawet ok. Działanie super, jedna z lepszych rzeczy jakie ostatnio jadłem.
4

Poza paskudnym smakiem nie ma się do czego przyczepić. Fajna pompa, dużo energii i nie ma po tym zjazdu. Wydaję mi się, że lekko hamuje apetyt ale będąc na redukcji odpowiada mi to. 4/5 bo smak okropny. Polecam!
Since 2005
Max Out Max Out 243g
Iforce
149,00 zł

Max Out 243g

4.5 na podstawie 2 opinii ilość: 243g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł

Jako alternatywę polecamy:

Blitzkrieg 405g
Blitzkrieg 405g
Apollo's Hegemony
149,00 zł
porównaj skład
149,00 złz VAT
4,97 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Nasilona produkcja tlenku azotu
  • Zwiększone odżywienie mięśni
  • Nasilona koncentracja i pobudzenie
  • Zwiększona motywacja do treningu
  • Wzrost siły i poprawa wydolności
  • Lepsze nawodnienie organizmu

IFORCE Max Out to nowoczesna formuła przedtreningowa przygotowana z najwyższej jakości składników, których celem jest wprowadzenie organizmu w stan maksymalnego pobudzenia oraz zapewnienia mięśniom odpowiedniego ukrwienia. Max Out wykorzystuje rewolucyjny system transportowy, który powoduje szybki transport składników odżywczych do krwi, czego efektem jest natychmiastowy wzrost energii. Dzięki Max Out firmy IFORCE można osiągnąć lepsze wyniki zarówno siłowe jak i wytrzymałościowe, a dzięki sporej dawce potasu zawartej w każdej porcji produktu, możemy mieć pewność odpowiedniego nawodnienia ustroju.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Wielkość opakowania: 243 gPorcja jednorazowa: 8,1 gIlość porcji w opakowaniu: 30
w porcji (7,5 g)zawartość%ZDS
Witamina C60 mg100%
Niacyna25 mg125%
Witamina B12100 mcg1670%
Sód5 mg1%
Magnez10 mg
Potas415 mg8%
Max Out Extreme Preworkout Proprietary Blend:Kwas Jabłkowy, Kofeina, AMP Citrate, Chlorowodorek Fenyloetyloaminy, Monostearynian Glicerolu, Azotan Potasu, Różeniec Górski (3% Rozawin), Glukuronolakton, Pikamilon5300 mg-

Pozostałe składniki

Naturalny i sztuczny aromat, sukraloza, kwas cytrynowy, acesulfam-potas, krzemionka

Ostatnia ocena

Majk

Smak blueberry jest nawet ok. Działanie super, jedna z lepszych rzeczy jakie ostatnio jadłem.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
99,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Mpa Supps
239,00 zł

Przyczynia się do lepszej regeneracji, ogranicza katabolizm tkanki mięśniowej; promuje anabolizm i syntezę białek.

Kupuję
Now Foods
109,00 zł

NAC zwiększa poziom glutationu, ochrania wątrobę przed działaniem toksyn, zwalcza wolne rodniki.

Kupuję
Trec
76,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Trec
28,00 zł
(1)

Witamina B. Aktywuje procesy anaboliczne. Przyśpiesza wzrost mięśni i poprawia apetyt.

Kupuję
Now Foods
79,00 zł

NAC zwiększa poziom glutationu, ochrania wątrobę przed działaniem toksyn, zwalcza wolne rodniki.

Kupuję

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Witamina B3

Informacja

Witamina B3 (witamina PP, niacyna, kwas nikotynowy, nikotynamid) jest amidem kwasu nikotynowego niacyny. Jest stosowana we współdziałaniu z witaminami B1, B2 i B6 w syntezie hormonów w okresie karmienia piersią. Zapewnia prawidłowe działanie mózgu i układu nerwowego. Jest pomocna w stanach zapalnych skóry. Konieczna do procesów syntezy hormonów płciowych, estrogenów, testosteronu, kortyzonu i insuliny. Nie traci swych właściwości w procesie wytwarzania i magazynowania. Źródłem pozyskiwania witaminy PP są zarówno produktu pochodzenia zwierzęcego (chude mięso, jaja, ryby), jak i roślinnego (daktyle, figi, orzechy, śliwki).

Dawkowanie: 2-12 mg/dzień dla dzieci, 14 mg/dzień dla kobiet, 16 mg/dzień dla mężczyzn oraz 17-18 mg/dzień dla kobiet w ciąży czy też karmiących.

Witamina B12

Informacja

Witamina B­12 (kobalamina, cyjanokobalamina) należy do witamin rozpuszczalnych w cieczach. Uczestniczy w produkcji erytrocytów i jest niezbędna w przyswajaniu żelaza przez organizm. Działa uspokajająco, wpływa pozytywnie na koncentrację oraz dodatnio na pamięć. Potęguje swe działanie we współpracy z kwasem foliowym (witaminą M). Występuje na ogół w produktach pochodzenia zwierzęcego, rybach i nabiale. Zawiera mikroelementy.

Niedobór witaminy B12 może doprowadzić do złośliwej anemii, ogólnego osłabienia i odporności organizmu, zahamowania wzrostu oraz uszkodzenia mielinowej otoczki nerwów.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Magnez

Informacja

Magnez  (pierwiastek z grupy berylowców, la 12, symbol chem. Mg), jeden z najważniejszych dla zdrowia mikroelementów, bierze udział w procesie syntezy rozpadu związków wysokoenergetycznych oraz w procesach przemiany węglowodorów i tłuszczy. Wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych i obniżenie ciśnienia krwi, przeciwdziała nadkrzepliwości. Niedobory wpływają na zaburzenia rytmu serca, złośliwe kurcze mięśni, bezsenność i stany lękowe. Jest składnikiem wielu suplementów diety oraz występuje w produktach spożywczych, takich jak: chleb pełnoziarnisty, rośliny strączkowe, kasza gryczana, ryż, ryby, mięso, a także czekolada, kakao i orzechy.

Dawkowanie 100 – 500 mg/dzień

Potas

Informacja

Potas wraz z sodem reguluje zasoby wodne organizmu, zapewniając prawidłowy rytm serca. Utrzymywanie właściwego poziomu potasu powoduje prawidłowe utlenienie mózgu, obniża ciśnienie krwi, zwiększa przepuszczalność błon komórkowych (jako antagonista wapnia). Jest pierwiastkiem zasadotwórczym. Znajduje szerokie zastosowanie w diecie sportowej przed- i potreningowej w postaci suplementów, odżywek, preparatów witamino-mineralnych i mineralnych, koncentratów i gotowych napojów izotonicznych i hipertonicznych. Naturalnymi źródłami pozyskiwania potasu są: produkty roślinne (banany, owoce cytrusowe, melony, liście mięty, zielone warzywa, ziemniaki)  i zwierzęce (ryby morskie, mięso). Potas występuje w postaci związków organicznych: cytryniadach, fumeranach i glukonianach oraz nieorganicznych (chlorki, siarczany, tlenki i węglany).

Niedobory potasu (hipokalemia): nadmierne zmęczenie, bóle głowy i nadpobudliwość, kłopoty ze snem, kurcze mięśni, zaparciami. Poziom potasu może spaść gwałtownie w przypadku obniżenia poziomu cukru we krwi, długotrwałego głodu, ostrych biegunek. Mogą występować przy zbyt wielkim spożywaniu silnej kawy, nadużywaniu alkoholu i zjadaniu zbyt wielkiej ilości słodyczy.

Nadmiar potasu (hiperkalemia): jest często przyczyna depresji, hipotonią, mrowieniem kończyn.

Kwas jabłkowy

Informacja

Kwas jabłkowy (kwas hydroksybursztynowy) - pozyskiwany głównie z owoców, jak również dodawany do produktów spożywczych dla regulowania ich kwasowości. Bierze udział w tzw. cyklu Krebsa (powstający z kwasu fumarowego utlenianego do postaci szczawiooctanu). Jest składnikiem jabłczanów kreatyny i cytruliny tworząc w połączeniu z nimi pojedynczą molekułę, nasilającą ich działanie. Powoduje większą dostępność kreatyny i cytruliny. Poprawia przyswajalność magnezu. Wchodzi w skład suplementów o działaniu ergogenicznym.

Kofeina

Informacja

Kofeina (1,3,7-trimetyloksantyna, 1-metyloteobromina) jest alkaloidem purynowym występującym w stanie naturalnych w roślinach (Coffea arabica, Camelia sinensis, Paulinia cupana, Ilex paraguariensis), pełniącym rolę naturalnego pestycydu działającego toksycznie na owady. Specyficzny zapach i smak odstrasza również zwierzęta roślinożerne. Kofeina w organizmie ludzkim blokuje receptory adenozynowe w mózgu, zwalczając objawy zmęczenia i pozwalając na zaktywizowanie działań. Ma korzystny wpływ na gospodarkę tlenową, przez co zwiększa zdolności wysiłkowe (siłę i wytrzymałość) oraz przyśpiesza regenerację powysiłkową. W suplementacji sportowej kofeina jest stosowana jako środek pobudzający układ nerwowy. Posiada potencjał termogeniczny i w połączeniu z innymi substancjami (np. polifenolami, występującymi zarówno w ziarnach kawy, jak ziarnie kakaowca, liściach herbaty i mate) może skutecznie uczestniczyć w redukcji tkanki tłuszczowej. Wchodzi w skład wielu suplementów pobudzających (stacków kreatynowych, no-boosterów, napojów). Jest składnikiem spalaczy tłuszczu. Występuje również w postaci monopreparatów.

Dawkowanie: 100-600 mg na dobę. Ze względu na długie uwalnianie aktywności nie należy stosować w godzinach wieczornych, przed zaśnięciem.

AMP Citrate

Informacja

AMP - występujący często w formie cytrynianu. Stanowi analog 1,3-dimetyloamylaminy (DMAA) i w praktyce wykazuje podobne do niej działanie. DMBA jest stosunkowo nowym związkiem na rynku suplementacji, toteż mechanizmy jego działania oraz bezpieczeństwo stosowania nie zostały wystarczająco dobrze poznane. Prawdopodobnie poprzez wpływ na uwalnianie odpowiednich neuroprzekaźników, zdolny jest do pobudzenia organizmu, zwiększenia: koncentracji, skupienia i procesów poznawczych. Wspomaga również spalanie nadmiernej ilości tkanki tłuszczowej.

Dawkowanie: dawka będzie wyższa od DMAA, określając ją na około 100 do 350 mgCzas skutecznego działania to około 4-6 godzin.

Fenyloetyloamina (PEA)

Informacja

Fenyloetyloamina (PEA) - organiczny związek chemiczny występujący w postaci naturalnej (np. w czekoladzie) i syntetyzowany w organizmie ludzkim z aminokwasu I-fenyloalaniny. Jako neuroprzekaźnik i neuromodulator ma wpływ na układ nerwowy, zwiększa ilość dopaminy i noradrenaliny. Jedyną wadą jest zbyt szybkie rozkładanie przez enzym MAO-B, w przypadku podawania drogą pokarmową, stąd bywa modyfikowana składnikami opóźniającymi rozpad. W suplementacji sportowej PEA stosowana dla podniesienia nastroju, pobudzenia, podniesienia termogenezy, przedtreningowo. Wchodzi również w skład spalaczy tłuszczu. Nadmiar i wysoka częstotliwość przyjmowania PEA może powodować obniżenie formy psychicznej.

Dawkowanie: 250–500 mg na dobę.

Glicerol

Informacja

Glicerol (gliceryna, 1,2,3-propanotriol) najprostszy alkohol trikarboksylowy, stosowany w produkcji leków (jako wypełniacz), kosmetyków oraz w przemyśle spożywczym. Stosowany w większych dawkach wpływa na gospodarkę wodno-elektrolitową organizmu, zwiększenie zdolności wysiłkowych oraz przedłużenie czasu trwania wysiłku w różnych dyscyplinach sportowych. W suplementacji sportowej wykorzystywany do nawodnienia komórek mięśniowych w celu zwiększenia objętości mięśni podczas wysiłku. Glicerol (alkohol cukrowy) podwyższa zdolność fosforu do uwodnienia komórek mięśniowych, pozwala na lepsze ich odżywianie i zwiększenie objętości. Ma również wpływ na gospodarkę wodno-elektrolitową oraz produkcję energii. Przyjmowany drogą pokarmową nie zmienia profilu glikemicznego krwi. Występuje w postaci stałej i płynnej (gliceryna), jako monopreparat lub składnik preparatów okołotreningowych (stacków kreatynowych, boosterów azotowych).

Dawkowanie:  5–10 g na dobę rozpuszczonych w wodzie, w okresie przed i po wysiłku. Rozpoczęcie stosowania należy zaczynać od niskich dawek i stopniowo dochodzić do dawki maksymalnej stosowanej zwyczajowo w suplementacji sportowej.

Azotan potasu

Informacja

Azotan potasu to stosowany w suplementacji związek chemiczny, powstały z połączenia azotanów z potasem. Typowy azotan potasu, czyli tzw. saletra, kojarząca się z nawożeniem roślin i konserwacją mięsa, jest solą potasu i kwasu azotowego. W suplementacji sportowej stosuje się azotan potasu zawierający około 61% azotanów i 39% potasu. Jest on promowany jako środek zwiększający wydolność fizyczną, wzmacniający siłę mięśni i promujący wazodylatację. Często można go znaleźć pod zastrzeżoną nazwą KNOC™ albo MaxNOx™.

Istotną rolę w tym układzie pełną azotany. Są to nieorganiczne związki, które w organizmie przekształcają się najpierw w azotyny, a następnie w tlenek azotu. Tlenek azotu jest kluczowym regulatorem napięcia naczyń krwionośnych. Pozwala na rozkurcz mięśniówki gładkiej, poszerzenie światła naczyń krwionośnych, a w konsekwencji zwiększony przepływ krwi. Związany z nimi potas to minerał niezbędny dla prawidłowej pracy serca i układu mięśniowego. Jest on odpowiedzialny także za równowagę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową w ustroju.

Azotan potasu może być stosowany samodzielnie, ale najczęściej wchodzi w skład tzw. boosterów tlenków azotu oraz preparatów przedtreningowych.

Dawkowanie: brak norm jednostkowego spożycia.

Różeniec górski

Informacja

Różeniec górski (Rhodiola rosea) - ze względu na stosowanie w medycynie Wschodu jego korzenia, nosi również nazwę Złoty korzeń. Stosowanie preparatu poprawia wydolność psychofizyczną, zmniejsza zmęczenie, poprawia nastrój, łagodzi stres i depresję. Zawiera wiele składników aktywnych biologicznie, takich jak: flawonoidy, polifenole, proantycyjanidy i taniny.  W suplementacji sportowej stosowane są wyciągi ze złotego korzenia w okresie intensywnych treningu, w celu poprawy odporności na przeciążenia, w przypadkach obciążenia stresowego na poprawę samopoczucia i przyspieszenia regeneracji potreningowej. Korzeń rożeńca górskiego dostępny jest w postaci monopreparatów oraz jest składnikiem suplementów o wszechstronnym działaniu. W badaniach klinicznych podawany podczas leczenia umiarkowanej depresji podawano chorym dawkę 380-680mg/24h, bez skutków ubocznych.

Dawkowanie: W suplementacji sportowej 200 mg ekstraktu podawane w dwóch dawkach (rano i po południu).

Glukuronolakton

Informacja

Glukuronolakton (D-glukurono-3 ,6-lakton; DGL) - metabolit glukozy występujący w pożywieniu, o potencjale termogenicznym, detoksykacyjnym i osłaniającym wątrobę, wpływający na prawidłowe funkcjonowanie aparatu ruchu. Dzięki potencjałowi  detoksykacyjnemu neutralizuje toksyny i pomaga w usunięciu z organizmu zbędnych produktów przemiany materii. Wspomaga zdolności wysiłkowe. W suplementacji sportowej jest składnikiem napojów energetyzujących, w składzie preparatów okołotreningowych, stacków kreatynowych. Informacje o ujemnym wpływie na zdrowie przy stosowaniu glukuronolaktonu, w świetle certyfikatu bezpieczeństwa wydanego przez European Food Safety Authority (EFSA), wydaja się być mocno przesadzone. Preparaty i napoje energetyzujące (w tym: tzw. energy drink’s).

Dawkowanie: Zwyczajowo przyjmowane w suplementacji sportowej 1–3 g na dobę.

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027