Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
PAM Cooking Spray Original PAM Cooking Spray Original

Pam Cooking Spray Original to wspaniałe rozwiązanie dla osób, które pragną ograniczyć spożywanie olejów, czy tłuszczów nasyconych w postaci smażonych potraw. Jego rozpylenie pozwala w przyjemny sposób ograniczyć porcję dostarczanych kalorii, wpływając pozytywnie na zdrowie, a także zapobiega przywieraniu przygotowywanych posiłków.

Dietetyczne wsparcie
Wiele osób pragnie zmienić nawyki w momencie gdy zauważają niedoskonałości w swojej sylwetce. Chęć zrzucenia kilku zbędnych kilogramów potrafi zmotywować do regularnych ćwiczeń. Problem pojawia się jednak z ograniczeniem spożywania ulubionych potraw.

Redukcja często kojarzy się ze spożywaniem dań gotowanych, bądź surowych, pozbawionych smaku. Ma to swoje uzasadnienie w tym, iż większość posiłków obfitujących w tłuszcze jest faktycznie bardzo smaczna, gdyż makroskładnik ten jest nośnikiem aromatu. Pam został stworzony z myślą o tych, którzy nie chcą rezygnować ze smażonych potraw, jednak pragną ograniczyć spożycie kalorii. Użycie pamu sprawi, iż przygotowywane potrawy zachowają wspaniały smak, przy znacznie obniżonej kaloryce, tym samym wspierając proces kształtowania sylwetki.

W trosce o zdrowie
Duża część osób prezentująca niepoprawne nawyki żywieniowe używa do smażenia potraw tłuszczy nasyconych. Jak powszechnie wiadomo są one jednymi z czynników, które doprowadzają do zaburzeń parametrów lipidowych. W dłuższej perspektywie może skutkować to zmianami pracy układu sercowo-naczyniowego, przyczyniając się do poważnej utraty zdrowia (zawały, udary).

Pam daje możliwość przyjemnego ograniczenia spożycia niezdrowych tłuszczów. Dzięki niemu nie trzeba rezygnować ze smaku smażonych potraw, można to czynić z myślą o wsparciu swojego zdrowia. Warto dodać, iż produkt ten jest pozbawionych dodatkowych aromatów, przez co nie zmienia smaku serwowanych posiłków. Dodatkowo jego rozpylenie na różne rodzaje powłok gwarantuje brak przywierania smażonych mięs, jajek, czy pancake’sów.

Podsumowując, Pam Cooking Spray Original to produkt przeznaczony dla każdego, kto pragnie w zdrowy sposób ograniczyć spożycie kalorii, bez rezygnacji z ulubionych smażonych potraw.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
PAM Cooking Spray Original PAM Cooking Spray Original 170g
Pam
29,00 zł

PAM Cooking Spray Original

Wszystkie gramatury

170g
29,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!
482g
49,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:
29,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,76 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Zapobiega przywieraniu przygotowywanych potraw
  • Doskonały zastępca oleju i tłuszczy nasyconych
  • Wspiera dążenia do wymarzonej sylwetki
  • Całkowity brak wartości energetycznej!
  • Pozbawiony dodatkowych aromatów
  • Pozwala ograniczyć spożycie kalorii

Pam Cooking Spray Original to wspaniałe rozwiązanie dla osób, które pragną ograniczyć spożywanie olejów, czy tłuszczów nasyconych w postaci smażonych potraw. Jego rozpylenie pozwala w przyjemny sposób ograniczyć porcję dostarczanych kalorii, wpływając pozytywnie na zdrowie, a także zapobiega przywieraniu przygotowywanych posiłków.

Dietetyczne wsparcie
Wiele osób pragnie zmienić nawyki w momencie gdy zauważają niedoskonałości w swojej sylwetce. Chęć zrzucenia kilku zbędnych kilogramów potrafi zmotywować do regularnych ćwiczeń. Problem pojawia się jednak z ograniczeniem spożywania ulubionych potraw.

Redukcja często kojarzy się ze spożywaniem dań gotowanych, bądź surowych, pozbawionych smaku. Ma to swoje uzasadnienie w tym, iż większość posiłków obfitujących w tłuszcze jest faktycznie bardzo smaczna, gdyż makroskładnik ten jest nośnikiem aromatu. Pam został stworzony z myślą o tych, którzy nie chcą rezygnować ze smażonych potraw, jednak pragną ograniczyć spożycie kalorii. Użycie pamu sprawi, iż przygotowywane potrawy zachowają wspaniały smak, przy znacznie obniżonej kaloryce, tym samym wspierając proces kształtowania sylwetki.

W trosce o zdrowie
Duża część osób prezentująca niepoprawne nawyki żywieniowe używa do smażenia potraw tłuszczy nasyconych. Jak powszechnie wiadomo są one jednymi z czynników, które doprowadzają do zaburzeń parametrów lipidowych. W dłuższej perspektywie może skutkować to zmianami pracy układu sercowo-naczyniowego, przyczyniając się do poważnej utraty zdrowia (zawały, udary).

Pam daje możliwość przyjemnego ograniczenia spożycia niezdrowych tłuszczów. Dzięki niemu nie trzeba rezygnować ze smaku smażonych potraw, można to czynić z myślą o wsparciu swojego zdrowia. Warto dodać, iż produkt ten jest pozbawionych dodatkowych aromatów, przez co nie zmienia smaku serwowanych posiłków. Dodatkowo jego rozpylenie na różne rodzaje powłok gwarantuje brak przywierania smażonych mięs, jajek, czy pancake’sów.

Podsumowując, Pam Cooking Spray Original to produkt przeznaczony dla każdego, kto pragnie w zdrowy sposób ograniczyć spożycie kalorii, bez rezygnacji z ulubionych smażonych potraw.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 170 gPorcja jednorazowa: 0,25 gIlość porcji w opakowaniu: 558
w porcji (0,25 g)zawartość%ZDS
Białko0 g*
Węglowodany0 g*
Tłuszcz0 g*
Cholesterol0 g*
Sód0 g*

Pozostałe składniki

Olej rzepakowy, lecytyna sojowa, woda, emulgatow (kwasy tłuszczowe z soi), ekstrakt rozmarynu, gaz wypuchający (izobutan, propan). Zawiera soję.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
159,00 zł

Unikalna formuła węglowodanowa. Zapewnia większą siłę oraz szybszą regenerację.

Kupuję
Optimum
119,00 zł
(1)

Kompleks witamin, minerałów i wyciągów roślinnych dla mężczyzn. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie organizmu.

Kupuję
Trec
78,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy zwiększający energię mięśniową. Wspomaga procesy regeneracyjne.

Kupuję
Olimp
2,80 zł

Koncentrat do przygotowania smacznego napoju izotonicznego. Zwiększa siłę oraz wspomaga regenerację.

Kupuję
Olimp
4,90 zł

Suplement w postaci żelu energetycznego. Źródło szybkoprzyswajalnej energii i mikroelementów.

Kupuję
Source Naturals
219,00 zł

Kompleksowa formuła witamin, minerałów i ekstraktów prozdrowotnych. Nie zawiera żelaza.

Kupuję

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Na temat mleka i produktów mlecznych możemy spotkać rozmaite teorie. Jedno mówią o tym ile dzięki nim możemy dostarczyć łatwostrawnego i...

czytaj więcej
Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Istnieją przekonujące dowody naukowe wskazujące, iż w drugiej połowie cyklu menstruacyjnego zwiększa się tempo podstawowej przemiany materii. Warto jednak...

czytaj więcej
plecy

plecy

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Kontynuujemy cykl żywieniowego elementarza sportowca, tym razem na warsztat weźmiemy kolejny makroskładnik – proteiny. Święty Grall sportów sylwetkowych i...

czytaj więcej
Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Od pewnego czasu sporo uwagi poświęca się strategiom żywieniowym, które koncentrują się na manipulowaniu spożyciem węglowodanów, co zgodnie z...

czytaj więcej
Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Tytuł nieco zaskakujący, choć same doniesienia o protekcyjnym wpływem nabiału względem chorób układu sercowo-naczyniowego już nie są tak świeże. O tym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027