Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Better Stevia Better Stevia

Now Foods Better Stevia French Vanilla to naturalna substancja słodząca pochodzenia roślinnego, wzbogacona aromatem francuskiej wanilii, który odpowiada za jej unikalny, subtelny smak i zapach. Preparat ma postać funkcjonalnych i ekonomicznych saszetek. Każda z nich zawiera starannie odmierzoną, jedną porcję słodzika.

Produkt zdecydowanie wyróżnia się na tle pozostałych wyciągów ze stewii. Podczas gdy większość producentów stosuje tylko pojedyncze frakcje wyizolowane z różnych gatunków stewii, Better Stevia zawiera najwyższej jakość ekstrakt z całych liści pochodzącej z ekologicznych upraw, organicznej stewii najszlachetniejszego gatunku Stevia rebaudiana. Dzięki temu zachowuje czysty, naturalnie słodki smak, bez charakterystycznego posmaku czy goryczki. Dodatek w postaci naturalnego aromatu waniliowego wzmacnia odczucia smakowe.

Wyciągi ze stewii zostały uznane za najzdrowszy i bezkaloryczny odpowiednik cukru, dlatego preparat w stu procentach może zastąpić sztuczne słodziki i cukier. Doskonale rozpuszcza się w zimnych i gorących napojach, nie traci swych właściwości podczas pieczenia czy gotowania. Produkt ma niski indeks glikemiczny, nie dostarcza kalorii i nie powoduje żadnych dolegliwości trawiennych. Bez obaw mogą go spożywać dorośli i dzieci, diabetycy, osoby na diecie, chorzy na fenyloketonurię czy alergicy. 

Stewia (Stevia rebaudiana) to pochodząca z Paragwaju i Brazylii bylina z rodziny Asteraceae.  Surowcem stosowanym w branży spożywczej są głównie liście. Zawierają one szereg biologicznie czynnych związków chemicznych, na tle których wyróżniają się glikozydy stewiolowe -  rebauiozyd A i stewiozyd. Szacuje się, że ich słodki smak jest do 200 razy silniejszy od smaku cukru i aż 300 razy mocniejszy niż smak sacharozy. Przy tym wszystkim nie dostarczają one kalorii i mogą być poddawane działaniu wysokiej temperatury. Organizm ludzki ich nie kumuluje – podlegają błyskawicznemu rozkładowi i są usuwane wraz z moczem.

Oprócz tego liście stewii kryją w sobie ważnych witamin i pierwiastków (witamina C, kilka witamin z grupy B, żelazo, cynk, selen, kobalt, fosfor, potas, magnez, siarka, mangan, molibden), flawonoidy, polifenole, chlorofile i alkaloidy.

Synergia działania wszystkich składników sprawia, że właściwości stewii sięgają dużo dalej niż tylko zapewnienie słodkiego smaku. Ekstrakty z jej liści zapobiegają próchnicy, zwalczają szkodliwe drobnoustroje, tłumią stany zapalne, obniżają poziom cukru w surowicy, a nawet pomagają uregulować ciśnienie krwi. Tym samym stewia nie ma sobie równych jeśli chodzi o zastąpienie szkodliwego cukru.

Działanie hipoglikemiczne 
Glikozydy stewiolowe - rebauiozyd A i stewiozyd, ograniczają wchłanianie glukozy w jelitach, hamują wytwarzanie glukagonu i modulują proces glukoneogenazy. Co więcej – dzięki oddziaływaniu na kluczowe geny komórek b trzustki stewia stymuluje produkcję insuliny i poprawia wrażliwość tkanek obwodowych na jej działanie.

Dzięki takiemu działaniu stewia jest bezpieczną opcją dla osób chorych na cukrzycę typu 2 i zespół metaboliczny. Zapobiega poposiłkowym skokom poziomu cukru we krwi, reguluje odpowiedź insulinową i zwiększa insulinowrażliwość.

Aktywność hipotensyjna
Badania naukowe wykazały, że stewia może korzystnie modulować ciśnienie tętnicze, obniżając je u osób z nadciśnieniem. Co istotne – nie zmienia parametrów ciśnienia krwi u osób zdrowych.

Dzieje tak dzięki ograniczaniu napływu jonów wapnia do komórek mięśniówki naczyń krwionośnych, które sprzyja rozszerzeniu naczyń krwionośnych i zmniejszeniu oporu obwodowego. Dla redukcji ciśnienia krwi ważne są również moczopędne właściwości stewii – poprzez intensyfikację wydalania sodu wraz z moczem dochodzi do redukcji objętości płynu wewnątrzkomórkowego.

Właściwości przeciwpróchnicze i przeciwdrobnoustrojowe
W przeciwieństwie do cukru, sacharozy i innych substancji słodzących stewia nie wywołuje próchnicy. Zawarte w niej związki hamują wzrost odpowiedzialnych za próchnicę bakterii z rodziny Streptococcus mutant i ograniczają ilość produkowanych w jamie ustnej kwasów.

Przeciwbakteryjne właściwości stewii rozciągają się również na inne drobnoustroje – bakterie, zwłaszcza bakterie Gram-dodatnie, drożdże i grzyby. Stewia blokuje ich replikację i uniemożliwia rozprzestrzenianie się po organizmie. Jest skuteczna nawet w zwalczaniu bakterii E.coliSalmonella typhi.

Potencjał antyoksydacyjny i przeciwzapalny
Obecne w liściach stewii polifenole są silnymi przeciwutleniaczami. Absorbują nadmiar rodników tlenowych, które są odpowiedzialne za stres oksydacyjny i uszkodzenia komórek, a w konsekwencji rozwój chorób cywilizacyjnych.

Związki chlorofilowe i ksantofilowe normalizują produkcję prozapalanych cytokin (TNF-a i IL-1b), co przyczynia się do złagodzenia stanów zapalnych i hamowania nadmiernej reakcji zapalnej w organizmie. Dodatkowo stymulują aktywność układu odpornościowego i aktywizują fagocytozę.

Podsumowując, Better Stevia French Vanilla to najzdrowszy zamiennik cukru i syntetycznych słodzików. Pozwala cieszyć się ulubionym, słodkim smakiem bez ryzyka uszczerbku na zdrowiu czy nadmiaru zbędnych kilogramów. To również bezpieczna alternatywa dla osób borykających się z cukrzycą, chorujących na nadciśnienie czy fenyloketonurię. 

Wycofany
Since 2005
Better Stevia Better Stevia 75 sasz.
Now Foods
35,00 zł

Better Stevia 75 sasz.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:
35,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Wzbogacona naturalnym aromatem waniliowym
  • Może być stosowana przez diabetyków
  • Surowiec pochodzenia ekologicznego
  • Ma właściwości przeciwbakteryjne
  • Praktyczne i funkcjonalne saszetki
  • Najzdrowszy zamiennik cukru
  • Produkt pozbawiony kalorii
  • Niski indeks glikemiczny
  • Nie powoduje próchnicy 
  • Bez glutenu i alergenów
  • Czysty, wyrazisty smak
  • Silny przeciwutleniacz
  • Hamuje stany zapalne
  • Działa hipotensyjnie  

Now Foods Better Stevia French Vanilla to naturalna substancja słodząca pochodzenia roślinnego, wzbogacona aromatem francuskiej wanilii, który odpowiada za jej unikalny, subtelny smak i zapach. Preparat ma postać funkcjonalnych i ekonomicznych saszetek. Każda z nich zawiera starannie odmierzoną, jedną porcję słodzika.

Produkt zdecydowanie wyróżnia się na tle pozostałych wyciągów ze stewii. Podczas gdy większość producentów stosuje tylko pojedyncze frakcje wyizolowane z różnych gatunków stewii, Better Stevia zawiera najwyższej jakość ekstrakt z całych liści pochodzącej z ekologicznych upraw, organicznej stewii najszlachetniejszego gatunku Stevia rebaudiana. Dzięki temu zachowuje czysty, naturalnie słodki smak, bez charakterystycznego posmaku czy goryczki. Dodatek w postaci naturalnego aromatu waniliowego wzmacnia odczucia smakowe.

Wyciągi ze stewii zostały uznane za najzdrowszy i bezkaloryczny odpowiednik cukru, dlatego preparat w stu procentach może zastąpić sztuczne słodziki i cukier. Doskonale rozpuszcza się w zimnych i gorących napojach, nie traci swych właściwości podczas pieczenia czy gotowania. Produkt ma niski indeks glikemiczny, nie dostarcza kalorii i nie powoduje żadnych dolegliwości trawiennych. Bez obaw mogą go spożywać dorośli i dzieci, diabetycy, osoby na diecie, chorzy na fenyloketonurię czy alergicy. 

Stewia (Stevia rebaudiana) to pochodząca z Paragwaju i Brazylii bylina z rodziny Asteraceae.  Surowcem stosowanym w branży spożywczej są głównie liście. Zawierają one szereg biologicznie czynnych związków chemicznych, na tle których wyróżniają się glikozydy stewiolowe -  rebauiozyd A i stewiozyd. Szacuje się, że ich słodki smak jest do 200 razy silniejszy od smaku cukru i aż 300 razy mocniejszy niż smak sacharozy. Przy tym wszystkim nie dostarczają one kalorii i mogą być poddawane działaniu wysokiej temperatury. Organizm ludzki ich nie kumuluje – podlegają błyskawicznemu rozkładowi i są usuwane wraz z moczem.

Oprócz tego liście stewii kryją w sobie ważnych witamin i pierwiastków (witamina C, kilka witamin z grupy B, żelazo, cynk, selen, kobalt, fosfor, potas, magnez, siarka, mangan, molibden), flawonoidy, polifenole, chlorofile i alkaloidy.

Synergia działania wszystkich składników sprawia, że właściwości stewii sięgają dużo dalej niż tylko zapewnienie słodkiego smaku. Ekstrakty z jej liści zapobiegają próchnicy, zwalczają szkodliwe drobnoustroje, tłumią stany zapalne, obniżają poziom cukru w surowicy, a nawet pomagają uregulować ciśnienie krwi. Tym samym stewia nie ma sobie równych jeśli chodzi o zastąpienie szkodliwego cukru.

Działanie hipoglikemiczne 
Glikozydy stewiolowe - rebauiozyd A i stewiozyd, ograniczają wchłanianie glukozy w jelitach, hamują wytwarzanie glukagonu i modulują proces glukoneogenazy. Co więcej – dzięki oddziaływaniu na kluczowe geny komórek b trzustki stewia stymuluje produkcję insuliny i poprawia wrażliwość tkanek obwodowych na jej działanie.

Dzięki takiemu działaniu stewia jest bezpieczną opcją dla osób chorych na cukrzycę typu 2 i zespół metaboliczny. Zapobiega poposiłkowym skokom poziomu cukru we krwi, reguluje odpowiedź insulinową i zwiększa insulinowrażliwość.

Aktywność hipotensyjna
Badania naukowe wykazały, że stewia może korzystnie modulować ciśnienie tętnicze, obniżając je u osób z nadciśnieniem. Co istotne – nie zmienia parametrów ciśnienia krwi u osób zdrowych.

Dzieje tak dzięki ograniczaniu napływu jonów wapnia do komórek mięśniówki naczyń krwionośnych, które sprzyja rozszerzeniu naczyń krwionośnych i zmniejszeniu oporu obwodowego. Dla redukcji ciśnienia krwi ważne są również moczopędne właściwości stewii – poprzez intensyfikację wydalania sodu wraz z moczem dochodzi do redukcji objętości płynu wewnątrzkomórkowego.

Właściwości przeciwpróchnicze i przeciwdrobnoustrojowe
W przeciwieństwie do cukru, sacharozy i innych substancji słodzących stewia nie wywołuje próchnicy. Zawarte w niej związki hamują wzrost odpowiedzialnych za próchnicę bakterii z rodziny Streptococcus mutant i ograniczają ilość produkowanych w jamie ustnej kwasów.

Przeciwbakteryjne właściwości stewii rozciągają się również na inne drobnoustroje – bakterie, zwłaszcza bakterie Gram-dodatnie, drożdże i grzyby. Stewia blokuje ich replikację i uniemożliwia rozprzestrzenianie się po organizmie. Jest skuteczna nawet w zwalczaniu bakterii E.coliSalmonella typhi.

Potencjał antyoksydacyjny i przeciwzapalny
Obecne w liściach stewii polifenole są silnymi przeciwutleniaczami. Absorbują nadmiar rodników tlenowych, które są odpowiedzialne za stres oksydacyjny i uszkodzenia komórek, a w konsekwencji rozwój chorób cywilizacyjnych.

Związki chlorofilowe i ksantofilowe normalizują produkcję prozapalanych cytokin (TNF-a i IL-1b), co przyczynia się do złagodzenia stanów zapalnych i hamowania nadmiernej reakcji zapalnej w organizmie. Dodatkowo stymulują aktywność układu odpornościowego i aktywizują fagocytozę.

Podsumowując, Better Stevia French Vanilla to najzdrowszy zamiennik cukru i syntetycznych słodzików. Pozwala cieszyć się ulubionym, słodkim smakiem bez ryzyka uszczerbku na zdrowiu czy nadmiaru zbędnych kilogramów. To również bezpieczna alternatywa dla osób borykających się z cukrzycą, chorujących na nadciśnienie czy fenyloketonurię. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 75 saszetekPorcja jednorazowa: 1 saszetka (1 g)Ilość porcji w opakowaniu: 75
w 1 saszetce (1 g)zawartość%ZDS
Kalorie0
Całkowita zawartość tłuszczu0 g0%
Sód0 mg0%
Węglowodany1 g
Błonnik1 g4%
Cukry0 g
Białko0 g

Pozostałe składniki

Organiczna inulina, krzemionka

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Universal
119,00 zł

Zestaw witamin i minerałów dla sportowców. Zawiera aminokwasy, antyoksydanty, ergogeniki i enzymy trawienne.

Kupuję
Performax Labs
139,00 zł

Suplement do spożycia w trakcie treningu, sprzyjający utrzymaniu anabolicznego środowiska i regeneracji

Kupuję
Trec
76,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Trec
21,00 zł
(1)

Kompleks szybko wchłanialnych węglowodanów. Zapewnia wzrost siły i szybszą regenerację.

Kupuję
Source Naturals
99,00 zł

Produkt wspiera witalność, produkcję energii, pracę serca, mózgu, układu immunologicznego oraz działanie wątroby.

Kupuję
Life Extension
105,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Ostatnio na blogu

Fizjoterapia uroginekologiczna w przebiegu ciąży i po porodzie

Fizjoterapia uroginekologiczna w przebiegu ciąży i po porodzie

Po raz kolejny wspominam o tym, że u kobiet ciężarnych zachodzi dużo zmian adaptacyjnych w anatomii, fizjologii, biochemii, hematologii, neurologii,...

czytaj więcej
Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Insulinooporność jest często występującym zjawiskiem u starszych osób, chociaż staje się coraz bardziej powszechna we wszystkich grupach wiekowych, w tym...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Wiedziano o tym już dosyć dawno. Jeśli by wierzyć skalnym malunkom – ludzie stosowali miód ok. 5500 lat temu. Terapeutyczne zastosowanie miodu notowali...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Suplementacja węglowodanów jest szeroko rozpowszechniona w środowisku osób aktywnych. Chętnie sięga się po napoje izotoniczne, odzywki typu carbo, żele...

czytaj więcej
bareczki

bareczki

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Waflowa kanapka a’la KNOPERS

Waflowa kanapka a’la KNOPERS

Knoppers to z pewnością ulubiona przekąska wielu z Was. Przedstawiam jej fit wersję, dzięki której możecie spożyć go nawet na diecie! ✔️3 sztuki...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027