Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
0% Syrup 0% Syrup

0% Syrup firmy XXL Nutrition to słodki dodatek, który idealnie wkomponuje się w dietę zarówno osób prowadzących aktywny tryb życia, jak również tych, którzy dbają o dobór zdrowych produktów, które pozwolą im w pełni kontrolować masę ciała.

Słodka przyjemność bez wyrzutów sumienia
Obecnym „zagrożeniem dietetycznym” jest wszechobecny dodatek cukru i syropu glukozowo-fruktozowego do wszystkich produktów spożywczych, przez co zaburzeniu ulegają mechanizmy kontroli głodu, i sytości. Wahania stężenia glukozy we krwi prowadzą do częstego podjadania, niestety niezdrowych przekąsek. Złe nawyki żywieniowe w dłuższej perspektywie skutkują rozwojem otyłości wraz z innymi chorobami cywilizacyjnymi.

Coraz większa liczba konsumentów zwraca uwagę na pokarmy, które spożywa – tutaj z pomocą przychodzą produkty „0%”, które nie zawierają ani grama dodatku tych słodkich, wysokokalorycznych substancji słodzących. Pozwala to m.in. „zaoszczędzić” dodatkowe kalorie na innego rodzaju potrawy, które zagwarantują znacznie dłuższe odczuwanie nasycenia, hamując sięganie po niezdrowe smakołyki.

Większość z nas redukcję masy ciała kojarzy z ograniczeniem spożywania słodkich produktów, na rzecz zwiększonej ilości warzyw i potraw niskokalorycznych. Taki stan rzeczy u wielu ludzi generuje stres, co spowodowane jest wyrzutem kortyzolu – hormonu, który opóźnia proces redukcji tkanki tłuszczowej, dodatkowo nasilając katabolizm mięśni.

Sosy „zero” kojarzą się z chemicznym posmakiem i brakiem, bądź niewielkim dodatkiem substancji słodzących. Jednak – bez obawy, sos nie traci ani odrobiny swego smaku, dzięki starannemu doborowi naturalnych składników i aromatów, a także zastosowaniu optymalnej ilości sukralozy, która nadaje im wyrazistości. Jest to słodki zamiennik cukru, całkowicie bezpieczny w stosowaniu, który może być używany również jako dodatek do gorących potraw, gdyż nie traci swoich właściwości smakowych.

Od teraz nawet podczas redukcji masy ciała omlety, lody, czy nawet dania na ciepło z dodatkiem syropu będą smakowały znakomicie bez potrzeby ograniczania słodkiej przyjemności.

Brak zbędnych i alergizujących dodatków
Niesamowity smak syropu idzie w parze z dbałością o potrzeby osób z nietolerancjami pokarmowymi. Produkt nie zawiera wielu popularnych alergenów i substancji o działaniu drażniącym dla śluzówki jelita – laktozy, glutenu, czy popularnych śladowych ilości orzeszków.

Ponadto, w syropie nie znajdziemy ani grama tłuszczów, które są używane na potęgę do produkcji standardowych sosów, które zarówno wysoko podbijają nasz dzienny bilans kaloryczny, a dodatkowo zdecydowana większość z nich posiada w swojej zawartości utwardzane tłuszcze trans bądź tłuszcze nasycone, które w połączeniu z obecnością cukru w dłuższej mierze przyczyniają się m.in. do wzrostu stężenia „złego” cholesterolu we krwi.

Syrop zaliczany jest do gamy produktów „zero”, których gęstość kaloryczna na 100 ml jest niewielka, bowiem mieści się w zakresie 4 kcal/100 ml, co jest ilością praktycznie niezauważalną dla naszego organizmu.

Podsumowując, XXL Nutrition 0% Syrup to idealny produkt przeznaczony dla każdego kto pragnie dodać  wyrazistej słodkości swoim potrawom, bez obawy zaburzenia kaloryki diety. Jego uniwersalność w stosowaniu pozwala na wykorzystanie w wielu różnych deserach i słodkich fit przekąskach.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
0% Syrup 0% Syrup 425 ml
Xxl Nutrition
26,90 zł

0% Syrup 425 ml

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

26,90 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Idealny dodatek do fit-deserów!
  • Tylko 4 kcal na 100 ml syropu
  • Nie zawiera glutenu i laktozy
  • Brak cukrów i tłuszczów!
  • Niewielki dodatek soli
  • Bez alergenów i GMO
  • Naturalny smak

0% Syrup firmy XXL Nutrition to słodki dodatek, który idealnie wkomponuje się w dietę zarówno osób prowadzących aktywny tryb życia, jak również tych, którzy dbają o dobór zdrowych produktów, które pozwolą im w pełni kontrolować masę ciała.

Słodka przyjemność bez wyrzutów sumienia
Obecnym „zagrożeniem dietetycznym” jest wszechobecny dodatek cukru i syropu glukozowo-fruktozowego do wszystkich produktów spożywczych, przez co zaburzeniu ulegają mechanizmy kontroli głodu, i sytości. Wahania stężenia glukozy we krwi prowadzą do częstego podjadania, niestety niezdrowych przekąsek. Złe nawyki żywieniowe w dłuższej perspektywie skutkują rozwojem otyłości wraz z innymi chorobami cywilizacyjnymi.

Coraz większa liczba konsumentów zwraca uwagę na pokarmy, które spożywa – tutaj z pomocą przychodzą produkty „0%”, które nie zawierają ani grama dodatku tych słodkich, wysokokalorycznych substancji słodzących. Pozwala to m.in. „zaoszczędzić” dodatkowe kalorie na innego rodzaju potrawy, które zagwarantują znacznie dłuższe odczuwanie nasycenia, hamując sięganie po niezdrowe smakołyki.

Większość z nas redukcję masy ciała kojarzy z ograniczeniem spożywania słodkich produktów, na rzecz zwiększonej ilości warzyw i potraw niskokalorycznych. Taki stan rzeczy u wielu ludzi generuje stres, co spowodowane jest wyrzutem kortyzolu – hormonu, który opóźnia proces redukcji tkanki tłuszczowej, dodatkowo nasilając katabolizm mięśni.

Sosy „zero” kojarzą się z chemicznym posmakiem i brakiem, bądź niewielkim dodatkiem substancji słodzących. Jednak – bez obawy, sos nie traci ani odrobiny swego smaku, dzięki starannemu doborowi naturalnych składników i aromatów, a także zastosowaniu optymalnej ilości sukralozy, która nadaje im wyrazistości. Jest to słodki zamiennik cukru, całkowicie bezpieczny w stosowaniu, który może być używany również jako dodatek do gorących potraw, gdyż nie traci swoich właściwości smakowych.

Od teraz nawet podczas redukcji masy ciała omlety, lody, czy nawet dania na ciepło z dodatkiem syropu będą smakowały znakomicie bez potrzeby ograniczania słodkiej przyjemności.

Brak zbędnych i alergizujących dodatków
Niesamowity smak syropu idzie w parze z dbałością o potrzeby osób z nietolerancjami pokarmowymi. Produkt nie zawiera wielu popularnych alergenów i substancji o działaniu drażniącym dla śluzówki jelita – laktozy, glutenu, czy popularnych śladowych ilości orzeszków.

Ponadto, w syropie nie znajdziemy ani grama tłuszczów, które są używane na potęgę do produkcji standardowych sosów, które zarówno wysoko podbijają nasz dzienny bilans kaloryczny, a dodatkowo zdecydowana większość z nich posiada w swojej zawartości utwardzane tłuszcze trans bądź tłuszcze nasycone, które w połączeniu z obecnością cukru w dłuższej mierze przyczyniają się m.in. do wzrostu stężenia „złego” cholesterolu we krwi.

Syrop zaliczany jest do gamy produktów „zero”, których gęstość kaloryczna na 100 ml jest niewielka, bowiem mieści się w zakresie 4 kcal/100 ml, co jest ilością praktycznie niezauważalną dla naszego organizmu.

Podsumowując, XXL Nutrition 0% Syrup to idealny produkt przeznaczony dla każdego kto pragnie dodać  wyrazistej słodkości swoim potrawom, bez obawy zaburzenia kaloryki diety. Jego uniwersalność w stosowaniu pozwala na wykorzystanie w wielu różnych deserach i słodkich fit przekąskach.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 425 mlPorcja jednorazowa: 5 mlIlość porcji w opakowaniu: 85
na 100 mlzawartość:
Wartość energetyczna18 kJ/4 kcal
Tłuszcz0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
Węglowodany1,5 g
Cukry0 g
Błonnik1.3 g
Białko0 g
Sól0.06 g

Pozostałe składniki

Woda, zagęszczacze: (guma celulozowa, guma ksantanowa), aromat, barwniki, konserwanty: (sorbinian potasu, benzoesan sodu), substancja słodząca: sukraloza.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Pes
199,00 zł

Suplement diety łączący w sobie białko serwatkowe oraz kazeinę. Doskonałe źródło pełnowartościowego białka.

Kupuję
Scitec
229,00 zł
(5)

Odżywka białkowa na bazie kazainy micelarnej i kazainy wapnia. Ogranicza katabolizm. Dobrze smakuje.

Kupuję
Scitec
195,00 zł
(3)

Odżywka białkowa zawierająca 5 g. aminokwasów BCAA na porcję. Wspomaga budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję
  • Popularny
WPC EcoNo
MZ-STORE
45,00 zł
(2)

Odżywka białkowa na bazie koncentratu białka serwatkowego. Szeroki wybór smaków.

Kupuję
Olimp
59,00 zł
(2)

Odżywka białkowa na bazie koncentratu białek serwatkowych. Wspomaga anabolizm, przyśpiesza regenerację.

Kupuję
Olimp
4,50 zł
(1)

Odżywka białkowa na bazie koncentratu białek serwatkowych. Wspomaga anabolizm, przyśpiesza regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

„Ciąża to nie choroba” to stwierdzenie, które powtarzane jest jak mantra przez wielu specjalistów i jeszcze więcej kobiet w ciąży. Ciąża to...

czytaj więcej
Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

W tym tygodniu projektu zgodnie z obietnicą już ostatni artykuł o wyprawce z trzech części serii artykułów na ten temat. W pierwszej części opisałam...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej
Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Choć tytułowe pytanie na pierwszy rzut oka może wydawać się conajmniej banalnie proste i wręcz można by było powiedzieć, iż jest to pytanie retoryczne,...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027