Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Sauce Sauce

Body Attack American BBQ Sauce to przepyszny dodatek do potraw o smaku amerykańskiego sosu BBQ. Ten wyśmienity sos idealnie nadaje się do wzmacniania smaku różnorodnych posiłków, a dzięki znikomej wartości energetycznej można się nim delektować bez poczucia winy.

Protokoły żywieniowe umożliwiające skuteczne odchudzanie wymagają od użytkowników ograniczenia spożywanych kalorii. Z powodu restrykcji kalorycznych bardzo często jesteśmy zmuszeni do przestrzegania surowych reżimów dietetycznych. Posiłki, które wtedy spożywamy są zazwyczaj jałowe i pozbawione smaku. Body Attack American BBQ Sauce jest produktem, który dodaje smaku potrawom oraz urozmaica dietę powodując, że mamy więcej motywacji do przestrzegania ograniczeń żywieniowych, a tym samym ułatwia odchudzanie.

Body Attack American BBQ Sauce jest idealnym dodatkiem do wszystkich posiłków z dodatkiem mięsa, niezależnie od tego czy wybieramy drób, wieprzowinę czy wołowinę. Sosem można uatrakcyjnić gotowy posiłek lub zamarynować surowe mięso. Bez względu na preferowany rodzaj obróbki termicznej, produkt wzbogaca smak zarówno potraw gotowanych, smażonych, jak i grillowanych. Sos można również dodać do dań na bazie mąki, makaronu, kaszy i ryżu, sałatek warzywnych, a także dodać do kanapek. 

Body Attack American BBQ Sauce to produkt pozbawiony glutenu, a także odpowiedni dla osób z nietolerancją laktozy i wegan. Aby zachować niską kaloryczność, w procesie produkcyjnym zrezygnowano z wysokoenergetycznych dodatków takich jak skrobia modyfikowana czy cukier, które zastąpiono błonnikiem bambusowym i nieszkodliwym słodzikiem – sukralozą.

Podsumowując, Body Attack American BBQ Sauce to produkt, który jest idealnym dodatkiem urozmaicającym dietę osób odchudzających się lub starających się utrzymać obecną masę ciała, ponieważ nie zawiera cukru ani tłuszczu, a jedna porcja (10 ml) to tylko 1 kcal. W odróżnieniu od innych podobnych produktów niskokalorycznych, nie zawsze smakujących tak jakbyśmy tego chcieli, Body Attack American BBQ Sauce posiada wspaniały smak o lekko ostrej nutce.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Sauce Sauce 320 ml (Amerykańskie BBQ)
Body Attack
22,90 zł

Sauce 320 ml (Amerykańskie BBQ)

Cechy

Siła:
Redukcja Wagi:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,36 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Produkt niskokaloryczny bez tłuszczu i cukru
  • Posiada wspaniały, lekko pikantny smak
  • Służy do przeprawiania gotowych potraw
  • Może pełnić funkcję marynaty do mięs
  • Świetne urozmaicenie jałowych posiłków
  • Ułatwia przestrzeganie diety redukcyjnej 
  • Nie zawiera aspartamu

Body Attack American BBQ Sauce to przepyszny dodatek do potraw o smaku amerykańskiego sosu BBQ. Ten wyśmienity sos idealnie nadaje się do wzmacniania smaku różnorodnych posiłków, a dzięki znikomej wartości energetycznej można się nim delektować bez poczucia winy.

Protokoły żywieniowe umożliwiające skuteczne odchudzanie wymagają od użytkowników ograniczenia spożywanych kalorii. Z powodu restrykcji kalorycznych bardzo często jesteśmy zmuszeni do przestrzegania surowych reżimów dietetycznych. Posiłki, które wtedy spożywamy są zazwyczaj jałowe i pozbawione smaku. Body Attack American BBQ Sauce jest produktem, który dodaje smaku potrawom oraz urozmaica dietę powodując, że mamy więcej motywacji do przestrzegania ograniczeń żywieniowych, a tym samym ułatwia odchudzanie.

Body Attack American BBQ Sauce jest idealnym dodatkiem do wszystkich posiłków z dodatkiem mięsa, niezależnie od tego czy wybieramy drób, wieprzowinę czy wołowinę. Sosem można uatrakcyjnić gotowy posiłek lub zamarynować surowe mięso. Bez względu na preferowany rodzaj obróbki termicznej, produkt wzbogaca smak zarówno potraw gotowanych, smażonych, jak i grillowanych. Sos można również dodać do dań na bazie mąki, makaronu, kaszy i ryżu, sałatek warzywnych, a także dodać do kanapek. 

Body Attack American BBQ Sauce to produkt pozbawiony glutenu, a także odpowiedni dla osób z nietolerancją laktozy i wegan. Aby zachować niską kaloryczność, w procesie produkcyjnym zrezygnowano z wysokoenergetycznych dodatków takich jak skrobia modyfikowana czy cukier, które zastąpiono błonnikiem bambusowym i nieszkodliwym słodzikiem – sukralozą.

Podsumowując, Body Attack American BBQ Sauce to produkt, który jest idealnym dodatkiem urozmaicającym dietę osób odchudzających się lub starających się utrzymać obecną masę ciała, ponieważ nie zawiera cukru ani tłuszczu, a jedna porcja (10 ml) to tylko 1 kcal. W odróżnieniu od innych podobnych produktów niskokalorycznych, nie zawsze smakujących tak jakbyśmy tego chcieli, Body Attack American BBQ Sauce posiada wspaniały smak o lekko ostrej nutce.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 320 mlPorcja jednorazowa: 10 mlIlość porcji w opakowaniu: 32
w 10 mlzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1kcal*
Tłuszcz0g*
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0g*
Węglowodany< 0,1g*
- w tym cukier0g*
Białko0g*
Błonnik pokarmowy0g*
Sól0,2g*

Pozostałe składniki

Woda, ocet spirytusowy (3%), błonnik roślinny (bambus), stabilizator (guma ksantanowa), aromat, zakwaszacz (kwas mlekowy), substancja konserwująca (benzoesan sodu), sól kuchenna, słodzik (sukraloza), barwniki (Karmel amoniakalno-siarczynowy).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
4,50 zł

Suplement w postaci żelu energetycznego. Stopniowo dostarcza niezbędne źródło energii w postaci węglowodanów.

Kupuję
Activlab
25,00 zł
(3)

Kompozycja wysokiej jakości aminokwasów. Przyspiesza regenerację i wspomaga przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
Olimp
119,00 zł

Zestaw aminokwasów wyizolowanych z białek łososia. Zwiększa anabolizm oraz hamuje katabolizm.

Kupuję
Scitec
175,00 zł
(1)

Białko pochodzenia wołowego. Hamuje katabolizm i przyspiesza regenerację włókien mięśniowych.

Kupuję
Trec
169,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję
Biotech Usa
49,00 zł

Wysokobiałkowy szejk o niskiej zawartości węglowodanów i tłuszczów. Stanowi idealny zamiennik posiłku.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Proste sposoby na kaca

Proste sposoby na kaca

Sezon wakacyjny, to czas imprez grillowych i różnego rodzaju event’ów, którym towarzyszą spore ilości wypijanego alkoholu… oraz często kac następnego...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

W poprzedniej części omówiliśmy jakie substancje (w nieodpowiednich dawkach) mogą szkodzić gruczołowi tarczowemu – wiecie już, że nawet składniki...

czytaj więcej
Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Wraz z rosnącą popularnością diet niskowęglowodanowych coraz to więcej ludzi próbuje budować mase mięśniowa bez węglowodanów tłumacząc, że za tym...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 1

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 1

Cykl dotyczący wpływu żywienia ( a w sumie to i stylu życia) na funkcjonowanie gruczołu tarczowego doczekał się aż 11 części, dzisiejsza, 12 (podwójna...

czytaj więcej
Beta-alanina – dla kogo najbardziej pomocna?

Beta-alanina – dla kogo najbardziej pomocna?

Beta-alanina to suplement nie mający szczególnej renomy, lecz posiadający pewne nietuzinkowe cechy mogące w sposób istotny rzutować na poprawę zdolności...

czytaj więcej
L-karnityna a redukcja tkanki tłuszczowej

L-karnityna a redukcja tkanki tłuszczowej

L-karnityna jest prawdopodobnie jednym z najpowszechniej stosowanych dodatków do suplementów diety z grupy tzw. spalaczy tłuszczu. Wynika to z jej...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027