Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Calorie Free Syrup Calorie Free Syrup

XXL Nutrition Calorie-Free Syrup to słodkie sosy w czterech wyśmienitych smakach, pozbawione jakichkolwiek kalorii. W ten sposób, stają się bezpieczną przyjemnością dla osób w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej, wymagającej utrzymania niskiej podaży kalorycznej.

Bez cukru, bez ryzyka
Skład syropów został maksymalnie zredukowany, tak, aby posiłki z ich dodatkiem były czystą przyjemnością, nieskrępowaną dietetycznymi wyrzutami sumienia. Co istotne, brak cukru w sosach, to nie tylko mniej spożywanych kalorii, ale także brak odpowiedzi ze strony insuliny, na czym często zależy osobom redukującym tkankę tłuszczową. Nawet drobne ilości cukru mogą wywołać odpowiedź ze strony hormonalnej, ciągnąc za sobą kaskadę zaburzeń mechanizmów metabolicznych, kierujących spożywane kalorie do tkanki tłuszczowej. Częste dostarczanie organizmowi węglowodanów, szczególnie w okresach, gdy nie są organizmowi potrzebne, może prowadzić nie tylko do problemów estetycznych, ale też być przyczyną insulinooporności, a nawet cukrzycy typu 2.

Syrop typu zero kalorii może również oddziaływać na układ hormonalny w inny sposób. Częstym zagrożeniem podczas okresów redukcji tkanki tłuszczowej jest zbyt wysoki poziom kortyzolu, do którego przyczynić może się dyskomfort psychiczny spowodowany rygorystyczną dietą. Naukowo udowodnione jest, że wprowadzenie czynnika słodkości do diety pozwala na wyrównanie poziomu kortyzolu do jego fizjologicznych wartości.

Czysty skład bez zbędnych dodatków
Syropy są również pozbawione tłuszczu, co nie znaczy jednak, że są wodniste. W ich składzie znajdziemy zagęstniki nie wykazujące wartości energetycznej, dzięki czemu przy zachowaniu zerowej kaloryki sosy maja naturalną konsystencję.

Produkt ten to również świetne rozwiązanie dla osób, dla których problemem w „zwykłych” sosach tego typu są alergeny, takie jak gluten czy laktoza. Syropy te są ich pozbawione, dzięki czemu pozwalają na bezpieczne urozmaicenie diet osób zmagających się z celiakią czy nietolerancją laktozy.

Istotny jest również fakt, że XXL Nutrition w procesie produkcji sosów nie używa składników, które powstały na bazie genetycznie zmodyfikowanych roślin.

Syrop należy do grupy produktów zero kalorii, co oznacza że praktycznie nie dostarcza wartości odżywczej. W 100 g produktu znajdują się zaledwie ok. 2 kalorie.

XXL Nutrition Calorie-Free Syrup to idealne rozwiązanie ułatwiające utrzymanie rygorystycznych zasad diety redukcyjnej, pozbawiony najpopularniejszych alergenów. Pozwala na dowolne urozmaicanie smaku posiłków bez konieczności wpisywania produktu w bilans kaloryczny.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Calorie Free Syrup Calorie Free Syrup 265 ml
Xxl Nutrition
22,00 zł

Calorie Free Syrup 265 ml

Cechy

Siła:
Masa:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

22,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Produkt pozbawiony kalorii
  • Wyśmienite smaki i konsystencja
  • Nie zawiera glutenu i laktozy
  • Idealny dodatek do fit-deserów
  • Wolny od GMO

XXL Nutrition Calorie-Free Syrup to słodkie sosy w czterech wyśmienitych smakach, pozbawione jakichkolwiek kalorii. W ten sposób, stają się bezpieczną przyjemnością dla osób w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej, wymagającej utrzymania niskiej podaży kalorycznej.

Bez cukru, bez ryzyka
Skład syropów został maksymalnie zredukowany, tak, aby posiłki z ich dodatkiem były czystą przyjemnością, nieskrępowaną dietetycznymi wyrzutami sumienia. Co istotne, brak cukru w sosach, to nie tylko mniej spożywanych kalorii, ale także brak odpowiedzi ze strony insuliny, na czym często zależy osobom redukującym tkankę tłuszczową. Nawet drobne ilości cukru mogą wywołać odpowiedź ze strony hormonalnej, ciągnąc za sobą kaskadę zaburzeń mechanizmów metabolicznych, kierujących spożywane kalorie do tkanki tłuszczowej. Częste dostarczanie organizmowi węglowodanów, szczególnie w okresach, gdy nie są organizmowi potrzebne, może prowadzić nie tylko do problemów estetycznych, ale też być przyczyną insulinooporności, a nawet cukrzycy typu 2.

Syrop typu zero kalorii może również oddziaływać na układ hormonalny w inny sposób. Częstym zagrożeniem podczas okresów redukcji tkanki tłuszczowej jest zbyt wysoki poziom kortyzolu, do którego przyczynić może się dyskomfort psychiczny spowodowany rygorystyczną dietą. Naukowo udowodnione jest, że wprowadzenie czynnika słodkości do diety pozwala na wyrównanie poziomu kortyzolu do jego fizjologicznych wartości.

Czysty skład bez zbędnych dodatków
Syropy są również pozbawione tłuszczu, co nie znaczy jednak, że są wodniste. W ich składzie znajdziemy zagęstniki nie wykazujące wartości energetycznej, dzięki czemu przy zachowaniu zerowej kaloryki sosy maja naturalną konsystencję.

Produkt ten to również świetne rozwiązanie dla osób, dla których problemem w „zwykłych” sosach tego typu są alergeny, takie jak gluten czy laktoza. Syropy te są ich pozbawione, dzięki czemu pozwalają na bezpieczne urozmaicenie diet osób zmagających się z celiakią czy nietolerancją laktozy.

Istotny jest również fakt, że XXL Nutrition w procesie produkcji sosów nie używa składników, które powstały na bazie genetycznie zmodyfikowanych roślin.

Syrop należy do grupy produktów zero kalorii, co oznacza że praktycznie nie dostarcza wartości odżywczej. W 100 g produktu znajdują się zaledwie ok. 2 kalorie.

XXL Nutrition Calorie-Free Syrup to idealne rozwiązanie ułatwiające utrzymanie rygorystycznych zasad diety redukcyjnej, pozbawiony najpopularniejszych alergenów. Pozwala na dowolne urozmaicanie smaku posiłków bez konieczności wpisywania produktu w bilans kaloryczny.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 265 mlPorcja jednorazowa: 15 mlIlość porcji w opakowaniu: ok. 17-18
w 100 gzawartość:
Wartość energetyczna7,24 KJ / 1,72 kcal
Całkowita zawartość tłuszczu0,0g
Tłuszcze nasycone0,0g
Węglowodany0,6g
Cukry0,0g
Białko0,0g
Sól

Pozostałe składniki

Czekoladowy Woda, aromat, sól, środki zagęszczające: (karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), zabarwienie: karmel amoniakalny, cukier karmelizowany, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca: sukraloza.   Truskawkowy Woda, ocet, sól, środki zagęszczające: (karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), zabarwienie: burak, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca: sukraloza.   Karmel Woda, środki zagęszczające: (karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), sól, aromat, barwnik: karoten, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca: sukraloza, barwnik: karmel amoniakalny.   Oryginalny naleśnik Woda, sól, środki zagęszczające: (karboksymetyloceluloza, guma ksanto), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zabarwienie: karmel amoniakalny, aromat, środki konserwujące: (sorbinian potasu, benzoesan sodu), substancje słodzące: (sukraloza, glikozydy stewiolowe).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Natrol
39,00 zł

Kompleksowy preparat witaminowo-mineralny dedykowany mężczyznom. Wspiera organizm i zapobiega niedoborom.

Kupuję
Scitec
83,00 zł

BCAA wzbogacone dodatkowymi składnikami. Ma silne działanie anaboliczne i wspomaga regenerację mięśni.

Kupuję
Olimp
179,00 zł

Wysokiej jakości odżywka białkowa w limitowanej edycji nawiązującej do kultowej serii Dragon Ball.

Kupuję
5% Nutrition
159,00 zł

Uniwersalny preparat łączący w sobie najważniejsze dla sportowców składniki. Zawiera dodatek kofeiny.

Kupuję
Scitec
329,00 zł
(1)

Odżywka na bazie białka serwatkowego, cechująca się bardzo dobrym profilem aminokwasowym i doskonałym smakiem.

Kupuję
Biotech Usa
34,00 zł

Preparat jest połączeniem WPI, WPC i aminokwasów rozgałęzionych. Wspiera rozwój sylwetkowy i pysznie smakuje.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Nowy program o MMA

Nowy program o MMA

Mieszane sztukami walki (MMA) weszły do mojego życia od samego początku, kiedy w Polsce zaistniały. O pierwszych galach, a właściwie – bardziej o...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Przed Wami trzecia, ostatnia z „tłuszczowych”, część elementarzu sportowca. Dziś skupimy uwagę na zaleceniach spożycia tłuszczu, a także szepniemy...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

W poprzedniej części rozpoczęliśmy przygodę z żywieniowym elementarzem i historią dotyczącą tłuszczów. Wiecie już czym są i jakie są ich podziały....

czytaj więcej
Przeziębione plecy

Przeziębione plecy

Od kilku dni meczy mnie przeziębienie, a także nadwyrężyłem sobie dłoń od chodzenia przy chodziku Co prawda dziś jeszcze miałem sobie odpuścić, ale nie...

czytaj więcej
Anemia w ciąży

Anemia w ciąży

Po raz setny zaczynam artykuł od wstępu, w którym przypominam, że u kobiet, które są w ciąży zachodzi dużo zmian adaptacyjnych nie tylko w kwestiach...

czytaj więcej
Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Nie ulega żadnej wątpliwości, że kreatyna jest jednym z najczęściej stosowanych przez sportowców suplementów diety o właściwościach ergogenicznych,...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027