Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Calorie Free Syrup Calorie Free Syrup

XXL Nutrition Calorie-Free Syrup to słodkie sosy w czterech wyśmienitych smakach, pozbawione jakichkolwiek kalorii. W ten sposób, stają się bezpieczną przyjemnością dla osób w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej, wymagającej utrzymania niskiej podaży kalorycznej.

Bez cukru, bez ryzyka
Skład syropów został maksymalnie zredukowany, tak, aby posiłki z ich dodatkiem były czystą przyjemnością, nieskrępowaną dietetycznymi wyrzutami sumienia. Co istotne, brak cukru w sosach, to nie tylko mniej spożywanych kalorii, ale także brak odpowiedzi ze strony insuliny, na czym często zależy osobom redukującym tkankę tłuszczową. Nawet drobne ilości cukru mogą wywołać odpowiedź ze strony hormonalnej, ciągnąc za sobą kaskadę zaburzeń mechanizmów metabolicznych, kierujących spożywane kalorie do tkanki tłuszczowej. Częste dostarczanie organizmowi węglowodanów, szczególnie w okresach, gdy nie są organizmowi potrzebne, może prowadzić nie tylko do problemów estetycznych, ale też być przyczyną insulinooporności, a nawet cukrzycy typu 2.

Syrop typu zero kalorii może również oddziaływać na układ hormonalny w inny sposób. Częstym zagrożeniem podczas okresów redukcji tkanki tłuszczowej jest zbyt wysoki poziom kortyzolu, do którego przyczynić może się dyskomfort psychiczny spowodowany rygorystyczną dietą. Naukowo udowodnione jest, że wprowadzenie czynnika słodkości do diety pozwala na wyrównanie poziomu kortyzolu do jego fizjologicznych wartości.

Czysty skład bez zbędnych dodatków
Syropy są również pozbawione tłuszczu, co nie znaczy jednak, że są wodniste. W ich składzie znajdziemy zagęstniki nie wykazujące wartości energetycznej, dzięki czemu przy zachowaniu zerowej kaloryki sosy maja naturalną konsystencję.

Produkt ten to również świetne rozwiązanie dla osób, dla których problemem w „zwykłych” sosach tego typu są alergeny, takie jak gluten czy laktoza. Syropy te są ich pozbawione, dzięki czemu pozwalają na bezpieczne urozmaicenie diet osób zmagających się z celiakią czy nietolerancją laktozy.

Istotny jest również fakt, że XXL Nutrition w procesie produkcji sosów nie używa składników, które powstały na bazie genetycznie zmodyfikowanych roślin.

Syrop należy do grupy produktów zero kalorii, co oznacza że praktycznie nie dostarcza wartości odżywczej. W 100 g produktu znajdują się zaledwie ok. 2 kalorie.

XXL Nutrition Calorie-Free Syrup to idealne rozwiązanie ułatwiające utrzymanie rygorystycznych zasad diety redukcyjnej, pozbawiony najpopularniejszych alergenów. Pozwala na dowolne urozmaicanie smaku posiłków bez konieczności wpisywania produktu w bilans kaloryczny.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Calorie Free Syrup Calorie Free Syrup 265 ml
Xxl Nutrition
22,00 zł

Calorie Free Syrup 265 ml

ilość: 265 ml
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
22,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 21,56 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Produkt pozbawiony kalorii
  • Wyśmienite smaki i konsystencja
  • Nie zawiera glutenu i laktozy
  • Idealny dodatek do fit-deserów
  • Wolny od GMO

XXL Nutrition Calorie-Free Syrup to słodkie sosy w czterech wyśmienitych smakach, pozbawione jakichkolwiek kalorii. W ten sposób, stają się bezpieczną przyjemnością dla osób w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej, wymagającej utrzymania niskiej podaży kalorycznej.

Bez cukru, bez ryzyka
Skład syropów został maksymalnie zredukowany, tak, aby posiłki z ich dodatkiem były czystą przyjemnością, nieskrępowaną dietetycznymi wyrzutami sumienia. Co istotne, brak cukru w sosach, to nie tylko mniej spożywanych kalorii, ale także brak odpowiedzi ze strony insuliny, na czym często zależy osobom redukującym tkankę tłuszczową. Nawet drobne ilości cukru mogą wywołać odpowiedź ze strony hormonalnej, ciągnąc za sobą kaskadę zaburzeń mechanizmów metabolicznych, kierujących spożywane kalorie do tkanki tłuszczowej. Częste dostarczanie organizmowi węglowodanów, szczególnie w okresach, gdy nie są organizmowi potrzebne, może prowadzić nie tylko do problemów estetycznych, ale też być przyczyną insulinooporności, a nawet cukrzycy typu 2.

Syrop typu zero kalorii może również oddziaływać na układ hormonalny w inny sposób. Częstym zagrożeniem podczas okresów redukcji tkanki tłuszczowej jest zbyt wysoki poziom kortyzolu, do którego przyczynić może się dyskomfort psychiczny spowodowany rygorystyczną dietą. Naukowo udowodnione jest, że wprowadzenie czynnika słodkości do diety pozwala na wyrównanie poziomu kortyzolu do jego fizjologicznych wartości.

Czysty skład bez zbędnych dodatków
Syropy są również pozbawione tłuszczu, co nie znaczy jednak, że są wodniste. W ich składzie znajdziemy zagęstniki nie wykazujące wartości energetycznej, dzięki czemu przy zachowaniu zerowej kaloryki sosy maja naturalną konsystencję.

Produkt ten to również świetne rozwiązanie dla osób, dla których problemem w „zwykłych” sosach tego typu są alergeny, takie jak gluten czy laktoza. Syropy te są ich pozbawione, dzięki czemu pozwalają na bezpieczne urozmaicenie diet osób zmagających się z celiakią czy nietolerancją laktozy.

Istotny jest również fakt, że XXL Nutrition w procesie produkcji sosów nie używa składników, które powstały na bazie genetycznie zmodyfikowanych roślin.

Syrop należy do grupy produktów zero kalorii, co oznacza że praktycznie nie dostarcza wartości odżywczej. W 100 g produktu znajdują się zaledwie ok. 2 kalorie.

XXL Nutrition Calorie-Free Syrup to idealne rozwiązanie ułatwiające utrzymanie rygorystycznych zasad diety redukcyjnej, pozbawiony najpopularniejszych alergenów. Pozwala na dowolne urozmaicanie smaku posiłków bez konieczności wpisywania produktu w bilans kaloryczny.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 265 mlPorcja jednorazowa: 15 mlIlość porcji w opakowaniu: ok. 17-18
w 100 gzawartość:
Wartość energetyczna7,24 KJ / 1,72 kcal
Całkowita zawartość tłuszczu0,0g
Tłuszcze nasycone0,0g
Węglowodany0,6g
Cukry0,0g
Białko0,0g
Sól

Pozostałe składniki

Czekoladowy Woda, aromat, sól, środki zagęszczające: (karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), zabarwienie: karmel amoniakalny, cukier karmelizowany, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca: sukraloza.   Truskawkowy Woda, ocet, sól, środki zagęszczające: (karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), zabarwienie: burak, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca: sukraloza.   Karmel Woda, środki zagęszczające: (karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), sól, aromat, barwnik: karoten, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca: sukraloza, barwnik: karmel amoniakalny.   Oryginalny naleśnik Woda, sól, środki zagęszczające: (karboksymetyloceluloza, guma ksanto), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zabarwienie: karmel amoniakalny, aromat, środki konserwujące: (sorbinian potasu, benzoesan sodu), substancje słodzące: (sukraloza, glikozydy stewiolowe).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Scitec
45,00 zł

Suplement zawierający 25,6% aminokwasów BCAA. Zwiększa wytrzymałość i przyśpiesza regenerację.

Kupuję
Trec
45,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Source Naturals
219,00 zł

Preparat zawierający kombinację witamin, minerałów i ekstraktów roślinnych, w tym pełnowartościowe żelazo.

Kupuję
Controlled Labs
259,00 zł
(4)

Suplement aminokwasowy z BCAA i EAA. Ułatwia zwiększenie masy mięśniowej, poprawia wytrzymałość.

Kupuję
Scitec
83,00 zł

BCAA wzbogacone dodatkowymi składnikami. Ma silne działanie anaboliczne i wspomaga regenerację mięśni.

Kupuję
Trec
46,00 zł

BCAA z dodatkiem witaminy B6 i tauryny. Zwiększa energię i przyśpiesza regeneracje.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027