Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Dessert Sauce Dessert Sauce

Body Attack Dessert Chocolate Sauce to sos o smaku czekoladowym, dostarczający w jednej porcji tylko 1kcal energii. Stanowi on idealny dodatek do dietetycznych deserów, szczególnie dla osób nietolerujących glutenu czy laktozy. Sos ten wyróżnia się wyjątkowym smakiem i może być stosowany przez sportowców na restrykcyjnej diecie.

Atrakcyjne urozmaicenie dla diety sportowca
Codzienna praca nad własną sylwetką oraz budowanie muskulatury wymaga od nas starannie zbilansowanej diety. Często nie ma w niej miejsca na słodkie, kaloryczne dodatki. Ten niskokaloryczny sos jest idealnym wyjściem z sytuacji. Doskonale nadaje się jako urozmaicenie fit dań i deserów.

Można go wykorzystać jako polewę do dietetycznych naleśników czy galaretek. Dodatkowym atutem tego produktu jest to, że zmniejsza pokusę sięgnięcia po coś słodkiego. Mimo, że nie zawiera cukru, samo skosztowanie czegoś o słodkim smaku zredukuje nasz apetyt na słodycze.

Zdrowy dodatek do deserów
Sos ten poza tym, że jest nietuzinkowym zamiennikiem dla wszędobylskich słodyczy, to okazuje się być dla nich również zdrową alternatywą. Produkt ten nie zawiera glutenu ani laktozy, może być zatem bezpiecznie stosowany przez osoby z nietolerancją na te składniki. Ponadto, jedna porcja sosu (około 10ml) dostarcza tylko 1kcal, co sprawia, że dodanie go do posiłku nie wywoła wyrzutów sumienia u osób na diecie.

Produkt ten znajduje się w wygodnym pojemniku o łatwym dozowaniu. Jego optymalne rozmiary sprawiają, że można zabrać go na piknik a jednocześnie sam sos wystarcza na długo.

Podsumowując, Body Attack Dessert Chocolate Sauce to produkt stanowiący wymarzony dodatek do dietetycznych dań, który zaspokoi naszą chęć sięgnięcia po coś słodkiego. Jest przy tym pozbawiony glutenu, laktozy oraz aspartamu. Niepowtarzalne walory smakowe oraz zerowa zawartość tłuszczu i cukru sprawia, że produkt ten umożliwia tworzenie kreatywnych fit smakołyków.

 

Brak na magazynie
3 1
3

Smak czekoladowy ok chociaż w mojej opinii zbyt słodki, konsystencja też mogłaby być mniej wodnista.
Since 2005
Dodaj do koszyka
Dessert Sauce  Dessert Sauce 320 ml (Czekolada)
Body Attack
22,90 zł

Dessert Sauce 320 ml (Czekolada)

3 na podstawie 1 opinii

Cechy

Siła:
Redukcja Wagi:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:
22,90 zł
1 szt.
Zwiększa się zainteresowanie tym produktem

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,36 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Umożliwia tworzenie kreatywnych deserów
  • Doskonały substytut niezdrowych słodyczy
  • Wyróżnia się doskonałym smakiem
  • Dostarcza tylko 1kcal na porcję
  • 0% tłuszczu i węglowodanów
  • Nie zawiera glutenu i laktozy
  • Przyjazny wegetarianom

Body Attack Dessert Chocolate Sauce to sos o smaku czekoladowym, dostarczający w jednej porcji tylko 1kcal energii. Stanowi on idealny dodatek do dietetycznych deserów, szczególnie dla osób nietolerujących glutenu czy laktozy. Sos ten wyróżnia się wyjątkowym smakiem i może być stosowany przez sportowców na restrykcyjnej diecie.

Atrakcyjne urozmaicenie dla diety sportowca
Codzienna praca nad własną sylwetką oraz budowanie muskulatury wymaga od nas starannie zbilansowanej diety. Często nie ma w niej miejsca na słodkie, kaloryczne dodatki. Ten niskokaloryczny sos jest idealnym wyjściem z sytuacji. Doskonale nadaje się jako urozmaicenie fit dań i deserów.

Można go wykorzystać jako polewę do dietetycznych naleśników czy galaretek. Dodatkowym atutem tego produktu jest to, że zmniejsza pokusę sięgnięcia po coś słodkiego. Mimo, że nie zawiera cukru, samo skosztowanie czegoś o słodkim smaku zredukuje nasz apetyt na słodycze.

Zdrowy dodatek do deserów
Sos ten poza tym, że jest nietuzinkowym zamiennikiem dla wszędobylskich słodyczy, to okazuje się być dla nich również zdrową alternatywą. Produkt ten nie zawiera glutenu ani laktozy, może być zatem bezpiecznie stosowany przez osoby z nietolerancją na te składniki. Ponadto, jedna porcja sosu (około 10ml) dostarcza tylko 1kcal, co sprawia, że dodanie go do posiłku nie wywoła wyrzutów sumienia u osób na diecie.

Produkt ten znajduje się w wygodnym pojemniku o łatwym dozowaniu. Jego optymalne rozmiary sprawiają, że można zabrać go na piknik a jednocześnie sam sos wystarcza na długo.

Podsumowując, Body Attack Dessert Chocolate Sauce to produkt stanowiący wymarzony dodatek do dietetycznych dań, który zaspokoi naszą chęć sięgnięcia po coś słodkiego. Jest przy tym pozbawiony glutenu, laktozy oraz aspartamu. Niepowtarzalne walory smakowe oraz zerowa zawartość tłuszczu i cukru sprawia, że produkt ten umożliwia tworzenie kreatywnych fit smakołyków.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 320 mlPorcja jednorazowa: 10 mlIlość porcji w opakowaniu: 32
w 10 mlzawartość%ZDS
Energia1kcal0%
Tłuszcz0g0%
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0g0%
Węglowodany0.39g0%
- w tym cukry0g0%
Białko< 0.1g0%
Błonnik0g**
Sól0.06g**

Pozostałe składniki

Woda, wysoko odtłuszczone kakao (1.5%), błonnik wegetariański (bambus), stabilizator (guma ksantanowa), sól kuchenna, aromaty, konserwant (benzoesan sodu), zakwaszacz (kwas mlekowy), barwnik (karmel amonowo-siarczynowy), słodzik (sukraloza).

 

Ostatnia ocena

sebastian

Smak czekoladowy ok chociaż w mojej opinii zbyt słodki, konsystencja też mogłaby być mniej wodnista.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Scitec
409,00 zł
(4)

Odżywka białkowa na bazie kazainy micelarnej i kazainy wapnia. Ogranicza katabolizm. Dobrze smakuje.

Kupuję
Olimp
4,90 zł

Suplement w postaci żelu energetycznego. Źródło szybkoprzyswajalnej energii i mikroelementów.

Kupuję
Biotech Usa
99,00 zł

Wolnowchłanialne białko – kazeinian wapnia. Zapewnia mięśniom składniki odżywcze na wiele godzin.

Kupuję
Optimum
219,00 zł
(16)

Odżywka białkowa zawierająca 3 źródła białka o różnym tempie wchłaniania. Wspomaga regenerację.

Kupuję
Scitec
135,00 zł
(3)

Zaawansowany gainer białkowy. Zawiera 6 rodzajów węglowodanów o różnym tempie wchłaniania. Wspomaga anabolizm.

Kupuję
Scitec
329,00 zł
(1)

Odżywka na bazie białka serwatkowego, cechująca się bardzo dobrym profilem aminokwasowym i doskonałym smakiem.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Proste sposoby na kaca

Proste sposoby na kaca

Sezon wakacyjny, to czas imprez grillowych i różnego rodzaju event’ów, którym towarzyszą spore ilości wypijanego alkoholu… oraz często kac następnego...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

W poprzedniej części omówiliśmy jakie substancje (w nieodpowiednich dawkach) mogą szkodzić gruczołowi tarczowemu – wiecie już, że nawet składniki...

czytaj więcej
Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Wraz z rosnącą popularnością diet niskowęglowodanowych coraz to więcej ludzi próbuje budować mase mięśniowa bez węglowodanów tłumacząc, że za tym...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 1

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 1

Cykl dotyczący wpływu żywienia ( a w sumie to i stylu życia) na funkcjonowanie gruczołu tarczowego doczekał się aż 11 części, dzisiejsza, 12 (podwójna...

czytaj więcej
Beta-alanina – dla kogo najbardziej pomocna?

Beta-alanina – dla kogo najbardziej pomocna?

Beta-alanina to suplement nie mający szczególnej renomy, lecz posiadający pewne nietuzinkowe cechy mogące w sposób istotny rzutować na poprawę zdolności...

czytaj więcej
L-karnityna a redukcja tkanki tłuszczowej

L-karnityna a redukcja tkanki tłuszczowej

L-karnityna jest prawdopodobnie jednym z najpowszechniej stosowanych dodatków do suplementów diety z grupy tzw. spalaczy tłuszczu. Wynika to z jej...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027