Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł616,00 zł821,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-42,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Dessert Sauce Dessert Sauce

Body Attack Dessert Sauce Strawberry to niskokaloryczny sos o smaku truskawkowym. Produkt ten doskonale nadaje się do przyrządzania dietetycznych deserów, gdyż dostarcza tylko 1kcal energii na porcję.

Różnorodne zastosowanie i wyjątkowy, truskawkowy smak
Sos ten jest zaliczany do tzw. żywności zero, ze względu na swoją niską kaloryczność (nie zawiera węglowodanów ani tłuszczu). Z tego powodu idealnie odnajdzie się w kuchni sportowców, osób dbających o linię, czy chcących pozbyć się zbędnych kilogramów. Często stosowanie takiej diety wymaga ciągłego odmawiania sobie smakołyków, ale nie z tym sosem.

Poniższy sos truskawkowy bardzo dobrze sprawdzi się jako dodatek do dietetycznych lodów, ciast czy wafli. Intensywny, truskawkowy smak zapewni ciekawe doznania smakowe i ugasi naszą chęć sięgnięcia po coś słodkiego, co jest szczególnie pomocne dla osób na diecie redukcyjnej. Poza przyjemnym smakiem, produkt ten odznacza się także jednolitą, gładką konsystencją oraz wygodnym dozownikiem, co pozwala na przykład na przyozdobienie ciasta unikalnym wzorem.

Nie tylko dla odchudzających się
Sos ten z pewnością przypadnie do gustu nie tylko osobom zmagającym się z nadmiarem tkanki tłuszczowej, lecz również dbającym o zdrowe odżywianie. Jest on pozbawiony glutenu, aspartamu i laktozy, zatem osoby nietolerujące tych składników, mogą go bezpiecznie stosować.

Warto pamiętać, że sos również bardzo dobrze sprawdzi się na rodzinnym pikniku i jako zdrowy substytut słodyczy dla dzieci.

Podsumowując, Body Attack Dessert Sauce Strawberry to smaczny sos truskawkowy, będący połączeniem dobrego smaku, jednolitej konsystencji, wysokiej jakości i co najważniejsze – braku kalorii. Jest doskonały dla osób na diecie redukcyjnej, ale również dla miłośników smaku lubiących eksperymentować w kuchni, trzymając formę przez cały rok.

 

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Dessert Sauce  Dessert Sauce 320 ml (Truskawka)
Body Attack
22,90 zł

Dessert Sauce 320 ml (Truskawka)

ilość: 320 ml (Truskawka)

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
średnia ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-07
Do darmowej wysyłki brakuje: 50,00 zł
22,90 złz VAT

od 3 sztuk tylko 22,44 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Doskonały dodatek do potraw dla osób na diecie redukcyjnej
  • Umożliwia tworzenie kreatywnych fit deserów
  • Pomoże odstawić na bok niezdrowe słodycze
  • Wyróżnia się wyjątkowym smakiem
  • Dostarcza tylko 1kcal na porcję
  • 0% tłuszczu i węglowodanów
  • Nie zawiera glutenu i laktozy
  • Przyjazny wegetarianom

Body Attack Dessert Sauce Strawberry to niskokaloryczny sos o smaku truskawkowym. Produkt ten doskonale nadaje się do przyrządzania dietetycznych deserów, gdyż dostarcza tylko 1kcal energii na porcję.

Różnorodne zastosowanie i wyjątkowy, truskawkowy smak
Sos ten jest zaliczany do tzw. żywności zero, ze względu na swoją niską kaloryczność (nie zawiera węglowodanów ani tłuszczu). Z tego powodu idealnie odnajdzie się w kuchni sportowców, osób dbających o linię, czy chcących pozbyć się zbędnych kilogramów. Często stosowanie takiej diety wymaga ciągłego odmawiania sobie smakołyków, ale nie z tym sosem.

Poniższy sos truskawkowy bardzo dobrze sprawdzi się jako dodatek do dietetycznych lodów, ciast czy wafli. Intensywny, truskawkowy smak zapewni ciekawe doznania smakowe i ugasi naszą chęć sięgnięcia po coś słodkiego, co jest szczególnie pomocne dla osób na diecie redukcyjnej. Poza przyjemnym smakiem, produkt ten odznacza się także jednolitą, gładką konsystencją oraz wygodnym dozownikiem, co pozwala na przykład na przyozdobienie ciasta unikalnym wzorem.

Nie tylko dla odchudzających się
Sos ten z pewnością przypadnie do gustu nie tylko osobom zmagającym się z nadmiarem tkanki tłuszczowej, lecz również dbającym o zdrowe odżywianie. Jest on pozbawiony glutenu, aspartamu i laktozy, zatem osoby nietolerujące tych składników, mogą go bezpiecznie stosować.

Warto pamiętać, że sos również bardzo dobrze sprawdzi się na rodzinnym pikniku i jako zdrowy substytut słodyczy dla dzieci.

Podsumowując, Body Attack Dessert Sauce Strawberry to smaczny sos truskawkowy, będący połączeniem dobrego smaku, jednolitej konsystencji, wysokiej jakości i co najważniejsze – braku kalorii. Jest doskonały dla osób na diecie redukcyjnej, ale również dla miłośników smaku lubiących eksperymentować w kuchni, trzymając formę przez cały rok.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 320 mlPorcja jednorazowa: 10 mlIlość porcji w opakowaniu: 32
w 10 mlzawartość%ZDS
Energia1kcal0%
Tłuszcz0g0%
- w tym nasycone 0g0%
Węglowodany< 0.1g0%
- w tym cukry0g0%
Białko0g0%
Błonnik0g**
Sól0.05g**

Pozostałe składniki

Woda, błonnik wegetariański (bambus), stabilizator (guma ksantanowa), sól kuchenna, aromaty, konserwant (benzoesan sodu), zakwaszacz (kwas cytrynowy), barwniki (ekstrakt z marchewki, czerwień koszenilowa a), słodzik (sukraloza).

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
59,00 zł
(3)

Odżywka zawierająca czysty koncentrat białka serwatkowego. Wspomaga budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję
Source Naturals
199,00 zł

Produkt wspiera witalność, produkcję energii, pracę serca, mózgu, układu immunologicznego oraz działanie wątroby.

Kupuję
Biotech Usa
36,00 zł

Koktajl białkowo–węglowodanowy w proszku z dodatkiem monohydratu kreatyny i peptydów glutaminy.

Kupuję
Trec
55,00 zł
(1)

Gainer białkowy, który zawiera 4 g kreatyny i 2 g oleju MCT na 100g. Przyśpiesza wzrost masy mięśniowej.

Kupuję
Biotech Usa
159,00 zł

Preparat jest połączeniem WPI, WPC i aminokwasów rozgałęzionych. Wspiera rozwój sylwetkowy i pysznie smakuje.

Kupuję
Scitec
195,00 zł
(3)

Odżywka białkowa zawierająca 5 g. aminokwasów BCAA na porcję. Wspomaga budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Nadmierna masa ciała a choroby kardiologiczne i nie tylko

Nadmierna masa ciała a choroby kardiologiczne i nie tylko

O otyłości mówi się coraz więcej. Sam miałem okazję postąpić parę tekstów dotyczących nadmiernej masy ciała. Problem eskaluje, ponad połowa naszego...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Zespół jelita drażliwego (ang. Irritable Bowel Syndrome – IBS) jest obecnie najczęściej spotykanym funkcjonalnym zaburzeniem żołądkowo-jelitowym z...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

W poprzednim tygodniu wyjaśniliśmy sobie, że okres okołoporodowy sprzyja wystąpieniu wielu zaburzeniom emocjonalnym, zaczynając od stanów depresyjnych i...

czytaj więcej
Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

  Witajcie, jakiś czas temu opublikowałem program treningowy pod wyciskanie leżąc na 4 dni w tygodniu. Program ten był przeznaczony głównie dla...

czytaj więcej
Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Hej! Kto w dzieciństwie zajadał się drożdżowymi rogalikami babci czy mamy? Mi zdecydowanie przypominają taki beztroski czas i ten zapach w domu… to co...

czytaj więcej
Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027