Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:219,00 zł439,00 zł658,00 zł877,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-44,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Tomato Ketchup Tomato Ketchup

Body Attack Tomato Ketchup to wspaniały zamiennik tradycyjnego ketchupu dla osób, którym reżim dietetyczny nie pozwala „przemycać” dodatkowych kalorii w postaci sosów. Jego smak jest równie wyrazisty, co smak „tradycyjnego” ketchupu, a dzięki marginalnej wartości energetycznej pozwala cieszyć się świetnym smakiem doprawianych potraw.

Dieta wcale nie musi być nudna!
Prowadzenie reżimu dietetycznego wielu osobom kojarzy się z jedzeniem posiłków bez odpowiedniego i charakterystycznego dla nich smaku. Ma to wynikać z ograniczenia spożywania tłuszczów, i cukrów, które są jego nośnikiem. Współczesne rozwiązania stosowane przez producentów żywności „0 kcal” wychodzą naprzeciw naszym kubkom smakowym.

Ketchup na dobre zagościł w naszych domach i bywa używany jako dodatek do wielu dań. Dzięki wyeliminowaniu wartości odżywczych niemal do zera, może być on stosowany praktycznie w nieograniczonych ilościach do potraw, takich jak sałatki czy potrawy z grilla, bez obaw o dodatkowe kalorie mogące zaszkodzić Twojej sylwetce.

Bogactwo składników nadających wyrazistość
Niska zawartość kalorii nie oznacza braku smaku! Podobnie jak w tradycyjnym ketchupie, do wytworzenia jego „niskoenergetycznego” zamiennika użyto rozmaitych przypraw takich jak ocet, sól, koncentrat pomidorowy, czosnek, cebula w proszku i kwas cytrynowy. Dzięki temu wyroby te stają się praktycznie nie do odróżnienia – jedyną różnicę robi Twoja sylwetka!

Przejrzystość składu gwarantuje to, iż w ketchupie nie znajdziemy żadnych sztucznych aromatów ani półproduktów, które nie dość, że są szkodliwe dla naszego zdrowia,  dodatkowo sprawiają, iż smak produktu pozostawiałby wiele do życzenia.

Tylko 1 kaloria w porcji!
Niektórzy zapewne głowią się, dlaczego ketchup nie jest całkowicie pozbawiony kalorii. Dzieje się tak dlatego, iż zastosowane w sosie przyprawy zawierają śladowe ilości węglowodanów złożonych, które nadają mu niepowtarzalny smak i konsystencję. Jednak bez obaw – sos nie zawiera cukrów prostych, a więc wydzielanie insuliny pozostaje na stabilnym poziomie.

Podsumowując, Body Attack Tomato Ketchup to produkt przeznaczony dla osób, które bez rezygnowania ze stosowania ketchupu, pragną ograniczyć wartość energetyczną spożywanych posiłków bądź podaż cukrów prostych o negatywnym wpływie na zdrowie i sylwetkę.

 

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Tomato Ketchup Tomato Ketchup 320 ml
Body Attack
22,90 zł

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
średnia ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-10
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
22,90 złz VAT
0,72 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 22,44 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Idealne urozmaicenie dietetycznych potraw
  • Starannie dobrana mieszanka przypraw
  • Świetny dodatek do potraw z grilla
  • Nie zawiera glutenu i laktozy
  • Nie zawiera cukru i tłuszczu
  • Brak chemicznego posmaku
  • Brak sztucznych aromatów
  • Niewielka zawartość soli
  • Tylko 1 kcal w porcji!

Body Attack Tomato Ketchup to wspaniały zamiennik tradycyjnego ketchupu dla osób, którym reżim dietetyczny nie pozwala „przemycać” dodatkowych kalorii w postaci sosów. Jego smak jest równie wyrazisty, co smak „tradycyjnego” ketchupu, a dzięki marginalnej wartości energetycznej pozwala cieszyć się świetnym smakiem doprawianych potraw.

Dieta wcale nie musi być nudna!
Prowadzenie reżimu dietetycznego wielu osobom kojarzy się z jedzeniem posiłków bez odpowiedniego i charakterystycznego dla nich smaku. Ma to wynikać z ograniczenia spożywania tłuszczów, i cukrów, które są jego nośnikiem. Współczesne rozwiązania stosowane przez producentów żywności „0 kcal” wychodzą naprzeciw naszym kubkom smakowym.

Ketchup na dobre zagościł w naszych domach i bywa używany jako dodatek do wielu dań. Dzięki wyeliminowaniu wartości odżywczych niemal do zera, może być on stosowany praktycznie w nieograniczonych ilościach do potraw, takich jak sałatki czy potrawy z grilla, bez obaw o dodatkowe kalorie mogące zaszkodzić Twojej sylwetce.

Bogactwo składników nadających wyrazistość
Niska zawartość kalorii nie oznacza braku smaku! Podobnie jak w tradycyjnym ketchupie, do wytworzenia jego „niskoenergetycznego” zamiennika użyto rozmaitych przypraw takich jak ocet, sól, koncentrat pomidorowy, czosnek, cebula w proszku i kwas cytrynowy. Dzięki temu wyroby te stają się praktycznie nie do odróżnienia – jedyną różnicę robi Twoja sylwetka!

Przejrzystość składu gwarantuje to, iż w ketchupie nie znajdziemy żadnych sztucznych aromatów ani półproduktów, które nie dość, że są szkodliwe dla naszego zdrowia,  dodatkowo sprawiają, iż smak produktu pozostawiałby wiele do życzenia.

Tylko 1 kaloria w porcji!
Niektórzy zapewne głowią się, dlaczego ketchup nie jest całkowicie pozbawiony kalorii. Dzieje się tak dlatego, iż zastosowane w sosie przyprawy zawierają śladowe ilości węglowodanów złożonych, które nadają mu niepowtarzalny smak i konsystencję. Jednak bez obaw – sos nie zawiera cukrów prostych, a więc wydzielanie insuliny pozostaje na stabilnym poziomie.

Podsumowując, Body Attack Tomato Ketchup to produkt przeznaczony dla osób, które bez rezygnowania ze stosowania ketchupu, pragną ograniczyć wartość energetyczną spożywanych posiłków bądź podaż cukrów prostych o negatywnym wpływie na zdrowie i sylwetkę.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 320 mlPorcja jednorazowa: 10 mlIlość porcji w opakowaniu: 32
w 10 mlzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1 kcal*
Tłuszcz0 g*
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0 g*
Węglowodany0,1 g*
- w tym cukry0 g*
Błonnik0 g*
Białko0,28 g*
Sól0,17 g*

Pozostałe składniki

Woda, ocet spirytusowy (10%), koncentrat pomidorowy (3%), błonnik roślinny (bambus), stabilizator (guma ksantanowa), aromat (zawiera musztardę), proszek cebulowy (0,3%), środek konserwujący (benzoesan sodu), ekstrakt z drożdży, sól kuchenna, słodzik (sukraloza), barwniki (antocyjany, kurkumina).

 

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
85,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy dla sportowców. Zapewnia większą siłę oraz szybszy przebieg procesów regeneracyjnych.

Kupuję
Controlled Labs
149,00 zł
(3)

Suplement aminokwasowy z BCAA i EAA. Ułatwia zwiększenie masy mięśniowej, poprawia wytrzymałość.

Kupuję
Source Naturals
219,00 zł

Preparat zawierający kombinację witamin, minerałów i ekstraktów roślinnych, w tym pełnowartościowe żelazo.

Kupuję
Biotech Usa
49,00 zł

Doskonałe źródło białka dla wegan. Wspiera rozwój muskulatury i dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów.

Kupuję
Aliness
45,90 zł

Kompozycja witamin A, D, E i K. Sprzyja wzmocnieniu odporności, wspiera zdrowie kości i zębów.

Kupuję
  • Promocja
Max Carb
Trec
22,00 zł 11,00 zł

Kompleks szybko wchłanialnych węglowodanów. Zapewnia wzrost siły i szybszą regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027