Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Beef Jerky Chili Beef Jerky Chili

Scitec Beef Jerky Chili to przepyszna przekąska o smaku chili, przygotowana z najwyższej jakości mięsa wołowego. Produkt cechuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego, co w połączeniu z wyśmienitymi walorami smakowymi pozwoli w zdrowy sposób pokonać niewielki głód, w chwili gdy brakuje czasu na przygotowanie pełnowartościowego posiłku.

Świetna przekąska niezależnie od rodzaju diety
Wielu osób lubi wpleść pomiędzy głównymi posiłkami różnego rodzaju przekąski. Niestety większość obfituje w ogromną ilość tłuszczów nasyconych i cukrów, które nie są obojętne dla naszego zdrowia. Dodatkowo makroskładniki te znacząco podnoszą wartość energetyczną produktów, spowalniając proces redukcji tkanki tłuszczowej lub powodując zwiększanie jej poziomu podczas prowadzenia diety na masę.

Producenci coraz częściej wychodzą naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, oferując produkty o obniżonej wartości energetycznej, z wysoką zawartością białka. Takimi właściwościami odznacza się proponowana mięsna przekąska, pozyskana z najwyższej jakości wołowiny. Zawiera ona nieznaczną ilość brązowego cukru, w celu zachowania odpowiedniego posmaku. Ponadto całkowicie pozbawiona jest szkodliwego dla układu krążenia oleju palmowego. Dodatek błonnika pozwala z kolei ograniczyć na długo uczucie niewielkiego głodu.

Jak powszechnie wiadomo, mięso wołowe cechuje się bardzo wysoką biodostępnością aminokwasów egzogennych. Dzięki temu wspiera procesy anaboliczne mięśni szkieletowych, a także warunkuje zdrowie układu kostnego. Przekąska ta świetnie sprawdzi się jako dodatek dietetyczny, zarówno dla osób pragnących zbudować potężną masę mięśniową, jak również tych, którzy chcą zgubić kilka nadprogramowych kilogramów.

Brak chemicznych dodatków
Wiele dostępnych na rynku smakołyków jest przeładowanych substancjami poprawiającymi smak, bądź wydłużającymi termin przydatności. Konserwanty nie są obojętne dla zdrowia, stąd zaleca się ich ograniczone spożywanie.

Mięsna przekąska niemal całkowicie pozbawiona jest wyżej wymienionych substancji. W zamian za to, użyte zostały naturalne przyprawy, które odpowiedzialne są za wydobywanie się niesamowitego aromatu podczas otwierania paczki.

Podsumowując, Scitec Beef Jerky Chilli to wyśmienita przekąska dostarczająca potężnej ilości białka i błonnika, idealna by zniwelować uczucie głodu, zarówno podczas diety redukcyjnej, jak i diety na masę.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Beef Jerky Chili Beef Jerky Chili 25g
Scitec
4,90 zł

Beef Jerky Chili 25g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,38 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Stara cena: 5,90 zł
4,90 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,38 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Najwyższej jakości suszona wołowina o smaku chili
  • Świetna przekąska zarówno podczas okresu masy, jak i redukcji
  • Wspiera prawidłową kondycję tkanki kostnej i mięśniowej
  • Niewielki rozmiar pozwalający zabrać ją wszędzie
  • Wysoka zawartość białka i błonnika
  • Tylko 76 kcal w 1 porcji!

Scitec Beef Jerky Chili to przepyszna przekąska o smaku chili, przygotowana z najwyższej jakości mięsa wołowego. Produkt cechuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego, co w połączeniu z wyśmienitymi walorami smakowymi pozwoli w zdrowy sposób pokonać niewielki głód, w chwili gdy brakuje czasu na przygotowanie pełnowartościowego posiłku.

Świetna przekąska niezależnie od rodzaju diety
Wielu osób lubi wpleść pomiędzy głównymi posiłkami różnego rodzaju przekąski. Niestety większość obfituje w ogromną ilość tłuszczów nasyconych i cukrów, które nie są obojętne dla naszego zdrowia. Dodatkowo makroskładniki te znacząco podnoszą wartość energetyczną produktów, spowalniając proces redukcji tkanki tłuszczowej lub powodując zwiększanie jej poziomu podczas prowadzenia diety na masę.

Producenci coraz częściej wychodzą naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, oferując produkty o obniżonej wartości energetycznej, z wysoką zawartością białka. Takimi właściwościami odznacza się proponowana mięsna przekąska, pozyskana z najwyższej jakości wołowiny. Zawiera ona nieznaczną ilość brązowego cukru, w celu zachowania odpowiedniego posmaku. Ponadto całkowicie pozbawiona jest szkodliwego dla układu krążenia oleju palmowego. Dodatek błonnika pozwala z kolei ograniczyć na długo uczucie niewielkiego głodu.

Jak powszechnie wiadomo, mięso wołowe cechuje się bardzo wysoką biodostępnością aminokwasów egzogennych. Dzięki temu wspiera procesy anaboliczne mięśni szkieletowych, a także warunkuje zdrowie układu kostnego. Przekąska ta świetnie sprawdzi się jako dodatek dietetyczny, zarówno dla osób pragnących zbudować potężną masę mięśniową, jak również tych, którzy chcą zgubić kilka nadprogramowych kilogramów.

Brak chemicznych dodatków
Wiele dostępnych na rynku smakołyków jest przeładowanych substancjami poprawiającymi smak, bądź wydłużającymi termin przydatności. Konserwanty nie są obojętne dla zdrowia, stąd zaleca się ich ograniczone spożywanie.

Mięsna przekąska niemal całkowicie pozbawiona jest wyżej wymienionych substancji. W zamian za to, użyte zostały naturalne przyprawy, które odpowiedzialne są za wydobywanie się niesamowitego aromatu podczas otwierania paczki.

Podsumowując, Scitec Beef Jerky Chilli to wyśmienita przekąska dostarczająca potężnej ilości białka i błonnika, idealna by zniwelować uczucie głodu, zarówno podczas diety redukcyjnej, jak i diety na masę.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 25 gPorcja jednorazowa: 25 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w porcji (25 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna321 kJ/76 kcal4%
Tłuszcz1.4 g2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0.6 g3%
Węglowodany1.5 g1%
w tym cukry1.4 g2%
Błonnik2.7 g**
Białko13 g26%
Sól1.5 g25%

Pozostałe składniki

Mięso wołowe, sos sojowy (woda, soja, pszenica (zawiera gluten), sól), ocet, sproszkowany czosnek, sól, substancja konserwująca (azotan sodu), sproszkowana cebula, suszone płatki chili z nasionami, brązowy cukier, pieprz czarny, pieprz cayenne, przeciwutleniacz (kwas erytrybowy), suszone sproszkowane liście laurowe, sproszkowany imbir.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olympus Labs
149,00 zł

Mieszanka WPC i kazeiny micelarnej z dodatkiem formuły wspomagającej trawienie oraz nasilającej anabolizm.

Kupuję
Olimp
179,00 zł

Odżywka zawierająca białka zwierzęce. Przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej i wspomaga regenerację.

Kupuję
Olimp
66,00 zł

Odżywka zawierająca białka zwierzęce. Przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej i wspomaga regenerację.

Kupuję
Scitec
79,00 zł

Odżywka białkowa na bazie białka grochu Pisane. Bogate źródło aminokwasów.

Kupuję
Activlab
3,49 zł

Łatwy sposób na szybkie przygotowanie sycącej i wartościowej potrawy.

Kupuję
Trec
20,00 zł

Suplement węglowodanowy. Działa antykatabolistycznie, zwiększa tempo odnowy ATP i wspomaga mięśnie.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Stres a płodność

Stres a płodność

Stres towarzyszy człowiekowi od zawsze. Jednak w dzisiejszych czasach stresory różnią się od tych, które były obecne w życiu ludzi w czasach pierwotnych....

czytaj więcej
I Trymestr – Zapotrzebowanie na energie oraz przyrost masy ciała w ciąży

I Trymestr – Zapotrzebowanie na energie oraz przyrost masy ciała w ciąży

W poprzednim artykule wyjaśniliśmy sobie, na czym polega właściwie zbilansowane żywienie w ciąży oraz czego warto w diecie prenatalnej unikać....

czytaj więcej
w koncu dobry trening kopyt!

w koncu dobry trening kopyt!

apetyt dalej dopisuje co mnie cieszy 🙂 NEAT wysoki bo pogoda super DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,...

czytaj więcej
Czy trzeba trenować ciężko, aby mieć efekty?

Czy trzeba trenować ciężko, aby mieć efekty?

Rozpoczynając swoją przygodę z ciężarami byłem przekonany, że aby mieć siłę konieczny jest ciężki trening na granicy wysiłku maksymalnego w niskich...

czytaj więcej
Adaptacje Metaboliczne Część 7: Refeedy

Adaptacje Metaboliczne Część 7: Refeedy

Jesteś już długo na redukcji, energii nie ma, kalorii już jest tyle co kot napłakał, no ale tkanka tłuszczowa nie spada, a Ty nie chcesz obniżać dalej...

czytaj więcej
Dlaczego sportowcy mają cukrzycę?

Dlaczego sportowcy mają cukrzycę?

Niestety cukrzyca nie dotyczy wyłącznie wąskiego grona osób, które zwyczajnie nie dbają o swoje odżywianie, ale może dotykać tych, dla których zdrowie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027