Blog us   | pl | PLN
0 0,00 zł
 bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Dodaj do koszyka
Lipo-6 Keto goFAT Gel Lipo-6 Keto goFAT Gel 30 ml
Nutrex
10,90 zł
Magazyn: eu

Lipo-6 Keto goFAT Gel 30 ml

Min. data ważności: 2021-11
Waga wysyłki: 100g
Ketogeniczny
10,90 złz VAT
10,90 zł / porcja

Smak:

Dodaj do koszyka
Opis produktu
  • Smaczna i odżywcza przekąska dla osób na diecie ketogenicznej
  • Poprawia koncentrację i ułatwia zapamiętywanie
  • Przyspiesza utratę zbędnej tkanki tłuszczowej
  • Dostępny w kilku wariantach smakowych
  • Idealny do spożywania między posiłkami

Nutrex Lipo-6 Keto goFAT to unikalny produkt w postaci wygodnego do spożywania żelu, który dzięki obecności opatentowanej mieszanki Keto Fat, Fuel Matrix promuje utratę tkanki tłuszczowej, dostarcza energii i poprawia funkcje poznawcze. Jest to idealna przekąska dla osób na diecie ketogenicznej, ponieważ zapewnia podaż tłuszczy i składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Odżywcza i smaczna przekąska dla każdego
Prezentowany żel to pożywny i szybki posiłek, który idealnie wpasuje się w plan dnia osób zabieganych. Zapewni zastrzyk energii i umożliwi utrzymanie najwyższego poziomu koncentracji na długi czas. Skład produktu jest przystosowany dla osób na diecie ketogenicznej, lecz dzięki swoim walorom smakowym z pewnością przypadnie do gustu każdemu.

Wsparcie w utracie zbędnych kilogramów
Zawarte w żelu średnio-łańcuchowe trójglicerydy (MCT) i L-karnityna biorą aktywny udział w redukcji tkanki tłuszczowej. Udowodniono, że osoby spożywające MCT odnotowują lepsze rezultaty jeśli chodzi o kształtowanie swojej sylwetki, niż osoby będące na diecie uboższej w ten składnik. Z kolei L-karnityna przyspiesza metabolizm lipidów i podwyższa odczuwalny poziom energii, m.in. dzięki transportowaniu kwasów tłuszczowych do mitochondriów.

Jasność umysłu i poprawa funkcji poznawczych
Poza zwiększeniem wydajności procesu utraty nadmiernej masy ciała, żel ten pozytywnie wpływa na funkcjonowanie ośrodkowego układu nerwowego. Przyczynia się do poprawy koncentracji, ułatwia zapamiętywanie, uczenie się i myślenie analityczne. Jest doskonałym wsparciem dla osób pracujących umysłowo i studentów. Co więcej, odpowiedzialna za te właściwości kofeina odgrywa również rolę w zwiększeniu tempa metabolizmu, co korzystnie wpływa na utratę tkanki tłuszczowej.

Podsumowując, Nutrex Lipo-6 Keto goFAT to żel w wygodnych do stosowania saszetkach, który stanowi doskonałą przekąskę między posiłkami. Zapewnia szybką podaż energii, ułatwia utratę masy ciała i poprawia funkcje poznawcze.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 30 mlPorcja jednorazowa: 30 mlIlość porcji w opakowaniu: 1
w 1 porcji (30 ml)zawartość%ZDS
Kalorie35*
Kalorie pochodzące z tłuszczu30*
Tłuszcz całkowity3,5g5%
Tłuszcze nasycone3g15%
Węglowodany2g1%
Błonnik1g4%
Wapń9mg1%
Sód15mg1%
Keto Fat Fuel Matrix:5276mg**
Trójglicerydy średniołańcuchowe w proszku 70% (as goMCT), Proszek z awokado na tapioce (DE) (jako goFAT Avocado), dwuwinian choliny, naturalna kofeina (Coffee Arabica), L-Karnityna

Pozostałe składniki

Woda, naturalne i sztuczne aromaty, guma ksantanowa, celuloza, sorbinian potasu, sukraloza, kwas cytrynowy

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Wapń

Informacja

Wapń (pierwiastek chem., symbol Ca, la 20, z grupy berylowców) jest podstawowym budulcem kości i zębów, w których zmagazynowane jest 99 % tego pierwiastka, w postaci rydroksapatytu. Przy budowie kości i zębów ważny jest udział fosforu w odpowiedniej proporcji. Jest pierwiastkiem zasadotwórczym i aktywatorem wielu enzymów (ATP-azy) niezbędnych do uwalniania energii ATP. Ma znaczący wpływ na krzepliwość krwi oraz reguluje ciśnienie tętnicze krwi i przewodnictwo nerwowo-mięśniowe. Dzięki zmniejszonej przepuszczalności błon komórkowych łagodzi objawy alergii pokarmowych. Wapń bierze czynny udział w metabolizmie żelaza, współdziała z witaminami A, C i D oraz z fosforem, magnezem. Naturalnym źródłem pozyskiwania wapnia są produkty zwierzęce (nabiał, sardynki, łosoś, szprotki jedzone z ościami) i roślinne (orzechy, soja, ziarno słonecznika). Wchłanianie dokonuje się w jelicie cienkim (rzadziej w okrężnicy), ma na nie wpływ poziom laktozy, nierozpuszczalnego błonnika, kwasów organicznych, zasadowość (niskie pH).  Najlepiej wchłaniane są  związki organiczne (mleczany, chylaty aminokwasowi itp.). Utrudnianie wchłaniania wapnia powodują: kwasy fitynowy i szczawiowy oraz nadmiar tłuszczów.  Badania naukowe potwierdziły, że połączenie wapania, magnezu, boru i witaminy D w dawce 3 mg/24h skutecznie zapobiega osteoporozie. Na rynku suplementów znajdują się zarówno monopreparaty (wzbogacone witaminą D­­3) jak i wieloskładnikowe dostępne na www.muscle-zone.pl

Niedobór wapnia objawia się zaburzeniami w budowie kości (osteoporozie) oraz metabolizmu żelaza. Objawami są: krzywica, skurcze i drżenie mięśni, osteoporoza.

Nadmiar  wynika z przedawkowaniu suplementów wapniowych z dodatkiem witaminy D­3 ­ u dzieci oraz na przedawkowaniu wapnia przez dorosłych (hiperkalcemia). Objawami hiperkalcemii są: brak apetytu, wymioty i zaparcia.

Dawkowanie w różnych publikacjach podaje się sprzeczne dane: 800 – 1000 mg/24 h (100 – 500 mg/24h)

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCT)

Informacja

MCT (średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe), to grupa kwasów tłuszczowych o tzw. średniej długości łańcucha węglowego, zawierające 6 – 12 atomów węgla. Do MCT zaliczają się kwasy: kapronowy (zawierający 6 atomów węgla – C6), heptanowy, (C7), kaprylowy (C8), pelargonowy (C9), kaprynowy (C10) i laurynowy (C12). W odróżnieniu od kwasów długołańcuchowych trawione przez lipazę trzustkową i wchłaniane przez żyłę wrotną do wątroby, transportowane w postaci chylomikronów, ograniczających ryzyko miażdżycy. Naturalnym źródłem MCT jest tłuszcz kokosowy, w mniejszym stopniu tłuszcz mleczny. Dzięki właściwościom ułatwiającym trawienie stanowią szybkie, odnawialne źródło energii (wykazują potencjał termogenny). Potencjał antybakteryjny pozwala na stosowanie w leczeniu klinicznym (m.in. chorób wątroby, niedożywienia, zaburzeń procesów metabolicznych). Zalecane są w suplementacji sportowej różnych dyscyplin sportowych w programach redukcji masy ciała i budowania masy mięśniowej, jako uzupełnienie kaloryczne diety oraz element wspomagania zdolności wysiłkowych i odnowy biologicznej po wysiłku. Dostępne na www.muscle-zone.pl

Dwuwinian Choliny

Informacja

Dwuwinian choliny stanowi połączenie w jedną molekułę kwasu winowego i choliny, i w tej postaci jest prekursorem acetylocholiny (neuroprzekaźnika). Organizm ludzki ma możliwość wewnątrzkomórkowej syntezy choliny, przy wykorzystaniu aminokwasów i witaminy B12. Ze względu na możliwość niedoborów w/w składników konieczne jest uzupełnianie ich w suplementacji. Cholina jest składnikiem lecytyny będącej budulcem komórek warunkującym prawidłowość działania układu nerwowego oraz sfingomieliny pełniąc rolę izolatora tkanki nerwowej. Dwuwinian wpływa na przebieg metabolizmu tłuszczy. W suplementacji sportowej dwuwinian choliny wykorzystywany jest w preparatach o działaniu pobudzającym, wpływających na koncentrację oraz w programach kontroli masy ciała (redukcji tkanki tłuszczowej).

Dawkowanie: 1–3 gramy na dobę.

Kofeina

Informacja

Kofeina (1,3,7-trimetyloksantyna, 1-metyloteobromina) jest alkaloidem purynowym występującym w stanie naturalnych w roślinach (Coffea arabica, Camelia sinensis, Paulinia cupana, Ilex paraguariensis), pełniącym rolę naturalnego pestycydu działającego toksycznie na owady. Specyficzny zapach i smak odstrasza również zwierzęta roślinożerne. Kofeina w organizmie ludzkim blokuje receptory adenozynowe w mózgu, zwalczając objawy zmęczenia i pozwalając na zaktywizowanie działań. Ma korzystny wpływ na gospodarkę tlenową, przez co zwiększa zdolności wysiłkowe (siłę i wytrzymałość) oraz przyśpiesza regenerację powysiłkową. W suplementacji sportowej kofeina jest stosowana jako środek pobudzający układ nerwowy. Posiada potencjał termogeniczny i w połączeniu z innymi substancjami (np. polifenolami, występującymi zarówno w ziarnach kawy, jak ziarnie kakaowca, liściach herbaty i mate) może skutecznie uczestniczyć w redukcji tkanki tłuszczowej. Wchodzi w skład wielu suplementów pobudzających (stacków kreatynowych, no-boosterów, napojów). Jest składnikiem spalaczy tłuszczu. Występuje również w postaci monopreparatów.

Dawkowanie: 100-600 mg na dobę. Ze względu na długie uwalnianie aktywności nie należy stosować w godzinach wieczornych, przed zaśnięciem.

L-Karnityna

Informacja

L-karnityna jest substancją witaminopodobną, syntezowaną wewnątrz organizmu z aminokwasów (lizyny i metioniny) oraz dostępną w pożywieniu pochodzenia zwierzęcego. Jest składnikiem tkanki mięśniowej (w tym serca) i nerwowej. Bierze udział w metabolizmie tłuszczy wpływając na transport długołańcuchowych kwasów tłuszczowych do mitochondriów komórkowych, ułatwiając ich spalanie i produkcje energii. Jest silnym antyoksydantem, wpływającym na poprawę kondycji tlenowej i przyspieszenie regeneracji po intensywnym wysiłku. Zalecana do stosowania przedstawicielom dyscyplin wytrzymałościowych. W  suplementacji sportowej dostępne są monopreparaty karnityny (w postaci płynnej, acetylowanej [ALC], estryfikowanej [zob. propionyl-l-karnityna]) oraz preparaty wieloskładnikowe (np. w kompleksie z kwasami organicznymi – zob. winian l-karnityny) o działaniu energizującym, odchudzającym i poprawiającym zdolności wysiłkowe, do nabycia na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie:1 – 3g na dobę w 1 – 3 dawkach, korzystnie na około 45 – 60 minut przed wysiłkiem fizycznym.

Ostatnio na blogu

#21 Badania suplementów – Apollo’s Hegemony Zinc Bisglycinate

#21 Badania suplementów – Apollo’s Hegemony Zinc Bisglycinate

Cynk jest jednym z najważniejszych minerałów w naszej diecie. Nie ulega to żadnym wątpliwościom. Jego odpowiednia podaż w...

czytaj więcej

Dynamika a izometria

Dynamika a izometria

Trening izometryczny nie cieszy się zbytnią popularnością w Polsce, natomiast jest powszechnie znany i stosowany na zachodzie. Z tego też powodu...

czytaj więcej

Chaga – siła natury!

Chaga – siła natury!

Odporność jest naszą naturalną barierą przed infekcjami i drobnoustrojami. Za jedną z najsilniejszych substancji...

czytaj więcej

#20 Badania suplementów – MZ-Store Isolate

#20 Badania suplementów – MZ-Store Isolate

Kupując odżywkę białkową ufamy informacjom zawartym w opisie produktu na stronie internetowej lub zerkamy na etykietę, aby upewnić się ile w nim białka....

czytaj więcej

Kofeina – naturalna dawka energii

Kofeina – naturalna dawka energii

Pobudzenie na treningu sportowym, walka z sennością czy próba „przedłużenia” doby to najczęstsze sytuacje w...

czytaj więcej

Melatonina hormon snu – czym jest i jak działa?

Melatonina hormon snu – czym jest i jak działa?

Szyszynka jest narządem unikatowym pod względem zarówno parzystości (jako jeden z niewielu narządów ludzkiego organizmu...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Trustpilot
Sprawdź również nasze doskonałe oceny na  Opineo
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027